icon

Ako riešiť klamstvá v priateľstve s výhodami?

9. jan 2025

Ahojte, spoznala som chlapa, no dohodli sme sa ze budeme len kamarati s vyhodami, a ze sa časom uvidi co z toho bude, proste ze to nechame tak. Ale dohodli sme sa ze si nebudeme klamat a podobne. Ze ak budeme niekoho mat tak si o tom povieme. No on mal s niekym stretnutie (sexualne samozrejme) a nepovedal mi o tom a dokonca zatlkal ze mal. (dozvedela som sa to od znamej ktora pozna tu druhu) neviem teraz co robit ako reagovat, na jednu stranu ano ide a islo len o sex no nemam rada ked mi niekto klame a zavadza ma. Co by ste robili vy. Hovori ze uz nebude klamat a podobne no verit takemu cloveku sa da tazko.

autor
9. jan 2025

@mirkava tak kazdy vravi ze mu ide o sex, ale tak to nepotrebuje ma oblbovat aby ho mal, praveze preto s nim skoncim lebo ma oblbuje a klame, lebo dava nejake plane nadeje a to ja nepotrebujem

mameha7
9. jan 2025

Prezradím ti tajomstvo. Genitalne bradavice chytíš aj s ochranou 🤭. Sú pohlavné choroby, kde ti nepomôže ani kondóm.

ruxandra
9. jan 2025

Veď hej, nepotrebuje ta oblbovat aby mal sex, tak je mu úplne jedno, či ti bude vešať na nos, či ten sex ma aj s inými 😀 to len ty z toho robíš vedu.. ste len kamaráti, nie je povinný sa ti spovedať. Aj keď ste sa dohodli, LOL 🤣

retatka
9. jan 2025

A to si tak naivná a myslíš si, že kondóm ťa ochráni pred všetkým pohlavne prenosným svinstvom?
Tak pokračuj ďalej..

domka222
9. jan 2025

Tak keď ti išlo len o sex a ešte aj klamal,čo teda riešiš? Keď si sa to dozvedela,mala si mu hneď povedať, že s tým končíš. Ale toto mi príde, že z tvojej strany asi už nešlo len o sex,keď máš potrebu to riešiť.

bystrozraky
9. jan 2025

Ak sa pýtaš prečo, tak sú len dve možnosti:
-Buď to robí, lebo ti neverí a myslí si, že máš "postranný" úmysel na vzťah a len preto máš s ním sex, preto to tak hrá.
-Alebo to myslí vážne s tým kamarátstvom, možno by si vedel predstaviť aj vzťah, v ktorom ťa bude samozrejme podvádzať. A klame, lebo si myslí, že by si to s ním skončila a do takeho vztahu nesla.
Každopádne je to promiskuitný jedinec a ty svojím správaním takých priťahuješ. Chápem, že chceš len úprimnosť, ktorú chceš vymeniť tým, že dáš voľnosť. Tak by pre dotyčného neboli žiadne konsekvencie, čiže môže povedať pravdu. Ale pravda je, že on je vo svojom vnútri bojko a manipulátor. Preto ti nepovie pravdu a pravú úprimnosť u neho asi budeš očakávať len ťažko...Takze to tak ber a hlavne nieco skarede nenachytaj od neho. Prajem slnko v srdci 👍

autor
9. jan 2025

Dakujem za nazory a rady, ja som to s nim uz ukoncila v podstate, len ma zaujimali nazory inych skusenejsich 🙂, a hlavne dovod preco toto chlapi robia

la_dolce_vita
9. jan 2025

To ta naozaj prekvapuje klamstvo u takeho kurevnika?! Fakt ti to stoji za to? Aj ked nechces vztah, takto sa muz k dame nesprava. Sama si sa nastavila na uroven, kde on nemusi vobec nic. Prepac za uprimnost.

mimka1402
9. jan 2025

Ja som mala takéto 2 kamarátstva, ale dohoda platila, keď sa niečo udialo, jeden z nás začal randiť s niekym iným, či proste len bozkávanie. Hneď sme to stopli a povedali si, najmä z logickych dôvodov. Keby mi to spravil "kamoš" už s ním nespim ani raz, lebo nie je lojalny a nie je férový k tebe. Stalo sa, že dokonca ja som odišla na polmesiaca preč a medzitým som stretla niekoho iného /dnes už môjho frajera/, takže ma čakala presne tá povinnosť oznámiť to chalanovi, že priateľstvo s výhodami skončilo keďže neviem kam sa bude uberať mi typ vzťahu s človekom kde môže ísť o naozajstný záväzok. A úplne v pohode to vzal. Mne to isté oznamil chalan dávnejšie keď sa mu začala páčiť baba a vyzeralo to nadejne. Ale žiadne one night standy sme nemali. Obaja sme nechceli striedať partnerov, takže sme si boli "verní". Ale bola som s nimi úprimne kamarátka už predtým a tým, že sme viedli ťažké rozhovory, o to prirodzenejšie to bolo riešiť aj takéto veci. Hlavne vedel, že keby mi zatajil a zistím to, už o mne nebude počuť. Keďže klamstvo neznesiem. Ale hoc pre niekoho to môže byť odsudzujúce, u mňa si ma vážili a rešpektovali ma, inak by som do toho nešla, tak isto aj ja ich. Ale asi to nebolo typické kamaráti s výhodami. (Bola som dlho single cca 2 roky vtedy som mala cca rocne a pol "benefity")

autor
9. jan 2025

@la_dolce_vita nastavila som sa tak preto lebo som mala par vaznych vztahov kde tiež bud klamali alebo podviedli alebo sa nespravali pekne, chcela som teda pauzu od vztahov a vaznych veci, tak ze vyskusam taketo nieco aj ked ano uznavam blbost to bola chyba , ale tak clovek sa tym učí, ja chcem uprimnost len. No tu som nikdy nikde nedostala.

autor
9. jan 2025

@mimka1402 ano presne taketo nieco som chclea. Nevyslo no.

mameha7
9. jan 2025

Ešte som chcela dodať... Pozri, asi si veľmi mladá. Tipujem, že nemáš viac, než 25. Aj ja som bola taká, ale časom som zistila, že mi žiadny kamarát s výhodami nestojí za potencionálne riziko otehotnenia, alebo prenosu pohlavných chorôb. Ako som písala, pohlavné choroby sa prenášajú aj keď použiješ kondóm. Napríklad genitálny herpes, HPV, ktoré môže spôsobiť bradavice na hlasivkách a rakovinu hrdla sa prenáša orálnym sexom. Filcky, syfilis a genitálne bradavice chytíš aj s kondómom. Premysli si, či ti to stojí za to.

la_dolce_vita
9. jan 2025

Chapem, ale taketo fungovanie nie je pre kazdeho, na to musis mat povahu, co vela zien nema a myslim, ze ani ty. Radsej byt nejaky cas sama a dat sa do pohody, ako sa dalej len trapit pre pofiderne typy muzov.

melanta
9. jan 2025

lebo som mala par vaznych vztahov kde tiež bud klamali alebo podviedli alebo sa nespravali pekne

Autorka, z tohto zjavne vychádza, že si vyberáš zlý tip mužov, nemáš zrejme dostatok sebavedomia, seba lásky. Inak by si nemala vždy takýchto chlapov. Daj si pauzu od mužov, úplne, venuj sa sebe, nájdi si nový okruh známych, ktorý nebude taký toxický. A potom si začni chlapov vyberať s rozumom.

autor
9. jan 2025

Ďakujem za rady. Radsej si dam pauzu od mužov a nakupim si elektronickych kamaratov 😂😂😂😂

autor
9. jan 2025

@melanta Ano pravda, dakujem. Budem sa snazit.

dadka1997
9. jan 2025

Nahodou fajn na roznášanie pohlavných chorôb, ako čo si čakala ? Co je to vlastne kamarát s výhohadami? Ver, že takých kamaratiek ma viac, nie si jediná ;)

luccija
9. jan 2025

Niekoho to jednoducho baví taký "rozprávkar"
Využije každú situáciu, narozprava, naslubuje
Ukonči to už teraz ti to ublizuje

mamutka
9. jan 2025

Ja teda o pohlavných chorobách veľa neviem, ale keď sa niečo vola genitalne bradavice, to už samé evokuje, že používanie kondomu asi neochráni 👀 to je pekne riskovanie, spávať s nejakým čo oprie každú čo mu da.
Inak kedysi to mali chlapi ťažšie. Museli sa o ženu trochu snažiť a budovať vzťah.
Tento inštitút “kamarát s výhodami” je dobrý vymyslel pre chlapov čo sa nepotrebujú o nič snažiť, chcú si proste vrznut a ženám dnes stačí povedať heslo “kamarát”. Pochybujem, že by títo chlapi medzi sebou keď sa bavia hovorili v štýle “dnes idem za kamarátkou”. Viem si predstaviť aké výrazy používajú. Raz som jedného tak počula a žalúdok sa mi obrátil

mameha7
9. jan 2025

@mamutka 😃Hej, nekladú si vôbec servítky pred ústa. Niečo v štýle : Dnes si idem zajebať s jednou čajkou, čo som splašil na tinderi. Má dobrú riť, ináč nič moc.

mamutka
9. jan 2025

@mameha7 no, cca tak, resp o dosť horšie …

mimka1402
9. jan 2025

@mamutka S tým úplne nesúhlasim. Nie sme v dobre kedy má zo sexu výhodu len muž. Dnes už je podľa mňa normálna vec, že je dôležité aj "vrcholy" ženy. Neviem prečo sa stále posúva ten mindset, že je to len pre mužov. Existujú ženy, ktoré majú rady sex, ale nechcú kvôli tomu ostať s nejakým toxickym chlapom a zároveň kvôli sexu hľadať hneď vzťah. Toto je pre mnohé normálna vec. Ja tiež sa nechcem o nič snažiť a len mať sex.😀 Proste vypusťme tieto staré mýty. Ja som si to v tom čase vybrala úplne vedome, kvôli tomu, že som sa chcela osobnostne posunúť, väčšie sebavedomie atď, ale zároveň sex mi chýbal. Takto som mala obdobie kedy to bolo len o mne, o mojom šťastí a kamoš bol super bonus, ale už som o tom písala vyššie, že to človek musí nájsť osobu, ktorá rozmýšľa rovnako a nemá tendenciu striedať partnerky, ale proste mať nejaký typ vzťahu. Osobne to hodnotím aj po tomto čase kladne. Dokonca to bol človek, ktorý mi pomáhal v živote, keď som mala náročné obdobie bol mi oporou. Ale my dvaja sme vzťah mať nemohli, bol by predurceny k zániku. Proste nerobme z mužov alfasamcov a ženy, ktoré si to vybrali ako chudinky, ktoré nič z toho nemajú...
Lebo je to nezmysel. Ano určite sú typy žien, ktoré si to výberu zo zúfalstva, lebo si myslia ze sa do nich muž zamiluje cez sex, ale tieto typy v tomto tu naozaj nehľadám.😀

moonlight1210
9. jan 2025

Bez ohladu, ze mate len FwB, mate dohodu a pravidla.
Porusil ich, dokonca v takomto volnom vztahu, kde fakt o nic nejde, tak nie je o com.

Ibaze aj tebe je vlastne jedno, ze ich porusuje, nechces sa vzdat jeho. Tak to obalis ako "dalsiu sancu" a bude pokracovat. Aby sai neskor, pri dalsom a dalsom porusenia klamstve, citila nakoniec ako obet... Takze nebud hlupa - zbav sa ho.

Chlap, co nedodrzi slovo, ani ked o nic nejde?
Je to chudak.

muchotrafka298
9. jan 2025

Uvedom si, ze vy ZIADNY vztah nemate. Vy mate nezavazne stretnutia za ucelom sexu. Nic viac, nic menej. A to, ze ty mozno cakas, ze on si to rozmysli. On sa moze stretavat s kym chce, kedy chce a ty tiez.Ty dufas v to, ze on s tebou bude mat vztah, jemu si dobra len ked sa nudi, na vyplnenie casu. A ked ma nieco lepsie, tak ide s niekym inym.

autor
9. jan 2025

@muchotrafka298 ja som nechcela vztah, len uprimnost 🙂

autor
9. jan 2025

@mimka1402 pravda, ja som si ten sex uživala, kratko sice (lebo sme spolu spali par krat len) ale bola to vyhoda aj pre mna. No zas bohuzial som nemala stastie ako ty na takeho isto zmyšlajuceho človeka ktory by “dodrzoval pravidla”

mamutka
9. jan 2025

@mimka1402 ale ved v pohode, aj ženy si to volia dobrovoľne a chcú si užiť. Len teda neviem či majú v hlave tiež to nastavenie a tak sa o tých chlapcoch vyjadrujú ako to je zo strany tých mužov. Mám v hlave ten konkretny zážitok, kedy som počula rozhovor mužov a dosť pochybujem, že by sa väčšina “kamarátov” vyjadrovala inak. Určite je to individuálne a sú ľudia, ktorí si sadnú, ako píšeš, aj ľudsky, sú to napokon normálni obyčajní ľudia. No myslím, že väčšina tých “kamarátov” sa len vezie na vlne toho, že ženy chcú a majú právo si nezáväzne užiť a berú ich ako lacnú ľahkú korisť a tak sa k tomu aj stavajú. Vid tu debilko z príspevku, ktorý ani jednoduché pravidlo nevie dodržať

mimka1402
9. jan 2025

Autorka neber to v zlom, ale u teba nemám pocit, že si typ na takýto vzťah. Mam pocit, že veľmi si sa namotala, aj keď to nepriznaš. Cítiť to. Ja by som sa nasrala, blokla ho a šla ďalej bez analyzovania. Prečo, načo, začo. Ty ale nie si ten prípad a vŕta ti to hlavou, uvažuješ nad tým až príliš a cítiť z teba sklamanie. A to neber v zlom, ale tým pádom do takýchto vecí nechoď. Ľudia klamú, zavádzajú. Každý má iný pohľad na veci, každý v jeho realite konal "najlepšie". On mal plné právo ťa aj oklamať aj klamať ďalej, ale ty nemôžeš takto sa nad tým trápiť a analyzovať. Ty do toho dávaš svoje zranenie z minulosti a strašne to cítiť.
A kým si zranená, žiaden typ vzťahu a už tobôž nie tento, ktorý je aj náročnejší, nie je pre teba vhodný. Lebo si z toho len smutná, sklamaná, zranená a riešiš to dokonca verejne. To vypovedá o tom, že potrebuješ sa venovať čisto sebe, vyliečiť sa.

muchotrafka298
9. jan 2025

Na to, aby si mala takyto "vztah" musis mat aj istu mentalnu vybavu a hlavne si vopred uvedomit, ze tam neide o ziadne city. A toto si neustale opakovat. Lebo vy nie ste partneri ani nebudete. Keby chcel, tak davno si jeho frajerka. Sluzis mu na vyplnenie casu, ako som uz pisala a bohuzial, si v tom citovo zaangazovana. Co je problem. Lebo on to tak nema. Pokial mas zle skusenosti z minulosti, nemozes mat toto, lebo to neustojis. Toto je cisto nezavazne a ked najde niekoho, kto mu bude za to stat, tak teba potrebovat nebude. A nemusi ti to ani oznamit, ani ti nic vysvetlovat.

alenka58
9. jan 2025

dnes je trend kamarát s výhodami, ale nikde nie je zaručené s koľkými je kamarát s výhodami a s koľkými je kamarátka s výhodami, je to len dočasné a neisté s tým treba rátať