Ako riešiť problém so smetiskom na spoločnom pozemku?
Ahojte, viete mi poradiť ako sa dá riešiť situácia, ak si sused so spoločného pozemku robí smetisko/vrakovisko? Bývame v bytovke, spolu desať bytov a len tento jeden sused robí problémy. Na odpadky, špaky, fľaše od alkoholu sme si už zvykli a upratujeme to po ňom. No najnovšie na spoločnom pozemku odparkoval dve nepojazdné autá, normálne ich má na drevených špalikoch postavené a pneumatiky pravdepodobne predal. Ako sa dá proti tomuto brániť? Toto už na vlastné náklady odpratávať nemienim a ostatným len blokuje parkovacie miesta, ktorých je bez tak málo.
@pribinak naša prudko ochotná správkyňa sa dištancuje
Platíš ju? Ak áno, tak sa nemôže dištancovať. Nápis list, mail, poloz otázku ako situáciu riešiť a ona musí odpovedať
@pribinak áno platíme ju a áno oslovili sme ju. Povedala že ho nato upozorní ale to je všetko čo môže spraviť, že donútiť ho nemá ako. Keď sme ju oslovili opakovane len povedala, že ona mu už dohovárala. Nič sa nezmenilo.
@pribinak oslovili sme aj obec, tam nám povedali že pozemok je súkromný, nie obecný takže nám nemajú ako pomôcť.
Preto ti píšem, že musíš dať písomný dotaz s otázkou. Tá musí byt jasna
Kto je vlastník pozemku?
A maju auta SPZky? 😆
Inzerat: vrak za odvoz by neuspel? 😆😆😆
@pribinak vlastníkmi sme všetci, čo vlastníme aj byty.
@kitycat áno majú aj ŠPZky
čiže ak on zasahuje do užívania vášho spoločného majetku, ostáva iba súd...
@biba_18 presne tohto som sa obávala 😔 to sa radšej odstahujem ako sa naťahovať s takýmto mentálnym atlétom
a on vám čo povedal na to? ak vás je tam 10, tak teoreticky má nárok na 1/10, ale to len teoreticky, pretože ani to vrakovisko tam robiť nemôže ...
@biba_18 "ja tu bývam už 30 rokov a do mňa nebude nikto je... čo môžem a nemôžem. Bývam tu najdlhšie takže mi to tu patrí" on sa tak aj naozaj správa že mu všetko patrí. Keď sa mu konečne aj podarí trafiť odpadky do koša tak nikdy nie do svojho. Špaky nám hádže na autá, kúsky pizze sú v kvetináči na chodbe. Mohla by som pokračovať do nekonečna.
takže len súd, no čo iné ..
Polícia nič nezmôže?
@janinah už nebude treba riešiť 😂 včera večer ďalší sused, statný chlap, chytil večer na chodbe hore spomínaného suseda pod krk s tým, že keď príde zajtra (dnes z práce) tie autá tu nebudú. Čuduj sa svete, on tie autá naozaj odpratal 😅

Nejaká bojová porada so správcom bytovky?