icon

Ako riešiť financie v manželstve bez spoločného majetku?

9. máj 2025

Ahojte, manželia - vy čo nemáte spoločný majetok,ako to máte s platením? Ja - žijem u manžela, priviedla som mu na svet dve deti.
Momentálne mám slabo platenú prácu a v podstate som zostala ako to nazvať,sama,len to má výhodu v tom, že mám s deťmi kde bývať či ako sa to definuje?
Momentálne mi pomáha kamarátka. Manžel by rád odomňa polovicu nákladov za domácnosť. Daňový bonus čo mu prišiel si nechal celý pre seba na účte a mne nedá nič keďže mu neplatím polovicu za chod domácnosti.
Chodievam na nákupy a čo je treba do domácnosti alebo sa jedlo nepočíta ako ,, tiežpodieľanie,,?

Strana
z2
autor
9. máj 2025
@nin12345

Treba manželovi vysvetliť čo všetko zahŕňa pojem ,,manželstvo" a že do tohto zväzku vstúpil dobrovoľne. Všetky peniažky čo sa nadobudnú počas manželstva sú spoločné. Tak isto ako ty svoj čas dáš do starostlivosti o VAŠE SPOLOČNÉ deti tak to čo on zarobí časom stráveným v práci je VAŠE SPOLOČNÉ.

@nin12345 🙈 ale ako aby mi dal 50eur ( ktoré mi ani nestačili) a ešte o tom počúvam ďalší týždeň že mi DAL?

nin12345
9. máj 2025

No tak to je proste magor mrzí ma že si s takým ale len ty môžeš s takým buď ostať alebo odísť od neho a spokojne žiť

Strana
z2