Ako reagovať, keď svokra neprestáva pýtať dcéru?
Ahojte, svokra od narodenia dcéry si ju pýta buď na celú noc alebo aspoň na pol dňa, zatiaľ jej ju dať na toľko nechceme (neveríme jej, v našej prítomnosti robí veci ktoré sme ju vyslovene poprosili aby nerobila, a kojim ešte)
To že sa na to stále pýta by nám az tak nevadilo, ale začala to preháňať, každý deň sa na to pýta, ak niesme spolu píše sms, alebo na messenger alebo volá a vždy sa opýta či uz dnes jej ju dáme.
Strieda to raz píše/volá mne raz mužovi.
Vždy sa zlaknem lebo svokor nieje na tom dobre a vždy keď píše tak čakám že musíme už ísť do nemocnice (pár krát som ich takto viezla už)
Už sme sa s ňou o tom rozprávali, aj som sa jej snažila vysvetliť že na mňa tlačí a tento nátlak mi vôbec nerobí dobre.
Aj svokor jej skúšal dohovoriť, akoby ste reagovali pri najbližšej otázke?
Tie telefonáty a sms väčšinou ignorujem ale aj tak čakám že mi bude volať pri dôležitých veciach a nie za toto
Svokra si uz vyvhovala... uz len skrz tych reci co ma, o tom ako chce zasahovat do vasej vychovy a podrývať vam autoritu, by dieťa mohla vidiet, len za prítomnosti rodiča, to nie je jej dieta, aby si mohla robit s nim co chce ... to co je sa zensku, ona je skor chorá
Je to tvoje dieta, kojiš ju .. kolko ma malicka ?
Ja by som asi slusne a razne povedala NIE, ze vela veci sa robilo predtym a dnes sa nerobi. OI neboli mobily a nevyvolavalo sa a nemessengerovalo a pod... takze ako sama vidi veci sa menia.
@vilma7 opýtala, chce ju vychovávať riadne lebo my to robíme zle (chodítko, normálna strava, vyplakať)
Má 65 a vždy bola s deťmi 3 roky doma ale dávala ich strážiť aby mala svoj kľud a oddych
Akože možno by som zmenila pohľad. Čo keby si navrhla, že postráži v prítomnosti manzela a ty si chod nakupit. Budeš v klude, ze dieťa je pod dozorom muza. Preco tak hroziš situáciu? Mne ti nedáva logiku, na nič by som nedala ale odbehla by som na kavu alebo na nákup a nechala muza s deckom u svokry. Ja to tak robím a spokojní sú všetci
Na noc, ani na tak dlho nemusíš dávať ale postupne v prítomnosti tatina. Preco nie?
Tak treba to povedat razne , a dosť, no ja keby som mala taku svokru, ktora sa az tak moc dožaduje, že mi dieta ukradne, ale naozaj.... v tomto pripade je tvoj muž na rade, a nie len tak mama prestan to sa nehodi este je malička, ale riadne upozornenie, razne a zasadne posledny krat povedat a viac sa k tomu nevracať .. takuto svokru mať, hnala by sa poza dvere...
@kukulienka999 chodila ju sama kočikovať, fajčila pri nej, chodí k nám že sa s ňou zahrá a ja si robím svoje
Aj muž tam s ňou občas ide ale jej to nestačí vyžaduje si byť sama proste len sama
Ja nehovorím že jej odopieram kontakt ale ide o to že chce byť fakt len sama
Jediný koho tu treba vychovať je svokra.Ona si vyžaduje, ona chce s dieťaťom chce byť u nás sama doma ja chápem, že nepotrebuje, aby si jej stála za chrbtom a sliedila, ale 8 m kojene dieťa má spat doma pri mame.Nie a nie hoc sa bude aj o zem hádzať.Kolko máte s mužom rokov aspoň 30 nie?normálne povedať príď k nám, ale na noc k vám nepôjde ešte také reči, že ju chce normálne vychovávať ona už vychovala svoje deti...takže znevažuje vašu výchovu?keď chce vychovávať "normálne"?
.
Tak to je potom vtipne, máš to veselé. 😁 a čo a ňou chce robiť osamote? Prevychovávať? Proste jej odpoveda dookola to iste a na rovinu 😊
A ja by som začala rovno od fajčenia. Nehnevajte sa ale vadi mi, že fajčíte v blízkosti malinkej. A proste pomenuj jej konkrétne co ti vadi, keď nič nepovies ona si mysli že je nič zle nerobi. Pritom to fajčenie neznášam z duše aj ja
@luccija ja mám 28 muž 30 takže deti už niesme, jasne naša výchova je úplne zlá lebo od mala treba dieťaťu ukázať kto je autorita a podobne
@kukulienka999 to je človek čo má na všetko odpoveď, podľa nej je iqos v pohode lebo nedymi a ja som precitlivena, chodítko je super nemám toľko čítať a podobne
Fakt keby není svokor tak už ju dávno ignorujem
To len natvrdo poznám také typy ľudí za každých okolnosti na každú vetu svoja odpoveď.Nemusis sa ani hanbiť ani cítiť trápne
To maju babky z toho že svoje deti mali na studenom odchove a teraz sa pri vnucatach tuzia realizovat viac ako je zdrave.
@autorka moja mama ma 70, svokra 64, moja mama nebola so mnou cele 3 roky doma, sla do prace, ale byvali sme so starkymi, ti sa o mna starali a potom aj o sestru.
Mama nekojila dlho. Ani svokra. Ale nie su take hlupe, aby tlacili do decka "normalnu stravu". Samozrejme, ze stvrte uz ovela skor malo piskotu, aj z torty kusok, mala 10 mesiacov. Ale nekrmim ju s tym na dennej baze. Ma rok a stale kojim, v 8 mesiacoch mala akurat tak brutalnu separacnu uzkost. Stale musim byt v dohlade, idem do obchodu a place za dverami, je to na rychlo a strazi manzel.
Led poviem mame a svokre, ze ziadna sol, cukor, mlieko, tak sa neopovazia. A po par hodinach maju dost (ked idem k lekarovi). Prvorodeny ma uz 10 rokov, ked mal 6 mesiacov, sli sme na svadbu, ale len na obrad, boli sme prec asi pol dna a mama mala nachystane moje mlieko. No chlapec, co sa nevedel prisat a naucil sa to ako mesacny, dokrmovany flaskou do 4 mesiacov, nevedel tu flasku chytit, vypluval, davala mu mlieko lyzickou. Dobre si pamatam, ked sme prisli domov, ako sa nadzgal na 3x z oboch prs. Mama povedala, ze taky stres uz nechce zazit 🙃. Nasa hlupost, ze sme vopred neskusili. No a to bolo dieta, co vydrzalo s hocikym, aj s cudzim. Tie dalsie by som uz musela brat vsade so sebou.
A este, moja mama ma teda 70 rokov, ale teda rum na cumel? To by zdravu hlavu ani nenapadlo. Ani med, ani nic...Volakedy detom davali makovy odvar, no skusili by to dat mojmu manzelovi ako babatku a zadusil by sa. Ma alergiu. Ani ziadne opiaty od bolesti...volakedy sa robili sialene veci, ale Tvoja svokra nie je tak stara. Len je proste svihnuta. Moja sestra nedava malej cumel a mama to respektuje. Svokra asi ani netusi, ta sa do strazenia nehrnie, byvaju v zahranici, tak to sa vidia par x do roka. Ale stihla mat poznamku, ze dokedy, preboha, este bude kojit, ved to uz nemusi...mala mala vtedy 11 mesiacov. Ze je velka. Pre mna su to babatka este 😊. Nasa uz ma 12 mesiacov, vcera mi zjedla plny tanier, kacicu so zeleninou, ale zapija to MM.
No rad si uz dostala, rozhodne si nenechaj skakat po hlave.
Že sa s nou vôbec doťahujes. By som jej jasne odpovedala, že najbližších xy mesiacov/rokov nie a bodka. Že nič prevychovávať nebude a ak ešte raz bude komentovať moju výchovu a podrývať autoritu malú nemusí vidieť vôbec. Očividne tu treba prevychovať svokru, keďže si dupe nozickou ako škôlkar. Ja som vždy za kompromis ale toto nie, ani náhodou
keby bolo so svokrom zle, je to stav, že by ani telefonovať nemohol ? lebo by sa dalo svokru zablokovať, svokrovi povedať že mobil nemôže svokre požičať a on volať môže , nielen urgentne, v norme.
Len si ju kľudne zablokuj,ak bude zle so svokrom, nech volajú mužovi a ten zavolá tebe, vybavené .Ak sa bude pýtať prečo je zablokovaná ,len oznam ,že tak ostane kým neprestane, otravovať a starať sa do výchovy
Keď bude chcieť vychovávať tvoje dieťa, zober manžela za ruku a doveď jej ho "TOTO je TVOJE dieťa, už si sa realizovala, a mne nechaj MOJE (a teda manželove).
Ja som mala podobný problém s mamou. Raz som na nu vyletela a ona sa urazila, potom sme mali úprimný rozhovor, kedy som jej vysvetlila, že jej tiež vadilo led sa jej niekto staral do výchovy a sama priznala, že teraz by si už po hlave skákať nedala. Síce nesúhlasí s mojimi metódami, ale rešpektuje ma. Ak vás odmieta babka rešpektovať, obmedzila by som kontakt aspoň na chvíľu, nech si uvedomí, že jej konanie môže mať aj následky. A po nejakom čase by som jej vysvetlila, prečo sa tak stalo a ze ak vás bude rešpektovat, môže si po čase malú zobrať. Ak to nepôjde, proste jej žiadosti ignorujte tak ako doteraz
povedala by som jej jednoducho a rázne nie. Jednak je ešte malá a jednak, babka, vy ju nechcete "vychovávať" podľa našich zásad, takže ľutujem, ale kým nebudete rešpektovať a dodržiavať naše výchovné metódy, žiadne dlhšie pobyty nášho dieťaťa bez nás u vás nebudú. Bodka, nediskutujem
razne by som jej povedala nie, a ze ma uz jej otazky otravuju. Dieta je dojcene a nepojde nikam, kym to vy ako rodicia nerozhodnete. Ja by osm jej prestala telefon dvihat. Uplne. Bude volat od svokra, prestanem volat aj ten mobil a vysvetlim mu, ze ma jej telefonaty obtazuju, lebo si ste sa s prespavanim jasne vyjadrili...
Tak jej povedz ze teraz neprichadza v uvahu az ked bude velka a sama sa vypyta….ja by som tak povedala a to sa nesnazi ziadna babka prevychovavat podla seba.
Ak tvrdí že dávala deti kdekomu z ulice, tak jej dobre straší vo veži už. Ona chce nechat osem mesačne dieťa vyplakať, lebo to je výchova? Keby mi toto povedala svokra či matka, poviem len, že je bezcitná a taky človek moje dieťa bez dozoru nebude mať pri sebe ani hodinu.
Svokor je na tom zle? Takže v ich byte môže v noci kedykoľvek nastať krízová situácia, bude sa riešiť pohotovosť a pod a vedľa ma plakať malé bábätko? Poslala by som ju do riti. Nemá kuska rozumu už. A ešte vypaluje zobák keď kocikuje, to fakt kto potrebuje taku babičku k dieťaťu?
Kolko ma dcera rokov? Moja svokra mala tiez take pokusy. Jasne som jej povedala, ze dieta v predskolskom veku patri na noc k matke a ze sa o tejto teme budeme bavit opat az vtedy, ked bude dieta samo chciet u nej spat. Mut je v tychto situaciach na mojej strane. Dufam, ze si tieto situacie budem pamatat a ked budem sama svokrou, nebudem nevestu tyranizovat podobnymi napadmi.
Teraz citam, ze dcerka ma len 8 mesiacov. Tak male dieta este nevie pochopit, ze ked mama odide, ze a ci sa vrati. Je to zacinajuce obdobie separacnej uzkosti, ked si dieta este len uvedomi, ze ono a mama nie su „celok“. Nikdy v zivote by som svoje tak male dieta bez vazneho dovodu nedala spat k niekomu inemu. Si mama, je to tvoje dieta a konas v jeho zaujme, nie v zaujme okolia. Naplnat potrebu svokry na ukor vlastneho dietata by bolo chybou. Jasne jej povedz, tvoje dieta, tvoje pravidla.
@lucia147852 nedoťahujem sa ignorujem ju keď volá píše lenže je to otravné
@cacianka nemohol, máva často stavy bezvedomia
@rivini dieťa jej dať neplánujem zatiaľ fakt až keď bude sama dcéra chcieť len to že má tak uháňa a tlačí na to mi vadí
Aj keď sa nevidíme tri týždne napríklad tak píše volá a ignorujem to tak otravuje muža v robote toto je jediný problém že mi príde až posadnutá
Vieš zase viem pochopiť aj ju doma má chorého muža a možno jediná radosť a povzbudenie je vnučka.Clovek starne a vie ako rýchlo beží čas.3t sa mi zdá veľa, že sa nevidíte tak skús k nej zájsť či ona k vám možno nebude taká otravná, keď bude s vami častejšie, ale určite jej tam nedávaj malú na noc
@luccija to sme sa vtedy nevideli lebo behala so svokrom po nemocniciach a mali covid, niekoľko krát sa stalo že sa nedalo behali do BA čo boli za deň dokopy 6 hodín na ceste a podobne
Inak sa bežne vidíme častejšie, ale aj keď prídeme na návštevu tak prvá veta
Joj rodičov nechaj doma ja ťa chcem samu mať
A podobne takže aj keď sme sa videli často aj menej často tak len tlačila na to aby bola sama
Lebo aj by som ti dala ochutnať ten guláš ale mama nedovolí ale keby si tu sama tak mama nič nevidí
.. tvoja svokra je chora na hlavu .. prepac ale je to tak ..normalne do mna vosla zlost ... je to vase dieta ..MALE dieta ..ked ta takto atakuje a aj muza ...razne by som jej vycistila zaludok tak, ze by hned sklapla ...a ak sa urazi , neskor sa aj odrazi ...nenechaj si s*at na hlavu ..ChORA OSOBA ...

Ja sa čudujem ze ešte niečo vysvetľujete. Normálny človek pochopí po 1, 2, alebo 3. Raze prečo nie. Súhlasím ze svokra je buď chorá alebo nie najbystrejsia. A to už vôbec by som dieťa nedala takému človeku. Ignorovala by som akékoľvek otázky na túto tému a do telefónu by som zmenila tému na počasie a v správach nereagovala vôbec.