icon

Ako riešiť arogantného partnera?

5. jún 2025

Caute, mam taku otazku, ci ste zazili vy zeny nieco podobne- ako ste sa k tomu postavili.
Mam partnera asi rok- prve mesiace ok, po case prisli skriepky hadky. Tie ale zacinaju byt strasne caste, vyvolavam ich vacsinou ja.
Je prosim vas normalne, ze chlap sa chova sko dieta? Uroven komunikacie je ako na piskovisku, vacsinou pri kazdej konstruktivnej debate ( rozumej: vytahujem skutky ktore sa v ten dany cas stali, moje aktualne pocity, fakty o podobnych pripadoch atd., ziadne zbesile vrieskanie nezmyselne neodovodnene) pouziva utok ako obranu. Poviem mu si arogantny, on povie ze nie, ty si. ( cela jeho rodina to o nom tvrdi, tvrdi to cele jeho okolie, blizki ludia.).
Takto ide kazda hadka v tomto duchu, akakolvek vytka ze je taky ci onaky, odpove dje vzdy rovnaka- povie ze on nie je ale ja som.
Kazdy den pije pivo. 3-4x tyzdenne si naleje tvrdy chlast. Hovori ze je to normalne, ze je to jeho radost a nemam mu ju brat. Ze ak ho lubim nemam s tym mat problem.
Okrem toho ze sa pri hadkach sprava ako dieta, ze pije, ma strasne arogantnu, sebecku a namyslenu povahu.
Teraz ta otazka znie- mam svoje dovody na to s nim ostavat. Je nejake riesenie (psycholog, zmena stylu komunikacie) ako toto nejako fixnut? Ja urcite nechcem nikoho prevychovavat, skor ma zaujima co mozem spravit ja, ako krok k nejakej poslednej zachrane. Ked mu vytykam spravanie v spolocnosti ktore robi, je mozne to skusit podat nejak tak aby to clovek s takouto povahou pochopil a vzal ai to k srdcu?
Alebo zaujat nejaky neutralny postoj- nerozpravat sa s nim vobec?

enmery
5. jún 2025

Odhliadnuc od alkoholu. Je to totálne nefunkčný toxický vzťah. Úplne chlap na prd, nepoužiteľný na partnerský život. Ale autorka sa ho drží. Aj keď má peniaze a kam ísť. Láska nestačí, aj keď som presvedčená, že toto ani okolo lásky nešlo. Prečo si to robíš,vieš už len ty. Asi pochádzaš z podobnej nefunkčnej rodiny a iné nepoznáš. Každopádne, keď budeš o pár rokov plakať možno s deckom na krku, lebo sa všetko ešte zhoršilo/alkohol degeneruje mozog, mení patologicky správanie človek k ešte horšiemu/ tak si spomeň, že všetky varovania si rada prehliadala. Teda po roku v láskyplnom vzťahu maá človek riešiť úplne iné veci a inak sa cítiť.
Pokiaľ si to neuvedomíš, čaká Ťa pekne na hovno život.

beatrixx1525
5. jún 2025

Nečítam všetky komentáre, ak chceš skúsenosť zo života a pokecať o tom viac, môžem ti dať samu seba za príklad ako to končí s týmto typom ľudí, píš mi správu

zabka79
5. jún 2025

Jedine co mozes pre seba urobit je odist so vztycenou hlavou...ja som.sa 10 rokov zamyslala nad manzelom ako to urobit aby nam bolo fajn...proste som to nedala kazdy musi vo vztahu okopavat svoju polovicu zahradky..a nie ze jeden okopava 100% a druhy 0% mrkni na videa Petr Casanova

viestta
5. jún 2025

Myslism si, ze ja na case ay sipochopila, ze toto nema zmysel. Ty si uz spravila pre zachranu vztahu dost. Teraz zachran seba, pretoze je naozaj najvyssi cas

alex49
5. jún 2025

On pije, ty sa s ním hádaš, dokonalý párik. Radšej byť sama ako v takomto vzťahu.

motylik2559
5. jún 2025

Ahoj, prepac moju priamu otazku ale to co popisujes....ake su tie dovody byt s takymto debilom, ktory okrem toho,ze vsetko otaca proti tebe este aj pije? Lebo toto mi zdravy rozum neberie🤔

sevrin
5. jún 2025

Ale tak dúfam, že si s ním už tehotná, nech má táto téma aj nejaký říz 😃

jaskolka
5. jún 2025

A to prečo si stále s ním? Veď si tu neuviedla ani jeden kladný bod, ktorý vás vzťah má....

maranco
5. jún 2025
@jaskolka

A to prečo si stále s ním? Veď si tu neuviedla ani jeden kladný bod, ktorý vás vzťah má....

@jaskolka dôvod už písala, má ho veľmi rada a veľmi si rozumeli

mimikarol
5. jún 2025

To akože myslíš vážne toto? Načo ti je arogantný ožran v živote????????

olimuc
5. jún 2025

Dievca zlate, rozum si kde nechala? To si tak hlupa alebo tak zufala pripadne masochistka, ze si si davno nezbalila kufre a neodisla? On je uplna troska, nerozsiruj jeho genofond … debilov je vsade dost.

alenka58
5. jún 2025

neriešila by som nič...máš svoje bývanie tak to je riešenie

miska1997
5. jún 2025

S alkoholikom žiť a pýtať sa či je to normálne 🤔

majlo1234
5. jún 2025

Odhliadnuc od toho, ze on je asi uplny debil, nikto nechce pocuvat ty si taky a onaky, a ziadna konstruktivna debata sa takto viest neda

macka1901
5. jún 2025

Okamžite odíď ak si aspoň trochu vážiš samu seba. Zničí Ti život. Môžeš ho mať rada, ale už by som sa učila žiť bez neho. Ak sa Ti potom začne vyhrážať, tak to len potvrdí to že si dobre urobila, že si odišla kým bol ešte čas.

gomak
6. jún 2025

Určite sa s ním rozísť.... A to pitie určite nie je normálne... Ak s ním máš už teraz takéto problémy, čo bude neskôr????? Inak, ja by som sa za takého chlapa hanbila...........

drobec105
6. jún 2025

Nič by ma pri to takomto človeku nedržalo, láska neláska. Kvôli alkoholu som sa rozviedla. Treba to ukončiť kým nie sú deti.

tryromy
6. jún 2025

Nohy na plecia a utekat. Nikdy to lepsie nebude. Ziadna ina moznost neni.

sleepy_joe
6. jún 2025

Možno pije kvôli tebe, že za triezva by to nedal, tak sa opije a má ťa na háku. Chyba je v tebe.

eliska13
6. jún 2025

To nemáš na viac?otrasný chlap prečo si s ním?

enmery
6. jún 2025
@sleepy_joe

Možno pije kvôli tebe, že za triezva by to nedal, tak sa opije a má ťa na háku. Chyba je v tebe.

@sleepy_joe Zase perla od Teba. Hej, opije sa chudák kvôli nej. Má sa s nou rozísť potom, keď to s nou nevie vydržať. A nie chlastať jak Mojsej v jeho najlepších časoch. Zase raz sa ukázala tvoja zakomplexovanosť.

mikadooo
6. jún 2025

No, hovoriť mu ty si taký a taký je vraj kontraproduktívne 🤔. Možno skúsiť napr., že "nemohol by si mi to povedať nejak jemnejšie? Takto keď to hovoríš, tak ma to dosť zraňuje." Čiže nepovieš, že ty si... (negatívna vlastnosť), ale popíšeš svoje prežívanie z toho. A alkohol, no to je taká téma... Môj muž pije pivo tiež takmer každý večer - jeden pohár (0,25l). Už 20 rokov 🤷. Tak možno že je alkoholik, ja teda neviem, jeho otec tiež takto pije celý život, tak možno je tiež alkoholik, čo ja viem. Zdravé to asi nie je, ale nikdy som nerobila dusno za jeden pohár piva po večeri. Prípadne skús aj chat gpt, vraj vie vypľuť celkom zaujímavé tipy. A mne ešte pomáhajú knižky o vzťahoch od psychoterapeutov. Teraz napríklad čítam umenie blízkosti, dá sa tam nájsť veľa tipov na zlepšenie partnerskej komunikácie.

mikadooo
6. jún 2025

Jaj, čítam, že "mala som ho rada", dievča, ty sa držíš asi nejakej ilúzie, ako to bolo kedysi, drží ťa pri ňom nejaký spomienkový optimizmus alebo viera, že sa dobré časy vrátia, keď sa budeš dostatočne snažiť alebo čo... Možno by si mala tú ilúziu pustiť a nechať ho ísť. Ľudia sa žiaľ menia (aj k horšiemu). Ako sama vidíš, sama to popisuješ, že to začína byť neúnosné. Keď ty si dôvod, prečo on si musí naliať, tak to vôbec neznie dobre, skôr toxicky... A to, čo opisuješ, tie situácie, tiež znejú dosť uletene, toto aby mi robil chlap, a potom si ešte chudák musí naliať, keď mu vyčistím žalúdok? No, dobre si stráž svoje psychické zdravie pri ňom.

kukuk29
6. jún 2025

Ty choď hlavne k psychologovi alebo na dake terapie aby si si začala vážiť sama seba a odpútala sa od neho a išla svojou cestou ...Nie aby si s ním vedela fungovať 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️Veď ťa utrápi 🙏🏽🤨

martinadomianova
7. jún 2025

Tak to by ma fakt zaujímali tie dôvody, pre ktoré s takým človekom ostávaš. Ja by som s takým už dávno nebola. A ty chceš ešte niečo zachraňovať ? Mala by si ho kopnúť do prdele a nájsť si niekoho lepšieho.

enmery
7. jún 2025
@martinadomianova

Tak to by ma fakt zaujímali tie dôvody, pre ktoré s takým človekom ostávaš. Ja by som s takým už dávno nebola. A ty chceš ešte niečo zachraňovať ? Mala by si ho kopnúť do prdele a nájsť si niekoho lepšieho.

@martinadomianova Lebo ho ľúbi. Písala to.

bubik6x
7. jún 2025

Poznávacie znaky zaciatocneho alkoholizmu hľadať nemusíš, on už je vo veľmi pokročilom štádiu, človek ktorý nie je alkoholik si len tak sám od seba nenaleje, tento vzťah nemá zmysel zachraňovať, viem že ti je ľúto, že máte aj pekné spomienky, že sú tam aj city z tvojej strany ale toto sa nezmení, ak on sám od seba nechce tak tu už niet pomoci, radšej chod od neho kým je ešte čas, držím ti palce

janka10121976
7. jún 2025

Odísť. Odísť. Odísť.

martinadomianova
7. jún 2025
@enmery

@martinadomianova Lebo ho ľúbi. Písala to.

@enmery aha. Tak to som si nevšimla. Ale aj tak v takomto prípad treba použiť a počúvať rozum a nie srdce. Úprimne pochybujem, žeby sa jej chlap zmenil. Ibaže, by si chcela doživotne pokaziť život. Nechápem tie ženy.

mystyss
7. jún 2025

Fiiiiijha nechceš ho meniť ale dávaš poslednú šancu na nápravu. Údajne s ním chceš ostať a hádky väčšinou vyvolávaš ty.
No, ja to vidím tak, že ste celkom spokojní.
On ma svoje 3x4 do týždňa. Ty po roku už nie si happy ale nechceš odísť.
Tak ja ti to teda zhrniem.
Žiadna náprava ani oprava ani psychológ nič. Toto správanie je naučené. To že chlastá je tiež taká domáca tradícia. Vždy tak bolo veď čo je na tom pre teba nepochopiteľné- no a?
Ty sa rozčuľuješ a on sa uje……to ty si!
Záver: rešpektuj ho alebo choď, to ty si v jeho vzťahu tá nespokojná. Vy nie ste pár, vy ste on a jeho svet, jeho pravidlá, jeho požiadavky. Ty si iba pekný doplnok pred rodinou a kamarátmi alkoholika.
Otázka: chceš sa k nemu pridať? Alebo niečo v živote dokázať? Všetko dobré prajem🥰🤝