Ako riešiť partnerské rozdiely ohľadom rodičovstva?
Mame 30 rokov, manzelia sme 2 roky, chodili sme spolu 8 rokov. Mna chytil strasny materinsky pud velmi chcem babo. No muz ze on sa na to este neciti, nemame zazemie atd. Byvame v 1 izbovom byte co patri jeho rodicom, takze platime len 100 mesacne na energie. Chceli by sme dom, tak sporime, preto nechceme ist do podnajmu aj ked vacsieho. No ja velmi chcem babo uz nie som najmladsia, a chcem 2 deti. Manzel ze sa na to este neciti, ze mame.cas, jeho.mala mama v 35 a bla bla bla. Co robit, mame cakat?
Ak by boli rodicia ochotni zalozit byt, v ktorom aktualne byvate, tak by ste nemuseli mat ani tych 20 %. Taktiez ako dvaja mladi VS zamestnani by ste mozno ziskali aj hypo na 90 % ceny nehnutelnosti. Skuste oslovit dobreho hypo poradcu a mozno uz davno ste mohli byvat ,,vo svojom". Kupit a hned sa zacnite snazit o dieta, mozno sa podari na prvy sup, ale su taki, co skusaju roky...
@strelkyna1 Založiť rodičovský byt je najväčšia hlúposť akú môže človek spraviť. Mladí už o rok, dva môžu byť rozvedení, prípadne nebudú vychádzať s peniazmi a hypotéku nebudú splácať poriadne a rodičia prídu o všetko alebo budú splácať znovu niečo, čo už dávno splatili..Také prípady už boli aj tu.
@anonym_autor nie ste schopní sa posunúť ďalej, a to tu písali viaceré. Nie ste schopní po 2 rokoch opustiť byt, ktorý vám z dobrej vôle ponúkli rodičia.
@sasa1310 ok
@sabi1223 tak ale prečo to nenapísala hned na začiatku že bývanie bude už budúci rok vyriešené? By sme tu 4 strany diskusii točili o inom. Jasné že to takto mohlo vyznieť aj tak, že chlap iba nechce dve deti v rodičovskom jednoizbáku.
@anonym_5683e6 to neviem preco nenapisala🤷🏼♀️ mne skor prislo divne ze muz sa po 10r vztahu neciti na dieta a vyhovara sa na byvanie ktore je vraj za rohom
@sasa1310 ok
@anonym_autor ono to nemyslím zle, možno aby si sa trošku zobudila. Lebo keď je to tak ako píšeš, že našetrené už máte, aby ste mohli brať hypo, tak prečo sa už o dieťa nepokúšate. Dieťa sa totiž nemusí podariť hneď. Veľa párov sa snaží aj dlhé roky. Aj s dieťaťom sa dá byť na začiatku v 1izbaku. Len aby sa manžel vôbec niekedy cítil na dieťa
@anonym_989507 myslela som to tak, že asi je zbytočné kúpiť 4 izbový byt, keď za skoro rovnakú cenu a niekdy aj lacnejšie kúpia 4 izbový dom. 😀 príklad, ak chcem veľký byt v KE, viac sa mi oplatí kúpiť veľký dom vo valalikoch, čo je len 15 min. od KE 😀 a nerozprávala som o výstavbe nového domu 😀
@miselka257 to je veľmi krátkozraké kupovať dom niekde na dedine. Dnes to finančne možno vyjde menej, ako byt v KE, ale dochádzanie za prácou, deti do školy, škôlky, k lekárovi, dve autá budú nevyhnutnosť. A kúpiť starší dom a prerábať ho pri dnešných cenách materiálov, no cesta do pekla. Viem, o čom píšem, bývala som aj v byte v meste, aj v dome na dedine, aj v dome v meste, vždy z toho vyjde byt v meste cenovo nejlepšie.
@anonym_5683e6 to neviem preco nenapisala🤷🏼♀️ mne skor prislo divne ze muz sa po 10r vztahu neciti na dieta a vyhovara sa na byvanie ktore je vraj za rohom
@sabi1223 aj mne to pride divne, hadame sa koli tomu casto
@sabi1223 aj mne to pride divne, hadame sa koli tomu casto
@anonym_autor tak rieste hlavne toto. Nezariaduj si zivot s muzom ktory ma odlisne predstavy o buducnosti. Mozno mu krivdim a naozaj ich bude chciet o par rokov. No ak je to pripad ze ta hranica kedy sa bude citit na deti posuvat mozno uz sa potom nebude dat a to si musi aj on uvedomt ked je normalny. Ja som mala 21r a babo nam trvalo vyse roka intenzivneho snazenia vysetreni atd. Cize ak on nezdiela spolocne ciele sla by som dalej nech si stastna.
@miselka257 to je veľmi krátkozraké kupovať dom niekde na dedine. Dnes to finančne možno vyjde menej, ako byt v KE, ale dochádzanie za prácou, deti do školy, škôlky, k lekárovi, dve autá budú nevyhnutnosť. A kúpiť starší dom a prerábať ho pri dnešných cenách materiálov, no cesta do pekla. Viem, o čom píšem, bývala som aj v byte v meste, aj v dome na dedine, aj v dome v meste, vždy z toho vyjde byt v meste cenovo nejlepšie.
@anonym_989507 😀 byt v meste vyjde cca rovnako ako dom na dedine, záleží aj podľa polohy a to či je už prerobený, alebo v dobrom stave 😀ale vezmi si aj pocit súkromia, ktorý v meste nemáš, za to si kopec ľudí ado priplatí + dom máš síce za rovnakú sumu, ale veľkostne je väčší 😀 a škôlky sú aj v dedinách, si počula? 😮 a niekde aj školy. 😀 a je tam vysoká pravdepodobnosť toho, že keď idem do mesta do práce, vezmem aj deti so sebou do školy, lebo pracujeme väčšinou v mestách 😮 len pre info, v meste niekedy trvá dlhšie dostať sa z jedného konca na druhý ako z dediny do mesta 😂 takže ušetríš ešte aj na benzíne/nafte, pretože mimo mesta je spotreba nižšia 😂 ale ok, lepšie sa býva v meste 😂😂
@anonym_989507 a ešte aby som nezabudla, v niektorých dedinách máš aj lekárov a aj domov dôchodcov, ale to som už úplne odbočila, však? 😂😂😂
@sabi1223 to tiež, ale tak isto mi príde divné že nám pomaly na nič neodpovedá. Pýtam sa jej na to, čo jej chlap odpovedá, čo je pre neho problém, prečo teraz dieťa nie a kedy áno. Ale neodpovie. Nuž ťažko sa radí.
@lienka.7 a čo ak sa nechceli posúvať? 😀 nie každý pár sa chce posúvať vo vzťahu 😀 a keď už máš bývanie, deti, potom sa posúvaš kam? 😀 či to si už vlastne level maximum? 😂😂😂
@miselka257 potom sa posuvas uz len na kremaciu😎
@anonym_6efa68 necitala som celu diskusiu, az teraz som sa k tomu dostala. To je taka moda na MK odsudzovat, ponizovat ani nepoznat oklnosti.
@anonym_autor A co si cakala od diskusie tu? Ved tu je klub uspesnych,bohatych, financne gramotnych a vseznalych ludi😉 Je to Tvoj sivot a Tvoj muz. Tak sa o tom raď s nim,nie s cudzimi ludmi.
@vsetci neviem preco sa tu riesi, ze nevieme nasporit tych 20% tie uz mame. Cakame na predaj pozemkov/domov, developer ich da do predaja v roku 2026, tak cakame uz len na to.
@anonym_autor doplnujuca a podstatna info, no este dolezitejsia je informacia, ci uz mate aj podpisanu platnu uverovu zmluvu na dany developersky projekt? pretoze ak nemate este uverovu zmluvu, v case kupi pri zmene rodinnych pomerov mozu nastat komplikacie, v najhgorsom pripade, nemusite dostat uver. Takze sme zase na zaciatku, kym nemate uver na konkretnu nehnutelnost, dovtedy by som so zmenou rodinnych pomerov cakala. Mat vlastne byvanie je najdolezitejsie, aj ked samozrejme sa da aj bez strechy nad hlavou mat deti, vlacit sa po podnajmoch, no myslim, ze takto by si si stabilitu pre dieta nepredstavovala
Ja na tvojom mieste by som to už nechala na prírodu a keď sa to narodí hneď sa bude cítiť otcom.
@anonym_autor skočiť z bývania u rodičov s minimálnymi nákladmi rovno domu kde náklady budú vo vašom prípade 10 násobne (možno aj viac) a čakať ze hneď budete mat dieťa (pokles príjmu a ďalšie náklady s nim spojené) je odvážne.
Skončí to tak ze kúpite/postavíte dom manžel zisti ze náklady sú výrazne väčšie a povie ti ze sa musíte finančné zastabilizovať a ani sa mu nebudem čudovať.
A aby to neskončilo tak ze dieťa si spravíte a zistíte že nezvladate financovať dom, dieťa a aj seba a budete nútený ho predať /alebo žiadať pomoc od rodiny.
Možno by bolo najrozumnejsie si radšej kúpiť väčší byt (ktorí bude stále lacnejší ako dom a náklady s nim spojené). Spraviť si dieťa a po 5 rokoch predať byt a potom riešiť dom.
Ja na tvojom mieste by som to už nechala na prírodu a keď sa to narodí hneď sa bude cítiť otcom.
@luba98 ale príroda im účty nezaplatí. S novorodencom a s rodičovským príspevkom by som fakt dom stavať nechcela.. to už nebude 100€ mesačné nájomné.
@anonym_autor je nutný dom? Nestačil by byt? Argument, že jeho mama mala dieťa v 35, by som zmietla zo stola. Ty máš najvyšší čas, môžeš otehotnieť do pol roka aj skôr, ale aj nemusíš päť rokov. Na rovinu by som sa muža spýtala, či plánuje dieťa do dvoch, maximálne troch rokov, ak nie, uvažovala by som o tom, či vôbec po tých deťoch túži. Toto ste nemali vykomunikované pred svadbou?
@anonym_989507 tak
@anonym_autor skočiť z bývania u rodičov s minimálnymi nákladmi rovno domu kde náklady budú vo vašom prípade 10 násobne (možno aj viac) a čakať ze hneď budete mat dieťa (pokles príjmu a ďalšie náklady s nim spojené) je odvážne.
Skončí to tak ze kúpite/postavíte dom manžel zisti ze náklady sú výrazne väčšie a povie ti ze sa musíte finančné zastabilizovať a ani sa mu nebudem čudovať.
A aby to neskončilo tak ze dieťa si spravíte a zistíte že nezvladate financovať dom, dieťa a aj seba a budete nútený ho predať /alebo žiadať pomoc od rodiny.
Možno by bolo najrozumnejsie si radšej kúpiť väčší byt (ktorí bude stále lacnejší ako dom a náklady s nim spojené). Spraviť si dieťa a po 5 rokoch predať byt a potom riešiť dom.
@misanthropicdann tak ratam s tym, ze materska bude pekna a potom pojdem do prace, alebo robit z domu. Popripade by nas zivil manzel (tak ako xy rodin s detmi a domami) Tohoto by som sa nebala.
@anonym_autor A co si cakala od diskusie tu? Ved tu je klub uspesnych,bohatych, financne gramotnych a vseznalych ludi😉 Je to Tvoj sivot a Tvoj muz. Tak sa o tom raď s nim,nie s cudzimi ludmi.
@martin96321 ano uz som zistila, ze sa to tu zvrtlo na financnu gramotnost cakala som skor rady ako pomoct v partnerskom zivote 😊
@misanthropicdann tak ratam s tym, ze materska bude pekna a potom pojdem do prace, alebo robit z domu. Popripade by nas zivil manzel (tak ako xy rodin s detmi a domami) Tohoto by som sa nebala.
@anonym_autor to tak strašne túžiš po dieťati, že ho plánuješ po roku supnut do jaslí? Áno, muž väčšinou živí tu rodinu keď je žena na materskej, ale ty asi fakt nemáš predstavu koľko peňazí bude stáť taká novostavba a nemyslím holodom, ale všetky veci okolo.. a kebyže teraz otehotnies, tak dávno ti tá pekná materská skončí, kým sa budete sťahovať.. a dieťa budú ďalšie výdavky navyše k tej novostavbe.. neviem aké rady tu chces, tvoj muž sa pozerá na to zrejme triezvym a rozumným pohľadom.. ale veď kľudne poprepichuj kondómy, ale potom neplač že vám nevyšla hypotéka.
@martin96321 ano uz som zistila, ze sa to tu zvrtlo na financnu gramotnost cakala som skor rady ako pomoct v partnerskom zivote 😊
@anonym_autor a nemyslis ze je zbytocne s muzom teraz riesit kupu domu ked jeden chce dieta a druhy nie? Ci budes s muzom aj ked nebude chciet deti ani o 5 rokov?
@anonym_autor to tak strašne túžiš po dieťati, že ho plánuješ po roku supnut do jaslí? Áno, muž väčšinou živí tu rodinu keď je žena na materskej, ale ty asi fakt nemáš predstavu koľko peňazí bude stáť taká novostavba a nemyslím holodom, ale všetky veci okolo.. a kebyže teraz otehotnies, tak dávno ti tá pekná materská skončí, kým sa budete sťahovať.. a dieťa budú ďalšie výdavky navyše k tej novostavbe.. neviem aké rady tu chces, tvoj muž sa pozerá na to zrejme triezvym a rozumným pohľadom.. ale veď kľudne poprepichuj kondómy, ale potom neplač že vám nevyšla hypotéka.
@13uzivatelka11 och uz som len cakala kedy prijde hejt na jasle 😃😃 prisiel skor ako som sice cakala, ale prisiel. Nie nemam ani sajnu kolko stoja veci okolo domu mas pravdu.
@13uzivatelka11 och uz som len cakala kedy prijde hejt na jasle 😃😃 prisiel skor ako som sice cakala, ale prisiel. Nie nemam ani sajnu kolko stoja veci okolo domu mas pravdu.
@anonym_autor ja nemám nič proti jasliam, ale toľko tu plačeš ako túžiš po dieťati za každú cenu, aj keby traktory padali, a sa ešte ani nenarodilo a už mu jasle hľadáš, to si ideš dosť sama proti sebe 🙂
@anonym_autor ja nemám nič proti jasliam, ale toľko tu plačeš ako túžiš po dieťati za každú cenu, aj keby traktory padali, a sa ešte ani nenarodilo a už mu jasle hľadáš, to si ideš dosť sama proti sebe 🙂
@13uzivatelka11 ok
@13uzivatelka11 jasle su uplne bezpredmetne, jej muz s nou dieta nechce takze jasle nebudu a bohvie ci bude dom. Autorka aj tak nedala kompletne info
načo ti je vlastne dieťa? jedno doma už máš

@anonym_autor nevieš prečo? Máš VŠ, na 3 strany sa ta pýtali či máte našetrené a ty nič. Čítať ťa nenaučili?
@anonym_6efa68 necitala som celu diskusiu, az teraz som sa k tomu dostala. To je taka moda na MK odsudzovat, ponizovat ani nepoznat oklnosti.