Ako riešiť lenivého hosťa na Vianoce?
Pekný deň prajem , cítime sa nejak s manželom ťažko ..môj brat prišiel na Vianoce ..nič nerobí , odkedy prišiel to už je 4 deň tu .. nič nerobí , nič nespravil absolútne naozaj s ničím nepomohol , stále len spí , niekoľko krát denne si ľahne a spí ..podotýkam nemá nikoho ani priateľku ani deti o ktorých by sa musel starať..nedokáže s ničím pomôcť... ani len čokoládu nedoniesol ani cukrík ..podotýkam my s manželom máme dve deti .. z toho staršej je môj brat aj krstný..brat zakaždým len sa ide najesť a spať ..je nás dospelých 5 ľudí každý nejak pomohol ,snažil sa ..doniesli piva, zákusky, potraviny, sladké ..my s manželom sme všetko nakúpili, varili a brat má na háku od nás dostal 200 eurovy darček ktorý sám chcel a my od neho ani cukrík ..deťom dal akože po 50 eur ktoré mi len dal do ruky a povedal kúp im dačo ..no diky pekne ...nejde o dary ale o princíp. Dookola sa sťažuje aký je unavený ako nevládze na jedlo sa sťažuje na nás nadáva ..všetko mu vadí a NIČ pritom neurobí keby aspoň ticho sedel keď už ...ale on nič ..aj to čo urobia iný aj to mu vadí ..a takto sa chová stále .. Má to zmysel mu niečo vysvetľovať, hovoriť?
Je zdravotne ok? Vždy bol takýto?
Chalan by potreboval reality check
Za to ako sa brať správa môžu sčasti aj rodičia, doma asi tiež nepohne ani prstom tak prečo by sa u vás mal snažiť?
Sotil vlastnú neter o zem? 😮 To je kus de*ila. Už v živote by som ho nechcela vidieť. Koľko rokov má dcérka?
Teraz pozerám, že máš úplne malé babulky? Tak ty sa máš starať o drobcov a ešte aj o brata, hej? Pekný chrapúň. Normálne tak som sa nas*ala teraz. On mal pomáhať a kmitať, aby si si cez sviatky trochu oddýchla... a ešte toto.
@petronela11111 keď by začal zas frfľať, skočila by som mu do reči, že "počuj, kedy vlastne odchádzaš?" 😁
Kedy odchádza???
Nechápem načo ho pozývate nechápem načo mu kupujete drahý darček nechápem načo ho trpíte len nehovor že kvôli rodičom
@petronela11111 ja sa veľmi čudujem, že ste ho vôbec k sebe pozvali, keď je taký.
@petronela11111 nikde som nečítala ze poprosila som brata o to a to a on povedal ze to neurobí. Ôk, ma sa sám ponúknuť, ale to sú chlapi,keď im nepovieš rovno, nedovtipia sa (aj im to tak vyhovuje). Teda skus ho požiadať o niečo...
To je pravda, že takýmto mužom asi ešte mladým, treba povedať, nech niečo urobí, lebo on nie je zabehaný v domácich prácach.
Ale na prvej strane autorka píše, že už odchádza od nich, lebo sotil ich dcérku, takže on asi nie je celkom v poriadku.
@petronela11111 nečítam všetky komentáre, tak je možné, že zopakujem niečo čo už tu bolo napísané. Nemá zmysel a treba mu otvoriť dvere. Vy nie ste tu nato, aby ste mu skákali okolo jeho darebnej rite a robili mu sluhov.
ved ho vyhod co vyplakavas??
Nikomu nenapadlo že môže byť brat v ťažkej depresii? Namiesto pochopenia sestra naňho na internete kyda, dal 50€ je to lepšie akoby kúpil darček za 10€ v cinaku.
To ako sa správa môže byť aj výsledok niečoho iného. Namiesto podpory od všetkých si vypočul "pekne slová". Možno stačilo normálne slušne sa s ním porozprávať ci je všetko ok, nie ešte do neho sypať viacej.
Budem troška hádať: je to mladší brat? Ak áno, tak toto je úplná klasika. Povedať mu nič nemôžeš, lebo čokoľvek mu povieš, tak sa urazí. Upratuje si doma? Určite moc nie 🙂 Obyčajne sa toto stáva mladším súrodencom, keď sa oni cítia ukrivdení ako deti - dôvodov môže byť veľa. Obyčajne bývajú dôvody napr.: ak sa mu niečo stalo (dúfajme, že nie zdravotné) a on za to viní vnutorne všetkých, ale povedat to nemoze, za co moze prisna vychova.
Brat má očividne depresiu, nemáš za čo ;)
Mne celá táto diskusia aj mnohé vysvetľuje prečo toľko ľudí sa stráca, sú vyhlasene pátrania a zisti sa, že si siahli na život. Potom darmo bude rodina vyplakavať na internete keď to celý život zľahčovali. Muži sú práve tí, ktorí sú často častovaní urážkami na lenivosť. Keď by to bolo o žene, viac by tu padlo návrhov o tom, že môže mať depresiu. Ale keď je to chlap musí byť len hovado lenivé... Ach, potom, že prečo muži sa potom radšej alkoholom nalievaju, než aby vysvetľovali pocity...
Kebyže sotil moje dieťa, tak mu takú zavalasim že mu odtlačok ostane navždy. A dvere byal okamžite otvorené, chrapun jeden.
To.ma.kolko.rokov? Predpokladám že ešte býva u rodičov a podobne sa správa aj u nich doma...no žiaľ vychovali ho tvoji rodičia...keď doma.nikdy nič nemusí...
@petronela11111 Ja by som s ním urobila krátky proces: "keď nevieš, ako sa správať na návšteve a sa nepáči sa ti u nás, tak dovidenia! Môžeš prísť, keď sa naučíš, ako sa treba správať k niekomu, kto ti poskytuje taký komfort"... Alebo radšej zbohom!
Ahojte prídem na Vianoce k vám.
Ahoj braček, na Vianoce nie sme doma. Máme sa na dovolenke fantastický. Tvoja sestra 😉

@petronela11111 aky stary je tvoj brat