Ako riešiť návštevy početnej rodiny zo zahraničia?
Ahojte.
Ako by ste sa postavili k nasledovnej situácii.
Môj manžel má brata, ktorý žije s rodinou v zahraničí.
Raz do roka prídu k nám (on, manželka a tri deti) na cca 2 tyzdne. Pokial som bola na RD, tak mi to vôbec nevadilo, ale odkedy chodím do práce je situácia iná.
1. Dovolenku si predstavujem inak ako obskakovat ďalších x ľudí s varením, praním navyše, k tomu samozrejme kopec riadu, neporiadku atď.
Máme dieťa a nikoho na opatrovanie, musíme s manželom vykryť 10 týždňov uzavretej škôlky, takže toto je pre mňa úplne premrhany čas doma.
2. Som taký malý Monk, úplne som nervózna z toho, ze všade milión vecí, hraciek, oblečenia, topánok, hier, v kúpeľni uteráky, kozmetika, všetky izby rozhádzané.
3. Pred ich príchodom upratujem, chystám postele, miesto na ich veci atď., po ich odchode samozrejme znova kopec prania, upratovania, presúvanie nábytku atď.
To všetko popri full tíme práci a svojej domácnosti. Ja som bola tak vyflusnuta, ze som sa dávala dokopy ešte dva týždne.
Ja ich mám naozaj rada, oni sú zlatí, aj sa spýtaju, co treba pomôcť, ale čo im mám dať robiť? Vyhádzať chladničku a spraviť z nej tetris, aby sa tam zmestilo nevyhnutné?
My sme 3 členovia domácnosti a všetko tomu prispôsobené, izby sú maličké, zrazu príde ďalších 5 ľudí. To je skladovať celoročne 5xpaplony, vankúše, návliečky, plachty, papuče pre nich, osušky atď. Chápete.
Mate nejaký nápad ako toto riešiť?
Navrhovala som spoločnú dovolenku/pobyt na SK alebo aj v zahraničí, je mi to jedno kde, ale to manžel odmieta.
Ďakujem za každý postreh, ci preháňam alebo ako toto vyriešiť.
Za seba:
Chodíme na víkend za bratom 1x do roka, sme piati a... vždy si objednáme hotel.
Teda, keď sme boli dvaja, tak sme u nich 1-2 noci prespali, ale ani by mi nenapadlo od nich žiadať prespanie pre 5 ľudí.
A to majú veľký 4-izbový byt.
@nikushka8 áno, určite sa s ním porozprávam o tom a budem si stať za svojím, ze dovolenku si brat nebudem, pokiaľ budeme doma. Ak niekam pôjdeme, je to iné. Mne to prišlo také neuctive nechať ich samých.
Ak je tvoj manzel nervozny z tvojich surodencov, hoci pridu len na kratku navstevu, nech sa vzije do tvojej koze, ked mas tri tyzdne niekoho “cudzieho” nastahovaneho v dome. To je skutocne velmi dlhy cas a strata sukromia. Urcite by bolo zmysluplnejsie ist ako rodina na dovolenku, kde by si toho mala nieco aj ty.

Normalne by som si sadla s muzom,ze sa podmienky zmenili a ze si odmietas minat dovolenku a sediet doma a robit jeho rodine full servis. Ok, ak sa vidite malo,tak max 2 dni ako predlzeny vikend a zvysok do roboty. Alebo dohodnut spolocny pobyt. Plus by som aspon 1x isla aj ja k nim na 2 tyzdne mozno im to docvakne,co to obnasa.
Vlani sme riesili to iste, tiez som na rovinu muzovi povedala,ze si odmietam minat cele tyzdne dovolenky na navtevu svokrovcov (tych 500km sa nam proste neoplat na víkend). Takze on chodi na dlhsie a ja za nim a detmi zvyknem cestovat vlakom na predlzeny vikend. Ked sme pocas RD chodili aj na tyzden-2, nikdy sme necakali full servis. Skor pomozeme,lebo moja svagrina,co u nich zije s rodinou ani prstom nepohne. Bezne varime my a svokor je stastny,ze to nie je len na nom. Nam by to proste nedalo,len sa hostit.