Ako riešiť infantilné správanie rodiny k dieťaťu?
Ahojte, ked sa vam narodilo dieta, nestalo sa vam nahodou, ze niektori clen rodiny (nie z rovnakej domacnosti) komunikuje s tym dietatom prehnane infantilne? Tak, ze po navsteve vas z toho boli hlava a celkovo sa necitite dobre? Na poziadanie, aby sa kontroloval sa urazi a dalsiu navstevu sa to aj tak opakuje. Zaujima ma, ci je viac takych ludi a ako ste to pripadne vyriesili?
@ukgirls Komplexy si ries v inej teme. Ja nikde nespominam svokru. No zrejme kazdy vidi to, s cim ma problem.
Moja svokra volala takto s mojou trojročnou dcérou (mala som telefón na hlasno): "mojka, a čo mi robenkas takto v nedeľku? Už si unavenka? Pôjdeš spinuskat?"
Nežiadaj, nepros, hlupákom to nedôjde, že tým škodia dieťaťu. Jednoducho tú osobu upozorni, nech je to ktokoľvek, že máš zdravé, múdre dieťa a nepraješ si, aby sa sním ktokoľvek rozprával ako s dementným debilkom. Zdôrazni, že máš zdravé dieťa, ktoré rozumie všetkému, čo počuje, ale určite nerozumie hatlaninám tej osoby. Svojim spôsobom komunikácie iba ponižuje to dieťa. Zdôrazni, že ak tak veľmi nenávidí to dieťa, že s ním komunikuje bez úrovne, tak sa s ním stýkať nemusí. Musíš byť v tom rázna. Stalo sa to i mne a toto zabralo. Ide o dieťa a jeho nielen vývoj reči, ale aj o jeho budúce sebavedomie. Neber ohľad na nikoho blízkeho tej osobe v záujme tvojho dieťaťa.
@evkatk dakujem

@plamienka555 Ako si zasiahla?