Ako riešiť problémy so svokrou?
Ahojte zienky, pisem tu prvy krat.Zaujima ma nazor niekoho nestranneho,lebo uprimne mam pocit,ze to OK nie je. Dam najprv zakl.info : byvali sme chvilu u svokry (zomrel jej muz,tak sme robili okolo domu,bola depresivna), viac menej sme sa vyhybali,kvoli jej komentarom,mali sme vsetko okrem vchodu oddelene.Po narodeni dietatka slo uplne vsetko dole vodou, prepadovky hore,ako to ona robila,nerobila,prala rucne v potoku..,komentovaka moje prsia,no a co,ze sa dieta z prikrmu vyhadzuje,kadeco som si vypocula a moja zapalna snura sa skracovala.Vydrzali sme to 1rok,holt nech si poradi sama.Manzel ju stale obhajuje, ze je depresivna,a no jeho matka ja to chapem,ale..2roky byvame inde,pravidelne ju navstevujeme,volame ju na vylety,posielam jej fotky,videa.A teraz k problemu: Manzel ide mat okruhliny,nechce oslavu,chcela som ju urobit u nas v byte.Respektujem jeho rozhodnutie. Rano mi vypisovala svokra co idem robit na oslavu.Neodpisala som,dietatko teplotovalo nestihala som az poobede som napisala. prisiel vecer domov s tym,ze bude oslava u svokry v dome,ze mu rano tiez pisala ona ani necakala ci robim/nerobim oslavu predbehla sa akoby : chcem ti urobit oslavu,prides? A prisiel by si aj bez zeny/dietata? A on suhlasil,lebo ved depresia.Aby mala radost.Takze bud pojdem kam ma nechcu,a ani ja nechcem ist a bude pretvarka,alebo nepojdem a zvysok rodiny ma poohovara. co vy nato? Obisla ma,akosi pozabudla,ze ja som manzelka,a ze ak sa mala oslava konat tak u nas nie tam...Neviem ako na nu pozerat,myslela som,ze mame korektne vztahy.
Kľudne daj prečítať túto diskusiu mužovi.
Že mu všetky odkazujeme
- aby prestrihol pupočnú šnúru
- jeho matka nemá depresie
- jeho matka je manipulátor
- je to sebestredna egoistka
- zo syna si robí poskoka, partnera, pajaca na gumičke, už len do postele jej chýba
- neznáša nevestu, ok milovať ju nemusí, ale že neznáša jeho dieta / svoje vnúča a kľudne oželie oslavu bez neho ? To kde sme, veď je úplne prepnuta, ale smrťou manžela to nie je.
- ak nezmení postoj k matke a svojej žene a dieťaťu, tak príde o rodinu a matka mu zostane na krku do smrti. Poznám presne takýto prípad, baba umrela minulý rok a jej syn je osamelý, neschopný druk, alkoholik.
Čo by som urobila ja ? Na oslavu by som nešla, načo veď vítaná nie som ani od svokry, ani muž sa mňa a dieťaťa nezastal, súhlasil s oslavou bez ženy a dieťaťa. Ostatnej pozvanej rodine by som napísala krátku správu, prečo sa nezúčastnim. Nech vedia priamo od teba, a nech porovnajú kto a ako sa správa, predvádza, manipuluje. Ak to nepochopia, kašľať na nich, nestoja za trápenie .
To ten chlap je naozaj vymletý, že nevie pochopiť odkiaľ a od koho vietor fúka ?! Severák ako sviňa
Ja by som išla, s veľkým úsmevom by som priniesla tortu a poďakovala svokre, že sa postarala o oslavu. Potom by som si sadla a nechala by som sa obskakovať. Ani pohár do drezu by som neodniesla. Po skončení by som sa zodvihla, znova poďakovala a odišla, nech si svokra upratuje po návšteve sama.
@happusik a ako vlastne viete ze ma depresiu? Bola na vyšetrení? Lebo keď nie, tak to depresia není, tak to je jej povaha manipulátorska. Veruže tak.
Kľudne daj prečítať túto diskusiu mužovi.
Že mu všetky odkazujeme
- aby prestrihol pupočnú šnúru
- jeho matka nemá depresie
- jeho matka je manipulátor
- je to sebestredna egoistka
- zo syna si robí poskoka, partnera, pajaca na gumičke, už len do postele jej chýba
- neznáša nevestu, ok milovať ju nemusí, ale že neznáša jeho dieta / svoje vnúča a kľudne oželie oslavu bez neho ? To kde sme, veď je úplne prepnuta, ale smrťou manžela to nie je.
- ak nezmení postoj k matke a svojej žene a dieťaťu, tak príde o rodinu a matka mu zostane na krku do smrti. Poznám presne takýto prípad, baba umrela minulý rok a jej syn je osamelý, neschopný druk, alkoholik.
Čo by som urobila ja ? Na oslavu by som nešla, načo veď vítaná nie som ani od svokry, ani muž sa mňa a dieťaťa nezastal, súhlasil s oslavou bez ženy a dieťaťa. Ostatnej pozvanej rodine by som napísala krátku správu, prečo sa nezúčastnim. Nech vedia priamo od teba, a nech porovnajú kto a ako sa správa, predvádza, manipuluje. Ak to nepochopia, kašľať na nich, nestoja za trápenie .
To ten chlap je naozaj vymletý, že nevie pochopiť odkiaľ a od koho vietor fúka ?! Severák ako sviňa
@cacianka napisat tu spravu je fajn napad,dakujem. Musim sa nejak vyjadrit,aby vedeli pravdu,aj ked ak tam nebudem no ktovie co a ako poprekrucaju.
@happusik a ako vlastne viete ze ma depresiu? Bola na vyšetrení? Lebo keď nie, tak to depresia není, tak to je jej povaha manipulátorska. Veruže tak.
@bielasovicka nebola to odmieta, len si to s muzom myslime. Ja nepoznam nikoho takeho ako ona. Ked vstala zlou nohou z postele ryla,vyryala,mudrovala,komentovala co nemala,vyzvedala,komandovala do vsetkeho sa starala,vyhybali sme sa , na druhy den ak nieco chcela sladka ako med, dones,kup,prines,mas pozicat chlieb,zemiaky? Dalsi den akoze chudne nic nejedla ,, potom spi cez den, v noci telka huci,raz vysavat zacala o 1dnej potom je chvilku hyper,ze nakupuje rarohy z teleshopingu a robi si radost, potom zase akoby vstala s lavou nohou ani na pozdrav neodpovie,len pozera na telku . Ako na hojdacke, vzdy sme si davali echo s muzom, nechod dole zas ma naladu.... A no nechce nikam ist,ked ju volame,nikoho stretnut,u nas bola pred 3ma mesiacmi sme 25km od seba, ked je hyper,tak no robi blbosti ako ta oslava teraz u nej Tak no sami sme usudilii,ze asi depresia, je to ako na hojdacke ale to trva uz dlho,len ako sa narodilo dietatko tak sa to vystupnovalo. Ona tvrdi,ze depresiu nema,ked ju muz konfrontoval. Tak ja neviem co jej je. Ale zaujem daky extra o vnuca nema, a ked sme mali covid sa len o syna zaujimala ci ma lieky, ja tehotna som aj skapat mohla.
Tvoja svokra je praobycajna svina a tvoj muz neskutocny trulo.Keby toto urobil moj siel by k mamicke s kufrom a ziadost o rozvod,co je moc toho je vela.Denne je tu x tem o svokrach a neschopnych synoch a po ich precitani dakujem Panubohu za mojho muza.
Ja by som išla, s veľkým úsmevom by som priniesla tortu a poďakovala svokre, že sa postarala o oslavu. Potom by som si sadla a nechala by som sa obskakovať. Ani pohár do drezu by som neodniesla. Po skončení by som sa zodvihla, znova poďakovala a odišla, nech si svokra upratuje po návšteve sama.
@rusalkablack ja sa budem hrat s detmi :D , teda ak pojdem, ale asi pojdem ked okruhliny a urcite sa nepretrhnem, bude tam aj dost ludi, budu ju lutovat aka je unavena, kolko toho porobila tak nech jej pomozu.Len zrejme im napisem, preco je zrazu oslava,a preco je tam, len ci manzel nebude vrcat,ze robim zbytocne rozbroje. On je vacsinou kludny pacifista,nema rad konflikty.
@rusalkablack ja sa budem hrat s detmi :D , teda ak pojdem, ale asi pojdem ked okruhliny a urcite sa nepretrhnem, bude tam aj dost ludi, budu ju lutovat aka je unavena, kolko toho porobila tak nech jej pomozu.Len zrejme im napisem, preco je zrazu oslava,a preco je tam, len ci manzel nebude vrcat,ze robim zbytocne rozbroje. On je vacsinou kludny pacifista,nema rad konflikty.
@happusik Tvoja svokra depresiu nemá. Ona je manipulatorka a herečka hodná Oskara. A hej, žiarli na Teba. Ono dokonca nechce ani svojho vnuka, dieťa jej syna na oslave, takže vpohode vyhoď depresiu z hlavy. Depresia nerovná sa meniť nálady zo sekundy na sukendu a byť zákerný človek. Chce svojho syna pri sebe na furt, má jej vyplniť chýbajúce partnerstvo. A kým to tvoj muž nepochopí, tak vám úspešne krachne to vaše manželstvo. Ako toto môže robiť jedna matka svojmu synovi. Ja som myslela, že matka sa teší, keď je dieťa šťastné a milované a ma peknú rodinu.
@bielasovicka nebola to odmieta, len si to s muzom myslime. Ja nepoznam nikoho takeho ako ona. Ked vstala zlou nohou z postele ryla,vyryala,mudrovala,komentovala co nemala,vyzvedala,komandovala do vsetkeho sa starala,vyhybali sme sa , na druhy den ak nieco chcela sladka ako med, dones,kup,prines,mas pozicat chlieb,zemiaky? Dalsi den akoze chudne nic nejedla ,, potom spi cez den, v noci telka huci,raz vysavat zacala o 1dnej potom je chvilku hyper,ze nakupuje rarohy z teleshopingu a robi si radost, potom zase akoby vstala s lavou nohou ani na pozdrav neodpovie,len pozera na telku . Ako na hojdacke, vzdy sme si davali echo s muzom, nechod dole zas ma naladu.... A no nechce nikam ist,ked ju volame,nikoho stretnut,u nas bola pred 3ma mesiacmi sme 25km od seba, ked je hyper,tak no robi blbosti ako ta oslava teraz u nej Tak no sami sme usudilii,ze asi depresia, je to ako na hojdacke ale to trva uz dlho,len ako sa narodilo dietatko tak sa to vystupnovalo. Ona tvrdi,ze depresiu nema,ked ju muz konfrontoval. Tak ja neviem co jej je. Ale zaujem daky extra o vnuca nema, a ked sme mali covid sa len o syna zaujimala ci ma lieky, ja tehotna som aj skapat mohla.
@happusik nie som odborník, to vyzerá ako mánio-depresia, naozaj by potrebovala odbornú liečbu a lieky. ak to nech ce riešiť ona, nechce jej syn, tak by som tam nechodila, ani ja , ani dieťa, ani muž - buď alebo. Nejaké zmeny nálad, ok - nízky tlak, únava, málo spánku môžu ovplyvniť našu náladu, ale takéto výkyvy sú už chorobné. Mužovi by som riadne vytmavila, že jej skákaním okolo riti a podriaďovaním sa robí medvediu službu. Nerieši to jej problém, len ju podporuje v manipulácii a robí jej opicu na gume
@happusik nie som odborník, to vyzerá ako mánio-depresia, naozaj by potrebovala odbornú liečbu a lieky. ak to nech ce riešiť ona, nechce jej syn, tak by som tam nechodila, ani ja , ani dieťa, ani muž - buď alebo. Nejaké zmeny nálad, ok - nízky tlak, únava, málo spánku môžu ovplyvniť našu náladu, ale takéto výkyvy sú už chorobné. Mužovi by som riadne vytmavila, že jej skákaním okolo riti a podriaďovaním sa robí medvediu službu. Nerieši to jej problém, len ju podporuje v manipulácii a robí jej opicu na gume
@cacianka dakujem skusim si o tej manio dep precitat,lebo fakt je to ako na hojdacke, S muzom som uz X krat riesila nechod,nenos nech si sama poriesi,aby sa hybala. Ona si aj baliky dava dorucovat inde,nie k sebe domov, potom vyvolava,ze ona je doma, ze pride kurier treba ist po balik.Tak robil poslicka,kym sme to nezatrhli. Bude veselo buduci tyzden mna uz hnev presiel, asi som uz rezignovala.Ale muz je informovany, prideme, zjeme obed,tortu,zablahoz a ideme max o pol2hej sme doma. Ja tam den zabijat nebudem,a dieta tam nechce zaspat,takze musi ist domov,lebo bez spanku to je masaker. A este, ze toto bolo 1vy a posledny raz co robila oslavu,takto poza chrbat. Ja som kludna,ale ked zurim zurim :D ,tak vie,ze to myslim vazne,kym sme tam byvali suchala som nohami,ake to uz skoncilo, kuji moc idem googlit a ak to bude sediet dam mu to precitat
@happusik ja by som sa potešila že nemusím organizovať oslavu ja a išla by som samozrejme s mužom aj deťom tam. Sme predsa rodina.
@hopsas za normalnych okolnosti by som sa aj ja, su v tom pozitiva, lenze toto bola ako facka,akoby ma vriacou vodou obarilo, tazko sa to vysvetluje. Boli sme inak dohodnuti s manzelom,tak po tej jobovke som pozerala ako tela na nove vrata. Ja som zvedava ci sa svokra ozve, ci bude ticho az do oslavy. Momentalne ani muzovi nepise, tak ma mozno utlm ja netusim, ktorou nohou vstala z postele.
@hopsas za normalnych okolnosti by som sa aj ja, su v tom pozitiva, lenze toto bola ako facka,akoby ma vriacou vodou obarilo, tazko sa to vysvetluje. Boli sme inak dohodnuti s manzelom,tak po tej jobovke som pozerala ako tela na nove vrata. Ja som zvedava ci sa svokra ozve, ci bude ticho az do oslavy. Momentalne ani muzovi nepise, tak ma mozno utlm ja netusim, ktorou nohou vstala z postele.
@happusik akože nerieš vôbec a keď príde deň oslavy nachystaj seba dieťa a idete spolu s mužom. Neexistuje aby mi svokra povedala že nemám.prist k nim na muzovu oslavu. A to ma svokra fakt nemusí a vidíme sa len na Vianoce.
Neišla by som a manželovi by som to dala poriadne vyžehliť keď si nevie svoju matku upratať a aj snou by som urobila poriadok aj za cenu že bude zle
Neišla by som a manželovi by som to dala poriadne vyžehliť keď si nevie svoju matku upratať a aj snou by som urobila poriadok aj za cenu že bude zle
@clementisa súhlasím,
ja už som stará kofola, naučila som sa že mi nikto nebude sr.ať na hlavu. Veľa vydržím, snažím sa chápať, tolerovať, ustupovať, robiť kompromisy, ale nie do nekonečna. čím ďalej sa tá cesta snaženia a ústupkov skracuje, nie som pre nikoho onuca ani špinavá handra na gume, že mnou bude naťahovať a špiniť. Lebo sa mi potvrdilo, že čím viac sa snažím, tým bolo horšie, ľudia bezostyšne prekračovali hranice, votreli sa na drzo do mojej komfortnej až intímnej zóny, tak som sa naučila slušne ale aj tvrdo, asertívne nastaviť hranice. Čím dlhšie som dovoľovala prekračovať moje hranice, tým viac sa zbierala frustrácia, až som vybuchla a bolo zle-nedobre. Ľutovala som iba jedno, že som to neurobila skôr. Tak sa snažím už krátko po zistení odkiaľ vietor veje eliminovať takéto manipulatívne pokusy, a ups - je to oveľa lepšie.
Aj môjho chlapa usmerňujem - keď vidím a vycítim takéto snahy. Pred časom to bol kolega, prednedávnom iný kolega, teraz jeho rodičia. Tých ospravedlňuje iba vek a diagnózy , že sme tolerantejší a ústretoví, ale tiež kladiem hranice. učí sa to aj môj chlap. koečne.

ona nie je depresívna ale manipulátorka