Ako riešiť problémy so svokrou?
Ahojte zienky, pisem tu prvy krat.Zaujima ma nazor niekoho nestranneho,lebo uprimne mam pocit,ze to OK nie je. Dam najprv zakl.info : byvali sme chvilu u svokry (zomrel jej muz,tak sme robili okolo domu,bola depresivna), viac menej sme sa vyhybali,kvoli jej komentarom,mali sme vsetko okrem vchodu oddelene.Po narodeni dietatka slo uplne vsetko dole vodou, prepadovky hore,ako to ona robila,nerobila,prala rucne v potoku..,komentovaka moje prsia,no a co,ze sa dieta z prikrmu vyhadzuje,kadeco som si vypocula a moja zapalna snura sa skracovala.Vydrzali sme to 1rok,holt nech si poradi sama.Manzel ju stale obhajuje, ze je depresivna,a no jeho matka ja to chapem,ale..2roky byvame inde,pravidelne ju navstevujeme,volame ju na vylety,posielam jej fotky,videa.A teraz k problemu: Manzel ide mat okruhliny,nechce oslavu,chcela som ju urobit u nas v byte.Respektujem jeho rozhodnutie. Rano mi vypisovala svokra co idem robit na oslavu.Neodpisala som,dietatko teplotovalo nestihala som az poobede som napisala. prisiel vecer domov s tym,ze bude oslava u svokry v dome,ze mu rano tiez pisala ona ani necakala ci robim/nerobim oslavu predbehla sa akoby : chcem ti urobit oslavu,prides? A prisiel by si aj bez zeny/dietata? A on suhlasil,lebo ved depresia.Aby mala radost.Takze bud pojdem kam ma nechcu,a ani ja nechcem ist a bude pretvarka,alebo nepojdem a zvysok rodiny ma poohovara. co vy nato? Obisla ma,akosi pozabudla,ze ja som manzelka,a ze ak sa mala oslava konat tak u nas nie tam...Neviem ako na nu pozerat,myslela som,ze mame korektne vztahy.
V prvom rade Ťa obišiel Tvoj muž. Takto sa depresívny človek nespráva-reagujem na to,lebo to takto obhajuje Tvoj muž.Tvoj manžel asi nevidí, že si takto pomaly on rozbije rodinu a že aj ty si už matkou, dokonca jeho dieťaťa.
Akože aby môj partner povedal mamke, že dobre urob mi 30/40/50 oslavu a mamke som povedal, že dobre, že ty a moje dieťa nie ste pozvané-to je fakt, no nemám slov.
Vážny rozhovor s mužom, žiadne výčitky. Pretože keď toto teraz prejde, tak už jej prejde všetko. Manžel si musí uvedomiť, že nie je náhradný partner, ale syn, syn, ktorý má už manželku a dieťa. A keď jej vo všetkom nevyhovie, neznamená to, že ju nemá rád alebo je zlý syn.
Ak toto nepochopí teraz, tak už nikdy.
@happusik ked sa nevies rozhodnut, tak sa spytaj muza. Povedz mu ako sa citis a co je podla neho mensie zlo. Ja by som asi isla - kvoli muzovi, nech sa ho vsetci nevypytuju kde ma zenu a dieta, a spravila by som si to tak aby ma to co najmenej bolelo. Snad mas niekoho v rodine, s kym sa tam budes moct bavit a svokru si mozes nevsimat.
Ale s muzom by som si to vydiskutovala - ak mne povie, ze oslavu nechce, tak to hadam plati aj pre svokru. A ak ma depresie, tak nech ju vezme k psychiatrovi.
Súhlas,že problém je primárne muž.
@happusik Divny je akurat tak manzel,ze si nevie matku upratat. Ok nech je oslava u nej,ale preco pristal na to,ze bez jeho rodiny,teda teba a dietata? Stara pani vyuziva svoju depresiu a presne vie ako ma ist na synacika. Musite si to s muzom vydiskutovat,ze sa ti nepaci jeho postoj. To uz si ako predstavuje oslavovat sam s mamickou a svojou rodinou?
@marca12 on mi povedal zase to iste dookola je depresivna,chce jej radost urobit,ze ON pojde. A,ze svokru konfrontoval,ze mozem prist... velkodusne dovolila.Lebo som vecer ostala ako po facke,obarena a urobila cirkus ci by siel bez nas, vraj ano
V prvom rade Ťa obišiel Tvoj muž. Takto sa depresívny človek nespráva-reagujem na to,lebo to takto obhajuje Tvoj muž.Tvoj manžel asi nevidí, že si takto pomaly on rozbije rodinu a že aj ty si už matkou, dokonca jeho dieťaťa.
Akože aby môj partner povedal mamke, že dobre urob mi 30/40/50 oslavu a mamke som povedal, že dobre, že ty a moje dieťa nie ste pozvané-to je fakt, no nemám slov.
Vážny rozhovor s mužom, žiadne výčitky. Pretože keď toto teraz prejde, tak už jej prejde všetko. Manžel si musí uvedomiť, že nie je náhradný partner, ale syn, syn, ktorý má už manželku a dieťa. A keď jej vo všetkom nevyhovie, neznamená to, že ju nemá rád alebo je zlý syn.
Ak toto nepochopí teraz, tak už nikdy.
@enmery po smrti muza si z neho urobila poskoka, vela sme jej tolerovali to bola chyba zrejme. Lebo volala pre kazdu somarinu, dones balik,chod na postu,nakup,pusti vodu na zahrade ona nevie ako atd atd
@happusik ked sa nevies rozhodnut, tak sa spytaj muza. Povedz mu ako sa citis a co je podla neho mensie zlo. Ja by som asi isla - kvoli muzovi, nech sa ho vsetci nevypytuju kde ma zenu a dieta, a spravila by som si to tak aby ma to co najmenej bolelo. Snad mas niekoho v rodine, s kym sa tam budes moct bavit a svokru si mozes nevsimat.
Ale s muzom by som si to vydiskutovala - ak mne povie, ze oslavu nechce, tak to hadam plati aj pre svokru. A ak ma depresie, tak nech ju vezme k psychiatrovi.
@sissy27 mam sa tam s kym bavit, zvycajne je nas s tetami,svagrom 11 a 3 deti. A urcite by sa pytali,preco som neprisla,a no neviem ako by sa vyhovoril.My sme skusali jej kurz keramiky,varenia,medzi ludi ju vytiahnut,kocikovat mohla ak by chcela vsetko odmieta.Ze ona depresiu nema a nikam nejde,ze tam chodia chudaci a je to pod jej uriven,v tomto je to s nou tazke.
Ako na neho sa hnevam,vrcala som po nom,ze v akej situacii ja teraz som...on to zrusit nechce,lebo mamicka... A no pojdem,ale OK mi to nepride ci aj ju konfrontovat,nieco povedat,ze sa mi to nepaci co urobila ci budem za blbca
Ja by som nesla a s muzom by som hodila ráznu debatu, ze nech sa spamätá.
Nešla by sim a ak si muz chce žiť bez zeny, tak nech si žije
Dieta je len jedno a este male. Mas kam odist a vies vas sama uživiť? Tak neváhaj a chod od neho.
Mamka nema depresiu ale so syna si urobila partnera. Ten otec tvojho dieťaťa je pribrzdiť, škoda strácať s nim cas. Teda ako som písala vyššie- za predpokladu, ze to zvládneš.
Dakujem za nazory, prekvapilo ma,ze vsetky pisete,ze je muz problem. Ako je v tomto suhlas,len on ju nestopne,a ona ja neviem stale vidim v nej to zlo,kvoli ktoremu sa hadame. Inak za nou nechodi,na navstevy nas nenuti chodit,vie aka je,ale vzdy ked zavola,a nieco chce to hned riesi aj na ukor casu s nami. Minule,ze ona nema golden jablka,tak nech si kupi ake maju na dedine zo mna vyletelo.Tak jej trebalo v meste zhanat den pred sviatkom,zase bola hadka kvoli nej.Ako muz chape,ze robi zle,ze nemoze za nu kazdu hovadinu vybavovat,ked je mobilna,pojazdna,lebo potom trci doma spi cez den,v pyzame,ze takto by sa donutila mozno obliect,ucesat ist po tie jablka sama. On to chape,len mu je jej luto,nevie jej povedat nie. A tato oslava to je taky klincek do rakvicky, som z toho celeho smutna,sklamana. Lebo na oslave bude vyvarat,poletovat ako lastovicka,usmev na vsetky strany pred ostatnymi, ja budem za neschopacku co oslavu muzovi nevie urobit,a ona obdivovana hviezda. Mne je jej aj luto miestami,ze teda ostala sama,ale tam sa byvat nedalo.
Autorka, toto ak nestopneš, ono sa to bude zhoršovať. Ona si z neho urobila partnera. Neviem, ak je jedináčik, o to horšie a ty si jej sokyňa. Nepriateľ. A nečakaj, že sa to zmení-u nej. Jedine ak jej muž nastaví hranice. Vieš, že net je plný príbehov, keď mužovi krachlo manželstvo kvôli matke. Niektoré to robia vedome, niektoré nevedome.
Ja by som mužovi povedala bez výčitiek úplne vážne, že jemu je ľúto matky, že ostala sama. Bez muža. Ale takým štýlom sa rozpadne vaša rodina a ty ostaneš sama a jeho dieťa čo? On musí pochopiť, kde sa končí pomoc blížnemu a matke a kde už je manipulácia a ubližovanie inej žene v jeho živote-Tebe, okrem iného tiež matke.
Ak si toto tvoj muž nezrovnalosti v hlave a bude sa to nabaľovat a vy hádať kvôli nej, nabali sa na to všetko a strhne zo sebou všetko ako lavína. Pokojne mi nájde nejaké psychologicke články o tom jave.
Sorry, ale ja by som bola rada, že ju spraví svokra a ja nemusím. Bola by som rada, ze je v dome, ze nebude niekde v malom byte. Svokre by som pomohla. A velmi pekne podakovala. Je sama. Neviem, či má aj iné deti. Chce byť užitočná... Ale to som ja a takto to vidím.
Mam dvoch malých synov a keď tu čítam, aké "problemy" majú ženy so svokrami, je mi už teraz smutno.
@happusik akoze keby sa moj muz dohodne s mamickou, ze mu ona urobi oslavu bezo mna a deti, ako ked bol maly chlapec, tak sa na tom akurat tak dobre zabavim. 😂 Aj soplik si necha utriet mamickou, ked to ona chce urobit? Vezmi dieta niekam do wellnessu a nech si oslavuju…ci ma ohovoria by mi bolo uuuuplne jedno, nech si posluzia, ked nemaju lepsiu zabavu. Inak to, kde je oslava by mi bolo jedno, ale preco preboha by tam mal ist bez vas? 🤦♀️
Sorry, ale ja by som bola rada, že ju spraví svokra a ja nemusím. Bola by som rada, ze je v dome, ze nebude niekde v malom byte. Svokre by som pomohla. A velmi pekne podakovala. Je sama. Neviem, či má aj iné deti. Chce byť užitočná... Ale to som ja a takto to vidím.
Mam dvoch malých synov a keď tu čítam, aké "problemy" majú ženy so svokrami, je mi už teraz smutno.
@espeo vies ono by to nevadilo,kebyze urobi oslavu.. nemusim varit, neurobia mi bordel, nebude zafajceny balkon a detska,mozem mat nohy vylozene, len donesiem pitivo,tortu upatlem.... Tu ide o to,ze ma obisla akoby som neexistovala.Mne nic nepovedala,nenapisala ,ze nieco chce urobit, hoci manzel povodne nechcel.A este mu napise, ci pride bezomna/nas . Lebo zrejme tusila,ze pojdem do vyvrtky. Tu ide o akoby podraz z jej strany?
@espeo Aj ty si zo synov urobíš náhradných partnerov a povieš im, aby prišli na svoju oslavu organizovanú Tebou bez manželiek a detí?Lebo toto správanie normálne a ani zdravé nie je...
Aj keď chápem, ako to myslíš. Ale nie všetky nevesty sú mrchy a svokry sväté. A naopak.
Autorka, toto ak nestopneš, ono sa to bude zhoršovať. Ona si z neho urobila partnera. Neviem, ak je jedináčik, o to horšie a ty si jej sokyňa. Nepriateľ. A nečakaj, že sa to zmení-u nej. Jedine ak jej muž nastaví hranice. Vieš, že net je plný príbehov, keď mužovi krachlo manželstvo kvôli matke. Niektoré to robia vedome, niektoré nevedome.
Ja by som mužovi povedala bez výčitiek úplne vážne, že jemu je ľúto matky, že ostala sama. Bez muža. Ale takým štýlom sa rozpadne vaša rodina a ty ostaneš sama a jeho dieťa čo? On musí pochopiť, kde sa končí pomoc blížnemu a matke a kde už je manipulácia a ubližovanie inej žene v jeho živote-Tebe, okrem iného tiež matke.
Ak si toto tvoj muž nezrovnalosti v hlave a bude sa to nabaľovat a vy hádať kvôli nej, nabali sa na to všetko a strhne zo sebou všetko ako lavína. Pokojne mi nájde nejaké psychologicke články o tom jave.
@enmery dakujem,popozeram precitam.ma surodenca,ale daleko tak chodia len na velke sviatky novy rok,velka noc,vianoce, a ak oslava daka vacsia. Tak je dost mimo,tiez ju lutuje,ze je sama,a ak akoze nepomahame sme zli.Viackrat sme vraveli,ze nech pomoze,aby sla smer t
psycholog, len tym,ze je daleko a vidi ju vzdy veselu na stretku tak neveri.
to nedopadne dobre. Tetky sa muza budu pytatkde ma zenu a nepovie, zematka ju nechcela ale dopadne to tak, ze ty si nechcela. hmm a rosim ta clvek v depresii ledva sa prezlecie a ona ide robit oslavu? no moc tej "depresii" neverim.
Ona je cudna, bud rada ze tam nebudes ale muzovi pivedz nech povie ze mama teba nezavolala nech nevyzeras ty ako prepnura.
jezis to fakt sa bude vediet tvoj muz zabavit s tym ze teba vysachovali
Nešla by som kde ma nechcú, urobila si pekný deň a na fb (alebo kde to môže rodina vidieť) pridala fotku ako mi je dobre.
@happusik Ja by som išla, aj keď ťa "mamička" zrejme nemusí...Ale tie uštipačné...ironické a sarkastické poznámky, čo by si vypočula, by stáli za to! Mala by si zážitky, čo si mohla vnúčatám rozprávať aj o dvadsať rokov🙈
to nedopadne dobre. Tetky sa muza budu pytatkde ma zenu a nepovie, zematka ju nechcela ale dopadne to tak, ze ty si nechcela. hmm a rosim ta clvek v depresii ledva sa prezlecie a ona ide robit oslavu? no moc tej "depresii" neverim.
Ona je cudna, bud rada ze tam nebudes ale muzovi pivedz nech povie ze mama teba nezavolala nech nevyzeras ty ako prepnura.
jezis to fakt sa bude vediet tvoj muz zabavit s tym ze teba vysachovali
@lija22 Presne tak...depresívni ľudia oslavy nerobia☹
Super, že sa s týmto nastavením dokázal tvoj muž od nej vôbec odsťahovať! Vidím to ako veľké pozitívum, no šnúru si aj taj potiahol až k vám domov. Čiže úplne zlé to asi nie je, ale dosť na hovno áno, keď kývol na oslavu bez vás. Mužovi vytlač hlavné príznaky depresie a vysvetli mu, že jeho matka má síce nie jednu, ale rovno dve diagnózy (depresia to rozhodne nie je) - je to manipulátorka a rozvracačka rodiny.
Teraz budem za svinu, ale muza by som zdrbala ci je normalny, ze suhlasi s matkou aby jeho zena a dieta nesli na oslavu. A ak chce zit s mamickou tak nech len pokracuje. Bud by som isla na oslavu a svokre podakovala, ze robi oslavu, i ked ste ju povodne vobec nechceli, alebo by som nejako zariadila aby sme na oslavu vobec nesli. Svokra ti aj tak bude robut zo zivota oeklo, tak jej treba nastavit hranuce, najlepsie trojmetrovy betonovy mur.
Super, že sa s týmto nastavením dokázal tvoj muž od nej vôbec odsťahovať! Vidím to ako veľké pozitívum, no šnúru si aj taj potiahol až k vám domov. Čiže úplne zlé to asi nie je, ale dosť na hovno áno, keď kývol na oslavu bez vás. Mužovi vytlač hlavné príznaky depresie a vysvetli mu, že jeho matka má síce nie jednu, ale rovno dve diagnózy (depresia to rozhodne nie je) - je to manipulátorka a rozvracačka rodiny.
@jakubrianka to odstahovanie bol boj, ale nemal na vyber,lebo to bolo uz v takom stadiu,ze som balila kufre,rozpadla by sa mu rodina,vybral si nas ,a teraz je aj spokojny,ze ako mu je dobre bez dozoru,len tie jej vystrelky
@happusik Ja by som išla, aj keď ťa "mamička" zrejme nemusí...Ale tie uštipačné...ironické a sarkastické poznámky, čo by si vypočula, by stáli za to! Mala by si zážitky, čo si mohla vnúčatám rozprávať aj o dvadsať rokov🙈
@mandarinka555 ja to urcite poviem, su to okruhliny tak ho v tom nenecham,ale cusat nebudem.Nieco v style,ze no teda dakujeme za oslavu hoci sa konat nemala, a ze som uz x mesiacov dozadu planovala menu. Ze mala byt u nas, dako takto.Ona po oslave bude KO tak to bude cca tyzden pokoj ticho klud, potom zase nieco vysrsti cim,a potom zase akoby ta depka. Oslava je bud tyzden a komunikacia ziadna
Ja by som bola rada že nemusím ísť a spravili by sme si nasledujúci víkend svoju oslavu bez nej
@jakubrianka to odstahovanie bol boj, ale nemal na vyber,lebo to bolo uz v takom stadiu,ze som balila kufre,rozpadla by sa mu rodina,vybral si nas ,a teraz je aj spokojny,ze ako mu je dobre bez dozoru,len tie jej vystrelky
@happusik tvoj muž je jedináčik? Poznám manželský pár jedináčikov, ktorí žijú preto, aby mohli slobodne dýchať v zahraničí. Svadbu mali o dvoch svedkoch tiež v zahraničí a snáď to ustoja aj bez podpory rodiny, no je to isto boj.

@happusik Divny je akurat tak manzel,ze si nevie matku upratat. Ok nech je oslava u nej,ale preco pristal na to,ze bez jeho rodiny,teda teba a dietata? Stara pani vyuziva svoju depresiu a presne vie ako ma ist na synacika. Musite si to s muzom vydiskutovat,ze sa ti nepaci jeho postoj. To uz si ako predstavuje oslavovat sam s mamickou a svojou rodinou?