Ako riešiť arogantného partnera?
Caute, mam taku otazku, ci ste zazili vy zeny nieco podobne- ako ste sa k tomu postavili.
Mam partnera asi rok- prve mesiace ok, po case prisli skriepky hadky. Tie ale zacinaju byt strasne caste, vyvolavam ich vacsinou ja.
Je prosim vas normalne, ze chlap sa chova sko dieta? Uroven komunikacie je ako na piskovisku, vacsinou pri kazdej konstruktivnej debate ( rozumej: vytahujem skutky ktore sa v ten dany cas stali, moje aktualne pocity, fakty o podobnych pripadoch atd., ziadne zbesile vrieskanie nezmyselne neodovodnene) pouziva utok ako obranu. Poviem mu si arogantny, on povie ze nie, ty si. ( cela jeho rodina to o nom tvrdi, tvrdi to cele jeho okolie, blizki ludia.).
Takto ide kazda hadka v tomto duchu, akakolvek vytka ze je taky ci onaky, odpove dje vzdy rovnaka- povie ze on nie je ale ja som.
Kazdy den pije pivo. 3-4x tyzdenne si naleje tvrdy chlast. Hovori ze je to normalne, ze je to jeho radost a nemam mu ju brat. Ze ak ho lubim nemam s tym mat problem.
Okrem toho ze sa pri hadkach sprava ako dieta, ze pije, ma strasne arogantnu, sebecku a namyslenu povahu.
Teraz ta otazka znie- mam svoje dovody na to s nim ostavat. Je nejake riesenie (psycholog, zmena stylu komunikacie) ako toto nejako fixnut? Ja urcite nechcem nikoho prevychovavat, skor ma zaujima co mozem spravit ja, ako krok k nejakej poslednej zachrane. Ked mu vytykam spravanie v spolocnosti ktore robi, je mozne to skusit podat nejak tak aby to clovek s takouto povahou pochopil a vzal ai to k srdcu?
Alebo zaujat nejaky neutralny postoj- nerozpravat sa s nim vobec?
nevytahujem kazdy den. vytahujem ked sa nieco stane ( stava sa casto)
neni to kazdy den ale par x mesacne spravi nejaku brutal idiotsku vec kvoli ktorej sa s nim ja pohadam. a teda ja sa ano pohadam kvoli tomu ked sa to stane a este nasledne 2-3 dni so mnou neni rec
Takže to nie je často, len polovicu mesiaca, hej?
Vliezol ti do mobilu, komplet ho prezrel? Pije? Je ako decko? Kopni ho do zadku čím skôr! Čo riešiš? A ešte nemáte žiadne záväzky a ty rozmýšľaš, čo máš robiť🫣.
Raz som tu už niekomu radila.Ber nohy na plecia,utekaj a už sa neobzeraj.
Noooo, neviem si ani len predstaviť ten tvoj dôvod ostať s ním. Časté hádky? K čomu je to dobré, vzťah je o niecom inom ako o hádkach. Alkohol? Tu by mi už blikala kontrolka. Nehovorím, že môj nevypije, ale to je nejaká akcia, narodky, svadba. A áno, dá si chladené pivo, keď dokosi v záhrade, či vráti sa od včiel zo záhrady. Je len na tebe, či odídeš z kratsej cesty.
Odhliadnuc od alkoholu. Je to totálne nefunkčný toxický vzťah. Úplne chlap na prd, nepoužiteľný na partnerský život. Ale autorka sa ho drží. Aj keď má peniaze a kam ísť. Láska nestačí, aj keď som presvedčená, že toto ani okolo lásky nešlo. Prečo si to robíš,vieš už len ty. Asi pochádzaš z podobnej nefunkčnej rodiny a iné nepoznáš. Každopádne, keď budeš o pár rokov plakať možno s deckom na krku, lebo sa všetko ešte zhoršilo/alkohol degeneruje mozog, mení patologicky správanie človek k ešte horšiemu/ tak si spomeň, že všetky varovania si rada prehliadala. Teda po roku v láskyplnom vzťahu maá človek riešiť úplne iné veci a inak sa cítiť.
Pokiaľ si to neuvedomíš, čaká Ťa pekne na hovno život.
@enmery autorka je zrejme jedna z tych, ktore budu radsej smutne v audine ako stastne v mhd...😃
@enmery autorka je zrejme jedna z tych, ktore budu radsej smutne v audine ako stastne v mhd...😃
@princezna_bosorka Pri ňom v audine?Hej, každý alkáč má drahé autá, asi ako gambler. Ibažeby nie😃

Ani som nedocitala,skoncila som pri pive a chlaste,ale...utekaj.. cim skor , tym lepsie a nechci ho zmenit..nema to vyznam..je to.toxicky clovek