icon

Ako riešiť problém s priateľkou zapojenou do MLM?

2. sep 2026

Zdravim, potreboval by som radu co robit v tejto situacii, je tu mozno niekto kto nieco podobne zazil alebo to ma vo svojom okoli. Priatelku pred cca rokom zlanarila jej kamaratka stat sa sucastou HerbaLife. Priatelka vela cvici, sportuje, stara sa o seba, bola z toho nadsena. Ja som vtedy o takej firme ani nepocul, videl som ze je z toho stastna, tak som to moc neriesil. Nebudem tu rozpisovat co vsetko sa stalo, len to zhrniem: vrazila do roznych HerbaLife balickov vacsinu svojich uspor, prestala komunikovat s niekolkymi svojimi dlhorocnymi kamaratkami ktore sa snazila do HL zlanarit, ale tie odmietli, v podstate sa uz stretava len s ludmi z HL. V praci dostala napomenutie od HR, lebo kolegom propagovala HL v pracovnej dobe a niekto ju bonzol. Najzavaznejsie je ze uz dva krat skoncila v nemocnici na infuziach, co sa predtym nikdy nestalo. Ja som si o HerbaLife nastudoval info online, bol som zhrozeny ked som zistil co je to za MLM a sekta. Snazil som sa jej to ukazat, vzdy to viedlo k hadkam. Neviem uz co mam robit.

anonym_e4871f
2. sep 2026

Veľa toho nevieš urobiť, lebo priateľka sa stala fanatikom a stratila zdravý úsudok.

anonym_328699
2. sep 2026

@anonym_autor čo by si mal akože robiť? ako chceš otvoriť niekomu oči proti jeho vôli?

svetlonos
2. sep 2026

@anonym_autor
Priateľku pošli do kelu a nech sa ona sektí s tými zblbnutymi vygumovsnymi mozgami. Ty si nájdi niekoho normálneho k sebe, kto nemá záujem o výplach mozgu. Toto nemá zmysel, sama musí zistiť aká bola blba. Aj tým zarobila či nie? B je správne, však? No nič, znak svoje alebo jej šály páky a papa. Začni znova normálne žiť, uvidíš ako ti bude krásne. Nehraj spasiteľa na svoj úkor. Veď tu potom zblbnu aj svedkovia Jehovovi a to bude až potom iná pesnička.

anonym_0b2bbf
2. sep 2026

Žiaľ, mali sme v rodine nadsenca Herbalife, zle to dopadlo.

anonym_e59b9b
2. sep 2026

Daj jej ultimatum, ze bud s tym skonci alebo vy dvaja koniec. Nakoniec si to poserie v praci, vyhodia ju, nikto z okolia sa s nou sibnutou nebude bavit. Nechaj jej pristup na ucet a nakupi ti nepredajne zasoby ...

anonym_e00d2d
2. sep 2026

Herbalife je ako sekta, niektorým úplne vymyju mozog, ti rozumní si s nimi ani nezacnu. Veľa s tým nenarobis

sevrin
2. sep 2026

Samotné produkty sú OK, je možné schudnúť, ak sa dodržiava režim. Určite by som nefungoval len na ich nutričných koktejloch, je potrebné to kombinovať s normálnym jedlom.
To, ako tam funguje podnikateľský plán, ktorý pripomína sektu, je už iná vec. Ja osobne by som to týmto štýlom nerobil, to skôr by som po domoch lacnejšiu elektrinu ponúkal, na to sa skôr ľudia chytia.

anonym_f99078
2. sep 2026

V dnešnej dobe si vieš čo potrebuješ kúpiť cez eshop, ak je vec dobrá ľudia to budú kupovať. Nie je potrebné to ponúkať cez známych a tváriť sa ako exkluzívny klub s predraženým tovarom.
Priateľka aby plnila mesačný plán bude mať plnú pivnicu nakúpených nepredajných produktov až kým nebude celkom na mizine.

katkaseiner
2. sep 2026

Fu, ja som bola ako 18-19rocna na prednaske Herbalife. To bolo pred viac nez 25 rokmi. To bola totalna sekta, po kazdej vete sa tlieskalo..mne to prislo absurdne uz vtedy. Budes mat čo robiť ju odtiaľ "vytiahnuť"

lubkavargova1
2. sep 2026

To este funguje, ved kazdy vedel ze predrazene veci a zarabalo sa na MLM a na ludskej hluposti

rozculena
2. sep 2026

O herbalife som počula prvý krát pred pomaly 30 rokmi,to ešte stále funguje??

pasomnica
2. sep 2026

Rozchod

sevrin
2. sep 2026
@katkaseiner

Fu, ja som bola ako 18-19rocna na prednaske Herbalife. To bolo pred viac nez 25 rokmi. To bola totalna sekta, po kazdej vete sa tlieskalo..mne to prislo absurdne uz vtedy. Budes mat čo robiť ju odtiaľ "vytiahnuť"

@katkaseiner a teraz si predstav, ako to prebieha na smeráckych zjazdoch plných senilných dôchodcov. To si musíš povedať zlatý Herbalife! 😅

katkaseiner
3. sep 2026
@sevrin

@katkaseiner a teraz si predstav, ako to prebieha na smeráckych zjazdoch plných senilných dôchodcov. To si musíš povedať zlatý Herbalife! 😅

@sevrin ano je to mozne 😝

rusalkablack
3. sep 2026

To ešte existuje ? Pred nejakými 30timi rokmi mi týpek zazvonil pri bráne, oblečený vo vyrastenom maturitnom obleku a začal ma presviedčať. Vymenoval všetky choroby sveta vrátane rakoviny , na ktoré ich tabletky zaberajú. Ja hovorím - som celkom zdravá, akurát kŕčové žily ma trápia. A on začal kričať - áno, áno, náš produkt je na žily ako stvorený ! Keď som ho vykopávala z brány, stále mlel so skleným pohľadom , akú životnú šancu som zahodila.

cacianka
Včera o 06:49

Keď ona nepochopila, že tento odpad je na našom trhu už okolo 30 rokov a celé okolie je presýtené zmagorenou aktivitou, že sa aj po tom všetko dala zmagorit, že nepoužíva zdravý rozum a je pod vplyvom sekty, to už veľa nemôžeš. Musela by dostať veľmi silný preplesk, čo by jej otvoril oči, alebo skúsiť terapiu, ale nevidím ružovo jej - vašu budúcnosť. Skús, daj poslednú šancu, pomôž jej, ale potom bohužiaľ ťa čaká rozchod. Alebo chvalabohu, lebo by to mega hnusne ovplyvnilo aj teba, tvoj život, tvoje nervy.
Zíď z krátšej cesty

sevrin
Včera o 07:48
@rusalkablack

To ešte existuje ? Pred nejakými 30timi rokmi mi týpek zazvonil pri bráne, oblečený vo vyrastenom maturitnom obleku a začal ma presviedčať. Vymenoval všetky choroby sveta vrátane rakoviny , na ktoré ich tabletky zaberajú. Ja hovorím - som celkom zdravá, akurát kŕčové žily ma trápia. A on začal kričať - áno, áno, náš produkt je na žily ako stvorený ! Keď som ho vykopávala z brány, stále mlel so skleným pohľadom , akú životnú šancu som zahodila.

@rusalkablack áno takto to začínalo a bolo to celé zle, toto nebola chyba Herbalife, ale spôsob šmejdov ako rýchlo zbohatnúť. Keďže ide o výživové doplnky, tak to bolo aj dosť riskantné, keďže predajom to nekončí, ale je potrebné aj poradenstvo, na ktoré je potrebné aj riadne školenie. Keďže šmejdi nemienili na toto strácať čas, tak nechali Herbalife Herbalifom a začali predávať všelijaké zázračné vysávače, hrnce, ultra ostré nože, ktoré boli na druhý deň tupé a sústredili sa na dôchodcov, tých skôr oblafnú. Týmto spôsobom si Herbalife získal zlé meno. Ďalší dôvod bol spôsob MLM, hoci to nebola klasická pyramída, od pyramídy to má vlastne dosť ďaleko, ale spoločné to má to, že darí sa tomu, kto si trh podchytí. Keď chceš vstúpiť na zaplnený trh, tak si prakticky bez šance, ak sa fakt nebudeš obracať, tak možnosť zárobku je fakticky nulová. Ďalší dôvod, prečo všetko bolo zle, bolo to, že pozície v MLM sa fakticky kupovali, ľudia prišli s tým, že distribúciou produktov budú zarábať, dozvedeli sa však, že ak chcú zarábať fakt veľké peniaze, tak si musia najprv vyššiu pozíciu zaplatiť. A na toto mal len málokto.