Ako riešiť problém s partnerom, ktorý nechce nikam ísť?
Ahojte, rada by som sa vas opytala ako by ste to riesili vy. Mam priatela (45), ale on so mnou nikam nepojde ako je rok dlhy. Ked mu to zacnem vycitat, tak ma zoberie do kina, alebo ide so mnou na nejaku vystavu a potom je zase tam, kde sme boli predtym a nikam sa nedostanene. Co sa tyka vyletov, ak sme niekde boli, tak soferujem ja a mojim autom, lebo on nema auto, ani vodicsky preukaz. Vcera mi povedal pri soferovani, ze on keby mal vodicak, tak by sa vedel hned orientovat a nemal by problem pri soferovani. Hovorim mu fajn, tak si sprav vodicak, aky mas problem? Ze on sa nenauci vsetky znacky. Hovorim mu, ze pouzivat budes mozno 15 zakladnych znaciek, to nie je raketova veda. Tak bol ticho.
Ale o inom som chcela. Tym, ze nikam s nim nechodim, tak som sa dohodla s kamosom, ze pojdem s nimi na chatu v septembri. Je tam skupina stalych kamaratov, su tam aj manzelske pary, ktore chodia takto pravidelne na chaty, na turu. Ziadne opiase, su to uz zreli ludia okolo 45-55 rokov. A je ohen na streche, lebo co mam co chodit na chaty s cudzimi ludmi. Rovnako som sa s kamosom dohodla, ze si urobime vylety do Madarska, do Polska, do Polonin apd. Zase ohen na streche, ze preco pojdem s kamosom niekde. Lebo za a) kamos rad chodi na vylety, za b) soferovat bude on a pojdeme na jeho aute. On na neho neziarli, vie, ze kamarat je mi ako moj brat, pozname sa viac ako 20 rokov a absolutne ma fyzicky nepritahuje, ale len tak zo zasady je proti tomu. Tak s nim nikam nepojdem, ale sama ist s niekym nemozem?
Co by ste urobili vy na mojom mieste?
@kavasmliekom vieš, ale mne vyhovuje, keď nemusím stále šoférovať a o všetko sa starať. Ja naozaj som rada, keď si užívam cestu iba ako spolujazdec. Jazdím celý život, aj pracovne, po celom SVK, ja aspoň v súkromí si chcem k niekomu sadnúť a o nič sa nestarať. Vieš čo myslím?
@anonym_autor autobus, vlak? Nič ti to nehovorí?
ak je vo vsetkom ostatnom super, tak snad viete aj komunikovat a vykomunikovat si, ze ty proste si akcnejsi typ ako on a budes chodit na vylety s inymi ludmi, ked on nechce. je to predsa o vzajomnom respekte - ty respektujes, ze on nema tu potrebu, on respektuje, ze ty tu potrebu mas. nehovorim, ze kazdy vikend, ale raz za cas. (v inej teme sa muzovi toleruju ryby pomaly kazdy druhy den, tak hadam ist raz za mesiac-dva na den-dva prec je ok, ci?)
Čiže ty vlastne nechceš ísť ani so svojím, lebo nemá vodičak 🤣 aha. Tak choď s kamarátkou, prečo to musí byť muž?
Čiže ty vlastne nechceš ísť ani so svojím, lebo nemá vodičak 🤣 aha. Tak choď s kamarátkou, prečo to musí byť muž?
@kavasmliekom a preco to nemoze byt muz?
@kavasmliekom a preco to nemoze byt muz?
@deedol prespavačku s cudzím mužom? Tebe by sa dobre doma spalo, keby si vedela, že tvoj muž niekde spi s cudzou, hoci aj najlepšou kamarátkou?
Toľko tolerancie. Vezmime si to z druhej strany. Chlap povie žene, ktorá nikam nechce íst, že ide na chatu s kamarátkou (ktorá ho síce 20 rokov sexuálne nepriťahuje, sú len dobrí kamaráti) a s xyz cudzími ľuďmi...to by tu boli úplne iné reakcie 😁
@earlgrey ale on môže ísť. Partnerka od neho chce, aby sem tam niekde išli. Keby chlap prosíka ženu, nech nesedia len doma a po xy odmietnutiach si teda ide po svojom, myslíš, že by tie reakcie boli zle? Ona sa nefláka po nociach a nie je každý víkend na rybách alebo futbale.
@deedol prespavačku s cudzím mužom? Tebe by sa dobre doma spalo, keby si vedela, že tvoj muž niekde spi s cudzou, hoci aj najlepšou kamarátkou?
@kavasmliekom ano, ja muzovi verim. ale z nas dvoch on je ten domased 🙂 a v autorkinom pripade tam budu aj ini ludia, nejdu sami dvaja, tak co by sa tam asi tak mohlo po 20 rokoch medzi nimi stat?
@kavasmliekom ano, ja muzovi verim. ale z nas dvoch on je ten domased 🙂 a v autorkinom pripade tam budu aj ini ludia, nejdu sami dvaja, tak co by sa tam asi tak mohlo po 20 rokoch medzi nimi stat?
@deedol to sa fakt pýtaš, čo by sa mohlo stať. Aj ja verím môjmu manželovi, ale mam hranice
Ženy, vy si chatu 40+ ľudí predstavujete ako chatu 17+ ľudí? :D Veď ju tam nikto neznásilní a predpokladám, že tam nebudú fúkať piko. A nejde na chatu len ona a nejaký cudzí chlap, ide na chatu s partiou a zavezie sa s kamošom.
Po tom, ako žiadala partnera x-krát o čas mimo domu.
Kde žijeme, omg.
@deedol to sa fakt pýtaš, čo by sa mohlo stať. Aj ja verím môjmu manželovi, ale mam hranice
@kavasmliekom tak ich mas ine ako ja. v pohode, kazdy ma svoje.
Tu nejde len o tuto chatu. Chata bola, ak to dobre chapem, len priklad, jeden z problemov...
Tu sa proste nasli jeden absolutny domased bez snahy zmenit to, a aktivna zena v najlepsich rokoch, co chce este vela vidiet a zazit.
Nekompatibilny par v traveni volneho casu...
inak teraz mi napadlo, minule som bola stanovat s kamosom a nasimi detmi. boli tam este dalsi traja jeho kamosi s deckami, sami chlapi, len ja zena. asi som sa mala bat, ze len co deti zaspia, hromadne sa na mna vrhnu...
@earlgrey ale on môže ísť. Partnerka od neho chce, aby sem tam niekde išli. Keby chlap prosíka ženu, nech nesedia len doma a po xy odmietnutiach si teda ide po svojom, myslíš, že by tie reakcie boli zle? Ona sa nefláka po nociach a nie je každý víkend na rybách alebo futbale.
@nominativ Nech si robia, čo chcú. Ale bolo tu veľa veľa tém, kde muž chodí s kamarátkou tam a tam alebo chce ísť a reakcie boli úplne ale úplne iné. Poukazala som len na to. Mne je jedno, kto si čo robí vo svojom živote, mňa len baví čítať ako sa žene takéto výlety a prespávačky s cudzími ľuďmi a kamarátom tolerujú ale mužom už nie. Pritom ženy vedia byť horšie ako muži 😁 (viď téma - ak ešte tu je, kde sa píše o ženách a ich milencoch, len muži im nikdy na to neprišli, lebo nemajú dostatočnú mozgovú kapacitu na to, aby neveru odhalili 😃)
@nominativ Nech si robia, čo chcú. Ale bolo tu veľa veľa tém, kde muž chodí s kamarátkou tam a tam alebo chce ísť a reakcie boli úplne ale úplne iné. Poukazala som len na to. Mne je jedno, kto si čo robí vo svojom živote, mňa len baví čítať ako sa žene takéto výlety a prespávačky s cudzími ľuďmi a kamarátom tolerujú ale mužom už nie. Pritom ženy vedia byť horšie ako muži 😁 (viď téma - ak ešte tu je, kde sa píše o ženách a ich milencoch, len muži im nikdy na to neprišli, lebo nemajú dostatočnú mozgovú kapacitu na to, aby neveru odhalili 😃)
@earlgrey v poriadku, ja tomu rozumiem ,ale toto nie je ten prípad. Odhliadnuc od muža/ženy, nazvime to moderne nebinárne ako partner A a partner B - ak je partner A absolútne neschopný a neochotný riešiť potreby partnera B - má sa partner B prispôsobiť a kúpiť si dôchodcovské papuče?
Autorka hovorí, že inak im to funguje, zas nejaký voľný čas si vie každý vynahradiť aj samostatne.
@kavasmliekom s akou kamarátkou. Mám dve, jedna má malé dieťa a teda je fixovaná na neho, ešte ho kojí a nikdy by ho nenechala doma samého s mužom. Druhá má štyri deti za sebou, najstaršie má 14 rokov, najmladšie 6 a tá určite nepôjde so mnou na 3 dni niekde na výlet. Jej rodina a deti sú pre ňu prvoradé. Ako pre každú matku.
@kavasmliekom s akou kamarátkou. Mám dve, jedna má malé dieťa a teda je fixovaná na neho, ešte ho kojí a nikdy by ho nenechala doma samého s mužom. Druhá má štyri deti za sebou, najstaršie má 14 rokov, najmladšie 6 a tá určite nepôjde so mnou na 3 dni niekde na výlet. Jej rodina a deti sú pre ňu prvoradé. Ako pre každú matku.
@anonym_autor a prečo nemôžeš ísť vlakom, autobusom? A prečo to musí byť prespavačka a nemôže to byť jednodňový výlet?
@anonym_autor a prečo nemôžeš ísť vlakom, autobusom? A prečo to musí byť prespavačka a nemôže to byť jednodňový výlet?
@kavasmliekom ale ved my pojdeme s kamosom aj na jednodnove vylety - madarsko, polsko, poloniny, zoo apd. Ale mimo tych jednodnovych pojdeme na chatu na liptov na predlzeny vikend.
@nominativ navariť vie, operie práčka, vie ju samozrejme zapnúť a obsluhovať, aj žehliť vie, aj uprace. Rozhľadený je, inteligentný tak primerane, vyzerá dobre, to je pravda. Peniaze má tak akurát, ani nie veľa, ani málo, na život to stačí. Sex s ním je dobrý, v tomto smere si dosť rozumieme. A smejeme sa spolu stále. Len je domased, nikde nechodí, nič by sme nevideli, keby som to nedrivovala občas ja.
@anonym_autor čo tak zobrať aj priateľa na chatu a výlety, aký je v Tom problem? Ak nechce ísť? Tak nech lapí doma, ty choď a uvažuj o zmene vo svojom živote.
@anonym_autor normálne v kľude sa s ním pobavila, že som s tým ok, keď jemu sa nechce, nútiť ho nebudem, ale mne sa chce, takže ja pôjdem. Normálne treba kľudne ale jasne a pomaličky posúvať hranice...Držím palce. Povedz mu, že rešpektuješ jeho postoj a nastavenie (že je iná povaha) a nech rešpektuje on tvoje (že potrebuješ občas výlet). A trvala by som na tom, že idem, najlepšie s ním, ale ak by sa tam necítil dobre, tak pôjdem teda sama.
@kavasmliekom ale ved my pojdeme s kamosom aj na jednodnove vylety - madarsko, polsko, poloniny, zoo apd. Ale mimo tych jednodnovych pojdeme na chatu na liptov na predlzeny vikend.
@anonym_autor a na otázku prečo nemôžeš ísť autobusom, vlakom? Chyba kamarát? 😀
@anonym_autor Manzel mal take obdobie. Vravim mu, poďme do kina, na prechadzku, na vystavu... On vzdy odvrkol: Ved si choď. Ja ti nezakazujem. Dlho som chodila sama s detmi, alebo kamaratkami, ale postupne, coraz castejsie sa ku nam pripajal moj kamarat, ktory v tom case nemal vztah a chcel nejako vyplnit vikendy. Vyzerali sme ako šťastna rodina. Kamarat mi je ako brat, takze manzel neziarlil. Po case mu to zacalo vadit, chvalabohu zafungovala sebareflexia a manzel sa zacal zapajat do tychto nasich aktivit.
Na tvojom mieste by som sla, ak medzi tebou a kamratom naozaj nic nie je. Manzelovi by som povedala, ze budem rada, ak sa na tieto akcie prida.
@anonym_autor a na otázku prečo nemôžeš ísť autobusom, vlakom? Chyba kamarát? 😀
@kavasmliekom nechodím ani vlakom, ani autobusom. Ani MHD nedávam, nezvládam to v dopravných prostriedkoch. Naposledy som išla autobusom na dlhšiu trasu ako pol hodinu v roku 2007 a to som sa musela nadopovať tabletkami, aby som cestu zvládla a celú som ju prespala a potom som sa pol dňa dávala dokopy, kým tbl vyprchali z tela. Pre mňa je najlepším riešením auto, alebo eventuálne lietadlo, ale tak do hodiny letu max a tiež sa musím utlmiť, aby som to zvládla.
@anonym_autor toto nie je patrner ale zle male decko...skus popracovat na svojom sebavedomi aby si dokazala odist od tohto takzvaneho priatela / nepriatela/ jemu nezalezi na tom aby si bola stastna on len chce aby si bola priputana k nemu a boji sa ze dostanes kridla a uletis...no ma sa coho bat ziadna sebavedoma zena by s nim nebola ani 5 minut
@anonym_autor Manzel mal take obdobie. Vravim mu, poďme do kina, na prechadzku, na vystavu... On vzdy odvrkol: Ved si choď. Ja ti nezakazujem. Dlho som chodila sama s detmi, alebo kamaratkami, ale postupne, coraz castejsie sa ku nam pripajal moj kamarat, ktory v tom case nemal vztah a chcel nejako vyplnit vikendy. Vyzerali sme ako šťastna rodina. Kamarat mi je ako brat, takze manzel neziarlil. Po case mu to zacalo vadit, chvalabohu zafungovala sebareflexia a manzel sa zacal zapajat do tychto nasich aktivit.
Na tvojom mieste by som sla, ak medzi tebou a kamratom naozaj nic nie je. Manzelovi by som povedala, ze budem rada, ak sa na tieto akcie prida.
@anonym_dce8b5 nie naozaj, kamarát je iba kamarát. Ma 168 cm, 130 kg, a nie je príťažlivý ani náhodou. Na druhej strane je dobrý parťák na tripy.
A toto cudo ti bolo pridelene?
Zeny 40+ tuším beru vsetko co druhy nechcel . Kadejaké invidua ako tu casto čítame.Nema ani len vodicak, co je zaklad a este si dovoli ti frflat do jazdy?
Dovoli si ti frflat lebo niekde ides
Dalsia vec, ze on je utiahnuty trtko a ma strach z ludi, chce ta stiahnut so sebou a zmeniť ta na jeho obraz .Je to manipulator.Ved on nezije, len preziva
Za chvilku chytis z neho depky
Za mňa je to na rozchod a uzivala by som si s kamosmi.
Ale ty si tu uz viackrát pisala .Nic si si z diskusie nevzala?
Ja by som s takym uhundranym usedenym neschopakom nebola ani den 😃. Ako 70rocny chlap...Najdes lepsieho velmi rychlo
No neviem si predstaviť, že by moj chodil na výlety a dovolenky s kamoškou
Ja by som s takym uhundranym usedenym neschopakom nebola ani den 😃. Ako 70rocny chlap...Najdes lepsieho velmi rychlo
@ivik4 odkiaľ máš, že je uhundraný? Len sa pýtam, lebo za to, že komentoval moju neschopnosť orientácie v priestore zase neznamená, že je uhundraný. Naozaj mám minimálnu orientáciu.
@anonym_autor zalezi sko velmi je cestovanie, vylety, stretavanie s kamosmi dolezite pre Teba. Mnohi ludia sa v tomto prisposobia partnerovi. Chces to aj ty? Pre mna by toto bol bod zlomu. Ja cestovanie a kamosov potrebujem a nebola by som s niekym kto by nechcel ist so mnou resp by mi zakazoval. Moj partner nie vzdy ide so mnou, ale nikdy mu nevadilo ak idem sama resp s inymi ludmi.
Co sa tyka tej chaty autorka nejde s jednym kamosom, ale s partiou. V tom problem nevidim. V dovolenke s kamosom problem vidim to by aj mne vadilo a to mne maloco vadi 🙂

@anonym_autor zvážiť výber partnera. Ale ani ja by som nešla s cudzími mužmi na chatu, aj keď by to bol len kamarát. V tom mam zásadu.
Postavila by som ho pred hotovú vec. "zajtra ideme do maďarska sa kúpať, ty a ja" pôjde, pôjde, nie, choď sama. Či potrebuješ doprovod?
@kavasmliekom vieš, ale mne vyhovuje, keď nemusím stále šoférovať a o všetko sa starať. Ja naozaj som rada, keď si užívam cestu iba ako spolujazdec. Jazdím celý život, aj pracovne, po celom SVK, ja aspoň v súkromí si chcem k niekomu sadnúť a o nič sa nestarať. Vieš čo myslím?