icon

Ako riešiť manželovu nezodpovednosť?

30. apr 2026

Manžel má vôbec nerešpektuje. Veľmi som chcela ísť na spoločnú dovolenku s deťmi. Posielala som mu návrhy kam by sme mohli ísť ale on nereagoval. Samozrejme som hľadala cenovo dostupné možnosti. On miesto toho hľadal dovolenku bez detí len my dvaja. Že jeho rodičia sa postarajú o mladšie dieťa a školáčky, že tie budú u mojich rodičov. On si vybavil, že postrazia jeho rodicia. Lebo strašne jeho matka chce a nedá sa tým pokoj . Ale keď sme minulý rok dovolili tak sa o deti nestarali a vôbec ma nerespektuju a proste som povedala, že samé na stráženie chodiť nebudu. Celý rok už skoro deti nevideli. Dcéra má len rok a pol. Videla ich za život dva razy. Teraz ich tam mám nechať a ja si odletieť na dovolenku. Ja mám otca, ktorý je na PN a mama chodí do roboty. Oni nemôžu ani strážiť deti. Proste ani sa nepýtal a niečo zarezervoval. Proste to nejde len tak, že poďme. A vôbec si to nedá vysvetliť. Nechápem jeho pristupu. Minule som ho poslala dcéram kúpiť tielka a on nakúpil tielka za skoro 100e plnú veľkú kabelu. Rozhadzuje peniaze na blbosti . Sám objednal ubytovanie aj hotel a teraz keď nemôžeme ísť tak zasa prídeme zbytočne o peniaze. Už ma to nebaví, ze nemá žiadnu zodpovednosť. Ako toto riešiť ?

Strana
z2
anonym_81f396
30. apr 2026

@anonym_autor Tak ale hlavne že ťa miluje nie? 😂😂😂

autor
30. apr 2026

Že tá dovolenka mala byť prekvapenie no ďakujem za také prekvapenie

mimaapeto
30. apr 2026

nech si ide s mamičkou... a ty si objednaj pobyt keď aj na SR s deťmi kde si to užijete len ty a deti...

anonym_81f396
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A to že je debil, si zistila až po treťom dieťati? Či aké si mala kritériá pri výbere manžela?

patrike
30. apr 2026

Ok, tak si sa tu vyventilovala. Co cakas ? Koho si zoberies a od koho si deti nechas narobit, take to budes mat a znasat nasledky budes dlhe roky.
Vy sa neviete dohodnut a ty sa skusas hrat na generala. To si musite len vy dvaja doma nejako zladit.

patrike
30. apr 2026
@mimaapeto

nech si ide s mamičkou... a ty si objednaj pobyt keď aj na SR s deťmi kde si to užijete len ty a deti...

@mimaapeto Ako navod na rozvod celkom ucinne.

zmrzlinka2021
30. apr 2026

@anonym_autor
Ale ani ty ho nerešpektujes. Chceš mať všetko pod kontrolou

krasneleto
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ale rozhodne nemozes povedat, ze neprekvapil... len zial asi nie tak, ako by si chcela

autor
30. apr 2026

Tak deti sa stále pýtajú kam pôjdeme na dovolenku preto má to boli ešte viac

anonym_a998fb
30. apr 2026

Hlavne nechápem ako ho mohlo napadnúť, že tak malé dieťa ostane s kým on rozhodne😃

stanka_k
30. apr 2026

Nech k pobytu doobjedná aj deti a môžete ísť všetci

anonym_dfd2d6
30. apr 2026

No po 3 detoch ides reklamovat manzela? Neda sa to zmenit (pridat deti), stornovat? Ak nie, tak tam chodte, deti k rodicom a povies, ze toto bolo posledny krat, ze vyrobil chaos a na buduce bez deti nikam nejdes. Ak sa boji, ze to ziadna dovolenka s malym dietatom nebude, ze sa cely cas budete iba starat o malu, tak nechajte malu u rodicov a zoberte aspon skolacky.

parvinka0001
30. apr 2026
@anonym_autor

Tak deti sa stále pýtajú kam pôjdeme na dovolenku preto má to boli ešte viac

@anonym_autor nech sa otecka spýtajú že kde idete všetci na dovolenku spolu

patrike
30. apr 2026
@anonym_a998fb

Hlavne nechápem ako ho mohlo napadnúť, že tak malé dieťa ostane s kým on rozhodne😃

@anonym_a998fb Co je na tom ? Mna nechali ako 1.5 rocneho u starej mamy a isli na dovolenku. Po tyzdni som sice hovoril "mama" starej mame a po prichode vlastnej mamy som jej venoval sekundovy pohlad a dalej sa hral, ale to sa zase vrati do normalu.

anonym_e4f05d
30. apr 2026
@patrike

@anonym_a998fb Co je na tom ? Mna nechali ako 1.5 rocneho u starej mamy a isli na dovolenku. Po tyzdni som sice hovoril "mama" starej mame a po prichode vlastnej mamy som jej venoval sekundovy pohlad a dalej sa hral, ale to sa zase vrati do normalu.

@patrike asi si prehliadol, ze dieta nema vztah so starymi rodicmi a nestretavaju sa. Cize je to velka odvaha dat svije dieta niekomu, kto ho nepozna. A matka ma asi odovodnenu nedoveru voci tomuto pocinu.

doriiis
30. apr 2026

Po troch deťoch si zistila, že je zlý otec? Gratulujem

anonym_a998fb
30. apr 2026
@patrike

@patrike a doteraz si to pamätáš 😃

anonym_eaf44b
30. apr 2026

Treba ist na dovolenku potom na dalsiu matersku😉

13uzivatelka11
30. apr 2026
@patrike

@patrike ale ona nemá len jedno 1,5 ročné dieťa, ktoré ešte možno naozaj nevníma či je na dovolenke alebo nie, aj keď teda môj syn by v tom veku vnímal že mama zrazu odišla preč a myslím si že polovicu pobytu by preplakal kým by som si ja užívala na dovolenke. Krásna predstava...ale má aj staršie deti, ktoré už vnímajú a sami sa na dovolenku pýtajú. Nechápem čo je to za rodiča, že by išiel na dovolenku bez detí a deti by zas smutné ostali, že nikde neboli.. ešte nepoviem v takom prípade, kde chodí rodina 3x do roka na dovolenku, tak na jednu idú aj len sami rodičia

anonym_29472c
30. apr 2026

@anonym_autor Napriek tomu, že máš výhrady voči manželovi, skús sa na veci pozerať aj z inej stránky.Ma síce trochu ľahkovážny prístup k peniazom, ale míňa ich s dobrým úmyslom a snahou robiť svojej rodine radosť.Dovolenka vo dvojici bez detí je z tvojho pohľadu zlý nápad, ale on veľmi spontánne prejavil, že túži byť s tebou vo dvojici.Co by iné dali za to... Viem, že si svojprávna, ale skús byť voči manželovi menej kritická a nevyčítaj mu snahu.Veci, ktoré sú problém,preber s ním v kľude,bez výčitiek

autor
30. apr 2026
@stanka_k

Nech k pobytu doobjedná aj deti a môžete ísť všetci

@stanka_k toto nechce lebo povedal že by celý čas mala plakala v lietadle a ostatní ľudia by sa zbláznili

13uzivatelka11
30. apr 2026
@anonym_29472c

@anonym_autor Napriek tomu, že máš výhrady voči manželovi, skús sa na veci pozerať aj z inej stránky.Ma síce trochu ľahkovážny prístup k peniazom, ale míňa ich s dobrým úmyslom a snahou robiť svojej rodine radosť.Dovolenka vo dvojici bez detí je z tvojho pohľadu zlý nápad, ale on veľmi spontánne prejavil, že túži byť s tebou vo dvojici.Co by iné dali za to... Viem, že si svojprávna, ale skús byť voči manželovi menej kritická a nevyčítaj mu snahu.Veci, ktoré sú problém,preber s ním v kľude,bez výčitiek

@anonym_29472c alebo prejavil to že má deti už plne zuby a chce mať od nich pokoj? Čo je to za rodiča že deti nezoberie za celý rok na dovolenku, ale dopraje len sebe?

anonym_29472c
30. apr 2026
@13uzivatelka11

@anonym_29472c alebo prejavil to že má deti už plne zuby a chce mať od nich pokoj? Čo je to za rodiča že deti nezoberie za celý rok na dovolenku, ale dopraje len sebe?

@13uzivatelka11 Netvrdím, že všetko je ok,ale ešte stále je šanca, že pri slušnej komunikácii s ním je možné dosiahnuť kompromis, ktorý bude zohľadňovať potreby všetkých členov rodiny.

gejb
30. apr 2026
@anonym_29472c

@13uzivatelka11 Netvrdím, že všetko je ok,ale ešte stále je šanca, že pri slušnej komunikácii s ním je možné dosiahnuť kompromis, ktorý bude zohľadňovať potreby všetkých členov rodiny.

@anonym_29472c ťažko v tomto hľadať pozitíva...
Bez predošlej komunikácie rezervoval dovolenku pre 2 osoby. Ale Ich rodina ma 5 členov.
Najmladsiemu vybavil stráženie. Na dve staršie deti ZABUDOL !!!! Tie nemajú kde byť. ... a vôbec ho to netankuje...
Wtf ?

anonym_29472c
30. apr 2026
@gejb

@anonym_29472c ťažko v tomto hľadať pozitíva...
Bez predošlej komunikácie rezervoval dovolenku pre 2 osoby. Ale Ich rodina ma 5 členov.
Najmladsiemu vybavil stráženie. Na dve staršie deti ZABUDOL !!!! Tie nemajú kde byť. ... a vôbec ho to netankuje...
Wtf ?

@gejb Však dá sa aj vyčítať všetko tomu druhému a dá sa aj snažiť o kompromis.Kazdy si to môže robiť po svojom.Existuje aj také niečo, čo voláme konštruktívna kritika a potom je tu kritika používaná vždy, všade a za všetko...

gejb
30. apr 2026

@anonym_autor toto je riadne nepríjemn a situácia.
Ja by som sa v tomto momente s nim už nehadala...zatvar sa ze oceňujes iniciatívu. Ale nech si jeho rodicia vezmú všetky deti. Kedze dve starsie nemajunkde ostat - to je pre neho asi len taky detail .... stari rodicia by si tiež mali venovať vsetkym rovnako, keď jedného súrodenca tak všetkých nech im nie je ľúto ..ked uz rieši dovolenku tak nech vybaví stráženie svojim detom, panko iniciativny...
Chcelo by to pre neho ponaučenie do budúcna, snáď mu jeho rodicia naznacia ze 3 deti nebudú týždeň strážiť a on sa spamätá

gejb
30. apr 2026
@anonym_29472c

@gejb Však dá sa aj vyčítať všetko tomu druhému a dá sa aj snažiť o kompromis.Kazdy si to môže robiť po svojom.Existuje aj také niečo, čo voláme konštruktívna kritika a potom je tu kritika používaná vždy, všade a za všetko...

@anonym_29472c máš deti?

anonym_29472c
30. apr 2026
@gejb

@anonym_29472c máš deti?

@gejb Samozrejme, že mám.

januska12323
30. apr 2026

Už si tu písala pravda? Ako ťa nerešpektuje chlap ani svokra a robia s deťmi podľa seba? Čo čakáš od tejto diskusie? Oni sa nezačnú správať inak lebo ty chceš.

anonym_046d31
30. apr 2026

1,5 ročné dieťa nechať svokrovcom ktoré ho vidia pár krát do roka? Určite by som nešla, však to bábo bude u svokrovcov stratené. Nech ide radšej sám.

Strana
z2