Ako riešiť problém so susedom vyrábajúcim handmade veci?
Ahojte mam problem so susedom nad nami. Nastahovali sme sa pred par mesiacmi a nikto nas na toto neupozornil. Vyraba dake handmade veci (asi to predava neviem) a cele dni klepka kladivom. Neda sa to pocuvat potrebujem uspavat male deti a on nonstop klepe tym kladivom. Navyse som od susedy zistila ze to je dlhodoby problem ze ho pocut. Po prosbe ci by mohol prestat neklepkal jeden den a zas zacal. Da sa toto nejako riesit?
@rozculena neohrozuje bezpečnosť a ani dobré mravy… Jasné, pohroziť môžu
@mandzula Bohuzial z vlastnej skusenosti, policia to odmietne ako nedovodne…
@prettywoman1212 zavisi aj od toho, na koho natrafis, my sme na urade taketo veci riesili.
Neviem, či to niekto spomenul, no takéto veci je dôležité riešiť aj na domovej schôdzi, kedy sa k tomu môžu vyjadriť i ostatní vlastníci bytov, susedia (asi nebudes sama, komu to vadí), zástupca, spravca… Ono je dobre zostat slušný, mat vzájomný respekt, brat ohľady na potreby všetkých a hľadať schodné spoločne riešenia.
My sme sa odsťahovali z bytu po nekonečnom boji so susedou, ktorá mala v spoločných priestoroch na prízemí krajčírstvo. Bývali sme v byte nad ňou. Ako ráno o siedmej zapla stroj, tak ho večer o ôsmej, deviatej vypla. Neviem, na čom šila, no strašne to hučalo a vibrovalo, bolo to veľmi nepríjemné. Riešili sme to aj so správcom, aj s hygienou. Nepochodili sme. Neprevyšovala povolenú normu hluku. No pre nás to bolo neznesiteľné.
@mandzula absolútne nesúhlasím. Bývali sme v byte, 11 rokov sme v dome a je to neporovnateľne. Kohút ráno nie je problém vôbec, mám to dokonca rada. Jeden náš sused má kosačku robotickú, o tej ani nevieš, co máme benzínové, nekosime skoro ráno, veď tráva je mokrá. Zato taka vŕtačka nad hlavou celú sobotu, to bola mňamka. Periem,vysávam kedy chcem.
@mandzula to kde máš ten dom? Ešte som.nepocula, že niekde nonstop naokolo kosia. To fakt niekomu vadí gril ? Pes je dnes v každom druhom byte , to počujem.iba keď prechádzam sídliskom
@riyadh zaujímavé, že tých príspevkov o hlučných susedoch je tu 95% z bytov
@mateson2004 kazdemu podla gusta, no.
@mateson2004 nevadi, ze si nepocula, ja ano.
@prettywoman1212 no napríklad my máme jasne v domovom poriadku napísané. Ze sused nesmie svojim konaním obmedzovať život iným, napríklad hlukom, hlasnou TV, dupotom,.
Daj jeho cele meno, skusime ho pohladat po internete, vo vyraba a kde to predava. Kludne aj do spravy.
@mateson2004 presne, mam super susedov ked nepocitam nase psy stekajuce, absolutna pohoda, a kosenie a podobne aktiviy beriem, ved suseda nemoze vediet kedy som po nocnej a kedy ma ona off, alebo sused, mne Ani to kosenie nevadi, Ani kohut Ani pes Co stekat v noci, ved to patri na dedinu, ja som tu max Spokojna na dedine, mam super susedov.. Este aj gulasovka si robime😊
@prettywoman1212 predne. Ludia maju ovela horsich susedov a.nepomozu si. My sme sa kvoli podnajomnikom odstahovali.
@prettywoman1212 zle si čítala: sústavne narušuje pokojné bývanie ostatných vlastníkov bytov
Zaplat mu za tie hodiny, kedy klepkať nebude...
@rozculena to je také diskutabilné. Pojem "pokojné bývanie" predpokladám nie je zadefinovaný.
@prettywoman1212 ale on im otravuje život dlhodobo.....to je na mašľu.....a veď mne je to fuk...nech si každý robí,čo chce
Ak mate k bytom pivnice, tak mu skuste navrhnut ci by sa nemohol presunut aby mal aj on aj vy vsetci klud,, ak
Uplne chapem. Mame nad nami susedu, co ma doma 3 psov (jack russel, vlciak a este nieco). Behanie, stekanie nonstop. Ale najhorsie je, ze prasi vsetko z balkona (pelechy) a my nemozme ani otvorit okno. Rozvinula sa mi vdaka tomu averzia na sidliskovych psov a ich majitelov. Viem, ze nie vsetci su taki, ale bohuzial.
Na odlahcenie 😄😄
@mandzula nie je to úplne to isté. Ak niekto robí hluk priamo nad spálňou, je to oveľa horšie, ako keď niekto kosí alebo vŕta vonku. V byte mi vôbec nevadili vonkajšie zvuky, autá, hlasy, sanitky, kosenie, psy a pod. Ale mali sme susedov nad nami a tí každý víkend púšťali hudbu celú noc a to sa normálne steny triasli a tie vibrácie sa šírili po strope. Ani cez stenu vedľajšieho bytu nebolo tak počuť ako zhora.
@elizabeta56 susedia 2 roky prerabali 3-podlazny dom, ktory stoji tesne pri nasom, vykuchali ho po mury, takze rachot zbijacky bol mesiac na dennom poriadku, z vibracii nam v podkrovi popraskal sadrokarton, dalej maju tesne pri nasom dome kolnu, kde celu zimu dennodenne rubu drevo systemom idem prilozit, narubem si, takze rubu cely den. Staci, nie?
je to nelegalne, smer advokat a konzultuj s nim, co ma pre teba najvacsi efekt - neodkladne opatrenie? podnet na obchodnu inspekciu?
Nepomozete si. My sme mali takého istého kutila suseda. Ale on klepkal iba cez víkendy. Cez týždeň bol našťastie v práci. Potom išiel na dôchodok a kleplal aj cez deň. A ešte k tomu bol aj hluchý a zaspaval pri naplno hrajúcej telke- vypol ju asi o 2hej v noci. Ale to bolo u rodičov a ja som bola studentka- tak mi to až tak nevadilo. Ale mať malé deti, tiež ma ide poraziť. Nakoniec sa rodicia odstahovali- Ale preto, že kúpili dom. Inak oodla mňa inak ako slusnym dohovorom, že vtedy a vtedy uspavam deti- vtedy nerusit sa to riešiť neda
@mateson2004 Presne toto som chcela napísať aj ja😁nedá sa porovnať to ticho v dome oproti paneláku áno kosi sa ale v lete v zime je ticho kohúta počujem tak isto iba keď mám otvorené okno v zime nepočujem a psi nebresu v kuse cirkulár sem tam väčšina má plyn a to že mi nikto nedupe nad hlavou a nikto sa nehada podomnou je paráda a v lete na terase gril virivka v paneláku môžem snívať 😁a jasné pracku si zapnem aj o 5 ráno keď idem do práce a vysavam kedy chcem
@mandzula jasné, to je zas iný extrém. Ak sú tie steny veľmi blízko seba, tak to verím, že vám popraskalo.

@draik aj pohrebné skladby typu " Už ma obkľúčili " a pohrebné pochody sú dobrá voľba
Repráky na skriňu smerom k susedovi, pridať volume a 4 hodiny prechádzka.