Ako riešiť problémy vo vzťahu s priateľom?
Ahoj, zakladám túto tému lebo už si sama neviem rady. S priateľom sme spolu 5 rokov, deti nemáme. Ide o to, že asi posledného pól roka mi na ňom všetko vadí, proste vadí mi on, ako keby averzia voči nemu. Vadí mi to čo robi, absolútne sa mi to nepaci (nebudem písať čo), on už aj sľuboval, že s tam prestane, ale samozrejme svoje slovo nedodržal ani raz. A ešte podotknem že o tom vie že mi to vadí ale nezaujíma ho to, stále mi vykrikuje že je to jeho vec, on si môže robit čo chce. Ďalej, vadí mi už len jeho prítomnosť, komunikovať sa snim absolútne nedá, vždy keď niekam ideme, keď sme čo i len spolu doma, tak pozerá do mobilu. Jak je deň dlhy sa ma neopyta nič, len do toho telefónu ťuká. Viem že si nepíše s inými ženami, ani že ma nepodvadza. Keby aspoň robil nie o pre mňa, snažil sa, prejavoval záujem, ale ani to nie, on nič. Neukáže žiadnu snahu, keď sa pohadame, nepríde prvý a neospravedlní sa, nenapraví nič, jemu je všetko jedno mám pocit. Povedala som mu ze od neho odídem a on mi nato že ako chces, že je to moja vec, on sa mi doprosovať nebude. To je doprosovanie toto ? Prosím vás, ženy, poraďte čo s takým chlapom ?
Načo si s ním ked ti na ňom všetko vadí? Rozchod a máš pokoj
Ved sa s nim rozid kde je problem…
Odid a možno si to ani nevšimne 🤷♀️
Ved zrejme ani na jednej strane nie je láska tak co tam chceš ďalej riešiť?
Ja by som si ho vzala a mala s nim aspoň 3 deti
Nic, robi vsetko pre to, aby si to ukoncila ty a on to nemal na rovasi, ale bol za chudiatko odvrhnute. 💔
Je mi ľúto zahodiť 5 ročný vzťah, veľa sme spolu prežili už, verím, že sa to možno zmení po čase
Aha tak ok, tak ked Ti je luto a veris, tak zostan s "frajerom" ktory Ti vadi 😃 prepac neviem co sa na to da povedat. Ak si trosku realny clovek tak si to po sebe precitaj, akoze preco sa to zmeni?
Veď nemusíš hneď zahodiť, stačí začať robiť veci inak, bez neho....ak nechce, ok, idem sama, robím to a to. Občas v tých vzťahoch príde rutina, steteotyp, to je normálne, partneri sa už nejdú zo seba zblázniť....a vtedy treba robiť niečo inak, vzbudiť záujem alebo naopak zistíš, že to nemá cenu
Sklamem ťa ale toto sa nezmení. Tomu chlapovi si úplne ľahostajná.
Nezmení, nebuď naivná a nemárni svoj život. Vrátiť mamičke.
Prosím Ťa. 5 rokov je nič oproti zničenému životu. 5 rokov sa on nezmenil. A ty veríš, že sa to zmení, on sa zmení. Somarina ako voda v koši. Bola by si historický prvá žena, ktorej manžel sa zázračné zmenil o 180 stupňov. Ešte si predstav, že do tohto stavu privedie deti. Budeš si to chcieť hodiť a búchať si hlavu o stenu.
@mischy00 my sme začali spolu s mužom po 3 rokoch vzťahu pracovat v jednej firme, v jednej kancelárií, rok na to prišiel lockdown, ja som bola tehotná nervózna, boli sme spolu ďalšie dva roky nonstop doma.. A teda žiadna ponorka ze by sme si takto liezli na nervy neprišla.. V tomto vzťahu proste nie je žiadna láska, su spolu 5 rokov, nie 15, dosť skoro na nejakú takuto krízu, čo by sa ešte dala zmenit 🤷♀️
@13uzivatelka11 vieš, veľa chlapov ma silné reči, keď im povieš, idem preč a podobne. Jasné, chod si......a keď začne baliť kufor sa roztrasu ako ratlik, preto vravím urob veci inak a keď ani to nepomôže, tak asta la Vista...
A možno nakoniec zisti aj autorka, že je jej bez neho lepšie
Nechcem byt neprijemna, ale ak ho ty vkuse komandujes a chces od neho aby sa v niecom zmenil, tak mne by sa tiez nechcelo byt prijemny na taku zenu.. ale to z toho popisu vobec nevieme co to je, ake zmeny od neho ziadas atd.. niekedy pomoze totalne netlacit, bud stastna, spokojna, venuj sa svojmu stastiu a ak aj napriek tomu bude oduty pozerat do telefonu, vies ako dalej 🙂
leziete si na nervy zrejme obvaja... nielen on tebe ... chodte na cas od seba,majte rozlicne konicky aby ste sa mali aj o com rozpravat a ak to nepomoze hold je koniec,, umna by boil uz v momente,kedy by mu bolo jedno ze odidem
Poviem to na hulvata, je ti luto zahodit 5rocny vztah, tak sa trap este 10 rokov, urob si s nim aspon dve deti a potom zacinaj od nuly s dvomi detmi a hulvatskym ex. Zamysli sa, vsetko ti na nom vadi, jemu si ukradnuta, laska tam uz nie je. Radsej zahodit 5 rokov ako pol zivota.
Cakas v pristave na vlak,ale ten nepride,ani o rok,ani o dva...
Tak tebe je luto zahodit 5 rokov spolocnych zazitkov, ale nie je ti luto zahodit 50 rokov zivota vedla nejakeho dohuleneho degesa, pre ktoreho si menej ako to 💩 co z neho rano vypadne do zachoda, chapem to spravne?
Dobre teda, nemam argumenty na toto.
Urob si s ním dieťa, to vyrieši všetky vaše problémy. Slobodné mamičky na modrom koníku ti potvrdia, že je to zaručený recept na celoživotné šťastie.
Pre neho je to, aby ukázal záujem, snahu, že mu na mne záleží, doprosovanie sa mi, on sa mi nebude doprosovať, prísť ma, keď chcem ísť, mám ísť, on sa nebude doprosovať. Žiadnu snahu ani záujem nevidím od neho, alebo to aby mi dokazal že mu na mne záleží.
ma ta na haku.. mozno on sam len caka na to kedy to utnes.. aby on nebol ten zly a mal uz konecne pokoj, tiez som to par x takto urobila
Nič s ním. Nechápem čo riešiš, tebe sa hnusi, on ti povedal ok choď. No tak? Problém vyriešený.
Proste to nie je ten pravý. Čo mu chces obetovať ďalších 5 rokov a potom si búchať hlavu o stenu, že si stratila vlastne 10🤔? To jeho správanie je správanie človeka, ktorý nemiluje a neváži si ťa. Zachovaj si ako takú hrdosť a kopni ho do riti. Uvidíš ako sa ti uľaví......a jemu to bude fuk, to uvidíš tiež
utekaj z kratšej cesty...aby si takto nestrávila ďalsích x rokov..
@mischy00 ved ako áno, určite by mu to prišlo ľúto, ale už keď ho dlho prosila nech zmeni určite veci a neurobil to, asi ju až tak veľmi neľúbi.
Vy sa máte už obaja "na háku". Načo to chcete predlžovať a byť v tomto akože vzťahu? Ty si mu ľahostajna,on tebe vadí. O čom to má byť?
Spomienkový optimizmus? Áno,ten existuje,ale zit z neho sa nedá navždy. Bohužiaľ,nie všetky vzťahy vydržia,to je holý fakt.
A ver tomu,že skôr či neskôr pôjdete od seba. Buď rada,že spolu nemáte deti a zrejme ani nijaké záväzky typu hypotéka, spoločné bývanie atď. Normálne si poviete,že ok, nevyšlo to,a choďte od seba ako dospelí ľudia, každý svojou cestou.
Véď si to po sebe prečítaj. Toto nie že žiadne terno. Chlap, ktorému sa musíš doprosovať, ktorý sa uráža, ktorý nevie komunikovať. Aktívne Ti ukazuje, kde Ťa má, a ty nič. Nič sa nezmení len tak. On to aktívne nechce. Nezmení sa. Ani po 10tom dieťati. Toto ani nie je chlap, len nejaký zakomplexovanec. Prečo preboha lipňes na niečom, čo je dávno mŕtve a nikdy sa to nezmení? Véd k Tebe nemá ani základný rešpekt, nevie a nechce komunikovať, tvoje pocity sú mu ukradnuté, nevie povedať prepáč. To sú úplne základné piliera pre vzťah, aby fungoval. Vy nič z toho nemáte.

A co s nim ako chces robit? Naco si s nim ked Ti vadi? Fakt nerozumiem ake rady cakas po tomto prispevku, ved toho cloveka vlastne neznasas.