Ako reagovať na darček od "kamarátky"?
Neviem čo mám spraviť a ako reagovať. Viem, že ma nemusí, otvorene ma zhodnotila a vykričala veci, ako ma vidí a ja sa s tým nestotožňujem. Keďže spolu pracujeme, hrá to na úžasnú s tým, že ona so mnou nemá problém. Aj keď má a myslím si, že to vedia v práci aj mnohí ďalší. Je mi nepríjemné prijať od nej " prajné reči" a nedajbože aj darček. Neviem ako reagovať aby dobre bolo a zároveň neísť proti sebe. Raďte. 🙏
@cacianka nemala som na toto gesto "gule"...
Nenutim ťa k tomu, v mladosti som ani ja nemala, ale vekom tesne k penzií, sa vo mne vyvinula väčšia hrdosť, odvaha, aj drzosť.
Je v poriadku že máš svoj postoj, uvidíš časom kam ťa nasmeruje.
Ak to boli kvety , to by som zmäkla aj ja, aspoň na chvíľu a potom ich posunula niekde " na verejnosť"
@cacianka ďakujem... presne ako píšeš, postupnými rokmi a krokmi sa nerada nechávam vtestnávať do póz, v ktorých sa necítim príjemne...
@mantilka myslím si, že by som moju najobľúbenejšiu kolegynku, ktorá tam bola vtedy prítomná uviedla do nepríjemnej situácie. To by som jej nespravila.. 🙆♀️
Keď bude mať sviatok ona ako sa zachovať? Nemám chuť zháňať darček, necítim to tak a zároveň nechcem byť dlžná. Poráža ma z tejto situácie. 🙄
Skvelo si sa zachovala. Ked jej budes ukazovať, že jej darceky ta rozculuju, bude to robit naschval dalej. Presne takto ako teraz, prijmi s usmevom, podakuj a rozdaj😊 popripade vyhod... a ty jej iba zagratuluj, nebudes jej nic dlzna
Keď bude mať sviatok ona, kúp jej tiež nejaké kvety a ste si kvit.. Netreba zháňať darček.
@danielllka nezagratulovala som jej. Odvtedy sa so mnou nerozpráva.
Povedz, dakujem dar si nevezmem, nesuhlasim s takymto obdarovavanim aj som ti to hovorila. AK by velmi naliehala, zobrala by som tasticku, supla ju vedla stola alebo na policu a nechala ju tam tyzdne nedotknutu.. pochopi :D a ignoruj, proste nejake teatra robit a vysvetlovat, presviedcat? na co si robit namahu.
A netreba prezivat ani zrkadlenie a nazory a neviem co... na co? :DDD vsak pacia sa jej tvoje nazory, aj nona si upravi podla toho svoje =ok. Nech si vravi co chce. Ine by bolo keby tvoju pracu propagovala ako svoju, tvoje uspechy zala za teba, ale toto... jednym uchom dnu a druhym von.
@simca06022011 jasné, že to netreba prežívať, teoreticky sa to ľahko povie.. len keby máš neustále počúvať pichľavé poznámky, rýpanie, nadraďovanie, tiež by sa asi nedalo tak ľahko povzniesť. Človek rieši milión pracovných vecí, potrebuje k tomu kľud a nie zaoberať sa takýmito rečami. Prečo sa so mnou porovnáva a dokazuje si vkuse niečo?
A ďakujem za radu, sviatky už prešli, postoj zaujatý. 😀
aha to uz starsia tema.. no vies ked sa niekto sprava neprijatelne rype a pod, tak to je ina vec, a netreba sa s takym clovekom maznat. A duplom v praci... taketo zeny treba proste ako moja kolegyna hovorila zj***t pod ciernu zem, ze si budu len svoju pracu robit a uz len s malou dusou na nu prehovoria (mali sme takehoto obchodaka otravneho co chodil a nervoval celu firmu, a dala ho tak do poriadku, ze ked caso potreboval prisiel s "prepacte mozem vyrusovat?" a osobne hlasky si nechal na doma, teda relativne celu firmu, vsetkych na jeho urovni alebo pod nim, cize skladnika, ju ako vybavovacku objednavok, pokladnicku atd, k inym si nedovolil :D )...
@simca06022011 toto by som potrebovala docieliť....
Tak hádam už ani tie poznámky podrývačné smerom k tebe nemá, keď sa s tebou nebaví. A teda dala si jej najavo, že nemáš záujem sa s ňou "bratríčkovať", nabudúce ti už asi ani ona nezagratuluje a odpadne ti dilema, či (alebo ako) prijať darček.
@danielllka áno, to je v poriadku, ale korektný pracovný vzťah, komunikácia, ktorá je na pracovisku potrebná v riešení pracovných vecí by mohla fungovať. Kamarátky byť nemusíme...

Jasne, kvety mozes odniest hoci do kostola.