Ako reagovať, keď partnerovi rodičia neberú vážne?
Ahojte,
chcela by som sa spýtať ako by ste reagovali keby vás rodičia vášho partnera nebrali vážne a dávali vám to veľmi silno najavo.
S partnerom sme spolu druhý rok, bývame spolu v podnájme asi trištvrte roka. Partner s mojimi rodičmi vychádza dobre, chodíme tam raz mesačne na obed, pokecá s mojimi rodičmi, s tatkom si občas zavolajú keď niečo potrebuje. S jeho rodičmi je to ale zložitejšie. Bývajú v inom meste asi hodinu vlakom (auto nemáme). Chodíme tam sporadicky, partner žil predtým v Brne takže chodil veľmi málo. Ale plus mínus raz za dva mesiace ich ideme navštíviť. Ja tam ale úprimne veľmi nerada chodím, lebo jeho rodičia mi zakaždým dávajú najavo, že kým nie sme manželia som pre nich nikto. Napríklad keď partner hovorí o tom, že sme si kúpili nejaké veci do "našeho bytu" tak jeho mama mu skočí do reči a povie "do tvojho bytu?". Snažila som sa na to nereagovať ale boli sme tam dva dni dozadu a to som už skoro nevydržala. Jeho mama bude mať narodeniny a hovorila, že budúci víkend robí oslavu. On povedal, že dobre prídeme a ona na plnú hubu predo mnou povedala, že má prísť len on. Partner sa jej spýtal narovinu, že prečo len on a ona, že "veď takých ako je "ona" ešte budeš mať kopu, nechcem strácať energiu, kým nebudeš mať normálnu manželku.". Ja som tam zostala stáť ako obarená a partner tiež. Povedal jej na to, že ja som jeho partnerka, žijeme spolu bez ohľadu na to, či sme manželia alebo nie. A že keď ja nemám chodiť, tak nepríde ani on.
Potom sme sa o tom bavili a sám povedal, že aj jemu je to nepríjemné, že sa ku mne tak správajú, že sa im už snažil vstúpiť do svedomia ale proste jeho mama má so mnou nejaký problém. Že pochopí, keď tam nebudem chcieť chodiť. Nechápem, čo som tej žene urobila.
Niekde som tu natrafila na komentár že či sa náhodou jeho mamka nesnaží tak nenápadne ho dotlačiť/naznačiť mu aby z teba urobil manželku alebo také niečo, že možno preto má pred ním takéto komentáre. Nikto jeho mamke nevidí do hlavy takže nevieme či je to naozaj tak . Každopadne sa zdá že je to "stará škola" a chce mať syna "na poriadku" kebyže ťa má brať na rodinné oslavy a tak no..asi chce najprv aby si aj papierovo a aj statusom patrila do rodiny .. ale nepripadá mi to úplne v poriadku tie jej komentáre. Ani mne by sa to nepáčilo. Necítila by som sa komfortne. To sa snáď dá aj slušne nejak vyriešiť že proste keď nie ste manželia tak nebudeš chodiť na rodinné oslavy a bez zbytočných uštipačných komentárov. Mne by sa po tomto k nim chodiť ani nechcelo už asi.
Jeho mama je proste taká a iná nebude. Pokiaľ nebudete svoji tak ťa nebude brať vážne tak to vyzerá. Koniec koncov sa mi páči ako sa ťa tvoj priateľ zastal
To je co za rodinu?! 🙈

@subartic To "až po svadbe" bola reakcia na príspevky vyššie, jasné, to je prehrotená situácia.
Ja práveže nechcem byť s jeho mamou za zlé a posledné, čo chcem je hrotiť situáciu. Len ma to veľmi mrzí, že sa jeho mama ku mne takto správa.
Som úplne okej s tým, keď nepôjdem na nejakú rodinnú oslavu a určite nebudem môjmu partnerovi zakazovať niekam ísť štýlom "buď ideme obaja alebo ani jeden". Ale stojím si za tým, že nechcem aby jeho mama hovorila, že nikoho nemá a tvárila sa, že neexistujem.
A k tomu, že ma odtiaľ nikto nevyhadzuje. Čisto prakticky áno, nikto mi nikdy nepovedal, že mám odísť ale teda vítaná sa tam rozhodne necítim.