Ako riešiť problém, že partner uprednostňuje sociálne siete?
Akoby ste reagovali, keby vám partner dokazuje, že sociálne siete sú viac ako to čo je mimo nich? V takom zmysle, že je mu jedno, že vám niečo môže ubližovať ale je dôležitejšie, aby mu nebolo trapne pred ostatnými? Vie, aký mám s týmito vecami problém. Napriek tomu ma dáva do pozície ( po dlhoročnom vzťahu) že keby sa s ním aj rozidem tak nevadí, lebo on ma takéto názory tak čo. Čiže radšej si niekoho prida / potvrdí akoby mu tieto veci mohli byt uplne jedno a keby sa radšej zameral na to, čo je mimo toho. Keď bol mladší, bol v týchto veciach viac vyspelejší a rozumnejší ako teraz. Čím viac je napríklad na instagrame, tým viac pozorujem negativny vplyv. Mna vôbec netrápi, keď aj niekoho nedam spätne sledovať ale on to strašne prežíva. Trebárs sa jedna o niekoho koho poznáme, kto ho dá sledovať ale ja ho poprosím, aby to on nerobil ( z nejakých dôvodov ktoré mu poviem) a on si urobí po svojom, mne tým ukáže ako ma ma na haku viac mu záleží fakt na pocitoch iných. Strašne týmto v mojich očiach upada, hovorím mu to stále, neviem asi aj keby som v pôrodnici a mám starosť sama so sebou tak by on riešil veci na instagrame, aby náhodou nejaká žena sa necítila trapne že ju on nedá naspäť sledovať. Vysvetlila som mu to x spôsobmi stále si presadzuje svoje, pritom vie od samého začiatku čo sa poznáme ( a je to habadej rokov) že mám v tomto problém a prežívam to viac ako napr on alebo možno niekto iny. Kedysi by mi modré z neba zniesol, prezentoval sa ako Jeho tieto veci nezaujímajú a čím ďalej tým sa mení v tomto k horšiemu.
Mrzí ma to, lebo ho lubim, počítala som s ním a myslela som si, že naše potreby budú vždy prvoradé a nie že pôjdem bokom, keď tu bude niečo na posratej socialnej sieti. Som zufala.
Neviem podľa správnosti čo mám ako robiť, zmieriť sa s tým že si ide svoju hlavu v tomto že nebudem mat nikdy nárok chcieť po ňom, aby sa vykašľal na celé sociálne siete v tomto? Aby opäť žil normálny život kde bude hľadieť na mna a ja na neho, ale žiaľ neviem hľadieť na toto?
mna by zaujimali tie dovody preco nemoze danu osobu sledovat 🙂 Ja ani netusim koho moj muz sleduje a koho nie 🙂
Autorka, nie je to o strachu, práveže je to o istote - viem, že tú slobodu dať môžem... otáčam to na seba, mne to vadilo a nerobím druhým to čo nechcem, aby robili mne... je úplne v poriadku sa otvoriť, povedať, že ti to vadí, že ti to ubližuje, že hentá ženská sa ti nepozdáva, ale nie je okej snažiť sa niekomu diktovať čo má a čo nemá robiť... rozumiem tomu, že by sme nemali vedome robiť veci, o ktorých vieme, že partnerovi ubližujú, ale keď ty povieš "ubližuje mi, že followuješ ženy, ktoré ti neschválim", on povie "ubližuje mi, že mi nedôveruješ a chceš ma kontrolovať" - u koho je pravda? no u oboch... zažila som to u ex, začalo to tým, že kontroloval koho sledujem, niekedy sa mu nepáčilo čo pridávam, niekedy sa mu nepáčilo čo mám oblečené, potom chcel už vidieť aj správy - proti čomu som už rázne zakročila, myslím, že postupne by mi začal rozkazovať kedy a s kým môžem ísť von... nehovorím, že aj u teba by sa to takto stupňovalo, ale ja som proti takýmto prejavom proste opatrná...
@autorka no toto, len pre poriadok, som chlap a u žien som ten divný, pretože sociálne siete nemám, teda s výnimkou koňa a youtube, pretože inak by som za volantom musel počúvať zavíjanie, ale o to nejde.
V citovej oblasti je všeobecne ťažké radiť, človek, ktorý miluje nebude počúvať veci ako "nájdi si iného, nevidíš, že si s tebou vytiera zadok a neváži si ťa ?", je to preto, že taký človek chce byť súčasťou života toho, ku komu cíti tú lásku, potrebuje ho, problém však je, že tomu druhému to je úplne jedno, preto sú občas názory nezainteresovaných vecné, no chladné, keď sa však títo ľudia dostanú do rovnakej situácie, ich rozhodovanie zďaleka nie je tak jednoduché a rázne, práve preto, že sú zaľúbení, ak nie, nemajú problém pustiť kohokoľvek.
Tu je to jednoduché, u vás je dôvera zdá sa preč, na čo taký vzťah ? Trávi viac času s ig, než s tebou, alebo vyhľadáva nové známosti a je mu jedno čo robíš zatiaľ ty a či si ešte jeho frajerka, neviem, asi ti to úplne nevyhovuje, keď si sa rozhodla napísať...
Myslím že chápem čo ti vadí. To je jeden dôvod pre ktorý by som od takéhoto človeka odišla. Druhý, že žije na Instagrame. Nájdi si nejakého posledného dinosaura, ktorý fakt nežije na sociálnych sieťach. Sú takí. A ty sama na tom tiež zapracuj. Úplne bude stačiť keď si predstvíš, že každým svojim kliknutím na čokoľvek, kohokoľvek, podporuješ ten chorý fenomén a biznis ktorý sa okolo toho točí. Plačková a spol. žijú z teba a podobných. Áno, chvíľu to funguje, ale keď toto všetko padne, jedna generácia sa zrúti s tým. Stratia zmysel života a veľa z nich aj živobytie 🫤
Autorka, v blízkom okolí som mala podobnú situáciu. Žena v tomto prípade chcela mať pod kontrolou všetko, čo jej partner aktívne aj pasívne sledoval na sociálnych sieťach. Podľa mňa v tomto prípade ani nešlo o klasickú žiarlivosť, ale ten pocit kontroly, lebo ten druhý robí niečo "zlé" a treba naňho dávať pozor ako na malé dieťa. Ale ktorý dospelý človek má rád takýto prístup? Akoby nevedel sám rozlíšiť čo je ok a čo už nie, že potrebuje za chrbtom niekoho, kto mu pekne povie čo môže a čo už je priveľa? No samozrejme nikto. Tento vzťah ktorý spomínam sa nakoniec rozpadol, predtým si ešte užili obe strany mesiace hádok a výčitiek. Paradox je, že po rozchode muž skoro úplne prestal tieto "zlé" veci robiť a vyhľadávať. Žena si zas našla nového, ktorý robí skoro to isté, ale ona to už vôbec nerieši. Podľa mňa išlo len o také dokazovanie si, kto má v tom vzťahu akú moc - a kvôli tomu obojstrannému chýbajúcemu rešpektu a akceptovaniu, to podvedome obaja chceli takto ukončiť.
Zrejme tomu insta svetu prepadol mladý panko viac ako mal. Vidno, že pre neho je internetový svet viac, ako človek, ktorého má vedľa seba, ktorý s ním zdieľa bežné dni aj sviatočné. Ak by mne niekto povedal, že mu je jedno, či s ním ostane či nie, pre neho je viac priateľstvo na insta, zbalím sa a odídem skôr, ako sa zamotam do manželstva s deťmi. Vyber si cestu, ktorá vyhovuje tebe, nechaj ho ísť jeho cestou virtuálneho sveta. Ja by som to tak urobila.
Určite sa zmier s tým aký je,ak sa on nechce zmeniť,ty ho nezmenia.Zbal kufra a dovidopo,ak je byť tvoj,taku sakypaky postáv pred dvere a šťastnú cestu.
Nečítam všetky kompenty takže možno to už aj niekto napísal...ale v podstate máš možnosť voľby buď sa s tým zmieriť a budeš to tolerovať a prestanes to toľko analyzovať. Alebo je to pre teba také neprípustné že zo vzťahom seknes a zides z kratšej cesty
Ty riešiš také hovadiny. Ešte ani nevieš, o čom je život, lebo toto by ma v živote nenapadlo.
Nezrely je pre mna niekto, kto druheho stalkuje kde co lahkne komu da / neda follow a ma potrebu do toho zasahovat a zaroven tvrdit, ze soc.siete prenho nic neznamenaju 😃 ocividne pre teba tie siete nieco znamenaju a hlavne tie cudzie 🤷♀️
A takisto je pre mna nezrely niekto, kto je nespokojny s partnerom ale silou-mocou ho chce menit podla seba. Teraz si predstav, ze by to bolo opacne - ze priatel ta bude nutit, aby si bola viac aktivna na sietach, davala tam to co on povie, robila co on povie… bolo by to v poriadku pre teba? Nebolo. Takisto nie je v poriadku aby si mu ty hovorila, co ma / nema robit.
Ste ako deti.On ta s tým provokuje a ty sa urazas a diktujes mu čo má robiť.Asi máte veľa času a malo povinnosti spravte si program a zabudnete na mobil
Ahoj, nečítam vsetky komentáre, stačili mi prvé, ale Tu ti ženy nápisu že si stíhačka a nedovolís chudákov chlapovi sledovať nikoho na instagrame … Že si žiarlivá a nesebavedoma … pritom tu ide oto, že tomu chlapovi je úplne u prdele, čo cítiš a absolútne si Ťa neváži. A že jeho život a môže si robiť čo on chce 🤣 … áno nech si robí, čo chce ale v tomto prípade by to bolo bezomňa. Ak ho nezaujímajú Tvoje pocity a nevidí zodpovednosť zato čo Ty pri ňom cítiš, nestrácaj čas. Nezaslúži si Ťa, máš na oveľa viac. Určite je tu niekto komu bude záležať natom, ze niečo čo robí Teba zranuje. A nech je to úplne hocičo. Držím palce
Mna by ale fakt zaujimalo, ako vies ze niekoho zacne sledovat alebo da lajk. To ti nepride ani trochu chore, ze ho stalkujes tak velmi ze mas o tom vsetkom prehlad? 😅
Najprv pises ze sa pretvaroval, potom ze nie nehral formu. Tak teda co?
Popravde? Moj muz nema tusenie koho ja sledujem a na akych sietach som.
Daj aspon dva profily ktore sleduje a vadia ti.
Nemám instagram a na facebook chodím minimálne. To len na vysvetlenie, že sa tvojho partnera nezastávam kvôli tomu, že som závislá na socálnych sieťach.
Ale...potrebuješ si uvedomiť, že tvoj partner je dospelý svojprávny človek s vlastným rozumom a morálnymi zásadami. Nemôže sa riadiť tvojim rozumom a tvojimi dobrými dôvodmi prečo veci robiť, či nerobiť, nech by tvoje argumenty boli akokoľvek logické.
Nemôže vnímať veci tvojimi emóciami, má svoje vlastné a zjavne ich vníma inak než ty. Ty tvrdíš, že veci, ktoré robí, ti ubližujú a ničí to váš vzťah. Ak ho však ,,prinútiš" aby jednal podľa toho, čo chceš ty, ublížiš zasa ty jemu a tiež to zničí váš vzťah.
Pýtaš sa, či mu to máš len mlčky tolerovať, nie nemusíš. V tejto veci však zjavne nie ste kompatibilní partneri. Vo vašom vzťahu nastala zmena, kvôli ktorej sa v ňom už necítiš dobre, takže asi je to koniec.
Autorka chápem úplne čo myslíš. Som vo vzťahu 18 rokov v ňom sú nejaké nepisane pravidlá, veci ktoré sa nerobia keď druhému vadia pokiaľ naozaj sú oprávnené. Ja si myslím že partner by mal rešpektovať to proti čomu si ty a čo tebe sa nepáči pokiaľ to robíš aj ty voči nemu. Mne osobne by to vadilo. Ja ani ig nemám ani FB podľa mňa su to len zabijaci času a často tieto sociálne siete vedia rozbiť vzťahy z rôznych dôvodov. Poradiť ti neviem čo robiť píšem iba svoj názor že s týmto som na tvojej strane...pretoze priority....
Tak ma ťa na háku, keďže nerešpektuje tvoje pocity.Poznam z opačnej strany, chlap ktorého som už nemilovala a čakala kedy sa rozideme mi bolo úprimne jedno, čo robí, kde behá, koho lajkuje a sleduje, vlastne mi bol ukradnutý.Asi tak je to aj u vás.Láska k tebe už vyprchala, na rozdiel od teba.Milujuci muž ti nebude robiť napriek, bude ťa rešpektovať .Ten tvoj si ťa neváži a nerešpektuje.
Ja ti rozumiem. A myslím si, že máme právo mat nejaké nároky na partnera, vzťah. Nemusí to byť hneď o tom ze ho chceš manipulovať. To už čo je za nnazor. Máš stanovené hranice, ktoré tvoj partner vedome prekračuje. Myslím ze vieš čo mu tým ukazujes a on sa meniť nebude. Mam z toho pocit akoby si nechával zadne vrátka, alebo pokukoval po novom objave
Keďže mu na tvojich pocitoch nezáleží, nezmení sa to nikdy. Máš dve možnosti: trpieť to do konca života, alebo sa rozísť a nájsť si niekoho, kto je ti podobnejší.

@milos81 vieš čo je zaujímavé? Ak si naozaj muž, že máš takýto názor. Trochu paradox oproti všetkému čo tu je. Mám pocit, že ženy čo sú tu sú tak strašne pohltené tým ako preboha ani len trochu neukazat strach voči týmto veciam u partnera, jak keby to bol cudzí človek a nie niekto s kým zdieľajú všetko čo s inými nie, komu sa viac otvoriť keď nie jemu? Skôr to mi príde akoby sa bali že zostanú samé, keď chlap nedostane slobodu akú si len zmyslí. Nikoho nedrzim na reťazi robí si chlap čo chce, ma koníčky aké chce nediktujem mu o čase kedy ma kde koľko byt ani nič, ma voľnosti koľko ani ini v okoli nie, proste mi vadí toto. Ak by sme mali zit napr bez instagramu, chcela by som aby to bolo preto, že to nepotrebujeme a nechceme nejak provokovah a nie preto že aby sa len vyhol tomu , že keď ho mat nebude tak mu nebude trapne, že niekoho nepotvrdí. Ak si nájdem iného partnera, taktiež od začiatku už budem vedieť pekne mu povedať, čo ja uznavam a čo sa mi nepáči a bude tam musieť byt súlad. To bolo aj tu ale vypalilo to inak