Ako riešiť hluk od hlučných susedov?
Ahojte, pred par rokmi sme kupili byt. Nad nami byva rodinka maju dve deti dievcata 6 a 9 rocne. Ide od nich buchot od kedy tu byvame, klasika dupotanie, vrzgajuce dvere, hadzanie hraciek o zem, buchanie dveri, klepanie reznov kazdu nedelu, vysavanie a buchanie vysavacom o nabytok a najhorsie šuchanie stoliciek 🤦🏼♀️ oni su len v podnajme. Pocas 3 rokov co som chodila do prace a po praci von, som hluk neriesila. Brala som to tak ze je to byt.. no aktualne som na materskej, mam male dieta ktore by chcelo cez den spat len je stale budene šuchanim stoliciek.. ta suseda nechava stsrsiu samu doma vzdy ked skoncila v skole tak sa u nich zacal mordor v presuvani stoliciek. Samozrejme ze sme susedu kontaktovali a nie raz prosili aby boli tichsie. Zevraj kupila aj nalepky na spodok stoliciek ale ci ich nalepila to pochybujem. Ona nechce aby sme vedeli ze nechava dceru samu domu, tak nam pise ze nikto nie je doma.
Ked maly konecne spi a henta zacne šuchat tak mam zaludocny stres aby ho nezobudila a uz mi byva z toho stiahnuteho zaludka nevolno.. chcem podla vas tak vela? Ja uz neviem ako to riesit. A zacinaju letne prazdniny bojim sa co to bude.. Keby som v podnajme tak uz mam davno kufre zbalene ale byt je kupeny.. som tu spokojna az na tych susedov. Co mi poradite? Kontaktovat majitela? Alebo ich dat na socialku ze nechava same dieta doma? Buchanie o radiator aby bola tichsie nepomaha. Radili mi pustat hudbu alebo dat cesnacku pod okna vecer ale to moc nechcem robit.
@pipistrel13 ja neviem ani zďaleka všetko, preto som si po radu išla k niekomu, kto sa vyzná a kto mi pomohol problém s nespavosťou vyriešiť. Stačí len chcieť niečo spraviť pre svoje dieťa a netrapit ho prebdenymi dňami a nocami. Spánok je zdravý a prospešný a nato, aby toto človek vedel nemusí mať vysoké IQ. A vyťahovať tu niekoho rodinu a poukazovať na jej dokonalosť je prejav akurát tak svetového mieru. Keď už na niekoho poukazujes, pozri sa najskôr do zrkadla.
Zial, niektore bytovky su robene velmi nekvalitne a su zle odhlucnene. Nespravis s tym nic. Ak ti to vadi, odstahujte sa niekam na najvyssie poschodie, alebo do domu. Zober si to z druhej stranky - dieta ti bude v noci plakat a co maju robit susedia? Ver mi, ze to rovnako pocuju. My byvame v pomerne novej bytovke, ale je tak zle odhlucnena, ze ked ma sused pod nami navstevu, pocujem rozpravanie, smiech... A mam sa ist stazovat, lebo sa rozpravaju do noci?! Toto jednoducho patri k zivotu v bytovke.

@diaszoky predstav si že áno, ale treba mať aj nejaké intelektuálne zručnosti, aby si dokázala tie rady vedieť aplikovať na svoje dieťa 😉