Ako reagovať na nepozvanie na krstiny?
ahojte ,
mám staršieho brata , budúci týždeň budú krstiny , avšak mňa nepozval, zavolal len rodičov ... je pod papučou a so švagrinou sa nemáme velmi radi ... avsak aj napriek takymto vztahom som cakala ze on sa ozve ze som jeho sestra tak v ramci slusnosti pozve aspon .... kedze byvaju daleko ani sa velmi nestretavame maximalne raz do roka ... ale tie krstiny ma mrzia ... ako by ste zareagovali vy ?
Nie si pozvana, takze nepôjdeš. Tak ako navrhla
@petulda333 pošli dieťaťu maly darček
Smutne, že brat je ticho a hra mŕtveho chrobáka. Vzťahy ty a švagriná sú jedna vec, ale presne ako píšeš ty a brat ste súrodenci, mohol aspoň zavolať a pivedat prepáč, ale takto je to lepšie pre pokoj v rodine
Chápem, že je to smutne, ale život ide ďalej
Tam kam nie som pozvaná, nejdem.....ja by som darček neposlala...
jasne ze nepojdem , kedze ne som pozvana ... poslem asi iba obalku po rodicoch asi .... kedze svagrina by bola schopna darcek vyhodit alebo dat niekomu inemu uz len tym ze je odomna ...
Nešla by som a nič by som neposlala, keďže som im nestala ani za to, že by sa mi ozval. Neusrziavam vzťahy s ľudmi, ktorí o to nemajú záujem len preto, že sú rodina.
@brrunetkaa presne takto by som to urobila aj ja...
som od nej o 12 rokov mladsia , ona je doktorka a od zaciatku si mysli ze je nieco viac ... teraz su na slovensku ale u jej rodicoch a k nam ani neprisli na navstevu ....
Radsej ziadne vztahy ked nechcu usetris si vela smutku a trapenia dalsie roky...kup si radsej nieco pre seba
A aký máte medzí sebou problém?
nešla by som a ani by som neposlala nič...
inak my v rodine máme vzťahy ok, ale u nás na krstiny boli vždy len krstní rod , rodičia a starí rodičia...žiadny súrodenci...
dokonca moje deti nemali na krstinách ani len star, rodičov...
len rodičia + krstní rodičia...
Áni k vam neprišli? Tak to je riadne pod papucou..nenatiskaj sa,ani s darom.
Veď píšeš, že bývate ďaleko, tak prečo očakávaš, že prídu s malým bábom k vám na návštevu? Čo sa urážaš? Keď sa nemáte v láske so švagrinou, načo sú dobré spoločné stretnutia? Keď si ty o nej myslíš, že by vyhodila tvoj darček, načo riešiš, že teba nepozvali? Krstná nie si, tak buď rada, že nemusíš ísť.
@ankapal na brata sa nehnevaj. Si jeho sestra, ale manželka je viac, brat sa zachoval správne ze nejde proti svojej manželke.
Švagriná na to nejaký dôvod ma.
A matka si kludne ide na krstiny a nezapina jej, ze mali pozvat aj teba? Ste dvaja a ani dvoji sa nebudete rodinkovat, odkopli ta ako tetu maleho hned v uvode? No pani mudr by mohla mat viac nadhladu, teplokrvnosti... citu pre rodinu. Toto si ja neviem predstavit, ako bude to dieta vyrastat bez sirsej rodiny, nas bol vzdy plny dom a vy ste asi mala rodina a aj to redukuje, ako za covidu, niektori by ten covid uvitali navzdy. Inteligentna hlupana hned skraja a brat alibisticky drbko, co radsej segru zavrhne, aby mal pokoj zo zenou. . 🍄 A mamka tvoja bude tiez pripad.
@ahhola Vôbec nemusí volať na krstiny celú republiku. Môže sa rozhodnúť ako ona chce. Avšak stále sa nájdu Hujeroví, ktorí by sa radi všade dotrepali celá family. Načo je dobré dráždiť mladú mamičku s novorodencom? Dajte im svatý pokoj, netušíte ako sa cíti po pôrode a len ju tu osočujete aká je namyslená doktorka. Boli by ste schopní niektorí prísť na krstiny a nechať sa obskakovať , potom ju patrične poohovárať.
Možno chceli robiť pohostenie len pre starých a krstnych rodičov? Tiež by som už nepozývala inu rodinu. A keď bývajú ďaleko je legické že sa im nechce navštevovať s malým dieťaťom dve domácnosti.
A doktorkou si mohla byť aj ty, stačilo sa len lepsie učiť 😉
Nie je povinnosť pozývať celú rodinu. Sama píšeš že vzťahy nie sú bohvieake. Tak pozvali len rodičov a krátkych. Nie každý robí z krstu neviem aké ceremónie.
Aj také veci sa stávajú. Majú právo si vybrať hostí. Jednoducho prijmi to ako skutočnosť.
Darček by som neposlala ani obálku, tým len rozduchas emócie na druhej strane. Keď je lekárka, jej dieťa to nepotrebuje.
Urob si pekný deň v deň krstin, kúp si niečo a život ide ďalej.

Ako sa poznam,mrzelo by ma to,ale neriesila by som. Poslala list s hotovostou ako darcek pre dieta. Popriala vsetko dobre