icon

Ako riešiť partnera, ktorý koná v afekte?

26. okt 2025

Nestalo sa to prvykrat. Partner niekedy v nervoch urobi veci, ktore potom lutuje (rozbil tanier, vyhodil nejake veci). Ale tato situacia sa stala vcera. Ja som pripravila veceru, prestrela stol, on zatial hral nejaku hru a volal s kamaratmi. Zavolala som ho jest, ale on ma ignoroval. Kedze mame obaja posledne tyzdne pracovne nabite, travime spolu pomenej casu a teda na tych spolocnych vecerach si zakladam. Aj z domu som tak zvyknuta, ze veceriat sa ma pokope ako rodina. Tak som isla za nim do spalne, ze - Laska, vecera je hotova. Ostal podrazdeny, ze on ma pocul, ze ci sa neviem neviem najest bez neho. Do toho mu tam hulakali zvukove efekty z tej videohry + kamarati, ktori ho volali, aby sa vratil spat k hraniu. Ja uz v nervoch som mu povedala nech si teda veceria suchy chleba. Stala som vo dverach a ruku som mala opretu o ich ram (neviem to dobre vysvetlit). A on tiez v nervoch tie dvere zabuchol. Ruku som viac menej stihla stiahnut, ale privrel mi konceky prstov. V tom momente som myslela, ze mu do tych dveri privriem hlavu. Ospravedlnil sa mi, ale ja mam na neho stale nervy. Niekto si povie, ze banalita, ale mam kratko po dvadsiatke a mrhat svoj cas s niekym kto za to nestoji nechcem. Nehovorim, ze sa nim rozidem, ale sme spolu nieco vyse pol roka a ak mam vztah ukoncit radsej teraz ako o niekolko rokov.

Strana
z2
anonym_bd7d09
26. okt 2025
@anonym_b2b299

Asi pôjdem proti prúdu. Nie si jeho matka, aby si dospelého chlapa nútila večerať presne na čas, resp. keď ty chceš, lebo inak dostane iba suchý chlieb. Čo je nesvojprávny? Jasné že mu rupli nervy. Ublížil ti, ale znie to ako nehoda.
Píšeš, že je nervák. To je zas druhá vec. Ale treba sa o tom porozprávať a ty ho zas nenapomínaj ako jeho matka, lebo tiež by som po tebe za to hodila tanier :D nie vážne. Ono ste obaja asi moc temperamentný a to nerobí dobrotu dohromady.

@anonym_b2b299 takže mladý muž sa bude hrajkať v izbičke a nemusí mať ani toľko chochmesu povečerať s partnerkou, ktorá si dala námahu a uvarila, kým on sa hrajuškal? A ako poďakovanie za večeru je pricvikne prsty do dverí? Ty máš tiež takéto čudo doma? Nepoviem, keby bol riaditeľ atómky, hrozí havária, že pribuchne, ale takto? To je obyčajné ak nie decko, tak hulvát.

anonym_0cec87
26. okt 2025

17 ročný chlapec hral Call of Duty a iné strieľačky, potom svoju túžbu zabíjať úspešne realizoval v Actione kde dobodal 2 predavačky
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/soud...

anonym_9de95c
26. okt 2025
@anonym_0cec87

17 ročný chlapec hral Call of Duty a iné strieľačky, potom svoju túžbu zabíjať úspešne realizoval v Actione kde dobodal 2 predavačky

@anonym_0cec87 to že hry sú prepojené s "chuťou zabíjať" už bolo vylúčené mnohými štúdiami. Práve naopak, bolo dokázané že akékoľvek hry podporujú hand eye coordination a mozog. Takýto jedinec by zabíjal či by mal hru alebo nie.

anonym_0cec87
26. okt 2025
@anonym_9de95c

@anonym_0cec87 to že hry sú prepojené s "chuťou zabíjať" už bolo vylúčené mnohými štúdiami. Práve naopak, bolo dokázané že akékoľvek hry podporujú hand eye coordination a mozog. Takýto jedinec by zabíjal či by mal hru alebo nie.

@anonym_9de95c kto miluje násilie tak hráva aj násilné hry, takže tak vieš identifikovať takého problémového jedinca

anonym_9de95c
26. okt 2025
@anonym_0cec87

@anonym_9de95c kto miluje násilie tak hráva aj násilné hry, takže tak vieš identifikovať takého problémového jedinca

@anonym_0cec87 je niekto hravá nasilnehry neznamená že miluje násilie. To je totálna kravina a ak to plánuješ prezentovať ako fakt, prosím si štúdiu čo niečo také podporí. 99% hier má v sebe násilie ale to neznamená, že by ten človek čo ju hra niekomu ublížil.

enmery
26. okt 2025
@anonym_9de95c

@anonym_0cec87 je niekto hravá nasilnehry neznamená že miluje násilie. To je totálna kravina a ak to plánuješ prezentovať ako fakt, prosím si štúdiu čo niečo také podporí. 99% hier má v sebe násilie ale to neznamená, že by ten človek čo ju hra niekomu ublížil.

@anonym_9de95c Z toho, čo píšeš a obhajuješ správanie tohto "muža" mi vychádza, že si buď taká istá mužská nula alebo žena, ktorá sa nechá takto ponižovat mužom a príde Ti to normálne. A tešíš sa, ze nie si jediná s neschopákom na krku.
Inak si neviem predstaviť príčetneho človeka,muža či ženu, ktorý si váži partnera a je schopný lásky, aby obhajoval takúto cez čiaru reakciu. Zvlášť ak takto reaguje nie prvýkrát.

anonym_9de95c
26. okt 2025
@enmery

@anonym_9de95c Z toho, čo píšeš a obhajuješ správanie tohto "muža" mi vychádza, že si buď taká istá mužská nula alebo žena, ktorá sa nechá takto ponižovat mužom a príde Ti to normálne. A tešíš sa, ze nie si jediná s neschopákom na krku.
Inak si neviem predstaviť príčetneho človeka,muža či ženu, ktorý si váži partnera a je schopný lásky, aby obhajoval takúto cez čiaru reakciu. Zvlášť ak takto reaguje nie prvýkrát.

@enmery myslíš konkrétne z toho že násilne hry sa nerovná násiliu v realnom živote? Z toho obhajujem toho muža? Lebo na niečo čo je dokázaná blbosť chcem reálnu štúdiu, lebo tu niekto niečo prezentuje ako fakt.

Ak hovoríš o mojom predchádzajúcom príspevku, tak nie, predstav si ženie. Ale nezozeriem tejto babe, že mu slušne niečo povedala a on na to išiel zabuchnut dvere - hlavne keď odmietol vstať od Pc kvôli večeri. Taká naivná nie som.

A za ďalšie - ten "muž" je decko - po dvaciatke rovnako ako je decko autorka tejto diskusie keďže to ide radšej riešiť tu ako s ním.

lala123
26. okt 2025

@anonym_autor sama si si odpovedala. Odid z kratšej cesty, kým nie si nanho namotana a nemáte spoločne spomienky , priateľov a pod. Nemusí byt zly človek ale obidvaja ste úplne inak nastavený...on ešte nedozreté decko a ty si niekde úplne inde( už len to , že si mlada baba a vytváraš mu večere a on si sedí na riti a hraje hry..o 10 rokov ty varis večeru , dve deti vrieskajuce okolo teba a on si bide ďalej hrat svoje hry.)a nakonie keď je teraz na začiatku taký agresívny tak ako sa bide chovať o rok? Odíď čím skôr tým lepsie

anonym_b2b299
26. okt 2025
@anonym_bd7d09

@anonym_b2b299 takže mladý muž sa bude hrajkať v izbičke a nemusí mať ani toľko chochmesu povečerať s partnerkou, ktorá si dala námahu a uvarila, kým on sa hrajuškal? A ako poďakovanie za večeru je pricvikne prsty do dverí? Ty máš tiež takéto čudo doma? Nepoviem, keby bol riaditeľ atómky, hrozí havária, že pribuchne, ale takto? To je obyčajné ak nie decko, tak hulvát.

@anonym_bd7d09 tak možno len potreboval oddych keďže pisala, ako sú tieto dni hektické? Nezastávam sa ho úplne, nebola som pri tom, ale zase napísať že jej zacvikol prsty je cez, nie? Nemyslím si, že to urobil naschvál. Akože čo sú muži stroje aby jedli na povel najprv matky a potom frajerky?
Aj ona má svoj podiel viny. Ale suhlasím s tým, že nech idú od seba. Obaja sú mimo, a načo to hrotiť?

enmery
26. okt 2025
@anonym_b2b299

@anonym_bd7d09 tak možno len potreboval oddych keďže pisala, ako sú tieto dni hektické? Nezastávam sa ho úplne, nebola som pri tom, ale zase napísať že jej zacvikol prsty je cez, nie? Nemyslím si, že to urobil naschvál. Akože čo sú muži stroje aby jedli na povel najprv matky a potom frajerky?
Aj ona má svoj podiel viny. Ale suhlasím s tým, že nech idú od seba. Obaja sú mimo, a načo to hrotiť?

@anonym_b2b299 Takže obaja majú toho veľa, on si po práci ide bavkat hry, ona maká v kuchyni, zavola ho a on namiesto odpovede neskôr, počkaj Zuzka, ešte dokončíme missiu a môžeme si dať, čo si pre nás skvelé uvarila, ma vrieskat a zacvikovat jeh prsty. Podľa Teba je to ok, lebo muž nemá čo počúvať matku ci frajerku, keď ona po ťažkej práci navarí, zatiaľ čo on vajca pohodlné. Dúfam, ze takto po Tebe vrieska aj Tvoj syn, keď dovaríš.
Ale v jednom súhlasím,majú ísť od seba a tento agresívny xixot nech ostane sám alebo sa vráti vrieskať na mamku alebo si ho vezmi domov ty či ten ďalší anonym.
Potom sa ozvite.

anonym_bd7d09
26. okt 2025
@anonym_b2b299

@anonym_b2b299 no máš nízku, veľmi nízku latku na mužov. A toto nie je muž. Ale nevyzreté decko. Viď jeho záľuby. Nemala som taký deň ani môj muž, že by sme si pribuchovali dvere pred nosom. A to sme spolu skoro 30 rokov. Stačí povedať, prepáč som unavený. Nie zaplesknúť dvere pred nosom.

rozculena
26. okt 2025

@anonym_autor ste spolu IBA pol roka a to už spolu žijete??
Nechápem,čo vlastne chceš.Na jednej strane píšeš,že nechceš vzťah ukončiť,na druhej,že radšej teraz ako neskôr.Jaaj,aha...ty chceš iba vedieť,či by sme to tolerovali....podľa tvojho popisu to neurobil prvý krát.Ešte ti nazablikalo??

anonym_f23c09
26. okt 2025

@anonym_autor A ja ti hovorim, ze lepsie spravis, ked sa s nim rozides.. Nervak..cele zle.

vler
26. okt 2025

@anonym_autor mohol Ti zmrzacit ruku. Tolko muzov je, ale aj keby tento bol posledny, ako mozes vobec rozmyslat o tom ze ostanes s tymto nervakom?!

anonym_2a6d65
27. okt 2025

@anonym_autor fuj, to co si si k sebe nastahovala za hulvata? Nevie sa spravat?
Zbalila by som mu veci a dovidenia

denithestrange1993
27. okt 2025

@anonym_autor ok ospravedlnil sa a aj to nejako okomentoval? Co sa dialo bezprostredne potom,mala si pocit ze ho to trapi atd? Ono rozculit sa a tresnut dverami to je do istej miery normalne, to ze ti mierne ublizil by mal brat ako varovny signal s tym nieco robit. Ja by som mu navrhla navstivit psychologa a riesit to,osobne si myslim ze takyto nerieseny problem sa bude vekom zhorsovat

sense
27. okt 2025

Ste spolu len polroka, treba ho poslať tam odkiaľ prišiel. A ak je byť jeho zbaliť sa odísť, kým je čas....ja som tolerantný človek ale toto by som netolerovala

moonlight1210
27. okt 2025
@anonym_9de95c

@anonym_autor Vies vôbec akú hru hral? Dá sa tam dať pauza? Zaujíma ťa to? Predpokladám že to bolo cs go alebo niečo a tam sa to teda nedá. Možno si mala povedať fajn najem sa sama/nájdeme sa neskôr. A reálne si dohodnúť čas kedy budete skôr vecerat spolu keď ti na Tom tak záleží. Rovnako si myslím, že tvoja strana znie trochu dosť zlahcene - však si bola taká nastvana ako aj on a brechali ste po sebe rovnako.

@anonym_9de95c argument za vsetky drobne. Neda sa mu pauznut hra, tak ma co? “Zodpovednost” k spoluhracom, ktorych hodilo do 1 teamu? To je fakt skutocne dolezite.

A ked sa mu zacne chciet ist na potrebu, tak sa tam radsej po…., ale najprv dohra? Lebo maticka priroda si s nim nedohodla termin, kedy sa mu ma chciet?
No nie, ked ho crievko potlaci, mechurik zaboli, necha zrazu vsetko tak a pobezi na zachod. Moze sa v hre aj vsetko bez neho zrutit. Bude mu to fuk.

Takze ak sa mu da zdvihnut a nahle to prerusit inokedy, da sa to za kazdych okolnosti.

A jeho hystericke sceny ukazuju iba jeho charakter a jeho skutocny vztah k nej. Hra nie je ospravedlnenie. Ani keby bola online a nedala sa pauznut.

Dohadovat si konkretny cas, aby si ju mlady pan zaradil do diara pomedzi hranie hier - to je smiesne.

Byt nou, vykaslem sa na neho.
Robi si z mozgu dobrovolne domaninovu smazku, tak nech si nasledky znasa sam.

moonlight1210
27. okt 2025
@anonym_0cec87

@anonym_0cec87 on to v sebe ma. Keby neboli filmy a hry, vyhladaval by to nadalej. Pred sto rokmi by napriklad bol ochotny babke pomahat podriezat sliepky a chodil by cez plot nazerat na bitunky, alebo sa tam snazil dajak vypomahat (napr. upratovat), aby bol priamo pri tom. Akurat by ho to dlhodobo neuspokojovalo a nakoniec by aj tak presiel na vrazdenie ludi.

Toto je dane vyvojom mozgu uz pred narodenim.
On inklinuje k tomu, co ho stimuluje.

brontofuz
27. okt 2025

dnes mu urob obed aj večeru a pivo k tomu

silvike
27. okt 2025
@anonym_9de95c

@anonym_9de95c Ty rozumies vobec tomu ako sa niekolkohodinove denné hranie nasilnych hier podpise na podvedomí ? Ako sa to dostava do hlavy ani nevies ako ? Asi nie. Ako to ovplyvnuje na podvedomej urovni toho cloveka ? Skus postudovat

anonym_9de95c
27. okt 2025
@silvike

@anonym_9de95c Ty rozumies vobec tomu ako sa niekolkohodinove denné hranie nasilnych hier podpise na podvedomí ? Ako sa to dostava do hlavy ani nevies ako ? Asi nie. Ako to ovplyvnuje na podvedomej urovni toho cloveka ? Skus postudovat

@silvike máš nejakú štúdiu o tomto prosím?

silvike
27. okt 2025
@anonym_9de95c

@silvike máš nejakú štúdiu o tomto prosím?

@anonym_9de95c Dohladaj si.

anonym_9de95c
27. okt 2025
@silvike

@anonym_9de95c Dohladaj si.

@silvike Výskumníci sledovali (2011) 165 detí a mládežníkov po dobu troch rokov a hľadali vzťah medzi hraním násilných hier a skutočným násilným správaním. Zistili, že násilie vo videohrách nemá takmer žiadny vplyv na násilné správanie v skutočnom svete. To, čo sa ukázalo byť pri vzniku agresívneho správania omnoho kľúčovejšie, boli depresie, povahové vlastnosti, tlak zo strany kamarátov a najmä domáce násilie.

Idem hľadať ďalej možno niečo nájdem

silvike
27. okt 2025
@anonym_9de95c

@silvike Výskumníci sledovali (2011) 165 detí a mládežníkov po dobu troch rokov a hľadali vzťah medzi hraním násilných hier a skutočným násilným správaním. Zistili, že násilie vo videohrách nemá takmer žiadny vplyv na násilné správanie v skutočnom svete. To, čo sa ukázalo byť pri vzniku agresívneho správania omnoho kľúčovejšie, boli depresie, povahové vlastnosti, tlak zo strany kamarátov a najmä domáce násilie.

@anonym_9de95c Tak potom je to v poriadku. Kludne s partnerom, detmi, aj celou rodinou strielajte virtulane postavicky od rana do vecera. Urcite to vasmu mozgu a celemu telu prospeje.

anonym_94a16e
27. okt 2025

@anonym_autor ked som mala 20, tak som mala podobného týpka. Stále som si to obhajovala, ze si hneď vybije na dverách a podobných veciach. Až kým sa kvôli hlúposti nenatiahiol a skoro mi jednu vrazil. Dnes viem, ze keby s nim zostanem, skôr či neskôr by mu praskli nervy a udrel by aj mna. Takze za mna toto nie je v poriadku a určite by som s takým mužom nebola.

anonym_18685e
27. okt 2025
@anonym_9de95c

@anonym_9de95c nemáš pravdu. A ani žiadnu skúsenosť, ako vidím.

anonym_9de95c
27. okt 2025
@anonym_18685e

@anonym_9de95c nemáš pravdu. A ani žiadnu skúsenosť, ako vidím.

@anonym_18685e nevedela som, ze môžem alebo nemôžem mať pravdu v štúdii. Na tu sú iní ľudia, nie ja. To bola citácia. Ale hľadám ďalšie, ak máš tak v pohode hod.

domkakvet
28. okt 2025

@anonym_autor nestracaj s nim cas.

anonym_c6f30f
10. nov 2025

@anonym_autor Keby ste si osvojili pubertiaka, vaše spolužitie by bolo podobné

Strana
z2