icon

Ako reagovať na urážky od najlepšej kamarátky?

31. aug 2025

Ahojte, ako by ste reagovali na mojom mieste? Moja kamarátka z detstva začala mať voči mojej osobe zvlástne poznámky typu že som šetrná a žgrlavá alebo že žgrlačim peniaze aj pred inými ľudmi ale v takom negatívnom zmysle. Naposledy sme sa bavili o jednom chlapovi, ktorý bol lakomý na svoju priateľku a ona že on je lakomý ako ty.. Ja som ju už viackrát konfrontovala, že ja som finančne gramotná narozdiel od nej, lebo ona momentálne žije s priateľom, ktorý ju finančne dotuje tak sa má teraz lepšie a rozhadzuje peniaze na zbytočnosti ale to su jeho peniaze nie jej. Celé to začalo akože sranda ale mňa to uráža. Naposledy mi vonku povedala, keď som si dala iba 2 drinky, či šetrím keď viac nepijem a ja som povedala, čo bola aj pravda, že nie a na teraz mi stačí a keď budem chcieť dám si ďalší drink. Ja si práveže doprajem čokoľvek ale ak sa dá tak ušetrím.

Strana
z2
micusa2222
1. sep 2025

@anonym_autor jednu vetu by som jej povedala, že ty, na rozdiel od nej, nie si vyžierka a zlatokopka, aby ťa niekto dotoval, ako ju jej priateľ, že si sebestačná a vieš, kolko máš a môžeš minúť...

mk1111111111
1. sep 2025

Ved si taka ista ako ona, ani sa nedivim, ze sa kamaratite. Ju sposobujes a potom sama pises, ze ak by si bola v baliku, taj aj Ty by si si kupila. Nezavid a je po probleme

viera012345
3. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Tak nekomentuj jej nakupy, mozno potom ani ona nebude protivna😉

@dskjhfdlkdjhl Zdieľam Váš názor, lebo tiež mám "kamarátku,, ktorá rada prezentuje svoje názory a rozdáva rady.Nejaku /celkom dlho/dobu som to prehliadala, ale keď sa to nakopilo, tak som svoje názory povedala aj nahlas.Som toho názoru,ze výchova detí, vedenie domácnosti , financie,manželský život -to je súkromie a nedávam nevyziadane rady,neprezentujem svoje názory.To isté očakávam od svojho okolia,no "kamarátka,, má opačný názor, aj keď v mnohych oblastiach nemá skusenosti,rada rozdáva rady a kritizuje...

anonym_5e898a
6. sep 2025

Nebola by moja kamarátka. To že sa chváli cudzími peniazmi je trápne. Tiež máme viac peňazí, doprajeme si ale nikdy by ma nenapadlo rozprávať druhým koľko to stálo.
Mám kamarátku ktorá peniaze nemá, ona na RD, on viac nerobí ako robí. Nikdy by som si nedovolila komentovať jej finančnú situáciu. Ako dobrá kamarátka tú kávu a koláč vždy zaplatím.

Strana
z2