icon

Ako riešiť rozdielne pohľady na rodinné dovolenky?

12. júl 2025

Ako by ste riešili takú situáciu - nemám rada dovolenky. Celkovo nemám rada kúpanie, neznášam to od malička doteraz. Som typický introvert, rada mam veci na svojom mieste a svoje domáce pohodličko.
Manžel naopak rád cestuje a rodinnú dovolenku považuje za niečo, co musí byť.
Ako toto vyriešiť k spokojnosti?
Ja to nejako vždy pretrpím a rátam dní do odchodu.
Máme dve deti a tým je to úplne jedno, kde sa kúpu alebo hrajú, stačí im aj doma bazén alebo hojdačka, skakaci hrad ci zmrzka. Unavené sú, upišťane, každú chvíľu rev pre niečo, jednoducho si to neuzivam.
Manžel je spokojný.
Aši sa toto nedá vyriešiť, tak aspoň výlev. 🤷🏻‍♀️🙂
Pripadne ak máte nejaké návrhy. Ďakujem

Strana
z2
lucia13022023
12. júl 2025

Ostaň doma.

zmrzlinka2021
12. júl 2025
@eeffka

@anonym_autor ty nie si introvert ale domaci knedlik. Byt niekde s rodinou, o nic sa neatarat, dostat jedlo pod nos a este frflat 😱

@sisaka
@eeffka
Ja nechápem prečo si všetko ľudia ospravedlňuju introvertizmom.

mamina7070
12. júl 2025

ostan doma posli na dovcu muza deti a nech vezme babku

ivangeline
12. júl 2025

Nájdite destinácie, kde budete spokojní obaja. Však aj keď neznášam teplo a vodu, tak all inclusive, kde mám navarené, na izbe klímu a deink hocikedy nemôže uškodiť. :D Muž by sa šál mal viac činiť a brat tie deti viac on k vode… Alebo tiež, kde sú aj hory, kde je čo vidieť, nejaké pamiatky, podľa toho čo ta baví a zaujíma… Vždy sa dá nájsť kompromis. Aj keby šiel na dovolenku len on sám s deťmi alebo jedným dieťaťom..

ravehami
12. júl 2025

@anonym_autor rozdelenie introvert, extrovert a ambivert sa primarne vztahuje na sposob akym clovek cerpa energiu..tvoj opis nijak neukazuje na introverta..mne prides len otravena zo zivota, zmen pohlad na zivot a mozno svoje deti nebudes tak negativne vykreslovat a hadzat na nich to co ta akoze obtazuje

kristina2412
12. júl 2025

Keď sa staneme rodičmi musíme sa občas trocha prekonať v prospech potrieb niekoho iného...nebaví nás vždy vymetať ihriská , sledovať detské filmy, zúčastňovať sa detských osláv, prípadne mať doma ďalších 5 cudzích detí... Mňa napríklad nebaví turistika ,ale niekoľkokrát do roka zdvihnem zadok, obujem turistické boty a šlapem celý deň a naozaj ,tá detská radosť mi stojí za to. Môj manžel nemá veľmi rád dovolenky pri mori , doslova na tom slnku trpí 🤣pár rokov som vzala na dovolenku miesto neho moju mamu, ale teraz , keď zomrela , pôjde on. Cez leto ideme na pár túr lebo to má rád môj manžel , k moru lebo to máme radi my s deťmi a snažíme sa ísť na pár nocí aj do nejakých kúpeľov, lebo to je to, čo máme radi všetci. Dôležité je, aby ste občas robili aj čo máš rada ty, nieje dobré sa neustále len prispôsobovať...

anonym_d407b9
13. júl 2025

@anonym_autor no u nás to bolo vždy opačne. Najskôr uhundrany manžel, kt. rozhodne nemusel tráviť dovolenku s rodinou a už vôbec nie pri vode,no ostával väčšinou na izbe pri svojej práci, sem tam sa premohol a pridal sa k nám. Prestalo má to baviť a už roky chodím na dovolenky s deťmi sama a vyhovuje to všetkým, mne deťom aj jemu. On s nimi zas robí aktivity ktoré mňa nebavia. No a niečo robíme spolu čo máme spolocne. Nikde nie je napísané že musíme robiť všetko spolu a musíme mať radi rovnaké veci. Ostan doma a hotovo, normálna vec, nebudeš ani prvá ani posledná a bude to konečne dovolenka aj pre teba kedy si konečne doma oddýchneš od detí. Každý by mal zvládnuť pár dní sa postarať sám o svoje deti. Aj on by mal viac času na rozhovory s nimi, na také len ich dobrodružstvá. Mne to príde úplne normálne a veľa ľudí to tak aplikuje.

autor
13. júl 2025
@anonym_d407b9

@anonym_autor no u nás to bolo vždy opačne. Najskôr uhundrany manžel, kt. rozhodne nemusel tráviť dovolenku s rodinou a už vôbec nie pri vode,no ostával väčšinou na izbe pri svojej práci, sem tam sa premohol a pridal sa k nám. Prestalo má to baviť a už roky chodím na dovolenky s deťmi sama a vyhovuje to všetkým, mne deťom aj jemu. On s nimi zas robí aktivity ktoré mňa nebavia. No a niečo robíme spolu čo máme spolocne. Nikde nie je napísané že musíme robiť všetko spolu a musíme mať radi rovnaké veci. Ostan doma a hotovo, normálna vec, nebudeš ani prvá ani posledná a bude to konečne dovolenka aj pre teba kedy si konečne doma oddýchneš od detí. Každý by mal zvládnuť pár dní sa postarať sám o svoje deti. Aj on by mal viac času na rozhovory s nimi, na také len ich dobrodružstvá. Mne to príde úplne normálne a veľa ľudí to tak aplikuje.

@anonym_d407b9 on chce, aby som šla. Posielala som ho s kamošmi, nevedia sa rozkyvat už rok, aby niekam šli. (lyžovať a pod).

anonym_fa9e15
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_d407b9 on chce, aby som šla. Posielala som ho s kamošmi, nevedia sa rozkyvat už rok, aby niekam šli. (lyžovať a pod).

@anonym_autor ty si skôr taká čudná, a nie introvert. Máš takú povahu, len prosím ta, nenauc svoje deti na tutu svoju povahu 🙏

nelili1978
13. júl 2025

@anonym_autor no, u nás je to tak, že môj muž sa rád váľa v rezortoch a ja mám radšej aktívnu dovolenku, najlepšie poznávací zájazd. Takže v lete rezort a s dcerou poznavačky, keď sa dá

tyriss
14. júl 2025
@janinah

Akonahle más rodinu tak už nemozes kopať len sama za seba.Deti doma na dvore nenauciš ako sa spravať napr.v reštike.na plaži s inymi deťmi.Hladaj aj na dovolenke niečo pozitivne pre seba.A mysli na to.ze ten cas ked sú deti male netrva 100 rokov.Uzivaj si to pišťanie.velmi rychlo ten čas preleti.

Autorka necudujem sa ti. Dovolenka s detmi nie je dovolenka v pravom slova zmysle (oddych, relax, neriesit absolutne nic iba si uzivat a manazovat svoj cas podla seba). Je to iba ine miesto, kde sa o nich staras za nemale peniaze pritom ak su male nebudu si to absolutne pamatat. Trepat sa s malymi detmi po dovolenkach, lietadlami, kde cirkuluje vo ventilacii ktovie co a len cakat, ze pol dovolenky sa niekto bude pri chorom dietati/detoch striedat na izbe v cudzej krajine. No to mi je teda oddych. Absolutne ta chapem. Detom v nizkom veku je jedno ci su doma pri nafukovacom bazene, na ihrisku alebo xy km v inej krajine.

ha_ha
14. júl 2025

A kde je problém? Raz do roka prežiješ dovolenku. Zvyšných 51, či 50 týždňov môžeš byť doma. Skús sa na to pozitívne naladiť, nie tak, že preboha, to zase bude hrozné, musím to len nejako vydržať. S takýmto pocitom sa tam nebudeš nikdy cítiť dobre.

nelka93
14. júl 2025

Ty nie si introvert ale domased. Ja ako introvert nemám najmenší problém s dovolenkami , práveže cestovanie aj pre introverta je super, lebo sa vobec nemusíš baviť s ľuďmi. Tebe sa proste nechce

maciatkolulu
14. júl 2025
@janinah

@gemerka17 poldnovy ci jednodnovy vylet nie je tyzdenna ci dlhsia dovolenka.Aj ja som chodila sama s deťmi,ked muz nemohol,ale napr.na kupalisko len s nim,nemam oci aj na chrbte.Nemoze byt jeden na dovolenku a druhy sa na tej plazi ustve.A ma to byt rodinna dovolenka.

@janinah tak zase ...bežné som chodievala s deťmi sama na kúpaliská v lete a dali sme to a kamoška s tromi,zase nemusím čakať na muža pri každej akcii. Pokiaľ sa vedia dohodnúť,tak nech robia ako to vyhovuje im. Bežné chodím sama na dovolenky s kamoškami a deťmi a žijeme. Aj deti. Nie je dobré nikoho do ničoho nútiť. Nevidím nič zle na Tom,ak by chlap zovrel k moru sám decká. A potom išli niekam,kde to vyhovuje obom,keď aj ja dvore. Nie je povinnosťou absolvovať rodinné dovolenky,kde sa aj tak poväčšine všetci už pri odchode dosekaju 🤣

ha_ha
23. júl 2025
@olimuc

Chod na AI s animatormi …. Deti k animatorom. Chlap do mora a ty na izbu s knihou. Kazdy je upratany a nemusis sa stresovat. Raz do roka to date

@olimuc Strašná predstava SPOLOČNEJ rodinnej dovolenky. Každý sám. 👎

Strana
z2