Ako riešiť manželovu žiarlivosť vo vzťahu?
Ahojte,chcela by som sa opýtať, či aj vaši manželia tak veľmi žiarlia?Sme spolu od 18t-ky a bolo to tak vzdy.Mame dve deti a pride mi to horsie a horšie,som uplne udusená a zničená.Nechodila som od 18tky nikde a to u mam 35r.Ale už párkrát som sa stretla s kamoskami a zakaždým ked som prišla,bolo divadlo a počúvala som o tom ešte ďalšie dni..proste vždy same vycitanie,ze som matka.Najradsej by bol,aby mi mohol kontrolovat cely mobil,nikam nechodit a tráviť cas len s nim.Lenze ja som s nim od maturity zila a poviem pravdu,uz mam toho staleho travenia casu plne zuby.
Mate niekto niečo podobne doma?
@stelka0205 to ako cez kopirák tieto príspevky typu - máte to aj vy tak doma?
@hopsas kludne to nemusis citat.Ano chcela som vedieť,ako je to v inych rodinach,lebo pocuvam len to,aka ziarliva je zena,nie chlap.
@stelka0205 Nastastie toto nepoznam. Mna muz vobec neobmedzuje. Chodim,kde chcem a nema ziadne reci ani vycitky. Podla mna je chore,ked partner drzi pod zamkom a robi ziarlivostne sceny.
@tundra bojím sa,ze ostanem sama s dvomi detmi a to este mame psa a tri macky.Velakrat si vravim,ze sa rozvediem, ale neviem si predstaviť to trpenie deti.
@lentakyterapeut on nepije vobec,neznasa alkohol,tiez to ma z detstva. Ze mu psychologicka vravela,ze ked viem,ze ma takyto problem,mala by som to brat do uvahy a robit kompromisy.Preto sa tu prave pytam na nazor,ci to takto niekto vobec ma,alebo proste ozaj je uz nevhodné sa takto tarat s kamoskami...
@stelka0205 to do týchto ziarlivostnych scén zatahujete ešte aj deti?Do budúcnosti budú mať aj oni traumu a budú tak na niekom visieť.Po 18r ho nezmenis ja by som nemohla takto žiť.V mladosti som mala frajera, ktorý má chodil cakavat pred školu mne to vadilo, ale aj tak ma akože prekvapil.A ako píšeš tiež od nich odišla v 14r mama našla si priateľa rozviedli sa a in išiel na internát a celkovo ako rodina sa rozpadli a ziarlil na mna, ale dlho sme spolu neboli a ziarlil aj na ďalšiu, ktorú si aj zobral.Asi je v nich strach z opustenia, ktorý zažili ako deti.
@stelka0205 podľa mňa reči psychologicky si trocha upravil podľa seba, aby ti robil výčitky.Aky kompromis?18r sedíš pri ňom aký kompromis spravil on?Máš svätu trpezlivosť skoda, že sa to nepodchytilo hneď na zaciatku
@tundra bojím sa,ze ostanem sama s dvomi detmi a to este mame psa a tri macky.Velakrat si vravim,ze sa rozvediem, ale neviem si predstaviť to trpenie deti.
@lentakyterapeut on nepije vobec,neznasa alkohol,tiez to ma z detstva. Ze mu psychologicka vravela,ze ked viem,ze ma takyto problem,mala by som to brat do uvahy a robit kompromisy.Preto sa tu prave pytam na nazor,ci to takto niekto vobec ma,alebo proste ozaj je uz nevhodné sa takto tarat s kamoskami...
@stelka0205 ale ja ti rozumiem. Deti a sama to.je tiez tazke a s debilom tiez. Nie je ti velmi co zavidiet. On je chory.
@stelka0205 ano mam to tak ako ty a necitim sa stastne.
Nedavno som pozerala jednu relaciu a tam jedna starsia pani vyslovila jednu peknu myslienku - prava laska ta ma oslobodit a nie zviazat. Takze, myslim,ze my dve sme si nezvolili dobre
Ja uz som mu to velakrat hovorila.Ale neveri mi.Tvrdi,ze sa boji,ze ho opustim,preto ziarli.Nikdy som s nikym nic nemala,ani som sa s nikým nestretla.Bola som teraz 1x krat na disko od 18tky,naozaj len zeny a robil scenu.Ja som sa tak konecne zabavila.Dem predtým som mu vravela,zeby som chcela ist tam, nepustil ma.Ano tak som ho oklamala a isli sme zeny.Zistil to ale a pocuvam uz druhy den vycitky.On ma chce maximalne pustit na kavu s kamoskou cez den...tak max do 20h...
@stelka0205 hardcore. V prvom rade ste vy dvaja partnermi, milencami a Naj kámoši. Vedĺajši produkt vzťahu sú potomkovia. Tam je definitívne velka sila toho rodičovstva. Si aj" mama" samozrejme. Ale hlavne vy sa mate milovať, pomahať si a ochranovať seba a deti.
Niet dôvod na žiarlivosť tohto druhu.
Prajem praktické a šťastné vyriešenie tejto situácie. 💚
Prečo ti tak vadí všade brávať so sebou manžela ? Načo si si ho teda zobrala za manžela, keď sa pri ňom správaš akoby si bola slobodná ? Lebo z toho čo si doteraz napísala si mala ostať radšej slobodná a bezdetná, tvojmu mužovi by bolo lepšie s inou.
@stelka0205
@stelka0205 ak chces, mozem ti aj sukromne napisat
@stelka0205 to do týchto ziarlivostnych scén zatahujete ešte aj deti?Do budúcnosti budú mať aj oni traumu a budú tak na niekom visieť.Po 18r ho nezmenis ja by som nemohla takto žiť.V mladosti som mala frajera, ktorý má chodil cakavat pred školu mne to vadilo, ale aj tak ma akože prekvapil.A ako píšeš tiež od nich odišla v 14r mama našla si priateľa rozviedli sa a in išiel na internát a celkovo ako rodina sa rozpadli a ziarlil na mna, ale dlho sme spolu neboli a ziarlil aj na ďalšiu, ktorú si aj zobral.Asi je v nich strach z opustenia, ktorý zažili ako deti.
@stelka0205 podľa mňa reči psychologicky si trocha upravil podľa seba, aby ti robil výčitky.Aky kompromis?18r sedíš pri ňom aký kompromis spravil on?Máš svätu trpezlivosť skoda, že sa to nepodchytilo hneď na zaciatku
@luccija ano je to tak. Ano mam trpezlivosť ale s tym,ze do beriem do seba a dostanem uzkosti.
On mi tvrdi,ze ma miluje ako na zaciatku.Stale pocuvam od inych zien ako si ich muzi nevšímaju a ziarli na nich a ja mam uplne opačný problem. Clovek si potom povie,ze je to krásne,ale potom si zase spomeniem na vsetko,co mi zakazoval(to nejde len o chodenie von) ale aj záľuby a aj komunikovanie s ludmi,tak uz zase viem,ze robím chybu,ze som s nim.
@hopsas kludne to nemusis citat.Ano chcela som vedieť,ako je to v inych rodinach,lebo pocuvam len to,aka ziarliva je zena,nie chlap.
@stelka0205 rady alebo skusenosti z inych rodin,ti moc nepomozu.Rozhodnutie,ako budes dalej zit, je len na tebe.Je tam vela premennych,byvanie,peniaze,starostlivost o deti.
Pocitaj s tym,ze ak s nim zostanes,tak je mozne,ze sa to bude vekom zhorsovat.Mysli na to,ze jedneho dna, deti vyletia z domu a ty budes doma s ziarlivcom,ktory ta bude nadalej obmedzovat...
@stelka0205
@anonym_3a3877 jasne napis,nepoznam nikoho,kto preziva to iste....
@luccija ano je to tak. Ano mam trpezlivosť ale s tym,ze do beriem do seba a dostanem uzkosti.
On mi tvrdi,ze ma miluje ako na zaciatku.Stale pocuvam od inych zien ako si ich muzi nevšímaju a ziarli na nich a ja mam uplne opačný problem. Clovek si potom povie,ze je to krásne,ale potom si zase spomeniem na vsetko,co mi zakazoval(to nejde len o chodenie von) ale aj záľuby a aj komunikovanie s ludmi,tak uz zase viem,ze robím chybu,ze som s nim.
@stelka0205 Nie, nie je to krasne. Pretoze toto nie je laska, ale posadnutost a obmedzovanie.
@stelka0205 Nie, nie je to krasne. Pretoze toto nie je laska, ale posadnutost a obmedzovanie.
@luccys ja viem,vravela som mu to tiez.Este som uvažovala,ze by som isla k psychologicke s nim a opytam sa jej,ci ma toto nejake riesenie. Deti to nechapu a mna by kvoli tomu znenavideli.
Píšeš ze on žiarli lebo sa bojí že ho opustíš. Tak ty mu natlč do hlavy že ho opustíš lebo žiarli.
Podľa mna by ste mali na tie sedenia ísť spolu aby sa psychologička dozvedela všetko, lebo on jej môže natrepat že žiarli iba tak trošku atď...mala by vedieť čo všetko je schopný vystrajat a ako to na teba pôsobí.
A nie že ty sa ho máš pýtať či môžeš ísť von...ty mu máš oznámiť ze vtedy a vtedy ideš, aby sa zariadil.
A nie, nemám to tak doma. Ja a ani manžel nežiarlime. Ja ho skôr este aj pošlem nech ide na akcie z práce atď...a som ochotná vymeniť aj službu len aby mohol ísť, ak chce.
Prečo ti tak vadí všade brávať so sebou manžela ? Načo si si ho teda zobrala za manžela, keď sa pri ňom správaš akoby si bola slobodná ? Lebo z toho čo si doteraz napísala si mala ostať radšej slobodná a bezdetná, tvojmu mužovi by bolo lepšie s inou.
@anonym_cf369d som s nim 17rokov, stále spolu,asi 10rokov este aj v praci 24hodin sme boli spolu,kde som bola sledovana.Kazdy výlet,vzdy vsade spolu.Prvykrat som bola von pred par mesiacmi na pizzu, potom na jeden majales(cez den) a jarmok a na cinu a teraz naposledy ta diska..to bolo všetko,chcem tráviť čas aj s inymi ludmi.
@stelka0205
@anonym_3a3877 Ahoj, chcela som ti napisat spravu a neda mi to.Skus mi ty napísať
Deti otca nestratia len s ním nebudú bývať v jednom dome. Ty sa ho nepýtaj ale rovno oznám kam ideš a ak s tým má problém môže volať na lampáreň.
@stelka0205 vyziadaj si stretnutie vy obaja s tou psychologičkou.
Manželskú poradňu by som skúsila. No a vo svojom vnútri by som sa začala pripravovať na všetky scenáre. Toto sa môže aj zhoršovať a bála by som sa, aby nepribudli aj bitky.
@stelka0205 ja bysom rada pocula jeho staznost na teba, kedze si mu uz klamala. A jak sa hovori, ked klame raz, bude klamat aj druhy krat. A tiez sa hovori, co oko nevidi, to srdce neboli.
Hej mohol si prejst tazkym obdobim v minulosti a afektuje ho to az do teraz. Tolko rokov si bola v pohode a teraz sa stazujes? A to preco? Lebo ti kamaradky pomotaly hlavu, alebo tu na MK nemenovane feministky?
To jak mozes povedat, ze ti vycita, ze si matka?
To nieje vycitka, to je fakt. Sa spravas jak nevyzreta a nezmestis sa do vlastnej koze. Ja neverim, ze nema dovod ziarlit, ked ti je prednejsie ist s kamaradkami, ako byt s nim a s dietatom. Ty sa stazujes na svoj zivot a nevidis si pod nos. Bud rada a zdvihaj ruky ku nebu, ze mas chlapa, co s tebou chce cas travit. Nepije, je s tebou doma a miluje ta nadovsetko.
Ja si myslim, ze mas velmi zle kamaradky, alebo ti zavidia, hucia do teba pi*oviny, a ty skaces jak oni povedia. Jak sa rozides s manzelom, tak sa ti dobre vysmeju a bude im dobre a ty mozes plakat. Aj tu ti radia, ze rozvod a ja neviem co a pritom je chyba v tebe tiez. Ja sa divim, ze tvoj muz ta davno nenechal a nezostal s dietatom sam.
Ty by si mala dobru lekciu, keby si si nasla ineho a bol by pravy opak tvojho.
Pokial aj trpi chorobniu ziarlivostou, ja verim, ze keby si bola normalna, aj on by sa skludnil. Zmen kamaradky a vyberaj si take, co ti nechcu znicit manzelstvo a zalezi im aj na dietatu. Dobra kamaradke by zalezalo na tebe a urcite by ta neodtrhavala od muza a deti. Ine daco ist na kavu, nakup, ale ty ? To ked oni flirtuju s chlapmi, ta aj ty neostanes pozadu ze? Predsa musis robit vsetko, co tvoje kamaradky. Jak keby ti nezalezalo na nicom, len na nich. No chudak chlap takto ho ponizujes na internetu .
@anonym_753a70 ja som to kvoli deťom chcela zachránit najma.
@stelka0205 kvôli deťom zachraňovať je najväčší nezmysel. Oni vidia, ak žijete, ako ťa má muž ako psa na reťazi a berú si to ako príklad spolužitia muža a ženy a raz možno budú mať aj oni problém v partnerskom živote. Toto, čo opisuješ, je extrém, nevydržala by som ani rok takto žiť.
@stelka0205 ja bysom rada pocula jeho staznost na teba, kedze si mu uz klamala. A jak sa hovori, ked klame raz, bude klamat aj druhy krat. A tiez sa hovori, co oko nevidi, to srdce neboli.
Hej mohol si prejst tazkym obdobim v minulosti a afektuje ho to az do teraz. Tolko rokov si bola v pohode a teraz sa stazujes? A to preco? Lebo ti kamaradky pomotaly hlavu, alebo tu na MK nemenovane feministky?
To jak mozes povedat, ze ti vycita, ze si matka?
To nieje vycitka, to je fakt. Sa spravas jak nevyzreta a nezmestis sa do vlastnej koze. Ja neverim, ze nema dovod ziarlit, ked ti je prednejsie ist s kamaradkami, ako byt s nim a s dietatom. Ty sa stazujes na svoj zivot a nevidis si pod nos. Bud rada a zdvihaj ruky ku nebu, ze mas chlapa, co s tebou chce cas travit. Nepije, je s tebou doma a miluje ta nadovsetko.
Ja si myslim, ze mas velmi zle kamaradky, alebo ti zavidia, hucia do teba pi*oviny, a ty skaces jak oni povedia. Jak sa rozides s manzelom, tak sa ti dobre vysmeju a bude im dobre a ty mozes plakat. Aj tu ti radia, ze rozvod a ja neviem co a pritom je chyba v tebe tiez. Ja sa divim, ze tvoj muz ta davno nenechal a nezostal s dietatom sam.
Ty by si mala dobru lekciu, keby si si nasla ineho a bol by pravy opak tvojho.
Pokial aj trpi chorobniu ziarlivostou, ja verim, ze keby si bola normalna, aj on by sa skludnil. Zmen kamaradky a vyberaj si take, co ti nechcu znicit manzelstvo a zalezi im aj na dietatu. Dobra kamaradke by zalezalo na tebe a urcite by ta neodtrhavala od muza a deti. Ine daco ist na kavu, nakup, ale ty ? To ked oni flirtuju s chlapmi, ta aj ty neostanes pozadu ze? Predsa musis robit vsetko, co tvoje kamaradky. Jak keby ti nezalezalo na nicom, len na nich. No chudak chlap takto ho ponizujes na internetu .
@zara3 Prosim ta, ty sa daj liecit tiez.
@anonym_cbb558 tiez mi hlava neberie,co tu napisala...
@anonym_cf369d prišla si provokovať, alebo si fakt tak obmedzená s takýmito názormi? Svojho muža milujem ako nikoho na svete. Trávime spolu veľa času, ale obaja máme priestor aj na to, aby sme išli on sám a ja sama. Rozmýšľam, čo by som asi ja robila na jeho tréningoch, alebo on na mojom stretnutí s kolegyäami, alebo pomaturitnom stretnutí. Čo by si asi povedal s ľuďmi, ktorých nepozná, navyše by tom vyzeral ako pako,lebo ostatné sú bez partnera a ja ako stíhačka, keď športuje v hale. Nemáme problém ísť jeden alebo druhý sám ani do kina, aj keď sa to deje ojedinele, ale keď toho druhého film nezaijíma, tak sa tam hádam nebude nudiť, alebo si zaplávať, prejsť sa. Muž bol v kúpeloch, ja som bola sama aj na dovolenke, keď som potrebovala vypnúť od starostlivosti o ťažko chorého člena rodiny, muž nemohol z práce a pridal sa ku mne cez víkend. Sme spolu takmer dvadsať rokov. Naši známi majú veľmi šťastné manželstvo a to muž robilv zahraničí, chodil domov raz za mesiac na týždeň. Dôvera medzi partnermi alebo je alebo nie je.
@anonym_cbb558 hej tak jej vsetky radte, jak necha muza, naj sa rozvedie... a ona hlupana ako keby hlavu v obkakoch mala. Tam dobreho muza ma, ona len chce zit ako jej slobodne kamaradky a nemysli si, tam by sa aj ine veci diali, nenadarmo sa jej muz boji. Ona moze byt rada, ze sa na nu nevykaslal. To ze mlady chlap sedi s nou doma, povedz kolkych takych ty sama poznas, co sa usadia a vedu rodinny zivot? To jej kamaradky robia, bludy do hlavy jej davaju, mozno ich chlapi dobri niesu a chcu aj ju stiahnut dole.
Moj brat trebars kludny chlap vsetko, potom si nasiel zenu, ale na prasky z nej bol, a on je taky, ze aj zene dopraje si uzit, ale ona je taka, ze len seba videla, a on len trpel, a aj ked ju nechal tak mu to este potrva, nez bude zpat zas normalny a v pohode. To ty by si jak reagovala, keby tvoj silou mocou "kamarati" sem "kamarati " tam a este ku tomu klamstva. To len preto ze je zena, tak ju podporujete. Dvoji meter.
@anonym_cbb558 hej tak jej vsetky radte, jak necha muza, naj sa rozvedie... a ona hlupana ako keby hlavu v obkakoch mala. Tam dobreho muza ma, ona len chce zit ako jej slobodne kamaradky a nemysli si, tam by sa aj ine veci diali, nenadarmo sa jej muz boji. Ona moze byt rada, ze sa na nu nevykaslal. To ze mlady chlap sedi s nou doma, povedz kolkych takych ty sama poznas, co sa usadia a vedu rodinny zivot? To jej kamaradky robia, bludy do hlavy jej davaju, mozno ich chlapi dobri niesu a chcu aj ju stiahnut dole.
Moj brat trebars kludny chlap vsetko, potom si nasiel zenu, ale na prasky z nej bol, a on je taky, ze aj zene dopraje si uzit, ale ona je taka, ze len seba videla, a on len trpel, a aj ked ju nechal tak mu to este potrva, nez bude zpat zas normalny a v pohode. To ty by si jak reagovala, keby tvoj silou mocou "kamarati" sem "kamarati " tam a este ku tomu klamstva. To len preto ze je zena, tak ju podporujete. Dvoji meter.
@zara3 S tebou nema vyznam diskutovat.
@anonym_cbb558 tiez mi hlava neberie,co tu napisala...
@anonym_0fba75 To pisal isto chlap, asi povahovo blizko k spominanemu manzelovi.
@anonym_cf369d som s nim 17rokov, stále spolu,asi 10rokov este aj v praci 24hodin sme boli spolu,kde som bola sledovana.Kazdy výlet,vzdy vsade spolu.Prvykrat som bola von pred par mesiacmi na pizzu, potom na jeden majales(cez den) a jarmok a na cinu a teraz naposledy ta diska..to bolo všetko,chcem tráviť čas aj s inymi ludmi.
@stelka0205 mali sme taku kolegynu
Jednu peknu smenu sa s nami rozlucila a uz viac neprisla
Meskala z prace a on ju zo ziarlivosti zabil

@stelka0205 mala som ziarlivebo frajera. Hoci som bola do neho blázon, vedela som, že manželom kvôli tej žiarlivosti určite nebude. Mňa to urážalo. Teda okrem toho, že by som nezniesla nejaké obmedzovanie.