Ako reagovať, keď svokra neprestáva pýtať dcéru?
Ahojte, svokra od narodenia dcéry si ju pýta buď na celú noc alebo aspoň na pol dňa, zatiaľ jej ju dať na toľko nechceme (neveríme jej, v našej prítomnosti robí veci ktoré sme ju vyslovene poprosili aby nerobila, a kojim ešte)
To že sa na to stále pýta by nám az tak nevadilo, ale začala to preháňať, každý deň sa na to pýta, ak niesme spolu píše sms, alebo na messenger alebo volá a vždy sa opýta či uz dnes jej ju dáme.
Strieda to raz píše/volá mne raz mužovi.
Vždy sa zlaknem lebo svokor nieje na tom dobre a vždy keď píše tak čakám že musíme už ísť do nemocnice (pár krát som ich takto viezla už)
Už sme sa s ňou o tom rozprávali, aj som sa jej snažila vysvetliť že na mňa tlačí a tento nátlak mi vôbec nerobí dobre.
Aj svokor jej skúšal dohovoriť, akoby ste reagovali pri najbližšej otázke?
Tie telefonáty a sms väčšinou ignorujem ale aj tak čakám že mi bude volať pri dôležitých veciach a nie za toto
Ze chce vychovávať 🙈 by som dookola opakovala,ze si svoje už vychovala a toto je vaše dieťa.. opakovala dovtedy kým by to nepochopila 🤷♀️
Tak to je jasné,poďakujte za informáciu a povedzte,že u vás je to takto a hotovo.
Tak jej povedzte,že práve preto,že ju chce vychovávať jej ju dať nemôžete.Rodicia vychovávajú,starí rodičia" rozmaznávaju😉
Nikdy neboli moje deti na noc u svokry. Len cez deň. A mám dobrú svokru. Ale ani ona nemala také požiadavky. Ani nefajčí, ani nemudruje.
Svokra už mala priležitosť vychovať svoje deti. A ty si budeš vychovávať svoje, a tak ako uznáš za vhodné. Keď jej to tak chýba tak nech si ešte jedno sama spraví. :D
Neda sa, lebo kojis, keby sa dala flasa, tak dieta uz nebude chciet cicku a nic nenahradi vyzivu, tak ako ked je dieta kojene, cize nie a uz ani nevyhat mobil, nebola si pri mobile a potom si zabudla zavolat spat, lebo si akurat isla kupat dieta atd.
to co chce je vyslovene chore...preco by male dietatko malo ist od mamy na tolko hodin?navyse dojcene ! a podla opisu do nie vhodnych podmienok a s jasnym zamerom ist proti vasej vychove!...aby naschval fajcila pri malej a davala jej jest co chce ona?!?...ja by som ju uplne ignorovala,neodpisovala jej,nedvihala telefony..a ak by prisla k vam domov tak by som jej spolu s muzom razne vysvetlila, ze musi respektovat vas ako rodinu a vas zivot,inak budete musiet obmedzit aj navstevy-je to vase dieta,vy ste zan zodpovedni a navyse vy si ho mate uzit v prvom rade,plus mate aj vlastny rodinny program-ona mala svoje deti...a-ak jej ustupite teraz neskor si bude dovolovat viac..napr. ponukne dietatu cigarety ci stamperlik,ved aj ju tak vychovavali,tak je to ok-to chces?.jej spravanie je vyslovene drze...este som nepocula,aby dojcene dieta islo spat k babke...
@luccija praveze ma doma choreho muza-takze ak by mala u seba male dietatko a dedko by zas upadol do bezvedomia alebo nieco ine-a dieta by do toho plakalo,alebo bolo treba nakrmit, prebalit-co potom? a keby sa svokre nieco stalo? a dieta by tam bezmocne lezalo celu noc?...navyse-svokru netreba lutovat,kedze sa sprava dost arogantne s tym fajcenim a jedlom atd. uprimne, ja na autorkinom mieste by som sa bala, ze co tam s malou robi,co jej hovori..a ked jej ju daju hoci len na poobedie/vecer-tak ze ju nebude chciet vratit-lebo vsak mala spi atd-vyhovorky si najde...a 8mesacne dojcene dieta bude cele poobedie,noc s babkou,ktora sa nevie vpratat do koze a ktora ma doma tazko choreho muza..vrcholne nezodpovedne!...
Jednoduché riešenie: Mila svokra, vy ste už vychovali svojho syna. Malinku vychovavame my. Nepáči sa vám? Vaša smola. Ak nebudete rešpektovať nasu výchovu, s dcérou nebudete osamote nikdy. Ak sa začnete správať normálne, môžete s ňou byt, keď bude mať 3/5/… rokov. Zbytočne sa budete pýtať každý deň, toto je naše definitívne rozhodnutie. Neveríme vám ani nos medzi ocami a nasu dcéru nemôžete mať rada, keď jej chcete zle. A pred malou ste fajčili naposledy, viac si to neželame. Dovidenia
Povedz jej, že mamička.s.mužom.sme.rozhodli takto: hocikedy sa môžete prísť pohrať s malou,.pokočíkovať ju, ale na noc chceme.byť s ňou my....atď
Bože to si nevieš povedať, bude to takto a takto !!!! asertivnym spôsobom?
@aurinia bože viem si povedať asi že som aj povedala ide o neustále otravovanie
Je to tvoje dieťa, tak proste keď to nedokáže pochopiť po dobrom že nie, tak jej to vysvetlí po zlom.
Môj 4 ročný syn už by mohol ísť kľudne, ale nechce. Už viackrát ho Prehovárali svokrovci nech ostane ale netlačím na neho nechce tak nechce . A nie to ešte 8mes kojene dieta, čo by jej svokra dala cicku do ust? Ani výhovorky nemusíš hľadať, proste nie a koniec nech sa aj na hlavu postaví.
Zdravím,
Úplne chapem čo riešite.. tiež som nechcela do istého času bábätko (najmä to prvé) nechávať samé so starými rodičmi. Ak je kojené, dupľom. To nedáva vôbec zmysel a má to objektívne dôvody.
(Ne)fajčenie by svokra mala rešpektovať a nekľučkovať s výhovorkami o nedymení.
Rovnako aj stravu samozrejme. (Toto som pri prvom dieťati aj ja veľmi prežívala a viedla neskutočné boje s celou rodinou)
Tu mi však príde, že je to len čistá provokácia.
V reáli by jej podľa mňa dala ochutnať jednu lyžičku. Malá by sa začudovala ale myslím, že pokračovať by v jedení nechcela. A ani svokra by jej viac ako 3 lyžičky nedala- predpokladám..
Každopádne, skúste to opätovne dôrazne vysvetliť, naozaj možno nastreliť nejaký horizont dokedy je tá otázka nechania dlhší čas osamote irelevantná a odpoveď ostane nemenná. Tak ako písali iné mamičky.
Chcela by som len podnietiť aj také rozmýšľanie, že varovku svokry možno niekedy v budúcnosti veľmi oceníte (keď už dieťa nebude kojené a možno bude jesť stravu ako ostatní, dospelí..).
Budete musieť ísť niečo vybaviť s manželom, alebo si budete chcieť povyraziť, utužiť partnerský vzťah - bez detí.
Vtedy budú tieto aktuálne problémy pasé, ale svokra si to zapamätá a ak začnete zbytočne páliť mosty, tak to asi naozaj nikomu neprospeje.
(Svokre, malej ani vám..)
Rozumiem však vášmu trápeniu. Želám pevné nervy a osvietenie svokry, nech naozaj pochopí o čo ju prosíte. Tým sa iste veľa vecí vyrieši aj k jej spokojnosti.
Ja som mala tiež malé deti, tiež bolo občas niečo čo sa mi nepáčilo....ale vždy som si povedala v hlave..."ty mi účty neplatis, nebudeš ma komandovat"..vysvetlila som to tak aby to už pochopila a aby som mala klud....nechápem prečo si dobrovoľne necháš brat svoj pokoj. Nie je to tvoja mama, povedz mužovi aby si so svojou mamičkou komunikoval po svojej vlastnej osi....teba to rozrušuje, znervózňuje ...vysvetlí to po svojom čo to s tebou robi. Už je na tvojom mužovi aby si to vyriešil. Ju si blokni dočasne v mobile a máš vystarane. S drahým sa o tom nehadajte, urobte si pekný večer. My to tak máme doma, ja si riešim všetky veci so svojimi rodičmi, môj muž so svojimi. Sme spolu vyše 20rokov, a toto pravidlo sa osvedčilo.
A jej to ešte nie je blbé sa toľko prosikat? A na noc ju chce prečo? Chce sa s ňou po tme hrať na schovávačku? 😄 Takto sa prosikala aj krstná našej malej ale nie zas takto každý deň. Iba keď zavolala alebo prišla na návštevu. Volala nás buď všetkych čiže mňa manžela a dcéru alebo aspoň ju zobrať. Mala pol roka.Manžel jej sľúbil že niekedy prídeme a mne az zle prišlo. Tiež nemám rada také líškanie, ved keď nechcem alebo sa vyhováram tak nech s tým prestane.
Necitala som diskusiu, ale ak je na tom svokor tak zle že nikdy nevies kedy s ním bude treba letiet do nemocnice, tak by mohla rovno zabudnúť na to že u nej necham dieta prespávať.

@mamutka presne to som si uvedomila, len si ma predbehla. Svokor bude mať zdravotný problém, či upadne do bezvedomia, a svokra bude koho ratovať ?!