Ako riešiť hlučných susedov v paneláku?
Kúpili sme byt, nad nami sú extrémne hluční susedia. Vkuse niečím hrmocu, akoby presúvali nábytok, zide sa ich celá banda a hucia, hlasno rozprávajú, kričia,buchocu, až ma bolí z toho hlava. Dnes v noci vysávali. Nenormálne niečo. Počula som, že údajne majú niečo spoločné s drogami a veru chodia tam nejakí čudni potetovani ľudia, vkuse niekto... Neviem čo robiť. Slušné im ísť povedať sa aj bojím, alebo búchať na strop? To tiež pochybujem,že by prestali. Keby som zavolala políciu, že rusia nočný kľud? Dá sa ako anonym? Čo spraví polícia? Najradšej by som im tam poslala raziu na drogy, ale aj keby niečo našli, čo im spraví polícia? A bojím sa, či by im nedošlo, kto to zavolal... Myslíte, že ten hluk počujú aj susedia nad nimi alebo vedľa nich? Či len my máme takú smolu... Normálne sa chcem odsťahovať odtiaľto... Už dom žila v panelákoch a toto som teda nezažila, hluk dlho do noci, zobudím sa na hluk a tak. Na objasnenie toto... A aj sa to bojím nejako riešiť, ale takto sa žiť tiež nedá... Konečne sme kúpili byt a takáto smola...
Tak sa prihovor nejakym normalnym susedom, ze co to akoze ma byt
@bluka2 ale ďakujem za rady... Vravím že mám aj dieťa, tak mám strach,chápeš...
@anonym_autor a pred kúpou ste sa aj pýtali na susedov? My keď sme kupovali, tak medzi prvými otázkami sme riešili, či sú susedia normálni, tichi, starí, mladí, s deťmi, či sú problemovi, či sú stali, alebo sa do bytovky sťahuje stsle niekto iny. Možno preto ten byt predošlý majiteľ predával, lebo... Susedia...
@kavasmliekom a ty si myslis, že toto ti niekto povie že kvôli susedom? Ja budem predávať no ak padne otázka na susedov tak o ničom neviem nech si zistia sami tak ako ja.
@bluka2 ale ďakujem za rady... Vravím že mám aj dieťa, tak mám strach,chápeš...
Zažívala to to isté, čo ty, ale mam aj muža. Nikto nepomohol. Ano volanie policajtov, ani sťažnosti, žiadny správca ani dohovory. Je mi to hrozné ľúto, co zazivas. My sme museli odist, to sa nedalo uz psychicky zvládať. Zrejme ti to predávajúci úmyselne zamlčali… my sme využili, ze dotyčného zavreli a my sme rýchlo byt predali. Našli sme svoj pokoj svoj nový domov 🎀
@bluka2 tak ja neviem, vravím že teraz je tam snáď desať chlapov, ja muža nemám, tsk sa bojím tam zaklopať a tiež inokedy mám strach z takých ľudí...
@anonym_autor predala by som byt. Sama s dieťaťom a nad grázlami by žiadna normálna žena bývať nechcela.
@anonym_autor jejda, dala by som ti jedno objatie a isla by som im sama daco povedat! Ziadny stary spoluziak, ochotny kolega….?
@bluka2 ktorý spolužiak či kamarát pôjde za desiatimi drogistami? Ty na čom fičíš? Máš ty takého kamaráta ktorý by sa postavil 10 zdrogovaným, ktorý ani nevieš ako ťa vedia razom ohroziť na živote?
Zažívala to to isté, čo ty, ale mam aj muža. Nikto nepomohol. Ano volanie policajtov, ani sťažnosti, žiadny správca ani dohovory. Je mi to hrozné ľúto, co zazivas. My sme museli odist, to sa nedalo uz psychicky zvládať. Zrejme ti to predávajúci úmyselne zamlčali… my sme využili, ze dotyčného zavreli a my sme rýchlo byt predali. Našli sme svoj pokoj svoj nový domov 🎀
@anonym_a90f37 vieš čo, presne som sa na to vyslovene pýtala, či tu nie sú žiadni výtržníci. Vedeli, že dom sama s dieťaťom... Tiež to vidím len na odstraňovanie, lebo miestami je to na objasnenie, otvorím dvere bytu a hrmot... Fakt mi je do plaču, byt som kupovala minulý rok...
@kavasmliekom a ty si myslis, že toto ti niekto povie že kvôli susedom? Ja budem predávať no ak padne otázka na susedov tak o ničom neviem nech si zistia sami tak ako ja.
@anonym_c9568c presne,veď v podstate ja tiež nemôžem povedať, že sa sťahujem kvôli susedom...kto by to kúpil? Musím byť v podstate aj ja taká zákerná a zamlčať to... Možno jed tu bude bývať chlap a povie im svoje,trochu sa ukľudní a. Samu ženu majú takí ľudia vieš kde...
@anonym_a90f37 ako dlho ste tam bývali?
@anonym_autor predala by som byt. Sama s dieťaťom a nad grázlami by žiadna normálna žena bývať nechcela.
@anonym_c9568c ani ja nechcem 😥😥😥
@bluka2 ktorý spolužiak či kamarát pôjde za desiatimi drogistami? Ty na čom fičíš? Máš ty takého kamaráta ktorý by sa postavil 10 zdrogovaným, ktorý ani nevieš ako ťa vedia razom ohroziť na živote?
@anonym_c9568c no hlavne, že tam bývajú minimálne dve ženy, plus neviem koľko ľudí este. ale chodí tam kopec chlapov... Proste aj mne už zvonili,čo si asi zmýlili poschodie .. skoro som sa posrala...
Teda to mi známa vravela, že tam niekto býva, čo má niečo s drogami a podľa návštev usudzujem,že sú to zrovna títo... No ešte že nie sme na rovnakom poschodí, lebo by som sa váľa aj vyjsť z bytu
Normálne 158, hoc aj niekoľkokrát za noc. Ako anonym. Ty voláš s dispečingom, službukonajúci netuší, kto volal. Ak by našli drogy, tak ich všetkých poberu.
@vevebono dispečing dobre tuší kto volá a keď sa telefonuje na linku 158 základ je predstaviť sa.
@luliu a keby nahlásim podozrenie na drogy? Čo urobí polícia?
@anonym_autor inak ja nerozumiem.... Kebyže sa zdvihne s a ideš opýtať susedov či niečo počujú,nebolo by to trochu logickejšie? A zavolať môžu aj oni na vás,že podozrenie na drogy....🤣.
@anonym_autor autorka istotne im nechod klopkat. Na tvojom mieste by som otazku polozila inak 1. Ci su majitelmi bytu - ak nie su, tak cez spravcu riesit s majitelom bytu. 2. Zistit ako postupovat na policii - ver tomu, ze ak tam riesia drogy tak to policiu zaujimat bude. Zial na taketo ohavy castokrat doplacaju prace ti slusni
opýtaj sa domovníka či sú to problémoví občania.
možno niečo o nich bude vedieť.
V case nočného kľudu volať políciu. V case mimo nočného kľudu s tým neurobíš nič
@anonym_autor autorka istotne im nechod klopkat. Na tvojom mieste by som otazku polozila inak 1. Ci su majitelmi bytu - ak nie su, tak cez spravcu riesit s majitelom bytu. 2. Zistit ako postupovat na policii - ver tomu, ze ak tam riesia drogy tak to policiu zaujimat bude. Zial na taketo ohavy castokrat doplacaju prace ti slusni
@anonym_5f106b tak ono prísť na políciu a povedať,že známa mi povedala,že sú obavy ,že tam majú niečo do cinenua s drogami a vysávajú o druhej v noci... Ja ti neviem. 🙃
Úprimne ma prekvapuje že nejaký ten piatok tam býva a netuší,či ostatných susedov to tiež obťažuje,či mali problémy s nimi ale detektívky a LA 10 potetovanych chlapov a dve ženy,to pozná. Normalne človek zvykne teda pokiaľ nebýva pentagon a podobne,zazvonit susedom povedať absolútne slušne,že toto a toto nás vyrušuje máme dieťa,možno tých predchádzajúcich to nevyrusovalo a susedia ani netušia,že je nejaký problém a bola by možno prekvapená ako by sa všetko vyriešilo. Keď nie,tak normálne cez susedov,správcu,ale toto na políciu a drogovu raziu,to určite nie. Ale tak🤷
@anonym_autor a pred kúpou ste sa aj pýtali na susedov? My keď sme kupovali, tak medzi prvými otázkami sme riešili, či sú susedia normálni, tichi, starí, mladí, s deťmi, či sú problemovi, či sú stali, alebo sa do bytovky sťahuje stsle niekto iny. Možno preto ten byt predošlý majiteľ predával, lebo... Susedia...
@kavasmliekom si myslíš že niekto prizná pravdu že sú susedia problémoví? Prosím ťa...
@luliu a keby nahlásim podozrenie na drogy? Čo urobí polícia?
@anonym_autor nič,
@anonym_autor nič,
@renesance80 ale prečo? Nechápem..
Hlavne keď je tam toľko ľudí pokope, isto by niečo našli...
@vevebono dispečing dobre tuší kto volá a keď sa telefonuje na linku 158 základ je predstaviť sa.
@luliu na filmy nemám cas, ale rada by som. Píšem skusenosti osobne. Ked som bola pubertacka, tiez nás niekto bonzol, prišli nás upozorniť a ked im svitlo, že nie sme čistý, tak sme museli ísť na "kontrolu". Iba, že som mala 15 som vyšla len s podmienkou na 3 roky
@maciatkolulu jasne. Ja sa predstavím, ale keď povieš, že anonymne, tak dispečing neposuva hliadke, že volala táto presne
@luliu na filmy nemám cas, ale rada by som. Píšem skusenosti osobne. Ked som bola pubertacka, tiez nás niekto bonzol, prišli nás upozorniť a ked im svitlo, že nie sme čistý, tak sme museli ísť na "kontrolu". Iba, že som mala 15 som vyšla len s podmienkou na 3 roky
@maciatkolulu jasne. Ja sa predstavím, ale keď povieš, že anonymne, tak dispečing neposuva hliadke, že volala táto presne
@vevebono meno policajti nikomu nepovedia. A nie je to ani trochu anonymne. Vidia číslo.
autorka, prosím ťa na akom sídlisku bývaš?
autorka, prosím ťa na akom sídlisku bývaš?
@marusiao na normálnom. Bývam tu už 10 rokov, sídlisko je úplne v pohode. Aj všetci susedia okrem týchto...

Tak sa prihovor nejakym normalnym susedom, ze co to akoze ma byt
@bluka2 no možno skúsim...bývam tu len pol roka, tsk ani neviem, kto ešte kde býva... Ale to by ma veľmi zaujímalo,či ostatní nič nepočujú... Minimálne na ich poschodí to podľa mňa ľudí byť počuť... Ja už som aj rozhodnutá odtiaľto odísť... A kúpiť byt na inom sídlisku, bližšie k novej práci... Len kedy sa mi to podarí...