Ako riešiť priateľovu kamarátku z detstva?
Ahojte, viem,že toto je už dnes asi bežný problém,ale skúsim sa opýtať na vaš názor . Mám priateľa,plánujeme spoločne bývanie tohto roku, dokonca sme zasnúbení. Avšak môj priateľ má kamošku z detstva na čom by nebolo nič zlého ,ale napriek tomu ,že ona má partnera a dieťa ,denne si vypisuje s mojím priateľom. Vydržía maximálne 24 hodín bez seba. Spočiatku som to neriešila,brala som to tak,že veď sa poznajú od detstva,ale čoraz viac sa to stupňovalo a naposledy keď som pred pár dňami trávila s ním vikend tak ona mu napísala správu v zmysle " si doma? " A on jej neodpisal. Hovorím mu ,veď jej napiš ,že si momentálne so mnou a on nato , že niečo, teraz sa mu nechce. Potom už skôr sa vusdrov,že on si nepraje,aby som š šla von s mojím kamarátom sama,ale v jeho prítomnosti lbvze by sa cítil blbo no zato on si chce ísť s kamoškou von ,list si denne a ja mám byť s tým ok. Spočiatku som si predsa ok poprosím ho ,aby s ňou len obmedzil kontakt ,ale ženy on to tak vo mne vyhrotil aj tým ako kvôli mne neotváral okienko s jej správou a bál sa jej napísať,že je pri mne že ak ho postavil pred hotovú vec .. povedala som mu ,že nech si vyberie buď ona alebo ja. Viem ,mojocti bolo detinské,ale dohnal má k tomu. Obaja sme dospeli ,máme 30 rokov. Prosím o názor ,ja som ho od zlosti zablokovala na FB a on nič. Žiadna reakcia ,sms ani nič.Stale len opakoval, že nemôže stratiť kamošku,že je to ako druhá sestra ,ale ani raz nepovedal ,že sa boji,že strati má. Na otázku či radšej si rozbije vzťah alebo naďalej bude s kamoškou odpovedal "zabudni". Vaš názor ? Skúsila som ešte napísať jeho kamoske, pri všetkej slušnosti bez vulgarizmov som je vysvetlila ,že Mi to prekáža,ona to odignorovala vôbec na mňa nereagovala len som sa potom dozvedela,že môjmu partnerovi povedala,že mne šibe.
Keď je pre niekoho lepšia kamoška, tak nech ide za ňou. Popravde? Kašlala by som na neho. Máš určite naviac. On bude chodiť za ňou vždy. Vždy to bude ona prvá, za ktorou pobeží, keď sa vy dvaja pohádate. Vždy to bude ona prvá, ktorej názor a rada bude dôležitejšia (veď sa predsa poznajú od detstva). Bude s vami chodiť všade (cez mobil písanie, posielanie foto). Možno by to čiastočne vyriešilo, keby si aj ona našla priateľa. Ale neviem, či ti to celé za to stojí, takto sa naťahovať. Máš len 30. Nemáš 40. Čas na stretnutie toho lepšieho isto máš. Držím ti palce 🙂
No práveže ona má dieťa, partnera a aj preto sa čudujem,kde ona berie toľko voľného času denne si vypisovať s mojím priateľom. Svokra ešte keď sa to dozvedela,zastala sa samozrejme synačika. Vraj ja sa nemám takto správať.
Ja by som napr nebola ochotná tolerovať aby si každý deň vypisoval s kamoskou
Buď ja, alebo ona. Nepoviem, keby ste mali 20, ale máte po 30tke. Tak asi by mal mat v hlave upratané čo chce a čo nie
Asi by sim čakala skôr či neskôr koniec
ak by bola taka skvela kamaratka neotravovala by ho denne a nechala mu priestor pre vas dvoch .. a reakcia svokry je toez varovanim ... hold on si vybral a niesi to ty ... a ani nikdy nebudes...
Máte pravdu ženy ,ďakujem za vaše názory . Aspoň viem ,že niesom divná ja.
Áno,ja som dnes pochopila,že kamoška je viac ako ja. Radšej stratí mňa ako ju
Už by nebol môj partner
Ale že jej to nieje ani trocha blbé. Doma má 2 ročne dieťa, partnera..
A viete čo? O 17tej som mu oznámila,že teda je j to takto ,že sa s ním rozchadzam. Bloklaa som ho na FB od zlosti a reakcia? Doteraz nič,ani sms ani nič 🙂
@mila223 tak to je koniec ☹(( potom vidím už len jedno riešenie. Povedz priateľovi, že sa chceš s ňou kamarátiť aj ty. Že by si chcela ísť von s nimi aj ty. Že by si si s ňou rada písala aj ty. A keď sa ti podarí skamarátiť sa s ňou, na neho to bude mať opačný efekt. Nebude vedieť, že čo. Normálne ju pozvi na kávu, na víno, že si zmenila názor a chceš, aby bola tvoja kamarátka. A myslíš to úprimne. A fakt by som ju zahlcovala kvázi kamarátskymi smskami, že nebude mať čas ani dýchať. Sama možno bude chcieť od vás pauzu.
@jednoduchomirka na toto popravde nemám chuť, mam už nejaký vek a vyrástla som z týchto veci. Chcem mať v živote pokoj, kľud .
Dobre si urobila. Hlavne sa k nemu nevracaj. Na čo ti je taký? Čo mu je iná žena presnejšia a svokra asi tiež nebude ideálna. Budeš ty vždy tá zlá.
@mila223 super, ani ja by som do toho veru nešla. Si silná žena, máš na viac, určite!!!
Ďakujem vám všetkým za podporu 😔
U nás bolo toto isté. Môj vtedy ale už manžel sa rozhodol pre mňa. Ona, v tom čase mala tiež manžela a dieťa. Ale, nezabudnem ako reval, že prišiel o najlepšiu kamarátku v živote. Po dvoch rokoch sme sa rozviedli, lebo sa s ňou aj vyspal. Ona sa tiež rozviedla a dodnes sú spolu.
@mila223 Tak moj muz si tiez casto pise s jednou kamoskou z mladosti, tiez je uz vydata a ma deti, ale ja som na tom nikdy nevidela nic zle, nevadi mi to. Ale vidim tu jeden rozdiel oproti tvojmu - moj si nikdy neskryva spravy od nej, keby som chcela, mozem ich citat aj ja, casto mi sam aj nieco precita, spyta sa na moj nazor. Vidim, ze nema s nou ziadne tajnosti predo mnou. Tvoj sa ale sprava podozrivo, aspon z tvojho opisu mi to tak pripada.
Ja mám viac kamaratiek, ako kamaratom (bez sexu, len pokec aby bolo jasne).
Ak som vo vztahu, tak partnerka ma vždy vyššiu prioritu oproti kamaratom, kamaratkam, je to logické.
Na tvojom mieste by som bol v pohode, pokial sa ti partner venuje, pokial ti povie kam ide a s kym, to je korektne. Tiež ak ti predstavil, zenu ktoru volakedy chcel, ako kamaratku. Teraz je s tebou, nie s nou 😉
Ked bude chciet, tak ta podvedie a neurobis s tym vobec nic, tak ako ta moze podviest hoci ktory muž na svete.
Poviem ti vsak, ze vztah, je medzi vami dvoma a ked sa ti daco nepaci, treba si to vzajomne "v klude bez kriku" prebrat. Normalne si povedat, prepač, toto sa mi nepaci, toto mi je proti srsti... Povedat, nevadi mi, ze chodis na kavu s kamoskami, kludne ich pozvi i k namrada sa s nimi zoznamim, ale nepaci sa mi, ze chodis na akcie s nimi. Proste komunikovat. Toto cele je tak dory zaciatok medzi vami dvoma...ten maly chrobáčik v myšlienke a bude sa nabalovat 🙁
Ak je to dobrý chlap, komunikujte a nenechaj si pokaziť vzťah, ak za to stoji 😉
@rachel36a kamarátka ma byt kamarátka nemá preberať funkciu spriaznenej duše. Lebo keď je takáto spriaznena duša vo vztahu niekto iný ako partner, tak je to vždy problém. Niečo ako keď ma partner lepší vzťah so svojou mamou ako s partnerkou. Podobne to môže byť s nejakými kamarátmi (rovnake pohlavie) ci nejakou závislosťou.
Nie je to dieta jeho kamosky jeho?
@777januska777 autorka tu nepise o tom, že jeho vzťah je viac ako kamarátsky. Nie kamarátka, ake žiarlivosť rozbije vztah
@rachel36a podľa mna píše. Stále si píšu, stale sa stretávajú, partner sa bal co i len otvoriť správu od kamarátky a nebol ochotni ani len obmedzit cas s kamaratkou. Ja osobne toto považujem už za vzťahovy trojuholník. Ja mám tiež kamarátov, ale nejako prirodzene sa tie kontakty zmenšili, každý ma predsa svoju rodinu a povinnosti.
@rachel36a aj ja mam kamosa ešte zo skolky, chodili sme spolu aj na základnú a strednu, sedeli spolu, ale len kamosi
Býva vo Viedni. Ale pozná sa s mojim muzom a ja poznám jeho priateľku.
Rozdiel je ten, že sa stretneme raz za uhorský rok, nepíšeme si každý deň, neskrýval čo si s ním píšem a to je PODSTATNÝ ROZDIEL
Môj muž je Moja priorita. On je starý známy, kamoš z detstva
Toto čo má autorka, resp jej partner je další paralelný vzťah. Nie kamarátstvo
@mila223 tak toto určite nie je iba kamarátka. Akože o čom sa oni dvaja môžu denne baviť? Čo zjedlo na obed jej 2 ročne dieta a na ktorom ihrisku boli? 😅 ukázal ti ich chat? Je zrejme že je pre neho dôležitejšia ako ty, tzn miluje ju viac ako teba aj keď ju možno teraz nemá istú keďže ma stále partnera.
Na co povedat nieco tebe, ked uz to povedal/napisal amaratke. Tym sa od seba budete vzdialovat a obvini teba, ze vytvaras dusnu atmosferu. Vasa omunokacia sa premeni len na nutne zalezitosti.
Skus mu to vysvetlit, ze sa budete od seba vzdalovat. Poznam blizkeho cloveka, kde to prekonali. Povxala som mu, ze partnerka sa musi citit na prvom mieste. On mi tvrdil, ze je, ale vsetko komunikoval s kamaratkou. Neuvedomoval si, ze tym odsuva priatelku bokom. Tak sa chcel s nou rozist, ze mu nie je oporou. Pritom sa vsetci styria poznali, kamaratka zila stastne s manzelom. . Nakoniec, nastastie, vsetko dobre dopadlo. Chlapi inak rozmyslaju a tym vznikaju problemy. Ale ta jeho priatelka je zvlastna, ona ti ho kradne, asi jej manzel na nu nema cas, ona sa citi sama na materskej
Ja uplne nechapem preco si pisala tej zene. Ten kto ma vediet hranicu kontaktu je prave tvoj partner a ona sa moze aj na hlavu postavit.
To, ze ti nevie dat vikend bez nonstop vypisovania si s nou, by mi velmi vadilo. Sucasne spravy ti nemusi “chciet ukazat” aj z dovodu, ze s nou riesil nieco co s tebou nie a mohlo to byt nevinne. To ako sa k tomu ale postavil by sa mi nepacilo.
Muz moze mat kamosku, ale vsetko ma hranice. Aj ich kontakt by mal mat. Keby mala byt pri kazdej nasej spolocnej situacii ako napr ten romanticky vikend, tak mi to vadi.
Ak by sa cirou nahodou predsa len doplazil za tebou tak byt tebou uz by som mu sancu nedavala, sa pekne ukazal…nesla by som do spolocneho byvania, myslim si ze aj tak by to zrejme nedopadlo pozitivne

@mila223 je mi to luto, ale myslim, ze by si mala zabudnut na spolocne byvanie a hlavne na spolocne pokracovanie v tomto vztahu. On zrejme caka kedy si da do poriadku svoj zivot a teba ma zatial ako poistku.