Ako riešiť neskoré ozývanie sa partnera?
Mám priateľa … stretávame sa dlhšie ale nebývame spolu. A tento môj priateľ robí to, že nikdy sa somnou na stretnutí nedohodne vopred - napr. mi napíše/zavolá každý deň po 17 (po práci), či teda niekam ideme (vten deň). Nikdy sa som nou nedohodne vopred hoc som mu to XYkrát hovorila, ale úplne neúspešne. On je ten typ, čo toho nemá veľa na robote … ja naopak. O víkendoch ani nehovorím. Jasne som mu povedala, že ak máme niekam ísť potrebujem to vedieť aspoň 24 hodín vopred a na víkend aspoň 3 dni. Inak to proste beriem tak, že Teda nemáme spoločný program. Ja to tak robím ak niečo s ním plánujem aj kvôli sebe aj jemu. Začala som si svoj telefón po príchode z práce nevšímať. Proste už do večera ani neodpovedám. To iste víkend. On príde vo štvrtok a povie mi, že ide k babke v sobotu pomôcť na chatu (doobeda), ale ja “nič”. S ňou sa dohodnúť vie … Potom sa v sobotu už ani neozve len neskoro večer napíše, že ráno (v nedeľu - dnes) či nejdeme na záhradu. Napíšem mu, že nie neplánovala som ísť ( potrebovala som navariť/upratať/nakupiť) ok koniec debaty. A napíše teraz večer, či nejdeme von … o 18… a Ja už len dorábam veci na zajtra, mám mokré vlasy atď atď .. Ja nechápem … prečo sa včera nedohodne na dnes o 18 … a ešte dnes tak urazené odpísal … a zase koniec debaty do zajtra poobedia a kolotoč dookola. Prečo tam nenapíše jednu jedinu vetu že “a zajtra” a utorok? “ … ja som mu to vysvetľovala veľakrát a povedal, že hej máš pravdu robím to tak, ale náprava absolútne žiadna. Beriem to ako neskutočne neslušne voči mne a môjmu času. Neviem , či má pocit, že ja len sedím nad telefónom a čakám, kedy konečne zavolá a môžeme vyraziť … Nemám už ani chuť mu niečo navrhovať ja … lebo ma tento jeho prístup ku mne úplne znechutí …
Tak ked si znechutena, tak to ukonci. Ale trosku spontannosti by ti neuskodilo. Skus na tom popracovat alebo hladaj podobneho planovaca ako si ty. Vy dvaja ste nekopmatibilni
Noo, alebo ma ešte niekoho iného a nikdy nevie, ako mu to s časom vydá ... toto robil aj môj a vždy som nad telefonom presedela celý deň, kedy sa mu uráčilo ...
… tu nejde oto mať naplánovaný každý deň na minútu. Ale byt spontánny so zväzkami to už nieje take ľahké ako bez nich … to tu určite veľa z Vás pozná … preto tá dohoda z mojej strany ..
Ty máš deti?
". A napíše teraz večer, či nejdeme von … o 18…"
Na to mu odpis, dnes uz nie ale zajtra/pozajtra o 18tej mozeme, ok?
vsak mozes to navrhnut ty... povedal, ci rano nejdeme.. poviem, nie nemozem, mozeme ist niekam vecer? Ale popravde ak ti to tak ide na nervy, tak proste bud to hraj do stratena a nauci sa.. proste ak tyzden dva nikam nepojdete a proste budes trvat na tom, ze fakt je to tak vazne, ze ty to musis vediet vopred ze niekam idete tak bud sa to nauci, alebo sam pojde o dum dal, k nejakej flexibilnejsej deve:D lebo to on podla vsetkeho potrebuje.. ja by som napr tiez nebola ako na gumicke a neskakala ako pan sa ozyva... moj ex bol expert aj v tom, ze boli sme dohodnuti, aj na cas a meskal.. proste pockala som 5-10min, nic, odisla som.. toto som spravila parkrat a naucil sa 1. zavolat ze nestiha alebo 2. chodit nacas... ak by na to kaslal, rozideme sa veselo...
Tak mu navrhnú ty že Jano v sobotu pôjdeme nnaturu , vyhovuje alebo nie. A podľa toho sa zariad ak sa nevyjadrí do stredy tak si sprav program podľa seba.
V opačnom prípade aj podľa toho ako píšeš že s atiniz potom neozve ,by som moc veľkú vážnosť takémuto viac nevztahu ako vzťahu neprikladala
A to teda ja som napriek záväzkom dosť spontánny človek, ale nie štýlom že ja budem čakať keď sa jemu náhodou uraci
Ja som mozno paranoidna, ale podla z popisu to vyzera, ze si pre neho uz len "fuck buddy".
Ja ta uplne chápem a toto by som proste nedávala. Je fajn byt raz za čas spontánny, ale zase, každý den čakať, ci sa pánko ozve a bude mať čas, to nie je ok. Mňa by to velmi otravovalo a ked aj po upozornení žiadna zmena, vykaslala by som sa na to. On potrebuje ženu, ktorá bude celý den čakať na jeho telefonát a bude mať stále cas.
ak máš deti tak to je asi problém, ale ak deti nemáš tak robíš zbytočné problémy ...
Tiež by mi to vadilo a rozhodne by som neutekala za ním len vtedy keď si on spomenie alebo mu to vyhovuje
". A napíše teraz večer, či nejdeme von … o 18…"
Na to mu odpis, dnes uz nie ale zajtra/pozajtra o 18tej mozeme, ok?
@tykat áno chápem, mohla by som a robila som to tak vždy … veď inak by sme sa nestretávali … ale ako píšem, keďže sme mali otom aj veľa debát a bez zmeny, už ma normalne prešla chuť ..
Ja ta uplne chápem a toto by som proste nedávala. Je fajn byt raz za čas spontánny, ale zase, každý den čakať, ci sa pánko ozve a bude mať čas, to nie je ok. Mňa by to velmi otravovalo a ked aj po upozornení žiadna zmena, vykaslala by som sa na to. On potrebuje ženu, ktorá bude celý den čakať na jeho telefonát a bude mať stále cas.
@ruxandra mám pocit, že sa riadi heslom “podľa seba súdim Teba” on po práci ma už na programe len obchod a Netflix. A keď niekedy ide von s kamarátmi, je to presne týmto štýlom … iba mu pípne správa “neprídeš zahrať”? A už beží …
Ako kamoška na voľný čas. Štýlom teraz mám voľnú chvíľku, zháňam niekoho, nech sa nenudim 😁
Neviem, asi som čudná, ale mne sa na jeho správaní nezdá nič zvláštne. Proste prišiel domov z roboty a ešte mal chuť s Tebou niekam vybehnúť, tak Ti zavolal, či idete von. Včera (a už vôbec nie predvčerom či pred týždňom) netušil, akú náladu bude mať zajtra, či sa mu bude chcieť niekam ísť, tak sa Ťa nepýtal vopred. Mňa sa vždy manžel vopred vypytuje, keď som niekde so synom mimo domova a on ostal doma, kedy vyrazíme na cestu a kedy prídeme. A mňa ide z toho roztrhnúť, lebo ja fakt netuším a nemám vopred nalajnované, kedy sa zobudíme, ako dlho budeme raňajkovať, či sa ešte s niekým nezakecáme, či nebudú na cestách kolóny atď. Vždy mu odpoviem, že ja nemám život nalinkovaný na sekundu presne (ani na minútu, ani na hodinu). Keď vyrazíme na cestu, tak mu brnknem, ale fakt neviem, či to bude o deviatej, o desiatej alebo neskôr. To isté mi robí, aj keď máme ísť všetci niekam spoločne. Ak Ti priateľov životný štýl nevyhovuje, nájdi si takého, čo rád plánuje. Mám známeho, ktorý mal obrovskú bielu tabuľu na stene a tam mal vypísané všetky krátkodobé a dlhodobé ciele, termíny, úlohy atď. S kámoškou sme sa vždy smiali, že až sa ožení, bude si tam písať aj dátumy a časy plánovaného sexu s manželkou...
Nesulad zivotnych navykov, stereotypov. A este trosku mam pocit, ze ty fakticky na akykolvek vztah vlastne nemas cas (mas kopu povinnosti aj "povinnosti").
Ja ta chapem, nemam rada planovanie o 5 minut, chapem vsak aj to, ze niekomu to tak vyhovuje. Ste proste nekompatibilni. Ked som zacinala so svojim manzelom, mal to podobne ako tvoj priatel, uz som aj sedela v aute a on sa este len zacal rozhodovat, kam ideme, neznasala som to. Po par konfliktoch pochopil, ze ja fungujem inak. Zaklad je, ze to chcel zmenit, keby nie, nie sme spolu, nedala by som to.
Neviem, asi som čudná, ale mne sa na jeho správaní nezdá nič zvláštne. Proste prišiel domov z roboty a ešte mal chuť s Tebou niekam vybehnúť, tak Ti zavolal, či idete von. Včera (a už vôbec nie predvčerom či pred týždňom) netušil, akú náladu bude mať zajtra, či sa mu bude chcieť niekam ísť, tak sa Ťa nepýtal vopred. Mňa sa vždy manžel vopred vypytuje, keď som niekde so synom mimo domova a on ostal doma, kedy vyrazíme na cestu a kedy prídeme. A mňa ide z toho roztrhnúť, lebo ja fakt netuším a nemám vopred nalajnované, kedy sa zobudíme, ako dlho budeme raňajkovať, či sa ešte s niekým nezakecáme, či nebudú na cestách kolóny atď. Vždy mu odpoviem, že ja nemám život nalinkovaný na sekundu presne (ani na minútu, ani na hodinu). Keď vyrazíme na cestu, tak mu brnknem, ale fakt neviem, či to bude o deviatej, o desiatej alebo neskôr. To isté mi robí, aj keď máme ísť všetci niekam spoločne. Ak Ti priateľov životný štýl nevyhovuje, nájdi si takého, čo rád plánuje. Mám známeho, ktorý mal obrovskú bielu tabuľu na stene a tam mal vypísané všetky krátkodobé a dlhodobé ciele, termíny, úlohy atď. S kámoškou sme sa vždy smiali, že až sa ožení, bude si tam písať aj dátumy a časy plánovaného sexu s manželkou...
@ivanaks podľa mňa tu pletieš jablka s hruškami, je iné priateľ s ktorým sa stretávam a manžel s ktorým žiješ a v podstate sa o Vás asi len bojí … a presne tak to na mňa aj pôsobí ako si napísala … vlastne nevie či zajtra bude mat na mňa náladu, bude sa mu chcieť ísť von … neviem tak si asi vzťah nepredstavujem, že sa mi ozve keď sa mu bude chcieť … ak s niekym mám záujem byt, chyba mi tak sa spravam úplne inak a hľadám vhodný termín kedy sa môžeme stretnúť a nie iba skúšam každý deň
Nehodite sa k sebe. On nerobi nic zle, len proste nie je planovac, ale skor clovek okamihu. A ty si zase planovacka. My mame v blizkej rodine ludi podobneho typu ako je tvoj priatel, ja som planovacka a niekedy je to pre mna narocne ustat rozne spontanne akcie s nimi, ale zase mam ich velmi rada a tesim sa na nich. Ale partnera by som takeho ultra spontanneho nechcela, lebo by to asi skripalo.
Mne osobne nevadí ist prec z minúty na minútu,buď budes musieť byt spontánnejšie alebo si nájsť niekoho iného
Vždy treba zacat id seba a nie chcieť meniť iných ,ak ti vadí niekoho správanie prečo si s ním v kontakte,on tiež môže id teba chcieť aby si neplánovala
.... ale veď ty sedíš pri telefóne a čakáš 🤷🏻♀️
Nie, prepáč, dnes už nemôžem, ale môžeme ísť zajtra. Hotovo. A buď súhlasí alebo nie. Keď sa chceš hrať na urazenú, že sa ozve o 5 min 12, tak inej cesty niet. Ja napríklad neznášam meškanie, všade prídem radšej skôr a počkám. Môj manžel je opak, všade chodí na doraz alebo mešká. V piatok mal náš syn slávnostné ukončenie detskej univerzity o 15,30. Manžel mi píše - prídem pre teba o 15,15 - cesta cca 10km, piatok poobede cez mesto zápchy. No nie, idem na buse, stretneme sa tam. Ok. Kompromis. Takže - ak ti na ňom záleží a inak si vyhovujete, zmeň uhol pohľadu a navrhuj stretnutia ty. Môžeš mu dať alternatívu - chcela by som ísť tam a tam, čo ty na to? túto sobotu? alebo radšej nedeľu? ak ti nevie odpovedať, ok, zariaď si víkend bez neho. Ak sa počas víkendu ozve, prepáč, pýtala som sa ťa,nechcel si ísť, ja už niečo mám. Buď to pochopí a časom sa naučí alebo nie 🤷🏻♀️ a pôjdete od seba...
Podľa mňa tento "vzťah" nemá žiadny zmysel. On nerešpektuje teba a ty tiež nechceš ustúpiť
Nerešpektuje tvoje potreby a že aj čas je hodnota. Môžeš byt spontánnejšie a prispôsobiť sa aj ty jemu, ale až potom ako to bude ochotný urobiť aj on. Lebo tak to je riziko, že nebude rešpektovať ani iné tvoje potreby a nezáleží mu na nich. Povedz mu: „Už som ti viackrát hovorila, že potrebujem plánovať stretnutia vopred. Nie preto, že ti chcem komplikovať život, ale preto, že si vážim svoj čas. Ak sa to nezmení, nemá zmysel pokračovať. Nie som typ ženy, čo sedí doma a čaká, či sa niečo udeje. A prestáva mi v tomto vzťahu byť dobre.“ sleduj čo urobi. Nie čo povie ale čo urobí. Ak už si mu to viac krát hovorila a on nič a ak už ani nemáš chuť, tak ten vzťah je už emocionálne prázdny. Daj mu ešte jednu šancu a povedz že je posledná. On urazený ako keby chcel mať ná vrch. Ok niekedy je také naťahovanie sa a jeden ustúpi. Ale ak vždy ustupuje len ty a on nikdy, tak niečo nie je vporiadku. Preto mu daj to uktimátum. Či sa prebudí. Ak mu to bude jedno alebo to nebude brat vážne, tak to nemá význam. Prestať ho ťahať k rešpektu je prejav úcty k sebe.
Ja len nechapem, ze ak ti on o 17h povie ci idete von dneska vecer a tebe to nevyhovuje, preco mu nenapises, ze dnes uz nie ale zajtra o 19h mozeme ist na veceru. Ale len cakas, ze on zrazu zmeni chip a navrhne ti spontanne plan na dalsi den. Vy ste ako dvaja hotentoti - ides von? Nie. A bodka - skvela komunikacia, to je urcite prinos do stastnej buducnosti
Ja len nechapem, ze ak ti on o 17h povie ci idete von dneska vecer a tebe to nevyhovuje, preco mu nenapises, ze dnes uz nie ale zajtra o 19h mozeme ist na veceru. Ale len cakas, ze on zrazu zmeni chip a navrhne ti spontanne plan na dalsi den. Vy ste ako dvaja hotentoti - ides von? Nie. A bodka - skvela komunikacia, to je urcite prinos do stastnej buducnosti
@prasiatko30 už som asi dvakrát napísala že doteraz som to takto stále robila … ale potom vždy celé plánovanie všetko “spadlo” na mňa a už som len dostávala otázky čo dnes budeme robiť, kam chcem ísť a čo mám na pláne … lebo veď som mu stretnutie navrhla ja …

Spravas sa ako dieta.... akoze netreba mat naplanovanu kazdu minutu dna, spontanne akcie su naj, nemusis sediet pri telefone a cakat, proste mas cas ides, nemas cas nejdes, ez. Ak mu bude vadit, ze nikdy nemas cas, tak jednoducho povies ze si sa uz s niekym dohodla, to ze on riesi veci spontanne je druha vec. Nie ste na stejnej vlne no.