Ako riešiť konflikty s priateľovou rodinou?
S priateľom sme spolu cez 4 roky. Cakame spolu druhe dieta. Ja mam este dieta s predchádzajúceho manzelstva.S jeho rodinou som vychádzala.Ma dvoch bratov mladšiu sestru.Rodičov rozvedenych ale s mamou v pohode som vychádzala a otec ma videl 2-3x za tie 4 roky. Tento rok sme riesili kúpu domu. Ako sa zacal riesit dom vsetci zacali na mna neskutocne útočiť,ze davam chlapovi rozumy, ze som premudrela a podobne. Pochopte jeho bratia su odomna mladší aj priateľ je odomna mladší. (Je druhy zo vsetkych deti).A neskutocne sa do mna pustili. Zakaždým nieco. Mal ist s nami byvat jeho mladší brat kupovali sme dvojgeneračný dom. Hypoteku platit navrhol priatelov brat ,ze na tretiny súhlasili sme. Aj s domov prakticky nam ho dohadoval priatelov brat.su z iného kraja.Ja som ustúpila a prispôsobila som sa a súhlasila aby nemali daleko od práce a prakticky vtedy co mal priatelov brat frajerku.veci sa zmenili ked sa riesili posledne podpisi na hypoteku.priatel je hlavný ziadatel jeho brat ručí platom.Dom mal byt tak,ze ked na tretiny kazdy 2 izby. Lebo budeme za ne platit.a dohodli sme sa,ze si budeme pomahat a podobne.vo všetkom sme sa zhodli a nebol problem.ale ked sa kupil uz dom teda mali sme dostať kluce tak jeho brat zacal,ze chce polovicu chalupi a podobne.ze keby sa priateľovi nieco stalo aby mal celu chalupu a Ja nic.ze aby mu pripadla cela.(Neviem odkial mal rozumy a nesprávne info).ale to je nepodstatné.vsetci aj dokonca jeho tatko zacal na mna,ze s nim manipulujem, davam rozumy, rozkazujem o vsetkom. Zacalo to byt uz neskutocne voci mne. A dokonca zacala aj mamka. Pokial sa nekupoval dom som bola vsetym dobra a v pohode. A zrazu.Ja som zaplatila zabezpeku na dom, obvolavala beha som ohladne vsetkeho oni iba davali potvrdenia a podpisovali.ja som vsetko riesila fakt aby oni nemuseli kedze chodili do roboty, kedze som doma s malym.aj tak som najhorsia.najnovsie sa stalo,ze bol priatel u mamky(tam ziju aj bratia) a chcela poslat veci pre maleho z druhej ruky hracky. Priatel povedal,ze to nechce lebo maly sa s tym nehra.Vecer to mal dopratat jeho mladsi brat a ja som povedala,ze to doma nechcem.Hned to referoval ten brat mamke,zas utoky na mna.ze sa mam spamatat,ze ich ja rozhadavam.nech sa spamata priatel kym neni neskoro a odide odomna.sme milonari,mna zivia dlhe roky(myslela asi rodicov)co neni pravda.jeho mamka ked kupila nieco malemu vsetko dievcenske,alebo z druhej ruky.(veci mi nevadia ale hracky ano).a skoncilo to tak,se mladsi bracek napisal,ze som na peniaze.neviem odkial to ma.kedze este jeho sme poziciavali peniaze aby mohol behat za trubkami.a vracal ich na splatky.tak sa priatel nasral napisal im svoje a zablokoval.ja som ich mala uz predtym lebo som povedala,ze pre mna skoncili a nemam si s nimi co povedat.vadi im aj to,ze ku nim nechodim ako je maly na svete.boli sme tam raz. ale kedze tam neni upratane a je tam bordel ja tam nepojdem s malym.,ze sa vyhovaram,ze som tehotna a nemozem cestovat vlakom ale na dom som chodila.prve tehotenstvoi byvalo na odpadnutie som ani do obchodu nemohla ist sama.a toto druhe tehotenstvo sa dozvedeli az v 4 mesiaci ked som bola a nikto nepovedal,ze mi je zle len,ze ku nim nebudem chodit ked maju somnou stale problem.Povedala som,ze ked chce babka vidiet maleho moze aj ona prist a nie za rok iba 2x a nemat ani zaujem o vnuka a nie len vycapit fotky na fb a chvalit sa ,ze ma vnucika.samozrejme,ze bez nazho vedomia ich tam dala a ked som ju poprosila nexh ich vymaze (slusne samozrejem) tak som hystericka mamka. odvtedy som ju mala zablokovanu a nekomunikovala s nou iba priatel.
@katica06 ale on si ma zastal. Im vadi,ze mame rodinu mne to tak pride. Lebo na oboch bratov sa vykaslali v jeden rok priatelky a mi sme v ten rok oznamili,ze cakame babo. Moja rodina taka neni. My sme sa mali brat. Ale ani manzelstvo neni zaruka. Kedze vlastna skusenost.
@mamina7070 ano. A hypoteku platime my.
A vies preco riešia dom ? Lebo to co je za rozum si vziat hypoteku s rucitelok brata, tym padom ste ho chceli na to iba vyuzit nic viac .. a co potom? Rozhadate sa, na dom bude mat narok brat( ak nebude hlupy a je rucitelom hypo a da sa zapisat aj na do a manzel ... cize dom by patril nazleovi a bratovi .. .cim si chces robit naroky ty ? Cim rucis ? Trochu sa preber ..
Mali ste sa brať...ale nakoniec sme sa nebrali. Pre mňa to o niečom svedčí.
@sante81 a ja som kdesi napisala ,se sa ma nezastal? Si to necitala cele. Je tam napisala,ze sa nasral povedal im svoje a zablokoval si ich. Treba citat cele! A nie hned posat ,ze si ma nezastal. A ked niesom vydata to je chyba? A my to mame na papieri. Neni sme ani jeden sprosty a prave preto,ze ja som rozvedena a on mal skusenost,ze ho baby podvadzali sme sa zabezpecili pre istotu. Lebo nikdy nevies. A presne vsetky riesite iba Dom. Ja riesim to aky maju ku mne postoj jeho rodina. On rodinu odstrihol prave kvôli mne a nasim detom. Nie ,ze by s nimi nadalej udrziaval vztahy. Presne toto bola posledna bodka aj u neho.
Ako písala @martinka13
Kupiť nehnuteľnosť jedine s manželom.
V jednom dome ani 2 vchody nie je dobre mať. Dve rodiny=viac problémov.
Dohoda.... len ústna = nula bodov. Zmluvu ste mali spísať ešte pred kupou u notára.
no pozri sa na to takto
pohlad brata ktory je rucitel na hypoteke na dom kde nie je na LV a nebyva tam
dodrbkal si zivot dalsiu hypo mu nedaju uz sa tazko osamostatni a zalozi si rodinu, ak tvoj priatel zomrie jemu ostane platit hypoteku a priatelovym detom dom, ak priatel prestane platit siahne mu exekutor na plat
a ty sa cudujes ze sa hneva na vas a aj rodina?
v podobne blbej situacii si aj ty , prispievas na hypoteku na nieco kde ti nepatri ani chlp, priatel sa rozhodne ze konci s tebou tak zbalis igelitky a nemas narok na nic
za mna sa jeho rodine necuduj oni vidia ako ste obabrali jeho brata to ze aj teba obabral priatel ich netrapi
bud rada ze ti vobec nieco poslali ja byt na mieste priatelovej mamy zakazem ti vstup k nam
@katkaseiner on to nepovedal,ze kupi dom s bratom. My sme nemali zidny problem medzi sebou. Dokonca pracuju, teda doteraz pracovali aj v jednej firme. Neriesili sme to ,ze sa to povedalo a islo sa kupovat. Vela ludi byva dvojgeneracne. Kazdy by mal svoje sukromie. Tie izby boli navrh. Ale potom sme mu nechali cely vrch. Teda chceli. Vsetko rozdelene aj pozemok. Takze toto vobec nerieste.
@dadka1997 ale ved v LV by s
Tak keď sa ťa zastal čo riešiš, žiť budeš s priateľom nie jeho rodičmi. To že máš právne ošetrené tvoj vklad je dobre, stále to nemení nič na tom že na liste vlastníctva je len a len on. Nakoľko v prípade rozchodu dom bude patriť len a len jemu a v prípade dedenia len jeho deťom nie aj tvojemu
A o Tom že tvoj priateľ nepoužíva rozum je ten že zoberie hypo na dom a len tak dá bratovi polovicu na užívanie. Hoci má priateľku a takmer dve deti. Takze ak má rozum bud nevieš celú pravdu ty alebo ti chlap celú pravdu nepovedal
@dadka1997 v LV BY SOM MALA ROVNAKY PODIELA AKO PRIATEL A AJ JEHO BRAT! VY TO NECITATE CELE MI PRIDE. VSETKO BY BOLO NA TRETINY. Takze by som si mala z coho narokovat a v prvom rade by som tam bola ja a hned keho brat. A nie nevyuzili sme ho. Skor on nas. On chcel aby mu priatel rucil na byt kde chcel byvat s vtedy priatelkou.y sme nikoho nevyuzili. Praveze naopak.
@katica06 svadbu som nechcela ja zatial a viem preco. To uz je nepodstatne. Ale mame stale naplanovane,ze sa zoberieme.
jeho brata ste zneuzili a to je problem mozno ti to konecne dojde, ak je priatel taky geroj ze rusi montakty a palinmosty nech ho zrusi aj z uverovej zmluvy a ako spoludlznika resp rucitela da teba
@sense aku pravdu? Praveze vsetko viem. Nic predomnou netaji. A v dobrej voli pomoct bratovi aby mal aj on nieco kedze rodicia sa na nich vykaslali a dali iba najstarsiemu sme dopadli najhorsie mi. A pisete stale iba o mne a mojich detoch. Nemam deti z rozmaru. A prvorodeny moj syn ma zabezpecenu svoju nehnutelnost ked dovrsi 18. A aby mali Moje a priatelove deti tiez nieco svoje tak sme riesili hypoteku. V dnesnej dobe nema kazdy bohatych rodicov by im dali alebo prispeli. My sme sli do kupi s tym,ze si budeme pomahat, to ,ze sa vsetko obratilo proti mne je vec ktora mna sere lebo nebiem oreco. Vo vsetko sa s priatelom zhodneme alebo vieme spravit kompromis. Neni sme male deti a tiez nevyuzivame ludi a nic podobne. Neni sme vypocitavy hajzli. Stale byvame este v byte lebo dom neni prerobeny.
Tebe vadí, že baby tu riešia dom, lebo to podľa teba nie je podstatné a podstatné je, že si sa s jeho rodinou nepohodla kvôli nejakým veciam??? Podľa mňa ten dom je na tom to najpodstatnejšie. A to, že si ho tvoj priateľ nechal celý napísaný na seba, hoci ty si do toho dala svoje peniaze a všetko si vybavovala, o niečom svedčí. Prečo nie si na LV? Veď si rozvedená! Čiže vieš, ako môžu končiť vzťahy (a často tak aj končia). Tu nejde len o to, že "no a čo, že nie som na LV, veď dediť budú deti". Ale tu nejde o dedenie. Ide tu o to, kam pôjdeš, keď sa s priateľom rozídete. Ja viem, on je úžasný a fantastický a starostlivý a nikdy by to nedopustil a bla bla... Stať sa to môže a treba s tým rátať.
@h2 na LV som neni lebo som na rodicaku a dali by nam menej kedze sa to risilo hypotekou a mam o jednu vyzivovaciu povinost viac. A po novom roku tam budem. Ja som nikde nenapisala,ze tam nebudem. Len pri Kupe som nebola lebo nemam prijem len soc davku rodicak. Preto som tam neni teraz. Moj chlap neni najuzasnejsi, najlespi a bla bla, to som ani nikde nenapisala. Ale je to clovek na ktoreho sa viem spolahnut oproti mojmu byvalemu. Nikto neni bezchybny. Neni som s nim rok a nepozname sa 3. Nesla by som do vztahu a hlavne by som si nerobila deti s niekym s kym by som si nebola ista uz po predoslom manzelstve. Zas nerobte zo mna hlupu. Nie,ze rady su zbytocne. Ja berem ale riesite iba dom. Dom ma jedineho mjitela momentalne, platime ho spolu. Samozrejme vypisi uctu keby nieco. Mame to pravne osetrene. Nikoho sme nevyuzili skor naopak. Ale im najviac vadi,ze sme sa chceli zabezpecit a mat nieco a nezit v prenajme ako sprosty a platit si svoje. S tym,ze mal jeho brat platit tretinu a mat svoje. A my tiez. Co mal baby ani tam nebol problem az doteraz
nova tema tyzdna , minule letela tema :dali do domu 130 000 eur a mame hole mury maju , teraz toto
@mamina7070 predstav si ,ze je GEROJ. A uz sa to vybavuje. Neni sme hajzli a nenechame ho tam na rozdiel od neho podstivo platime aby sme o nic neprisli. A mna tam nemoze dat lebo nemam prijem ked sa riesila hypoteka. Len asi vsetky dobre poznate podmienky nadobudnutia hypoteky. Ty Geroj.
@autorka "Nestastie nechodi po horach,ale po ludoch."Cele zle...tu mas priklad,co sa môze stat...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/otec-ma-milenku-ako-vyriesit-financne-vyrovnanie/
@tundra lenze mi sme kupovali nie rodicovsky dom. A ani nič sme nezdedili. A ja viem, ked nadobudne pred manzelstvom nieco nemam ,,pravne na to narok" pokial nemam vypisi a dokladovane,ze som paltila. Co nastastie mam uz teraz. My vieme,ze co je pred manzelstvom tak ten druhy na to ,,pravne nema". Ale my to mame osetrene ,ze aj keby sa rozideme tak mi vyplati to co som do toho dala. Vsetko piseme, odkladame, nic nevyhadzujeme. Neni sme sprosty. Ved vravim,ze to mame pravne osetrene aby keby nieco som dostala naapat svoje. Aj ked sme neni manzelia.
nuz napis teda v januari ci tam teda uz budes na tom LV a ci jeho brat bude vynaty z hypo.
ty riesis stale len nejake rozpravky co bude a nie realitu a darmo nas tu urazas, pravda boli ze? ak jeho brat nie je na LV nema co byt na uvere to je problem a preto sa jeho rodina hneva
a len doplnam darmo mas vypisy a pod co si platila to nic neznamena a uz vobec nie to ze ta musi vyplatit
Na jednej strane píšeš že si nemohla byť posudzovaná lebo si na eodicaku a preto nie si ani na liste vlastníctva a má druhej strane platíš hypo.... Ale držím ti palce nech ti ta bezhraničná dôvera v priateľovi vydrží čo najdlhšie. V dnešnej dobe čo nie je na papieri , akoby ani nebolo. Vidno to tu aj tu na x témach a praktický denne. A hlavne takých kde chlap povedal že potom dopíše a z potom nebolo roky nič a len oči pre plač.
a len dovetok na LV si kludne byt mohla aj ked nie si v uverove zmluve to su dve odlisne veci to hadam chapes
teda na LV si neni lebo ta tam tvoj priatel nechcel mat nie kvoli banke
@mamina7070 ale ved to je blbost. Nie rozpravky. Jebo brat tam bude rovnako ako ja. Halloo vsetko pravne osetrene aby nikto nikoho neokaslal a nepodviedol. Uz to pochopte. Hlavny ziadatel a kupujuci je priatel. Lebo keby bol aj hlavny jeho brat sa mu musia vyplatit vsetky dlhy co nebolo malo nedostali by sme taku hypoteku. Vsetko pravne osetrene aby nikto nevyšiel z toho zle. A nebol by dom kde by mal v podstate 3 izbovy byt.
@mamina7070 list vlastnictva sme dostali teraz a viem,ze za mesiac tam budeme. Riesila to realitka preto som tam neni hned. A to sa vsetko muselo dokladovat do banky. Aj z kupnej zmuly ma museli vyhodit. Kvoli hypoteke. Mame financnu a nieriesime nic samy. Hadam vie lepsie ako niektorý.
Tebe nema zmysel pisat postrada to cele logiku
ale kto chce kam pomozme mu tam ako sa vravi
ty si sa pytala preco sa tak rodina priatela chova odpovede si dostala a ja sa im necudujem
@autorka ja ti velmi drzim palce,aby ste to ustali.
Vies co je klin?Pouziva sa na stiepanie dreva.
Rodicia tvojho priatela,zalozili velky klin,medzi vas- do vasho vztahu.Napisala si,ze ich blokol,odstrihol...Ked, sa stav zmeni,rodicia budu stale búšit do neho,ze si taka,onaka a môze sa stat skutocne vselico.Bud opatrna,nic viac ti nenapisem...

ja fakt zasnem...pises ze najstarsi zdedil, tak aby aj tvoj partner a jeho brat mal tak ste kupili na hypo. Ale vy ste vobec nic poriadne nemali dohodnute... mladsi brat si narokuje, pritom korunu do nehnuteľnosti nevlozil, ty si dala depozit a mas akurát hovno makove, a najlepsie z toho vyšiel tvoj priateľ. Kde si nala rozum keď ste plánovali nakup nehnuteľností s potencionalnym svagrom?ved toto zdravy clovek neurobi...plus si rozdelíte izby? Toto je tak zmyslanie mojho 9ročneho kym ho este baby nezaujimaju a on chce kupit dom s najlepsim kamošom Paťom. Ale to su 9rocne deti.
Ludia sa osamostatnuju od rodiny a idu partneri/manzelia zit so svojimi detmi mimo a nie ze este tahaju aj švagra... a na taku hypoteku a podmienky...
Ako by som sa zachovala? Nijak. Mne by uz kontrolka blikala keby muz povedal ze kupi dom s bratom...