Ako riešiť partnerskú krízu a zvládnuť napätie?
Ahojte, mame s manzelom krizu, je dost vybusny, casto zvysuje hlas, je nervak a su to veci ktore mi uz vadia, ale nasa posledna hadka kde mi riadne vynadal uz presiahla moje hranice a uz takto nechcem pokracovat v tomto zivote plnom tlaku a napatie ktore citim.Mame rozdielne nazory na pohlad on vravi ze mu chyba objatie ,bozky ktore mu neviem sama od seba opatovat,a mne zas vadi komunikacia aku mame a to ze nevie zvladat hnev.Vravel ze sa chce zmenit,a zachranit vztah,zatial sme len pri reciach tiez som mu povedala ze potrebujem cas ale on to nerespektuje a tlaci na mna,on to berie tak ze ja ho trestam tym ze som si povedala uz dost a chcem cas,ale ja ho netrestam len uz nedovolim aby sa tak ku mne spraval nadalej.teraz je pracovne prec ale furt mi vypisuje ako ma miluje atď...uvidime ako bude ked sa vrati ideme na dovolenku,ale z jednej strany mi pise ze spravi vsetko pre zachranu a z druhej si zas diktuje co chce uz mi napisal ze si nezela aby som na dovolenke volala svojim rodicom ,aby som sa mu venovala...a aby nasi do nas chodili a aby by mi nevolali to sa mi nepaci ze si takto diktuje,oni mi aj dost pomahaju s detmi. Inak mal s nimi konflikt preto to takto berie nemusi ich.
Skoda toho zaveru, ze este aj deti mate. (Ich mi je luto)
Nervak bol urcite uz predtym, len mu to bolo tolerovane.
Je asi tak 1% sanca, ze sa zmeni.
Je to len o tom, kam az to nechas zajst.
A chodi sa "k" rodicom, nie "do" nich (asi vychod sr ze).
A od nas chces co? Radu ako prekonat krizu, radu ci s nim vobec este ostat, ako reagovat na jeho poziadavky a ci ich posluchat, ako mu lepsie vysvetlit, co ta vo vztahu trapi? Alebo si to potrebocala len dat zo seba von?
@anonym_autor skuste to este zachranit, ste manzelia a mate deti s tym, ze tvojich rodicov budes kontaktovat aj pocas dovolenky.
A od nas chces co? Radu ako prekonat krizu, radu ci s nim vobec este ostat, ako reagovat na jeho poziadavky a ci ich posluchat, ako mu lepsie vysvetlit, co ta vo vztahu trapi? Alebo si to potrebocala len dat zo seba von?
@anonym_c44ad4 ja uz neviem ako...len som mu vysvetlila ze chcem cas a on to nechape ze naco cas,ak sa chce clovek fakt zmenit tsk hadam nebude este aj podmienky si davat co on chce...a tolerovat to len preto aby on bol kludny
je to magor a tyran!vykasli sa nanho cim skor...btw.kvoli comu mal s nimi konflikt?
@anonym_autor skuste to este zachranit, ste manzelia a mate deti s tym, ze tvojich rodicov budes kontaktovat aj pocas dovolenky.
@domkakvet on vsetko berie ako utok na nho. ..a velmi sa zaobera minulostou, nasich neznasa a ako vravel nechce mat nic s nimi,ale zas nemoze do toho tahat aj mna ja mam s nimi dobry vztah , a potom mi vypisuje ze ja pri nom nestojim,mali nejake vymeny nazorou lebo manzelovi vela veci vadilo aj sa pohadali ale co on odomna chce aby,aby Som s nimi tiez nekomunikovala a aby som stala pri nom
je to magor a tyran!vykasli sa nanho cim skor...btw.kvoli comu mal s nimi konflikt?
@anonym_263984 to bolo pre rozne veci, tym ze su nasi susedia a dali nam stary dom ,tak mu vadi ak nasi prechazdaju cez dvor,ale stalo sa ze otec si nieco pozicial ale povedal mi o tom , no ja som zabudla povedat manzelovi tak bol ohen na strechce, ze ziadne take poziciavanie ze sa bude pytat mna a asi chcel ze jeho sa mal spytat...myslim ze su to take malickosti ktrore mne nevadia ale jemu ano a preto mi hovori ze pri nom nestojim...ale vravela som aj otcovi potom nech ked si nieco pozicia alebo zabudne na dvore nech si to vezme lebo on bude peklo robit...ale co stane sa ze sa nato zabudne
Toto je jeden mentalny chudak, utekaj od neho! no isto, taku nehrali,aby mi muz zakazoval styk s rodicmi....toto je tyranie
@domkakvet on vsetko berie ako utok na nho. ..a velmi sa zaobera minulostou, nasich neznasa a ako vravel nechce mat nic s nimi,ale zas nemoze do toho tahat aj mna ja mam s nimi dobry vztah , a potom mi vypisuje ze ja pri nom nestojim,mali nejake vymeny nazorou lebo manzelovi vela veci vadilo aj sa pohadali ale co on odomna chce aby,aby Som s nimi tiez nekomunikovala a aby som stala pri nom
@anonym_autor stoj si za svojim s rodicmi komunikovat budes a ak sa mu to nepaci, nech o sance ani neprosi.
@anonym_263984 to bolo pre rozne veci, tym ze su nasi susedia a dali nam stary dom ,tak mu vadi ak nasi prechazdaju cez dvor,ale stalo sa ze otec si nieco pozicial ale povedal mi o tom , no ja som zabudla povedat manzelovi tak bol ohen na strechce, ze ziadne take poziciavanie ze sa bude pytat mna a asi chcel ze jeho sa mal spytat...myslim ze su to take malickosti ktrore mne nevadia ale jemu ano a preto mi hovori ze pri nom nestojim...ale vravela som aj otcovi potom nech ked si nieco pozicia alebo zabudne na dvore nech si to vezme lebo on bude peklo robit...ale co stane sa ze sa nato zabudne
@anonym_autor dali vam stary dom- zadarmo?.
Po druhe, urcite veci ktore su pre teba malickosti, lebo tito ludia su tvoji rodicia, tvoj manzel zrejme vnima inac. Tym neobhajujem cele jeho spravanie....
Je mozne aj to ze to ze byvate hned vedla rodicov je terno pre Teba ale nie pre neho.
@anonym_autor dali vam stary dom- zadarmo?.
Po druhe, urcite veci ktore su pre teba malickosti, lebo tito ludia su tvoji rodicia, tvoj manzel zrejme vnima inac. Tym neobhajujem cele jeho spravanie....
Je mozne aj to ze to ze byvate hned vedla rodicov je terno pre Teba ale nie pre neho.
@anonym_55e689 samozrejme,ze zadarmo, aj to uz viac krat ohundral ,ze radsej mal ist do bytovky alebo ze moze jeb..taky dom to vie povedat ked ma nervy...ano chapem ze pre nho to neni vitazstvo ze byvame vedla ,ano ja to beriem tak ze pre malickost ktora jemu vadi vznikne hadka
@anonym_autor stoj si za svojim s rodicmi komunikovat budes a ak sa mu to nepaci, nech o sance ani neprosi.
@domkakvet urcite s rodicmi neobmedzim kontakt to nespravim...len je tazko takto zit v napati aspon u mna sa to tak prejavuje, co sa mam doma skryvat ked je v dome a ani neprist k rodicom alebo neprihovorit sa im na dvore ,a bat sa zdvihnut telefon lebo jemu to vadi
@anonym_55e689 samozrejme,ze zadarmo, aj to uz viac krat ohundral ,ze radsej mal ist do bytovky alebo ze moze jeb..taky dom to vie povedat ked ma nervy...ano chapem ze pre nho to neni vitazstvo ze byvame vedla ,ano ja to beriem tak ze pre malickost ktora jemu vadi vznikne hadka
@anonym_autor tak ten dom "vráťte" rodičom (ak to bol dar) a pán manžel nech sa postará o spoločné bývanie niekde inde. Ak ste do neho investovali aj to sa dá vyriešiť napr. predajom a vyplatením vašej investície. A prekonanie vašej krízy, to vidím iba na dobrého manželského terapeuta a obojstrannú ochotu vzťah zachrániť.
výbušní ľudia sa nezmenia nikdy. to by musel mať tabl. na ukľudnenie od psychiatra aby zmenil správanie - a to určite brať nebude.
Tak mal j...t dom a mal zabezpecit vlastne byvanie. Na to sa asi nezmohol, ze. Ale nadavat vie.
Inac uz si tu pisala, ze? Uz to tu bolo. Byvanie v darovanom dome a muz ma konflikty s rodicmi. Ocividne je vsetko po starom.
Tvoj muz je debil, cisty debil, vsak ti rodicia hovorili, aby si si ho nebrala?
@anonym_autor toto je len vycuc problemu,tam to musi byt ovela rozsiahlejsie a chapem,ze sa neda vsetko vypisat.Tu si kazdy z toho vycucu vyberie to svoje a podla toho bude radit.Jedna sa chyti,ze mas nervaka a zameria svoju radu na to.Dalsia bude lutovat,ze mate deti.Ina zas nepochopi,preco dovolenka,ked si nerozumiete atd atd.Vychadzanie zo skusenosti.Ja som tiez jedna z poradia a ja sa chytam zas toho,preco mu vadia tvoji rodicia?preco mali konflikt medzi sebou?bol vybusny vzdy a i tak si si ho vzala a zrazu sa spamatala,alebo je vybusny len nejake obdobie a zrovna aj pre nich?pre mna plati a vzdy platilo zasadne pravidlo,ktore ma mama ucila od mlada-Mladi maju byt sami! Konkretne,sami si budovat ,sami si urcit pravidla v svojej rodine-ja muz a deti,sami si byt na prvom mieste a sami si riesit problemy.Je pekne,ze rodicia jednej ci druhej strany pomozu,s domom,financiami,detmi,ci autom.No zakladat vztah na tom,ze moja mama nam pomohla,budem ju velebit a ty,aj ked si s nou nerozumies a je hnusna na teba,ides bokom.Ved nam deti strazi,sype peniaze,dom dala a pod.Je jedno,ze je ako sukuba neprijemna,on musi zatnut zuby a nasilu ju znasat?ty svojich rodicov lubis,pomahaju,takze este aj to je k dobru,maju veskere sympatie a lasku od teba.Lenze ten muz to tak neciti.On ich nelubi,on nie je ich dieta,oni mu len prischli.Na jednej strane ano,davaju,pomahaju a on je v tejto situacii ako debil,lebo ich nevie zniesr aj napriek ich veskerej pomoci.Ale preco?preco ich nema rad?toto tu napis?tu si kazdy zobere povrchovo len to,ze skveli rodicia,ty ich miluje a este aj pomahaju a on debil zurivy,je nevdacny a este si dovoli ti zakazovat im volat a pod.Nejaky dovod hadam ma?napisem ti moju skusenost.Prisla som do rodiny,este ako frajerka mojho teraz uz muza.Jeho sestra sa mala vydavat a aj vydala za vtedajsieho partnera.Cakali aj babo.To co on si vytrpel so svokrovcami (uz aj mojimi)bolo na knihu.Prisla oslava,obed,stretko,cokolvek,vzdy ho len opravovali,cokolvek povedal,zhodili ho.Napriklad na Vianoce bola tema,co kto mavame na stole pri stedrom stole.Oni mavali vzdy sosovicu,on povedal,ze kapustnicu jeho mama robila.Oni hned arogantni,pohrdavi,ze preboha,to sa u nich podava na silvestra a hned ho ponizili.Mne to uz nedalo,povedala som,ze aj u nasich sa dava kapustnica a ze u kamosky zas rybia polievka,ze kazdy to ma inak predsa,oni neurcuju pravidla predsa.Ked isiel napriklad na wc,alebo si zapalit,svokor vzdy svojkre,chytro nalej,kym tu neni,on nebude pit nase.A taketo podobne zrady.Samozrejme,svagrina ich zrala,lebo jednak,rodicia a jedna,ked sa male narodilo,svokra vkuse opatrovala,vyvarala,denne bola u nich.Mladej sa to pacilo,lebo porodila a hned mala klud,babka sa starala,ona spala,babka varila a kocikovala.Lenze on,prisil z prace-svorka,isiel do prace-svokra,naplanoval nieco s nou a babatkom-nie,svokra uz to a hento naplanovala.Dostalo sa to az k rozvodu,z jeho strany.Kazdy krutil hlavou,ze je nevdacny,ze je debil,ze isto ma inu a pod.Ved predsa,kto by nechcel taky zivot?svagrina sa to snazila zachranit,no on jej povedal,ze sa nerozvedie jedine pod podmienkov,ze obmedzi kontakt s mamou.Nesuhlasila,rozviedli sa.Ked sme si boli sadnut,este svorka sa vysmievala,ze chapete?on si toto nadiktoval?....neskor to neobislo ani mna a vtedy som vsetko pochopila.Vydala som sa,mali sme dieta.Od prepustenia z porodnice bola u nas nasackovana.Prve,co som videla,ked sme prisli s babatkom domov,nebol transparent VITAJTE DOMA ale ona s jej nechcenymi radami.Ci som prezehlila vsetky vecicky,ked mu ich planujem obliekat,preco ho zas kojim,ked som kojila hodinu dozadu,preco ho drzim tak a nie hentak,preco ho davam do postielky,mal by spat medzi mnou a muzom.Denno denne bola u nas,ziadne sestonedelie,nic.Vsetko mi riadila,ja som mala pocit,ze to dieta ani nie je moje,ale som ho vynosila jej a mojmu muzovi.On samozrejme bol nadseny,aku ma uzasnu mamu a ja sok nevdacna voci nej.Cize tiez som bola len neurotik,co si nevazil pomoc.Postupom casu,ked trebalo servisovat auto,ona hned,ze to zaplati,ked nieco trebalo v dome spravit,ona zaplati.Samozrejme,ze clovek citi vdaku,no za aku cenu?ze ja idem bokom a mama je svata,mama je na prvom mieste a moze si chodit kedy chce a to aj za cenu,ze zrovna som chora v horuckach,ubolena,tesim sa,kedy dieta uspim,aby som si odpocinula,no ona sa pozvala a ide a muz nic neakceptuje,ja nemam ziadne slovo,lebo ved mama nam pomaha,tak ma pravo si robit co chce a kedy chce.Toto nie je manzelstvo.Toto je jedna pasca,kedy si mamka-svokra kupuje uz svoje predospele decko,ktore uz ma svoju rodinu,v podobe,ze naliala som do vas peniaze,pomohla som,tak ma budete pocuvat.Muz to tak nebere,lebo ju lubi,je to mama a naliala mu prachy.Ja to beriem tak,ze tie oeniaze odmietam a vyslovene aj jemu hovorim,ze si poradime sami a ze sa mi nepaci manzelstvo,kde vpodstate ja som bokom a on a mama si dohaduju a riadia to svoje.Ak aj vy ste v takomto niecom,ze mas rodicov ako erteplov,ktory buzeruju druhu stranu,vsetko musi byt im prisposobene a muz ma drzat hubu,lebo sak oni pomahaju,vobec sa mu nedivim,ze je neurotik.Nie je nic horsie,ako mat na jednej strane manzelku,no na druhej strane ju nemat,lebo ona zije len tymi rodicmi a treba drzat hubu,lebo oni pomahaju.Dat viac na rodicov,ako na partnera,ved on sa citi odstrceny.Peniaze,domy a operka od rodicov,to je nadhera.Mat vsetko do ust,dom,prachy,opatrovnictvo deti a ja,okrem toho,ze ich milujem,som este aj stastna,ze ma aj po vydaji maznaju.Muz ide bokom jak idiot,lebo on mi dom nedal,este si dovoli sa stazovat na svekrovcov.A este vyzaduje nehu a lasku?a za co?(ber to s ironiou)vobec sa mu nedivim,ak je to takto.Ty v provom rade bud jeho zena az potom dieta.Mate svoju rodinu,uz nie si fracek,co zije s rodicmi a ano,je pekne,ze pomahaju,ale pomahaju,lebo chcu a nie ze pomohli,tak muz nech drzi hubu a oni vladnu nad vasim vztahom a vasim casom,ktory mate travit spolu.Ak to tak nie je,a vzdy bol debil a neurotik,nechapem,preco si si ho brala?v takom pripade,radsej sa naozaj drz tych rodicov a jeho nechaj ist.
@anonym_autor psychopat. Niet o čom. Baľ kufre. Čo sa dá na.tomto zachrániť???

Ťažko radiť ,koľko rokov ste spolu ? Môj na záver otočil ešte aj našu dcérku proti mne 🥴ak by som mohla vrátiť čas odišla by som oveľa oveľa skôr a zachránila by som vzťah mama dcéra