Ako riešiť problémové správanie nevychovanej netere?
Ahojte, idem si k vám pre radu. S manželom a dcérkou (3 roky) bývame u manželových rodičov. Dohoda bola, že prerobíme dom a postaráme sa o rodičov s tým, že švagriná nedostane podiel, dostala pozemok. Všetko bolo okay, so svokrovcami mám úžasný vzťah, až na to že švagriná s mužom si zrejme nejak nevyrátali hypotéku a výšku svojho príjmu, tak po dlhých problémoch sa nasťahovali sem k nám. Samozrejme chápem mojich svokrovcov, je to ich dcéra, tiež by som vlastné dieta a vnúča neposlala na ulicu, tak sa dohodlo že dočasne tu ostanú. Problém je práve ale správanie ich dieťaťa a ich ignorácia. Majú 7 ročnú dcéru, ktorá je vyslovene že nevychovaná a dosť zákerná. Vedome ničí veci, najmä hračky mojej dcéry, vysmieva sa jej (mala úraz tak sa jej dala prst medzi oči a s neskutočným smiechom vybehla z domu na ulicu kde vykríkala, ako moja dcéra hlupo vyzerá), mne stále hovorí aká som tučná, hlúpa, ako oni majú všetko vždy lepšie ako my, všade bola všetko videla. Nad dcérou sa neustále vyvršuje ako vie všetko lepšie, ako má všetko buď to isté alebo ešte lepšie, nikdy za nič nepoďakuje, dcéra mala narodeniny, všetko jej skritizovala od torty po darčeky ako je všetko nahovno, toto ma presne aj ona ale krajšie a podobne.. je mi strašne ľúto mojej dcéry, lebo ona sa ešte nevie brániť a nechcem aby jej išla príkladom v takomto správaní. Podotýkam že nie je žiadna chuderka (neter), ma miliardu hračiek, oblečenia, s ktorým sa sústavne vyvršuje a porovnáva... a my naopak dcéru učíme skromnosti, že je jedno akú značku ma jej oblečenie, že nepotrebuje každú hračku z obchodu, že neurážame ľudí za ich výzor, že je ok vyzerať rozdielne a nie je nič na tom, keď je niekto pri sebe, má okuliare, farba pleti.. do toho ďalší problém, že ta ich dcéra neskutočne a neustále klame a už to ide ozaj do extrémov. Moju svokru neustále naháňa spôsobom - dedo ťa volal dole, čo nie je pravda a svokra sa chudiatko aj 10x za deň trepe dole a hore zbytočne. Kradne nám mobily, svokra nemala heslo tak jej pridávala fotky z galérie na prinehy na Instagram. Neustále klame vo všetkom a už mi to lezie na nervy, lebo nechcem až to dcéra opakuje.. riešili sme to všetko so svagrovcami, podľa nich je to úplne normálne a mame “prežiť tu chvíľu čo tu budú” .. tak jedine čo mi ostáva je nejakým adekvátnym spôsobom “upratať” to ich dieťa zakaždým, keď bude robiť takéto veci, pretože je u nás doma a my sa tu cítime kvôli tomu zle. Nechcem jej však nijak ublížiť, chcem nastaviť hranice čo si k nám môže dovoliť. Ako na to?
@lenkahvh nechce sa mi citat vsetky komentare, chcela som len poradit a toto bola pre mna dolezita informacia, no predsa som trochu posunula vyssie a videla som hned, tak som precitala, docitala som sa, ze uz im poslala inzeraty, ale pochybujem, ze pojdu prec, vchod maju spolocny, odporucam oddelit, aj ked autorka s tym nesuhlasi.
21.46 autor
Tak teraz mi ich je zasa komplet ľúto, tej, co si popožičiava aj z jalovej kravy teľa, toho jej podpapuciaka, co je splní, co jej na očiach vidí, nech to stojí, co to stoji a krpane, ktorá možno vie len to, ze sa nikdy nevráti do svojej rodnej detskej izbicky... Spravovanie financie na úrovni absolventov pomocnej školy... Nenechali sa ešte napáliť s exe, naozaj mali dlhý v hodnote majetku? ❓🍄
Keď muž má 2 roboty, je preč od rána do večera, akú prácu má švagriná kým je dieťa v škole?
Hm ale co s tym? Vsetky tie rady nijake... akoze keby ja som v takej sitiacii (mna by *****, lebo moj svagor a jeho zena su tiez kapitoly 😀).
Okrem posielania mailov s podnajmami, by som sa snazila im zneprijemnit pobyt v dome. Svoje si zamykat, a pohybovat sa viac aj v ich casti, nech proste nemaju ziadne, ale ziadne sukromie. Ze ups, mala sem chcela ist, na kavu k starym rodicom, proste byt vsade, aby nemali pokoja. Volat si navstevy, kamosky s detmi,...
Zaplatte kupele starym rodicom (ak mate peniaze nazvys), a kym budu prec, zacnite malovat v tej ich casti, alebo vrtat obrazy. Hocico, co ich nasere. Proste rodicia majetok rozdlili, ona svoj totalne rozflakala a nie je fer, ze vy na to mate doplatit.
Zacni ju ukolovat nakupmi, ze ked uz ide do obchodu, strazenie dietata, ci nenavari viac, ze si date vsetci spolu, bez im tam a rob vyzdobu vianocnu v oknach, ze chces mat vsade rovnaku...
Ak toto nebude pomahat, dohodnut sa normalne zmluvou, aby vam platili najom, voda, energie, proste vsetko.
A ak to nepomoze, tak bezte so starymi rodicmi na dovolenku, a nechaj vypnut v dome.elektriku.
Proste bez do nich vecami, ktore by teba brutalne vytacali.

@akvi ja suhlasim, ale dietatu treba razne ukazat (ved nikto nekazal, ze ju maju bit, neviem co si myslela tym trestom, nikto sa ju nechystal bit, len si chceli hcranit svoj majetok, jednoducho nedovolit jej chodit do ich izieb, prehrabavat sa v ich veciach bez ich vedomia, brat ich dcere hracky a pokazit ich ),treba jej nazorne ukazat, ze takto sa nesprava, myslim, ze tutuli mutuli uz bolo z ich strany, aj lutost tam bola. Teraz ide uz aj o dieta autorky a to tiez nemusi vidiet a znasat spravanie jej nevychovanej sesternice.