icon

Ako riešiť napäté vzťahy so svokrovcami?

5. aug 2024

Ahojte, muž sa pohádal s rodičmi (mojim svokrovcami), lebo si zastal nás a naše pravidla v dome (nechceme aby sa u nás pilo, aby si k nám svokrovci pozývali iných ľudí bez nášho súhlasu a aby nepreposielali fotky dcery kade tade (veľmi v skratke). Pohádali sa ešte cez Veľkú Noc, svokrovci urazení odišli od nás preč, s mužom sa vôbec nebavia, dosť nás poohovarali po rodine.. Mne svokra sem tam napíše, opýta sa na vnučku, ale aj to je take divne, napr. ako sa má mala? ja: bola chorá, mala ATB ale už vyzerá, že je to dobre. a ona: som rada, že ste zdraví 🤷🏽‍♀️ Každopádne od apríla malú nevideli, nepočuli, ani som nemala z ich strany pocit, že by hľadali nejaké riešenia ako ju vidieť (nás samozrejme k sebe nepozvali, neiniciovali nejaké stretko na ihrisku atd). “Problém” je teraz ten, že o 2 týždne má mala narodeniny. Kvôli negatívnym skúsenostiam s rodinnými oslavami (alkohol), sme sa tento krát rozhodli urobiť cisto detskú oslavu, pozvať kamarátov s podobne starými deťmi, mám dohodnutu aj animátorku atd. Svokre som napísala, že rodinnu oslavu nerobíme ale že sú u nás vítaní kedykoľvek, len nech mi dajú vedieť vopred kedy prídu. Moju správu total odignorovala, na ostatne odpisala 🤷🏽‍♀️ No už predtým naznačila, že darček pre dcéru z dovolenky posle po krsnej a podobne… A ja neviem ako sa zachovat.. Mám 100 chuti jej ten darček poslať naspäť a napísať jej (ak neprídu samozrejme), že podľa mna pre malú je dôležitý kontakt so starými rodičmi a nie darčeky… Strašne má to štve, lebo moji rodičia bývajú daleko ale chodia cca raz za mesiac na pár dni.. No majú zdravotné problémy, malú si nevezmú sami na ihrisko a podobne a mrzí má že pre “ego” mala prichádza o druhých starých rodičov… Myslite, že mám právo byt nasrata na svokru a obmedziť kontakt? Zaroven sme chceli aj svokrovcom oznámiť ak by prišli, že som opäť tehotná.. ale aj neprídu tak čo? mám im to napísať cez msg keďže inak nekomunikujeme?? och, mrzí má to hlavne za malú :/ ďakujem za prečítanie… ps: nakolko sa muž zastal nás, tak poza jeho chrbát konať nechcem.

Strana
z2
autor
6. aug 2024

@michelle567 dala som, že spoločná rodinná sa nekoná ale že sú vítaní kedykoľvek a ze naši prídu vtedy a vtedy ak by to chceli spojiť 🤷🏽‍♀️ Takze to nebolo, že nechoďte.. teda dúfam 😀

miadi
6. aug 2024

Nic nerob .darcek ked poslu podakuj. Ty mas este nejake iluzie o super dedkovcoch co by si chcela pre svoje deti . No svokor je alkoholik chce u vas pit a spat u vas 1.5h by mohli kludne ist hore dole . Ale nemohol by pit a neskoro vecer a to mu nevyhovuje. Takemu cloveku su vnucata na haku. Nic nerob uz neries - nechcela by som dedka co sa opija v mojom dome pri detoch a uz vobec nie cloveka co ku Mne pozve cudzich ludi Akoby bol doma . Proste sa zmier stym ake to je . Ked sa snimi tvoj muz zacne zas bavit mozete k nim
Chodit na otocku cez vikend . Vzdy lepsie u nich sa stretnut- ked bude uz svokor popijat tak mozete odist ( navstevu je tazsie vyhodit)Chces od nich super dedkovcou pre svoje deti to su tvoje predatavy tvoj ideal No realita nie je vzdy taka . Tehotenstvo by mi bolo blbe oznamit cez sms Ved ked sa raz stretnete kludne aj v 9m …

autor
6. aug 2024

@miadi pravdu máš.. aj ostatní čo písali.. asi je to skôr moja predstava a vízia a hlavne ľudia sa nedajú nútiť do nejakeho chovania či vzťahov…. takze kaslem na to, pozvaní boli, vedia kde bývame tak čo… a roky už majú tiež svoje aby mohli poznať priority trocha.. no a k tomu tehotenstvu.. tam sa len bojím toho, že ak im to nepovieme (cez sms mi je tiež blbo 🤷🏽‍♀️) tak čo chvíľa to zisti niekto iný z rodiny a bude zase oheň na streche, že sme im to nechceli povedať atd atd… 🤦🏻‍♀️

miadi
6. aug 2024

Zbytocne si z nich nerob stres . Si tehotna ber ohlad na seba. Mozes maximalne zavolat svokre a opytat sa ci dojdu ale ked uz chce poslat darcek po niekom .. a popri tom jej mozes oznamit ze si teho . Mozes a nemusis. ( este sa porad s muzom ci uz to chcete oznamit on ked sa snimi nechce bavit staci ked to povies svokre ) ale necakaj ze budu extra chodit zaujimat sa o vnucata venovat sa im. Bud budes mat v dome priopiteho svokra alebo ich uvidite na sviatky . A co je horsie ? Vidiet dedka naliateho .. alebo ho vidiet len na sviatky? Jeho chovanie nie je dobry vzor pre deti . Mala by si viac nervou a stres Keby k vam chodili a dalej sa chovali podla seba. Neber to tragicky deti potrebuju Hlavne spokojnych stastnych rodicov . Bud len rada ze muz to stopol . A uzivaj si teho zivot . Netrap sa mas inych ludi co maju zaujem o teba a vase deti .

michelle567
6. aug 2024

Ešte možno poslať muža tam nech sa udobria 😄

Strana
z2