icon

Ako riešiť hádku s partnerom o práci a domácnosti?

4. aug 2025

Ahojte , ako by ste reagovali alebo čo by ste urobili ak by vam priatel po hádke povedal , že máte ísť vy do prace zatiaľ čo vy ste na materskej doma a staráte sa o dieťa a celý chod domácnosti? Už ma napadajú scenáre ako mu nebudem celý týždeň prat, varit ani upratovať a hlavne zbierať po ňom každú vec ktorú nájdem a nebavit sa s ním absolútne.. nikdy nič takéto nepovedal , čo ma dosť zaskočil a popravde aj dosť zranil .. nechcem moc písať detaily keďže nechcem aby sa to nejak dostalo k nemu. Budem rada ak mi napíšete možno rady čo a ako a aj skúsenosti.. potrebujem sa o tom pobaviť s niekým nestranným.. vďaka

Strana
z2
peterprvy
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2c5daa on nechce byt doma , ma dosť dôležitú úlohu v robote a musela by som zarábať asi tak 2x toľko ako on aby zostal on doma ..

"a musela by som zarábať asi tak 2x toľko ako on aby zostal on doma .."

A z akého dôvodu 2x toľko? Keď bude on doma, zrazu všetko bude 2x drahšie?

hopsas
8. aug 2025

@anonym_autor ja by som kľudne šla do práce a na materakej nech ostane on. Len nech si to užije.

trisha_r
12. aug 2025
@peterprvy

"a musela by som zarábať asi tak 2x toľko ako on aby zostal on doma .."

A z akého dôvodu 2x toľko? Keď bude on doma, zrazu všetko bude 2x drahšie?

@peterprvy čo nechápeš na základnej matematike? Ona zarába malo trebárs minimálnu mzdu a on zarába lepšie. Takže sa mu neoplatí ísť na materskú za 400 eur alebo koľko to vlastne teraz je a ona dostane minimálnu.

peterprvy
16. aug 2025
@trisha_r

@peterprvy čo nechápeš na základnej matematike? Ona zarába malo trebárs minimálnu mzdu a on zarába lepšie. Takže sa mu neoplatí ísť na materskú za 400 eur alebo koľko to vlastne teraz je a ona dostane minimálnu.

@trisha_r 2x toľko ako on, nie 2x toľko ako ona teraz/predtym, teda by mali cca 2x viac (u toho čo zarába) ako teraz, nie?

Ak mam ja teraz nejake minimum a partner na X, a mam mat 2 krát X a partner minimum, nebudeme mať teda o dosť viac?

Strana
z2