icon

Ako reagovať, keď svokra šíri klamstvá?

25. dec 2023

Ahojte, každé vianoce a vlastne aj počas roka chodíme k svokrovcom na návštevu, svokra vždy volá celú rodinu aby sa mohla chváliť a toto je vec ktorá mi parádne lezie na nervy. Svokra sa hrá na babku roka a pritom pravda je niekde inde, napríklad dnes návšteva pochválila že dcéra má pekné šaty, svokra hneď to som ja kupovala (nekupovala) dcéra donesie nejakú hračku a to isté svokra hneď to má odo mňa (nemá) vadí mi to lebo dcére nekúpila od narodenia nič okrem jednej hračky na Vianoce, nič viac ale všetko čo má na sebe ale pri sebe tvrdí že je od nej, tvrdí že nám prispela na autosedačku, kočík, postieľku no proste na všetko čo je tiež úplny blud, hovorí ako mi musela ukazovať ako sa dieťa kúpe, ako robiť prikrm, že jej stále volám a pýtam rady ( nie, nepýtam nič som rada keď je ticho a nedáva mi žiadne rady) keď je tam návšteva tak stále len pod za babkou no poď poď a pritom keď tam nikto nieje tak ju dcéra nezaujíma ale ostatným tvrdí ako je s ňou stále na vychádzke chodia k nám na víkendy berú dcéru na ihrisko a podobne čisté bludy. Otázka znie, je to nepríjemne keď tam sedím a takto o nás hovorí ozvať sa? Alebo nechať všetkých nech si myslia aká je super babka a my sme úplne mimo? ( Tak nás pravidelne opisuje že sa musí o všetko starať ona)
To že nás potom rodina ohovára kade tade je nám už jedno, to svedčí o nich, ale skôr by ma zaujímalo ako by ste reagovali v takejto situácii že sedíte v jednej miestnosti a takto o vás klame.

Strana
z2
autor
16. mar 2024

@hopsas zdá sa ti to okej? Svokra sedí vedľa mňa a opisuje niekomu aká som neschopná a ako všetko za mna robí a ako nás finančne dotuje, ja mám byť ticho a pozerať sa?

hopsas
16. mar 2024

Áno ja by som smiala a povedala by som si že svokru ľutujem že toto musí robiť a viac by som to neriešila.lebo pokým nejde o život nejde.o nic, pre mňa za.mna nech fabuluje

lienka.7
16. mar 2024

@autorka a načo k nej potom chodíte?

autor
16. mar 2024

@lienka.7 žeby kvôli deťom

cacianka
17. mar 2024

A to čo je za dôvod ? Aby deti počúvali a nasávali od malinka akých majú neschopných rodičov ? A že klamať je ok ?

kristinka92
24. jún 2024

tak to je celkom sila 😄 ma poriadny komplex menejcennosti že si musí takto pred cudzími vymyslat. ale osobne by som si to nenechala aby MŇA zhadzovala, keď viem že pravda je taká že sa starám o dieta len ja a ona oňho ani nezakopne. aby zo mna robil niekto hlupanu čo neviem ani naparit mrkvu? že nás živí? neexistuje. raz by som upozornila po takom incidente, medzi štyrmi očami, že ešte raz sa to zopakuje, tak nabuduce sa riadne ohradim pred podobnými nezmyslami a pred všetkými, aby vedeli kde je pravda a bude sa hanbiť

Strana
z2