icon

Ako riešiť konflikt so susedou kvôli psom?

4. sep 2024

Ahojte , potrebujem radu, mám 3 čivavy, ktoré bývajú s nami v dome ,čiže na dvore sa iba vencia, problém ,je že susede sa nepáči že ich púšťam von sa venčiť o 6 ráno , lebo jej mala vstáva do škôlky až o 7 ráno a môžu ju zobudiť( nepovedala že ju budia) ..ale ja vstávam do práce a ja už o 7 ráno odchádzam ..nepáči sa jej keď zastekaju ( nestekaju v kuse),ale zastekat zastekaju ..ona nemá rada zvieratá , otvorené to povedala ,ani psov ..ale bývame na dedine, neviem čo čakala..inde majú aj psov celý čas na dvore a niektorí stekajú aj v noci , aj moja mama hovorila že jej psi stekajú aj v noci a nik sa nesťažuje...ja neviem ako vyriešiť túto situáciu ..čoby ste poradili? Pokazené susedské vzťahy sú bohviečo není ,ale zas psi sa potrebujú vyvenčiť..vraj ich mám púšťať až keď sa vrátim o 14 domov 🤦🤷

stvura
4. sep 2024

nespravis s tym nic...len pozor, mam podozrenie ze nam takto susedia niecim priotravili nasu sucku kedze im vadilo ze stekala (pritom sami maju psov ktori stekaju)

7miriam77
4. sep 2024

Tak to máš teda "úžasnú" susedu. Ja by som ju vôbec neriešila. Si na svojom pozemku,nemá sa čo do teba starať. Na dedine je normálne, že už o 5 kikirikaju kohúty 🤣. Suseda má asi problém sama so sebou a má nutkanie ti kaziť deň. Ja by som jej slušne povedala, že kvôli nej sa psíkov nevzdám a venčiť ich budem keď ja uznam za vhodné. Koniec debaty

andymi
4. sep 2024

Ale prosim ta, ked niekto byva na dedine, musi sa s tym naucit zit alebo ist niekde na samotu (kde mu budu ručať jelene 😀). Byvam v dome, sused z lava ma dve civavy, taktiez su v dome, ked ich vypusti idu sa od stekotu roztrhnut, sused z prava ma polovnicke plemeno, kazde rano, ked jeho sused vypusti ovce (vypusta ich o piatej), ide ho tiez od stekotu roztrhnut, o tych behajucich a mekajucich ovciach ani radsej nepisem...na oplatku, ked zacne hrat rozhlas susedia ho ani nepocuju, lebo moj pes c. 1 zavyja celu dobu kym rozhlas hra, a pes č. 2, ked zaciti mys, dokaze prestekat aj hodinu v kuse, kym ju nechyti...takto si tu svorne nazivame 😀 Ine by bolo, keby jej pod oknom o siestej rano pustal tvoj muz miesacku alebo vystrajali deti.

milanemila
4. sep 2024

Akoze ja nie som milovnik psov, respektujem vsak ze niekto je a ma ich aj 3 ako ty a kym mi neposkodzuju majetok alebo ma nejako neohrozuju, pripadne hluk naozaj nie je cez ciaru, tak nevidim problem. Aj deti kricia, placu a blaznia sa a verim ze to zas moze liezt na nervy niekomu kto deti nema.
Neviem si predstavit, ako by moje dieta v dome zobudila civava na susedovej zahrade 🤷🏼‍♀️ suseda je sebecka trubka. Ked mas ty vyvencit psy az o14, tak by som sa jej spytala ci aj ona dava cikat malu az o14.

zelenina1
4. sep 2024

@andymi "Ine by bolo, keby jej pod oknom o siestej rano pustal tvoj muz miesacku alebo vystrajali deti." ..... A v com je to ine? 🙂

autor
4. sep 2024

Baby niektoré ste nepochopili ,že oni nestekaju vkuse , ani dve minúty ..oni zastekaju , ale nestekaju v kuse..v Tom je obrovský rozdiel a nestekaju jej pod oknami..medzi jej oknami a našimi psami sú ešte dve garáže ...

gaja78
4. sep 2024

Ja by som ju asi len ignorovala, nehovorila jej nič, keď to nebudú psy, bude to niečo iné. Na dedine sú žiaľ aj zvuky, ktoré sa každému nepáčia - kosačky, traktory, stroje .... To každého okríka a komanduje? Keď bude vidieť, že nereaguješ a ideš si svoje, tak ju to prestane baviť. Moja kolegyňa mala takú hlášku, keď jej susedia vyčítali že jej pes štekal: Ano, šteká, lebo je to pes. Keby vedel spievať, tak spieva 🙂

modrykolibrik
4. sep 2024

@autorka nerieš. Mi sme sa presťahovali na dom a máme psa ale väčšieho a ten má inak dunivy hlas. Naši susedia majú 2 malé deti a prišli za nami nie kvôli psovi, ale že nám hukalo v noci auto. Pes im vôbec nevadí a to on steká jak blázon keď nám behá po pozemku ježko. Steká na naše zajace a všetko možné a to budú celú ulicu a nikto nám nenadávaj. Nerieš ju. Nič ti nemôže si na vlastnom pozemku. Iba mávni rukou

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bg92
4. sep 2024

s tym, ze ty nemas na svojom pozemku vencit psov aby nezobudili jej dceru si snad robi zarty? ocividne to bude problemova osoba, ako pisu vyssie, ked to nebudu psy bude to nieco ine.
pokial nestekaju excesivne neriesila by som a urcite by som sa jej na svojom pozemku neprisposobovala s tym co a kedy tam robim.
iny pripad by bol excesivne vybrechavanie cely den od skoreho rana - to by vadilo aj mne ale ak to nie je tvoj pripad mavni rukou (navyse civava asi ani hlasno nesteka).
nabuduce ti povie ze nemas chodit domov po 21.00 lebo buchnutie dveri jej zobudi dieta :D

autor
4. sep 2024

@1ryba ale áno ,nepúšťam ich už 5 von ale až po 6..kvôli nej , a psi sú naučené nevystekovat , zastekaju a to je normálne ..

autor
4. sep 2024

@bg92 ale kde veď oni su celú noc a v podstate celý den zatvorený , aj v týchto teplach , oni su radšej pod klímou doma ,nie na slnku vonku, hneď sa berú dnu

martul
4. sep 2024

Zobrať ich niekde na prechádzku? Ja vstávam o pol hodinu skôr a idem so psami mimo našu ulicu? Že ty nemáš deti?! To čo znamená, že ,,ona je na materskej"? Že to dospí cez deň? Aj tomu dieťaťu rozkáže, že budeme spať cez deň keď psy nebudú štekať?

martul
4. sep 2024

Ty si inak presne taká istá ako tvoja suseda, ani ty nemáš záujem to riešiť.

martul
4. sep 2024

To je jedno či zaštekajú raz alebo 5krát. Dieťa sa prebudí a už nezaspí. A keď je tam garáž tak čo, veď zvuky aj tak počuť.
Toto je proste neriešiteľná situácia, psovi nerozkážeš neštekať, dieťa nespí na povel. Len si tak stále čítam tvoje príspevky a ty si proste ideš svoje a hotovo.

autor
4. sep 2024

@martul mám dve malé deti ,nemôžem sa vybrať ísť na prechádzku

andymi
4. sep 2024

@zelenina1 ...no tak snad rozdiel medzi clovekom a zvieratom vysvetlovat netreba ( aj ked ano, niekedy sa ludia spravaju horsie ako zvierata). Ale teda muzovi i detom vie dohovorit, aby boli tichsie, u zvierat to az tak jednoduche nie je 🙂 A autorka odchadza do prace, takze tie psy vyvencit musi. A pusta ich na svoj pozemok nie susedin a v case, ked uz nie je nocny klud.

autor
4. sep 2024

@martul mne ona ale nemôže zakazovať a rozkazovat kedy mám venčiť psov , keď vie že chodím do práce...na mojom vlastnom dvore , v mojom vlastnom dome..keby som mala kohúta čo kikirika tak čo mi povie že ho mám zabiť, lebo jej to vadi ...to nie je ani tušenie nočného kľudu , oni sú celú noc v dome, celý čas čo som v práci sú v dome, oni sa idú na dvor len vyvenčiť ...hádam ich nenechám s.at a sr.t kvôli nej vnútri...psov som mala skôr ako tam ona bývalá..

katulienocka999
4. sep 2024

Kúp si kúry a kohúta ktorý jej bude kikirikat už o 4tej ráno a vtedy zisti co to je hluk na dedine 😁 ale fakt, ste doma, nemá sa co sťažovať...niektorí v týchto horúčavách pilia a kosia niekde ešte aj pred 6 a to je hluk

autor
4. sep 2024

@katulienocka999 im robili pred dvoma mesiacmi niečo v dome a od 6 ..aj cez víkend , boli sme s tým v pohode, veď keď musia tak musia...ale aj psi musia sa ísť vyvenčiť

tundra
4. sep 2024

Skus vencit skôr a po jednom.Svorkovy syndrom sa odbura a mohlo by to byt,bez stekania,len teda viac casu.

autor
4. sep 2024

@tundra nad týmto som rozmýšľala ale moja mála má 3 rocky , a ona je vtedy už hore , vieš čo ju nechám samu? Alebo ju zoberiem , ona nebude ticho,podľa mňa to už ti psi sú tichší lebo zastekaju 2 krát , ona by rozprávala ,kričala celý čas...a nehnevaj sa už dosť že buzerujem stále psov kvôli susede , dcéru nebudem ..mala vstáva o 5 rano , tak to ani nejde že vstanem skôr ..a venčiť po jednom samých som už skúšala..zastekal aj tak , tam stačí suseda proti má 8 mačiek , stále nejaká sa mihne..sused ide z domu do práce ,ten čo má tých 8 mačiek ..aj tak zastekali..

autor
4. sep 2024

@tundra a teraz nám ,neviem či vieš čo to je, na pole dávajú plasicku proti vtákom , a to stále tak bucha ako poľovník keď vystrelí ,to už začína okolo 4-5 ráno búchať ..tak steknu aj tak ..bývame hneď za sebou máme pole

autor
4. sep 2024

@tundra ale tam je to o Tom že ona nemá rada psov , proste ona mi raz aj hovorila že malú to nebudi ,že spí ďalej ale že ona nechce aby pes zastekal že ona psov nemusí a jej vyhovuje že ten ďalší sused nemá žiadneho , aj ten za ním až tak ďalej máju , a vadí jej že my máme, že ona by chcela úplne bez psov ..aby sme nemali ani jedného a títo umrú aby sme si žiadneho už ani nekúpili ..

tundra
4. sep 2024

Ja som to nemyslel zle,len,ako navrh riesenia.Poznam svorkovy syndrom,staci jeden a ostatni sa pripoja.Ked to nie je trvaly stekot,tak to neries.Zijeme vo Švajci a druha suseda ma jazvecika,zhodou okolnosti češka.Psa vencila tak,ze mu dala fotbalovu loptu a ten ju pred sebou kotulal a vkuse stekal, hodinu-dve,niekedy,aj viac.
Po roku a pol sa niekto nasral,zavolal policajtov a odvtedy je v ulici klud.Podla policajtov, vraj pes nesmie stekat viac,ako 10.minut😂😂😂
Plasicku na vtakov poznam😉

autor
4. sep 2024

@tundra ale kde oni zastekaju tak dva krát , keď vidia tie mačky , alebo.bucha to na tom poli, neviem čo to je..je proste z princípu mám pocit že pes vadí ..

autor
4. sep 2024

@tundra a oni sa vencia cca 10 minút ,oni zas nie sú dve hodiny vonku, idú urobia čo musia a idú dnu

tundra
4. sep 2024

Pozri,suseda si vybrat nevies,kazdy ma hranicu tolerancie niekde inde.Ked, to nie je trvaly stekot,tak to neries😉

autor
4. sep 2024

@tundra áno chápem , ale tiež neviem čo si myslela..že sa presťahuje na dedinu, my sme stará dedina , žiadna mestská časť..a čo každý kto bude bývať v blízkosti dá utratiť psov? Lebo.ona sa prisťahovala?veď mohlo jej napadnúť že na dedine sa pes vyskytuje a už v školke sa učia že pes robí hav hav

tundra
4. sep 2024

Zacni chovat hadov😂😂😂,jedneho uz mas-susedu.