icon

Ako riešiť problémy vo vzťahu s priateľom?

5. apr 2025

Ahoj, zakladám túto tému lebo už si sama neviem rady. S priateľom sme spolu 5 rokov, deti nemáme. Ide o to, že asi posledného pól roka mi na ňom všetko vadí, proste vadí mi on, ako keby averzia voči nemu. Vadí mi to čo robi, absolútne sa mi to nepaci (nebudem písať čo), on už aj sľuboval, že s tam prestane, ale samozrejme svoje slovo nedodržal ani raz. A ešte podotknem že o tom vie že mi to vadí ale nezaujíma ho to, stále mi vykrikuje že je to jeho vec, on si môže robit čo chce. Ďalej, vadí mi už len jeho prítomnosť, komunikovať sa snim absolútne nedá, vždy keď niekam ideme, keď sme čo i len spolu doma, tak pozerá do mobilu. Jak je deň dlhy sa ma neopyta nič, len do toho telefónu ťuká. Viem že si nepíše s inými ženami, ani že ma nepodvadza. Keby aspoň robil nie o pre mňa, snažil sa, prejavoval záujem, ale ani to nie, on nič. Neukáže žiadnu snahu, keď sa pohadame, nepríde prvý a neospravedlní sa, nenapraví nič, jemu je všetko jedno mám pocit. Povedala som mu ze od neho odídem a on mi nato že ako chces, že je to moja vec, on sa mi doprosovať nebude. To je doprosovanie toto ? Prosím vás, ženy, poraďte čo s takým chlapom ?

Strana
z2
dollyzv
5. apr 2025

Prechodeny vzťah..ste spolu dosť dlho a nikam ste sa neposunuli…žiadna rodina,dieťa,svadba..ten vzťah nieje nijak vyzivovany…môže ti byt ľúto zahodiť 5rokov nefungujúcej vzťahu,alebo s ním ostan a zahod 10rokov premarneneho života…

alexka89
5. apr 2025

Však ak ti je ľúto tých 5 rokoch tak snim . Ostan v kontakte občas si vyjdite von alebo ak chces zaspasuj ale ozaj to s ním na vzťah není...alebo sa rozíd a hľadaj niečo lepšie. Rýchlejšie zabudneš a nebude ti nič ľúto.

gelifil
5. apr 2025

kopni ho do riti

zmrzlinka2021
5. apr 2025

Autorka,

Úprimne myslíš si, že toto je vhodná osoba na manželstvo a rodičovstvo?

anketkarka
5. apr 2025

Žiadnu snahu neukáže, že mu záleží, lebo nezáleží. Chceš ho meniť a je mu je dobre byť sám sebou. Tebe on nevyhovuje. Ľutuješ zahodiť 5 rokov a zahodiť celý život neľutuješ?

zmrzlinka8
5. apr 2025

@enmery myslím, že skutočný problém a dôvod, prečo
človek ostáva v zlom vzťahu, spočíva v tom, že vlastne nevie, ako má vyzerať naozaj dobrý vzťah, alebo človek neverí, že takýto vzťah vôbec môže mať a tak sa uspokojí s niečím nefunkčným.
to len také moje filozofické zamyslenie

ivec16
5. apr 2025

5 rokov je nic stale odides z kratsej cesty… teraz ti vadi a ty s nim chces ostat dalsich 40
rokov… nie nie… dobre si to premysli

obludamala
5. apr 2025

Ved len keď si to sama po sebe prečítaš musíš usúdiť, že to nemá zmysel. Ísť od seba čím skôr a nezahadzovat drahý čas s niekym, s kým evidentne nemáte budúcnosť.

Druhá možnosť, ak by si chcela byť práva Slovenská trpitelska žena, je spraviť si s ním dieťa a prežiť celý svoj život nešťastná....ale snáď tieto normy sa čím ďalej tým viac budí týkať len predošlých generacii

autor
5. apr 2025

@andrea2323 ja ho v ničom nekomandujem, on veľmi dobre vie čo ja chcem, povedala som to hneď na začiatku dosť jasne, chcem vidieť snahu, záujem, že mu na mne záleží a nie som mu ukradnuta lenže keď ti povie že keď chces ísť tak chod namiesto toho že nechoď ale chcem aby si ostala tak to naozaj snaha nie je.

obludamala
5. apr 2025

@marhulka13 👌😂😂😂

autor
5. apr 2025

@dollyzv to je pravda, veľakrát som sa ho už aj pýtala, že kedy ma aspoň požiada o ruku, no nejako sa k tomu nemal a doteraz nič. Je mi to debilne ho doslova prosiť o to lebo podľa mňa to ma byt samozrejme a ma to chcieť urobiť v prvom rade on sám. On si riesi svoje veci, venuje sa svojim záľubám a mne keď sa to nepaci tak mám ísť, že on je dospelý človek a bude si robit čo chce a mňa tým nijako neobmedzuje ani mi neubližuje no opak ne pravdu a on to sám vie že tým čo robi mi ubližuje a xkraz prisahal že prestane no vždy sa k tomu nejako vrátil a teraz po novom s tým vyjadrením že je teda dosplely a môže ai robit čo chce

obludamala
5. apr 2025

@zmrzlinka8 presne tak. Ja až keď som spoznala terajšieho partnera, tak som zistila som, ako vlastne vyzerá láska. To predtým boli chabé napodobeniny. Hold nemala som správny vzor z domu. Tak ma to až život sám naučil po 30ke.

obludamala
5. apr 2025

Ja myslím, že v živote na teba ešte čaká ten pravý. Tak nestrácajú svoj život s človekom, čo za to nestoji

enmery
5. apr 2025

@zmrzlinka8 Samozrejme, že je to z domu. Ibaže vieš, tu ti ženy budú tvrdiť, že niečo ako generačná trauma neexistuje. Napr mne sa páči, že už toľko žien z rôznych chorých vzťahov o tom hovorí a dajú sa nájsť také príbehy na nete stovky. A nič. A keď čítam túto autorku, ona ho o všetko prosí, on ju ignoruje správa sa jak decko, ignoruje to, že jej ubližuje niečím. Proste ju má za menej ako špinavú botasku a ona tu hore narieka, že ju nepožiadal o roku. Totálne chce meniť nasilu dospelého človeka, ktorý ju má za nič. A zmení sa tak tak k horšiemu. Doslova je zúfalá, že nejaký nerešpektujú muž ju nechce.

autor
5. apr 2025

@enmery kedysi mi dal pocítiť, že som bez neho nič že nič bez neho nezvládnem, mám to doteraz v hlave a ťažko sa od neho odpútať.

enmery
5. apr 2025

Len emocionálny žobrák ponižuje svoju ženu. Čítaj, pusti si príbehy takých žien. A dozvieš sa tam jednu vec-každa jedna z tých žien ľutovala len jedno, že neodišla skôr.

lucialucy43
5. apr 2025

No jednoducho už si leziete zrejme na city obaja nikam to nespeje max k rozchodu

sevrin
5. apr 2025

"Vadí mi to čo robi, absolútne sa mi to nepaci (nebudem písať čo)"

... mňa by to zaujímalo čo robí... onanuje s tvojimi nohavičkami natiahnutými na hlavu?

autor
5. apr 2025

@sevrin ja som si pýtala radu ohľadom niečoho iného, nie aby tu niekto riešil čo robi, napísala som, že to nebudem písať, je to naša vec a mám nato dôvody nepísať to na verejne fórum. Ak nemáš čo napísať iné k téme, ani to nekomentuj radšej. Dik

retatka
5. apr 2025

Ty nemôžeš nikoho nútiť aby mal o teba záujem a aby ťa miloval .Keď to tak necíti a nechce ťa, nuž stáva sa, už rozhodnutie ostáva na tebe.Veď ti dáva jasne najavo aby si odišla alebo ste sa rozišli .Priemerne inteligentná žena pochopí a urobí patričné kroky .Či budeš večná trpiteľka, sem tam si ponadávaš, napíšeš na siete a budeš sa ho naďalej držať zubami - nechtami tak ako niektoré jednoduché ženy? Alebo chceš prežiť svoj život v láske , harmónii s milujúcim človekom, ktorý pre teba urobí prvé aj posledné ?Máš to vo svojich rukách.Veľa šťastia

sevrin
5. apr 2025

Tak potom neviem čo tu riešiš, každá normálna žena by ho už dávno poslala do riti a ty si tu ideš po rady ako keby si bola nesvojprávna

lusyc
6. apr 2025

Aké odputanie? Ved on nie je pripútaný k tebe, tak čo vôbec riešiš?! Posli ho k vode a ži konečne. Máš jedinečnú šancu zachrániť svoj život pred živorenim (minimálne emocionálnym, ako to uz byva zvykom, s detmi aj ekonomickym a socialnym) s debilom.

domkakvet
6. apr 2025

Toto je na rozchod.

Strana
z2