Ako riešiť nemožnosť zdôveriť sa?
Ahojte, tie čo ste citlivejšej povahy.. ako riešite to keď sa potrebujete niekomu zdôveriť s niečím a vyrozprávať a nemáte komu? Čo sa týka rodiny, nemám nikoho takého blízkeho, pretože všetci žijú mimo SK a máme zlé vzťahy v rodine a mamu ani otca moc nezaujímajú moje osobné veci, len keď niečo "horí" a aj to ma odbijú len v rýchlosti... Mama mi povie, že nemá čas a otec že ho to nezaujíma... Mám dve kamarátky a jedna žije s priateľom svoj vlastný život a píšeme si len pár správ občas a druhá si ma vypočuje ale málokedy povie niečo k veci... síce lepšie ako nič ale rada by som počula aj nejaký názor.. rozmýšlala som nad terapeutkou/psychologičkou 🙂
Viem, že to nemôžem porovnávať keďže vy ste uz dospelá a ja ešte len na SŠ pôjdem ale išla by som asi ku psychologovi, ja sama nemám komu sa vyrozprávať som citlivejšie ale všetko sa to zhoršilo aj tým ze som nemala nikoho v škole alebo som doverovala zlým ľuďom stala som sa viac tichšia, neviem povedať nie a ďalšie veci sa práveže tým akoby zhoršili ze nebola som až taka. Je možnosť ísť ku psychologovi alebo to všetko držať a dusiť v sebe ako som to robila a stale robím alebo sa vyrozprávam tuna na fóre.
Si veriaca? Mozes sa pomodlit . Ak nie najst si nejaku kamarátku.
Skusila by som si najst nejaku kamosku. Ale dnes je tazko, kazdy ma svojich starosti nad hlavu a tazko sa pocuvaju starosti niekoho ineho. Ja sa vzdy ked potrebujem obratim na sesternicu, kamosku z detstva, otca. Ak by si chcela, kludne mi mozes napisat 🙂
Keby som nebola taký introvert a bývali by sme poblíž tak by som si tak rada pokecala. Maminu nemám, deti sa na inej vlne ako ja, kamoška žiadna a manžel má plnú hlavu práce. Keď sa s ním rozprávam.... áno uteší ma aj počúva. Len to že on má na všetko riesenie a všetko sa určite dobre vyrieši a psychické problémy nezažil tak tomu proste nechápe....tak mi vlastne ani nepomôže aj keď to robí...
Ako by si mi čítala z duše ..presne to iste cítim aj ja …nemám sa komu vyrozprávať …celý den len sama doma s malou a manžel si ma len vypočuje ale neporadí len povie nech sa netrápim
Mozes kludne zavolat 🙂 ja rada pletkujem 🙂
@dancingqueen321 kolko máš rokov? 🙂
Aj mne mozes napisat nemam problem pocuvat aj zavolat napisat mozme
34 🙂
Nijako. Držím to v sebe. Život ma naučil, že nikomu sa neoplatí nič hovoriť.
Ja som si našla pár kamarátov tu. Ale som skôr človek, čo sa málo zdoveruje.
Najlepšie je nikomu sa nezdôverovať, neskôr to môže byť proti tebe zneužité - ak potrebuješ poradiť v ťažkej životnej situácii radšej sa anonymne spýtaj - existujú rôzne fóra na nete -
Povedz mame ze je to dôležité a určite ťa neodmietne.
Píšem si denník. Ak je to takého charakteru, že nechcem aby si to dakto prečítal, tak to napíšem, roztrhám a spálim. Vždy sa mi neskutočne uľaví. Ľahšie veci hovorím a riešim s manželom
@martinadomianova Mam to rovnako, nie každý si to nechá pre seba.
Skus napriklad chat gpt. nadefinuj mu prompt - ako sa ma spravat, ze potrebujes aby ta vypocul alebo ci chces aj rady.. a napis mu.
Ano, aj terapia s psychologickou by mohla byt riesenie a casom si mozno najdes dobru kamosku, s ktorou sa postazujete a navzajom povzbudite.

Však nápis sem a uvidis že ti niekto odpíše