icon

Ako reagovať na uštipačné poznámky suseda?

17. aug 2025

Ahojte, asi zvlastna otazka, ale chcem sa spytat a vidiet nestranne nazory.

Predstavte si, ze ste student mediciny, ktory je na leto doma na dedine a nejaky sused, s ktorym sa zbezne poznate, vas na ulici zastavi a zacne sa vas vypytovat veci, ktore su mu sice k nicomu, ale uz je to raz taky dedinsky folklor, ze musia o kazdom vsetko vediet.
Spyta sa otazku, ze co pojdete robit dalej po skole. Vy odpoviete, ze este neviete, ze casom si rozmyslim a on na to zatrusi, ze chod robit patologiu, tam aspon nebudes mat co pokazit a tak neurcito sa uskrnul. Viem, ze ohladom patologie je vela vtipkov (uplne nemiestnych), ale toto mi prislo ustipacne, hlavne v kontexte toho, ze sused je taky povrchny pokrytec a ich deti chcu tiez dostat na medicinu, neuspesne.

Otazka znie, brali by ste to ako ustipacnu poznamku a chcel mi tym nieco naznacit, ze si mysli, ze som babrak alebo by ste sa len zasmiali a nebrali si to nijak?

Budem rad za slusne odpovede na tuto (ano, viem) nie zivotne dolezitu otazku.

Strana
z2
eeffka
17. aug 2025

@anonym_autor super ujo snad budete coskoro moj klient a s usmevom odchadzam 🤣🤣🤣 no ale ja som dost pohotova

o__o
17. aug 2025

Nebrala by som to nijak, zbytočné sa nad tým pozastavovat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
alica110
17. aug 2025

Niečo sarkastické, napríklad “Dúfam, že vás čoskoro neuvidím ako pokusného králika pri tej pitve” 😅

modrahruska
17. aug 2025

Brala by som to ako blby pokus o vtip, nic viac v tom nie je.

taisu
17. aug 2025

pripadalo by mi to vtipné, nevidím v tom nič urážlivé.

lindous
17. aug 2025

Ja by som to tiež zobrala ako pokus o nie úplne najlepší vtip, ale možno by som sa aj úprimne zasmiala, rada si spravím srandu aj zo seba 😀 však sa nepoznáte, nemá si základe čoho vyhodnotiť, či si myslieť, či si/nie si babrák...

derdia
17. aug 2025

@anonym_autor veľmi dôležité je akým tónom to povedal. Ci ako vtip, alebo ako urážku...
Ale aj tak aj tak ti to môže byť jedno.
Chod svojou cestou a takýto ľudia nech ta nerozkolisu.

larinka552
17. aug 2025

No zrejme ti zavidi, kedze ako pises jeho deti sa na medicinu nedostali. Potreboval ta nejak zhodit, aby sa citil lepsie, akurat, ze tym zhodil len sam seba. Kasli na sedlaka, takych poznamok od primitivnych ludi sa este napocuvas... zvlast ked ostanes na Slovensku 😃 Je to pre teba lekcia, aby si sa naucil povzniest sa nad to, jednym uchom dnu a druhym von 😉🙉
Btw gratulujem k medicine a prajem ti nech sa ti dari a nech si spokojny s tymto zivotnym poslanim 😇

slniecko39
17. aug 2025
@eeffka

@anonym_autor super ujo snad budete coskoro moj klient a s usmevom odchadzam 🤣🤣🤣 no ale ja som dost pohotova

Ahoj, podľa mňa úplne obyčajná poznámka. V mojej rodine si z toho robili často srandu, taký sarkastický humor, že Aby nezačalo ubúdať ľudí v meste😃🙃 ale inak mi povedali, že som šikovná, takže som to nebrala osobne. Nebrala by som to vážne, ani v kontexte tých jeho detí.

A na to čo chcem byť som si pripravila vetu, že uvažujem o tom a tom ale ešte neviem. Teším sa na taký a taký predmet. Týmto nedáš priestor na iné nepríjemné otázky😉

anonym_e9d6ca
17. aug 2025

Predpokladam, ze dedinsky ujo netusi, ze ulohou patologa nie je iba pitvat mrtvych.

lucia13022023
17. aug 2025

Nezobrala by som ti nijak. Ani úsmevne keďže ja takýto tupý typ humoru nemusím, ani by som sa neurazila 🤗

0silvia0
17. aug 2025

@anonym_autor mne to sice smiesne nie je, ale neriesila by som. Ani by som nerozoberala jeho mozne pohnutky.

anonym_882613
17. aug 2025

@anonym_autor vo veku študenta medicíny by som do desiatich sekúnd zabudla, že mi niečo povedala a nebežala by som na MK zakladať tému

autor
17. aug 2025
@0silvia0

@anonym_autor mne to sice smiesne nie je, ale neriesila by som. Ani by som nerozoberala jeho mozne pohnutky.

Haha, niektore tie vase odpovede su naozaj trefne, skoda, ze cloveku v tej situacii nenapadne nieco take povedat.🙂😆

@derdia prave to, ze ten jeho ton neznel vobec odlahcene a priatelsky, ale ako keby chcel niekomu vynadat za svoje krivdy a akurat mu prisiel adept do cesty.

@larinka552 dakujem, aj tebe nech sa dari v zivote.🙂

@anonym_e9d6ca to vela ludi netusi, co skutocne patolog robi.😃

@0silvia0 mas pravdu, lepsie neriesit, ale ja som taky typ, ze potrebujem spatne analyzovat rozne situacie a spravanie ludi😂.

tiezjedna
17. aug 2025

fakt máš potrebu riešiť poznámku Jožka z Hornej Dolnej, o ktorom navyše vieš, že je miestna trubka???

sara07
17. aug 2025

niečo ako alica a efka by som mu zabila
môže mat zlu skusenost s mudr a diagnostikovaní, čo uplne chápem a tiež som si s tým neraz prešla
tiež môže byt totálne frustrovaný zo stavu zdravotnictva , čo je skoro každy v tejto republiky
nerobila by som si z toho vôbec tažku hlavu, makaj na sebe, ty žiješ svoj život nie on, ty platíš za svoje chyby nie on , ovšem za chyby lekára platí vo všetkých smeroch pacient, takže makaj aby sme nemuseli ... držim palce

autor
17. aug 2025
@tiezjedna

fakt máš potrebu riešiť poznámku Jožka z Hornej Dolnej, o ktorom navyše vieš, že je miestna trubka???

@tiezjedna mas pravdu, ale ty si sa nikdy tak v zivote nepozastavila nad niektorymi ludmi a ich poznamkami, ze ako boli vlastne myslene? Hlavne pri takych, na ktorych vidis od pohladu, ze su frustrovani zo zivota.

lienka.7
17. aug 2025

@anonym_autor by som mu odpovedala, že keď sa teda náhodou na tej patologii stretneme, budem k nemu jemná 🤣🤣🤣

amazonka13
17. aug 2025

😎 Neblbni. Sused s tebou komunikuje na svojej "úrovni". Podľa mňa v tom nič urážlivé nehľadaj. Si vzťahovačný, nenadávam, konštatujem. Sused sa snaží komunikovať, robí to ako vie - v tvojich očiach trápne, on je presvedčený, že vtipne... Je to skôr o tom, že nemáš záujem komunikovať s každým. Tak sa mu nabudúce inteligentne vyhni a bude.

simsalabim
17. aug 2025

@anonym_autor bol to pokus o vtip, zas neber vsetko smrtelne vazne.

majamat
17. aug 2025

urcite by sa mi to nepacilo,a le sused je pokrytec, sama si si odpovedala. cize jeho poznamky suvisia s tzym,a ky je a nema vyznam brat vazne takeho cloveka.

navyse, mohla si aj ty hodit poznamku. patologia nie je len o pitvach, skumaju tkaniva a zistuju o aky problem sa jedna co ma rozhodujuci vyznam pri urceni ci sa napr jedna o rakovinu, ci nejake zapalove, autoimunne ochorneie, ci o neico ine.
a toto je pomerne dolezita oblast mediciny, cize pomahaju urcit spravnu dg. tak si mu mohla nieco take, ze ak by mu patolog histologie nepotvrdil rakovinu, hoci by ju mal, ci to nie je dost dolezite.

lindous
17. aug 2025
@anonym_autor

@tiezjedna mas pravdu, ale ty si sa nikdy tak v zivote nepozastavila nad niektorymi ludmi a ich poznamkami, ze ako boli vlastne myslene? Hlavne pri takych, na ktorych vidis od pohladu, ze su frustrovani zo zivota.

“ Hlavne pri takych, na ktorych vidis od pohladu, ze su frustrovani zo zivota.” No hlavne pri takých sa práve naozaj NETREBA nad tým pozastavovať, lebo tam je jasné, že riešia svoju vlastnú frustráciu… zamýšľam sa nad poznámkami ľudí, ktorých názor si vážim a na ktorých názore mi záleží

portret7
17. aug 2025

@anonym_autor podla mna sa beries velmi vazne, nemyslel to nijak, bola to len zbezna spolocenska konverzacia, len chcel byt mily/vtipny😉nezaujimas ho viac ako len sused z dediny… je to rovnaky typ konverzacie, ako ked sa mamicky s makym dietatom spytas, kedy bude druhe…v podstate to je vsetkym jedno, je to iba bezna spolocenska “smalltalk” namiesto pocasia.

anonym_de94bb
17. aug 2025

@anonym_autor na jednej strane by som to brala ako prileztost povedat susedovi nieco, co mozno snad
otoci trochu jeho chory pohlad na svet - ale pritom viem, ze ludia sa nezmenia vtedy, kedy ja chcem, takze ak by aj reagoval zle, nebrat to tragicky, odist a dufat, ze raz sa uvedomi. Napriklad s kludom odpoved:

"Na patologii sa toho da vela pokazit, a ludia tam nejdu preto, ze by si mysleli, ze nic nepokazia, tak to nefunguje. Ja osobne
sa urcite budem snazit v zivote nepokazit a neublizit ludom. Dovidenia."

Na druhej strane by som to aj brala ako vyzvu od zivota naucit sa byt pripravena na
zle reci ludi. Ze aj ked sa budu zial casto este diat, je to prilezitost zacat cvicit v sebe ako si vytvorit pancier a nenechat sa tym zranit - vidiet, ze to je ich problem,
nie moj.
Mozem im stale s kludom odpovedat, aby sa uvedomili, ale aj nemusim, a akokolvek sa rozhodnem, mozem pokojne odist a nenechat
si ich recami pokazit ich den.

Ale chapem, ze sused ukazal vlastne sirsi problem s tym, aky je svet, a to zaboli,
to je normalne.

hopsas
17. aug 2025

@anonym_autor neries blbosti prosím ťa...sused je typický jednoduchší dedinský človek, povyzvedal, povtipkoval, zabavil sa na tebe a ty riešiš čo on tým myslel? Nič nemyslel. Zabudol na teba hneď ked presiel cez ulicu.

jamidea
17. aug 2025

@anonym_autor ano bolo to nemuestne. Asi ma zle skusenosti s doktormi, tak si potreboval stipnut do teba.
Avsak asi si to vzala dost osobne a vies preco, ak takuto hovadinu riesis.

bielasovicka
17. aug 2025

A čo také zlé ten sused povedal? Nič. Netreba si hneď namyslat veci, ktoré nie sú.

abbey1
17. aug 2025

@anonym_autor Čo všetko ľudia dokážu riešiť. 🙂
Jeden pokus o vtip. Či už vydarený, či nie. Ale úplne zbytočné za tým hľadať niečo hlbšie, či nebodaj na soc. sieti vypracovať psychologický profil daného pána.
Alebo už funguje ješitnosť?
Mám študentov medikov i lekárov a bežne vtipkujeme o niektorých odboroch.

lucka_ke
17. aug 2025

závidí, a potreboval si pozdvihnúť ego, ty len študuj a buď tým najlepším lekárom akým môžeš byť

Strana
z2