Ako riešiť problém s partnerom, ktorý nechce nikam ísť?
Ahojte, rada by som sa vas opytala ako by ste to riesili vy. Mam priatela (45), ale on so mnou nikam nepojde ako je rok dlhy. Ked mu to zacnem vycitat, tak ma zoberie do kina, alebo ide so mnou na nejaku vystavu a potom je zase tam, kde sme boli predtym a nikam sa nedostanene. Co sa tyka vyletov, ak sme niekde boli, tak soferujem ja a mojim autom, lebo on nema auto, ani vodicsky preukaz. Vcera mi povedal pri soferovani, ze on keby mal vodicak, tak by sa vedel hned orientovat a nemal by problem pri soferovani. Hovorim mu fajn, tak si sprav vodicak, aky mas problem? Ze on sa nenauci vsetky znacky. Hovorim mu, ze pouzivat budes mozno 15 zakladnych znaciek, to nie je raketova veda. Tak bol ticho.
Ale o inom som chcela. Tym, ze nikam s nim nechodim, tak som sa dohodla s kamosom, ze pojdem s nimi na chatu v septembri. Je tam skupina stalych kamaratov, su tam aj manzelske pary, ktore chodia takto pravidelne na chaty, na turu. Ziadne opiase, su to uz zreli ludia okolo 45-55 rokov. A je ohen na streche, lebo co mam co chodit na chaty s cudzimi ludmi. Rovnako som sa s kamosom dohodla, ze si urobime vylety do Madarska, do Polska, do Polonin apd. Zase ohen na streche, ze preco pojdem s kamosom niekde. Lebo za a) kamos rad chodi na vylety, za b) soferovat bude on a pojdeme na jeho aute. On na neho neziarli, vie, ze kamarat je mi ako moj brat, pozname sa viac ako 20 rokov a absolutne ma fyzicky nepritahuje, ale len tak zo zasady je proti tomu. Tak s nim nikam nepojdem, ale sama ist s niekym nemozem?
Co by ste urobili vy na mojom mieste?
@anonym_autor Dobre. Teraz si zober situáciu, že ty si domased a nikam s partnerom nechceš ísť. On ti povie, že ide s kamarátkou a niekoľkými cudzími ľuďmi, ktorých nepozná on a ani ty na chatu na 3 dni. Aká by bola tvoja reakcia?
@earlgrey že by som sa spýtala, či môžem ísť s nimi a kedy sa ide.
@anonym_autor Dobre. Teraz si zober situáciu, že ty si domased a nikam s partnerom nechceš ísť. On ti povie, že ide s kamarátkou a niekoľkými cudzími ľuďmi, ktorých nepozná on a ani ty na chatu na 3 dni. Aká by bola tvoja reakcia?
@earlgrey Ved ale on by tiez mohol ist na tu chatu (alebo len sami v dvojici niekde inde), keby chcel. On nechce. Tak teraz co?
@earlgrey Ved ale on by tiez mohol ist na tu chatu (alebo len sami v dvojici niekde inde), keby chcel. On nechce. Tak teraz co?
@dskjhfdlkdjhl Dobre, nechápeme sa...nevadí...veď nech ide, mne je to šumafuk...
@anonym_autor nepochopila si...si domased, nikam nechceš...ako on...
@earlgrey ak som domased a vidím, že moja partnerka chce niekam ísť a radšej pôjde aj s cudzímu ľuďmi, tak sa opýtam, kedy sa ide a že beriem dovolenku na piatok.
@dskjhfdlkdjhl Dobre, nechápeme sa...nevadí...veď nech ide, mne je to šumafuk...
@earlgrey Tak mi vysvetli, ak teda nemas na mysli neveru, ze v com vidis ten problem.
@anonym_autor nepochopila si...si domased, nikam nechceš...ako on...
@earlgrey No, ale ak je jeden domased a absolutne nechce nikam ist, tak ma pravo drzat partnera tiez doma?
@earlgrey No, ale ak je jeden domased a absolutne nechce nikam ist, tak ma pravo drzat partnera tiez doma?
@dskjhfdlkdjhl No že sú to cudzí ľudia a byť s cudzími zavretá 3 dní, ísť s kamarátovým autom a nemôcť kedykoľvek odísť. Neviem, ja som žena a nešla by som. Jednodňový výlet svojím autom, ok. Máš určitú slobodu, kedykoľvek sadnem do auta a odchádzam, ak by som chcela.
Už keď, tak nech sa najprv spozná s tými ľuďmi, niekde na káve, na výlete atď. a potom plánuje 3 dňovú prespávačku. Ale ako píšem, to som ja. A čo sa týka nevery (na ktorú som vôbec nenarážala), tak kto chce, podvedie, na to prespávačku netreba.
@dskjhfdlkdjhl No že sú to cudzí ľudia a byť s cudzími zavretá 3 dní, ísť s kamarátovým autom a nemôcť kedykoľvek odísť. Neviem, ja som žena a nešla by som. Jednodňový výlet svojím autom, ok. Máš určitú slobodu, kedykoľvek sadnem do auta a odchádzam, ak by som chcela.
Už keď, tak nech sa najprv spozná s tými ľuďmi, niekde na káve, na výlete atď. a potom plánuje 3 dňovú prespávačku. Ale ako píšem, to som ja. A čo sa týka nevery (na ktorú som vôbec nenarážala), tak kto chce, podvedie, na to prespávačku netreba.
@earlgrey No, tak zase ked by tam bolo velmi zle, tak sa vzdy da odist. Nemusi ist autom, ktorym prisla, ale da sa isto dostat k vlaku/busu, pripadne existuju taxiky, takze toto naozaj nemoze byt problem.
@earlgrey No, tak zase ked by tam bolo velmi zle, tak sa vzdy da odist. Nemusi ist autom, ktorym prisla, ale da sa isto dostat k vlaku/busu, pripadne existuju taxiky, takze toto naozaj nemoze byt problem.
@dskjhfdlkdjhl V poriadku. Ja mám na to svoj názor, ty svoj, rešpektujem 😉
@dskjhfdlkdjhl V poriadku. Ja mám na to svoj názor, ty svoj, rešpektujem 😉
@earlgrey OK, teraz uz aspon viem, ako si to myslela. Proste kazda fungujeme inak, ja v tom problem nevidim, niekto vidi-sme rozni.
@earlgrey OK, teraz uz aspon viem, ako si to myslela. Proste kazda fungujeme inak, ja v tom problem nevidim, niekto vidi-sme rozni.
@dskjhfdlkdjhl To áno, veď kebyže sme všetci rovnakí a všetci rovnako zmýšľame, nebola by sranda 😁
@dskjhfdlkdjhl To áno, veď kebyže sme všetci rovnakí a všetci rovnako zmýšľame, nebola by sranda 😁
@earlgrey ale to vôbec nie je zlý nápad, pôjdem svojím autom, odídem skôr o deň a urobím si odbočku 🙂
Ja by som na chatu ani na dovolenku s nikym nešla len s mojím mužom.
@anonym_81cc93 cize ak by tvoj muz nechcel nechodila by si nikam.
To ja zas suhlasim ze zadaná nemala by chodiť na chaty s chlapmi tak isto ako chlap na chaty so ženami
Problém je to ze nechce nikam chodiť a treba pracovať na tom že prečo.mozno ma nejaký problém s ľuďmi alebo so zmenou prostredia a treba hľadať riešenie a aby aj on chcel nájsť riešenie lebo hlavne ide o vás dvoch a nie o kamarátov kde s kým čo pôjdeš a doma mať kus nábytku.ako dlho by ta to ďalej bavilo..
Ved ma odvoz, preco by mala ist vlakom?
Ma partiu ludi na vykend on nechce ist. OK nech je doma.
Mala som niečo podobné doma, po rozchode sa ešte nezastavil, 2 dovolenky, chata, prespať len tak v Brne, Aquaparky a stále je niekde.
Doteraz neviem prečo mu robilo problém isť so mnou aj na večeru, bol žiarlivý, ale ako keby sa nechcel so mnou ukazovať a po rozchode žije, so mnou prežíval.
@earlgrey to nie je o tom, ci je niekto domased, to je o nejakom nastaveni v hlave. Aj kamos je domased, ma narocnu pracu, domov chodi oddychovat, maju plnohodnotny bazen, fitko, minikino. Ako on povedal, nestaval taky dom na to, aby sa trajdal po svete este aj v sukromnom zivote. Ale ma manzelku a deti (uz dospele) a oni naopak radi objavuju svet, takze ich odvezie na letisko, popraje krasny vylet a tesi sa, ze si to uziju a potom pride po nich. Raz za rok sa obetuje a idu na dovolenku ako rodina. V zivote nikdy svoju zenu nedrzal doma preto, ze on nema potrebu ist, ani neriesil ci sama, s detmi, s partiou. Proste maju pekny vztah (uz hadam aj 30r ), vyrovnany.
Lenze tuto panko sa neobetuje ani len raz za rok, on jej nedopraje ani spolocne a ani bez neho, to je ten problem. Proste chce ju mat doma pri riti a vybavene, co ma co ona niekam chodit, ked on nechce. A to vsetko len preto, ze on si je sam sebou neisty.
Takze ak by som bola rovnako zatrpknuta neschopacka ako on, tak by mi pravdepodobne tiez vadilo, ze muz ide niekam bezomna a nedajboh mu je aj dobre. Keby mam v hlave upratane a len sa mi proste nechce ist, tak pusu a cau uzi si to a prines mi darcek, asi tak.
@earlgrey to nie je o tom, ci je niekto domased, to je o nejakom nastaveni v hlave. Aj kamos je domased, ma narocnu pracu, domov chodi oddychovat, maju plnohodnotny bazen, fitko, minikino. Ako on povedal, nestaval taky dom na to, aby sa trajdal po svete este aj v sukromnom zivote. Ale ma manzelku a deti (uz dospele) a oni naopak radi objavuju svet, takze ich odvezie na letisko, popraje krasny vylet a tesi sa, ze si to uziju a potom pride po nich. Raz za rok sa obetuje a idu na dovolenku ako rodina. V zivote nikdy svoju zenu nedrzal doma preto, ze on nema potrebu ist, ani neriesil ci sama, s detmi, s partiou. Proste maju pekny vztah (uz hadam aj 30r ), vyrovnany.
Lenze tuto panko sa neobetuje ani len raz za rok, on jej nedopraje ani spolocne a ani bez neho, to je ten problem. Proste chce ju mat doma pri riti a vybavene, co ma co ona niekam chodit, ked on nechce. A to vsetko len preto, ze on si je sam sebou neisty.
Takze ak by som bola rovnako zatrpknuta neschopacka ako on, tak by mi pravdepodobne tiez vadilo, ze muz ide niekam bezomna a nedajboh mu je aj dobre. Keby mam v hlave upratane a len sa mi proste nechce ist, tak pusu a cau uzi si to a prines mi darcek, asi tak.
@sissy27 Veď tak som to aj myslela 😀 že ak by ona bola v jeho situácii, či by jej vadilo kebyže ide...sama si na to odpovedala, že ak by si bola ako on, tiež by ti vadilo, že muž ide...o to mi išlo. Aby nebol dvojitý meter na mužov a ženy 😉 ja s tebou absolútne súhlasím a už vyššie som vysvetlila, prečo ja, ako žena by som nešla k s cudzími ľuďmi na chatu, bez vlastného auta atď.
@anonym_autor ja mám jedinú otázku ba čo je samostatnej žene v takom veku na krku pablb ?!
@sissy27 Veď tak som to aj myslela 😀 že ak by ona bola v jeho situácii, či by jej vadilo kebyže ide...sama si na to odpovedala, že ak by si bola ako on, tiež by ti vadilo, že muž ide...o to mi išlo. Aby nebol dvojitý meter na mužov a ženy 😉 ja s tebou absolútne súhlasím a už vyššie som vysvetlila, prečo ja, ako žena by som nešla k s cudzími ľuďmi na chatu, bez vlastného auta atď.
@earlgrey ty ale riesis nieco ine. Lebo to nie je o tom, ze zena moze ist na chatu a muza by sme zhejtovali pod ciernu zem, keby si nieco take dovolil. Keby to bola rovnaka situacia v opacnom garde, teda zena zakomplexovana neschopacka, ktora chce len doma na riti sediet a mat muza pod kontrolou, tak rovnako podporim jeho, nech ide s kamoskou a postavim sa k tomu rovnako.
@earlgrey ty ale riesis nieco ine. Lebo to nie je o tom, ze zena moze ist na chatu a muza by sme zhejtovali pod ciernu zem, keby si nieco take dovolil. Keby to bola rovnaka situacia v opacnom garde, teda zena zakomplexovana neschopacka, ktora chce len doma na riti sediet a mat muza pod kontrolou, tak rovnako podporim jeho, nech ide s kamoskou a postavim sa k tomu rovnako.
@sissy27 Dobre 😉 každá si ideme zjavne svoje 😉 aj to sa stáva...ale ja ťa chápem a aj rozumiem, čo píšeš...
@sissy27 lanko by mohol aspoň trochu vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Môže ísť s ňou/ s tou partiou, aké nemusí liezť po horách, nemusí ísť do akvaparku. Zostane relaxovať v základnom tábore, čítať si, pozrieť filmy na ktoré nemal čas, chvíľu sa vyvetrať v blízkom okolí, prípadne niečo dobré uvariť. Mal by svoj kľud, a autorka sa vyvetrá a zvyšok času su opäť spolu. Robila som podobne aj ja - chlap na túru a ja relax na deke, kniha a koktejl. A bolo nám fajn.
@sissy27 lanko by mohol aspoň trochu vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Môže ísť s ňou/ s tou partiou, aké nemusí liezť po horách, nemusí ísť do akvaparku. Zostane relaxovať v základnom tábore, čítať si, pozrieť filmy na ktoré nemal čas, chvíľu sa vyvetrať v blízkom okolí, prípadne niečo dobré uvariť. Mal by svoj kľud, a autorka sa vyvetrá a zvyšok času su opäť spolu. Robila som podobne aj ja - chlap na túru a ja relax na deke, kniha a koktejl. A bolo nám fajn.
@cacianka mne to pisat nemusis, ja o tom viem a pisem o jeho neochote vyjst zo svojej komfortnej zony a urobit nieco pre partnerku vyssie.
@anonym_81cc93 cize ak by tvoj muz nechcel nechodila by si nikam.
@natalka13 Nie on mi v ničom nebráni, len mňa to bez neho nebaví. Keď človek nepije nefajči tak ho to nebavi. Keby sme išli s babami z prace na jednu noc tak idem kludne....ja potrebujem svoju stravu, cvičenie svoju pohodu...a muža😀.On chodi asi 2x za rok na turistiku na jeden deň rano ide a vecer príde, tiež je rád somnou....inak nechodi nikam, ale on rad pracuje na poli, na dome furt ho len on roboty odhaňam...a potom by zase len ,,ondil,,😀😀😀.
@natalka13 Nie on mi v ničom nebráni, len mňa to bez neho nebaví. Keď človek nepije nefajči tak ho to nebavi. Keby sme išli s babami z prace na jednu noc tak idem kludne....ja potrebujem svoju stravu, cvičenie svoju pohodu...a muža😀.On chodi asi 2x za rok na turistiku na jeden deň rano ide a vecer príde, tiež je rád somnou....inak nechodi nikam, ale on rad pracuje na poli, na dome furt ho len on roboty odhaňam...a potom by zase len ,,ondil,,😀😀😀.
@anonym_81cc93 Spolu chodime stale niekam, hlavne kvôli deťom na vylety dovolenku..ale len my 4 tak nam je najlepšie.
@dskjhfdlkdjhl ale je pravda, ze castokrat mam problem s orientaciou a musim zapnut gps, ak su to miesta, kde nechodim casto. A to nemyslim, len na tripoch, ale aj ked idem v rami mesta na miesto, kde nechodim casto. Tak len pre objektivitu. Za kamosa by som ho naozaj nevymenila. Ak by som chcela byt s kamosom, tak by som s nim bola. Ale nechcem, ani som nechcela, ani nebudem chciet.
@anonym_autor abco je zlé na gps? Nerozumiem... By som ho poslala do prdele s tým, že on by sa vyznal, keď nemá ani snahu dorobiť si vodičák a byť samostatný.

@sissy27
@dskjhfdlkdjhl
Ženy, kde spomínam neveru? Absolútne nikde. Ale človek nikdy nevie, čo sa môže stať a nie, nenarážam vôbec na neveru. Ja osobne by som s cudzími ľuďmi nešla. Môj partner bežne chodí na rybačku, na stanovačku s partiou, áno, partiou aj žien a aj mužov, v tom problém nevidím a ja s ním nechodím, lebo mám malé dieťa so zdr. problémami a je veľmi na mňa naviazané. Tak predsa nebudem dieťa trápiť. Len tu ide o to, že je dvojaký meter na mužov a aj na ženy. V jednej téme sa píše, že žena nemá čo vypisovať zadanému mužovi, nemá chodiť na kávu so ženatým kolegom, nemá chodiť so zadaným na túru atď. ale tu je v pohode, že zadaná ide so slobodným kamarátom a neviem koľko cudzími ľuďmi niekde na 3 dni. To je celé o čom som písala. A ako som už spomínala, mne je jedno kto si čo robí vo svojom živote, poukazujem len na to, ak by to bolo opačne, že tu napíše muž, že jeho žena nechce nikam isť a nepáči sa jej, že on chce ísť so slobodnou kamarátkou a cudzími ľuďmi na 3 dni na chatu.
@earlgrey A ked pojde sama, tak to je lepsie?