Ako riešiť rozdielne životné plány a rodinné napätie?
Mám vzťah, stretávam sa s danou osobou rok a spolu sme asi 4 mesiace. V poslednom čase ma však trápi viacero veci. Keď sa rozprávame o budúcnosti, ja by som chcela taký tradičný život - svadbu, deti. On však chce skôr cestovať, veľmi nechce deti, resp. povie, že chce, ale že tak o 10 rokov (ja mám 27, o 10 rokov budem mať 37 a to budú biologické hodinky takmer v čudu). Taktiež ma trápi jeho mama. On je už po vysokej škole a býva sám, ale nedokáže si predstaviť vzdialiť sa od rodičov do iného mesta (čo je problém, lebo to kde býva je naozaj zapadákov a nie sú tam príležitosti ani pre mňa doštudovať atď. a vlastne ani pre neho)... hovorí, že tam nechce žiť, že sa tam všetko zatvára (chce podnikať), ale zároveň proste nevie odísť, lebo rodina... jeho rodina je taká normálna, len problém je naozaj tá mama. Je to extrémne toxická a manipulatívna osoba, nemá ma rada lebo hovorí že on je "jej" a musí sa o ňho so mnou biť. Taktiež mu urobila veľa mentálnych problémov, kvôli ktorým chce ísť stále ku psychológovi ale napriek tomu sa s ňou stretáva niekoľkokrát týždenne, ona mu skoro stále česť výnimkám robí cirkusy, ale on aj tak chce. Ja nechcem, aby sa s ňou nestretával, len mi vadí, že potom jeho psychické zrúcania riešim ja a on ma hucká, aby som k nej tiež chodila na návštevy, grilovačky...
snažili sme sa prehovoriť si viackrát ako dvaja dospelí ľudia, no riešenie šlo niekam mimo, viem, že sa kvôli tomu trápi, nič veľmi meniť nechce a nejak to ani nechce vyriešiť, proste nevie čo a jak a tak aj po porozprávaní hrá mŕtvu rybu, akoby problémy neboli , zrobí so po svojom a potom ma znovu ťahá napr. k jeho mame, alebo nehovorí o budúcnosti, že nejak bolo nejak bude. Čo mám robiť?
ked sa nechce zmenit a ani posunut utekaj z kratsej cesty
Celé zle pre teba
co mas robit? ak chces zit, chod dalej.. ak chces riesit problemy, tak s nim zostan
@annyejnji nemyslím,že kardinalny problém je mama.
Možno skôr jeho výhovorka. Je mu asi dobre užívať si momentálny život a neprevziat zodpovednosť za teba,možnú rodinu,zmeniť budúcnosť....možno sa toho iba boji.
Ale asi toto nie je chlap pre budúcnosť. Teda,pre vašu budúcnosť. Keďže túžiš po iných veciach ako on.
Nedá sa muž nútiť do svadby,deti...
Na toto je randenie a spoznávanie sa na začiatku vzťahu, aby ste zistili, či máte rovnaké názory v dôležitých veciach, smerovanie v živote a hodnoty… vy zjavne nemáte a tie rozdiely sú tak veľké, že nevidím ani priestor na kompromis, jeden by sa musel obetovať a trápiť… ukončite to radšej skôr ako neskôr, obaja máte možnosť stretnut niekoho s kým budete mať na život a budúcnosť rovnaký pohľad
Ja som si za mladych cias tiez myslela, ze musim kazdeho zachranit a ochranit.
Zodpovednost nesies za seba a svoje malolete deti. Najdi si dozreteho chlapa a hentoho chlapca nechaj, nech dozrie, popripade sa na neho nejaka ina dievcina ulakomi. Hovorim z vlastnej skusenosti.
Zivot he velmi kratky na to, aby si plytvala svojou energiou. Tu si nechaj pre seba.
@annyejnji pre tvojho priateľa riešiť takúto mamu je veľmi náročné. Už vôbec len kým mu to naplno dôjde potrvá. Jedine úplným odstrihnutim sa toho dá na komplet zbaviť. A to je najnáročnejšia vec ever odstrihnúť rodiča alebo vlastné dieťa. Na tvojom mieste by som asi od neho odišla len skrz to že máte úplne iný pohľad na deti a rodinu no a tento typ svokry nie je nič moc a ste spolu len 4 mesiace po 4 rokoch by to viac bolelo.
@annyejnji po 4.mesiacoch vztahu sa borit v problemoch? Mas v tomto obdobi riesit uplne ine veci, ovela prijemnejsie
@annyejnji neviem,predstaviť si toto celé o 10 rokov s deťmi,ak náhodou budú ,no nie,to by bolo. Proste pokiaľ sa on neposunie ďalej,od jeho mamy ,tak tam nevidím nijakú cestu. Akože riešiť ho psychicky stále a pri deťoch ešte aj deti lebo tvoja svokra by ich deptala všetkých,tak to teda nie. Plus asi máte rozdielne názory na rodinu ,kedy a či vôbec mať deti,nuž odišla by som z kratsej cesty.
ved nema ziadnu ani len podobnu viziu o buducnosti
Ak máte toľko problémov už po 4 mesiacoch, nie je rozumné očakávať, že niekedy v budúcnosti by to mohlo byť lepšie.
Koľko rokov má priateľ? Lebo toto vyzerá tak, že on ak nemá ešte 30, je ešte veľmi spätý s mamou a ani nechce ešte vlastnú rodinu, záväzky. Ešte nato nedospel.
Ak sú problémy na začiatku vzťahu nepokračovala by som v ňom.
Rozist sa.
Ked ešte nevie čo chce, tak dobre vieš, čo... lebo ty vieš jasne, čo chceš..a s ním to nevidíš..
Je dospelý človek, zodpovedný sém za seba. Máte odlišné názory a predstavy o budúcom živote. Spoločná domácnosť u vás nemá existenciu. Tento vzťah nemá význam.
Nájdi si priateľa, s ktorým si budete rozumieť a mať spoločné záujmy.
@annyejnji nemozes priatelovi zakazovat, aby sa stretaval s mamou. Nech je to akakolvek fuchtla a robi mu v zivote zle ci uz vedome alebo nie, nakoniec budes zla iba ty. On sam musi prist do bodu, kedy si uvedomi, ze mama mu ničí zivot a musi sa chciet odstrihnut. Kedze ale nema viziu nikam odist, tak pravdepodobne mu bude matka zasahovat do zivota cely cas a hodnotit jeho frajerky.
Zid z kratsej cesty. Mozno sa potom aj chalan spamata a pochopi, preco je tam kde je. Ty to ale urob pre seba, nie kvoli nemu.
Nájdi si iného. Takého s ktorým budete mať rovnaké názory a plány na život. Tento nech je teda s mamou keď to tak veľmi potrebuje. Časom by ste sa aj tak rozišli alebo by si sa prispôsobila a bola nešťastná
@annyejnji Utekaj. Rýchlo a ďaleko.
Ak chces žiť spokojný život s tymto chlapom to nepôjde. On už ma vzťah s mamičkou. A ako chce cestovať keď sa nevie odtrhnúť ani na chvíľku od mamičky? Zoberie ju so sebou? Kazdy ste niekde inde. Tu nebudeš partnerka ale terapeut a vždy tá druhá

Ty musis vediet, co robit. Toto co si pomenovala nie su nijake detaily, su to dost rozdielne nazory na podstatne zivotne otazky.