icon

Ako riešiť spor so susedou kvôli mačke?

26. aug 2024

Dobrý deň, prosím vás máme kocúra v byte, nechodí von je to čisto vnútorná mačka. Susedia sa sťažovali, že nám vybieha na chodbu keď sa otvoria dvere, nič nerobí ale suseda sa boji mačiek a minule sme sa stretli na chodbe vybehol aj on a zľakla sa. Odvtedy su problémy, non stop volá domácej, že tu máme hluk z nej, ide smrad z bytu, má u nej! Doma chlpy.
Máme ho doma tri roky, doteraz to nevedela, smrad nemáme, hluk nerobí, väčšinu času spí a hlavne doteraz o ničom nevedela tak bolo dobre. A vyhráža sa, že nás udá, lebo zaňho neplatíme dane, už na nás volala slobodu zvierat. Najnovšie chce na schôdzi zakázať mačky v bytoch. To akože môže? Dane neplatíme ale z toho dôvodu, že tie dane sú za vonkajšie priestranstva parky, sáčky atď. A to nevyužívame, nemám problém zaplatiť dane ( keď tak poraďte prosím či treba). A môže na schôdzi toto navrhnúť? Máme nad nami psa, ktorý neustále škrabka pazurmi na podlahu keď behá, ale ani by mi nenapadlo sťažovať sa, veď je to normálne. Ale o psoch ona nechce rozprávať, ona chce len mačky zakázať. Čo mám teraz robiť

Strana
z2
dominikamacakova
27. aug 2024

No akože mám susedu, ktorá sa bojí mačiek a bojí sa aj našich mačiatok. Jej vnúčatá ku nám majú zakázané chodiť lebo máme mačiatka... Minule kričala na moju štvorročnú dcéru nech ide ku nej zobrať mačku lebo jej tam vbehla na dvor a ona ju tam nechce. Čo ti poviem 🤦😂 Chvalabohu sa sťahujeme aj s mačkami.

jana0412
27. aug 2024

Keď u Vás boli zo slobody zvierat, aj Vám dali nejaký doklad, že boli u Vás? Lebo jej povedzte, že podáte na ňu trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie. Ak Vám zo slobody zvierat dali papier, že nezistili žiadne týranie, tak to potom použijete na polícii ako dôkaz, že si henta vymýšľa. A ešte to TO môžete doplniť o šikanovanie z jej strany. Ja som tiež bývalá v činžiaku a mala som dvoch kocúrov a len dôverníčka vedela.

candii
27. aug 2024

Je to byt v tvojom osobnom vlastníctve ? Ak áno, tak ti suseda môže fúkať práškový cukor do riti a ty si môžeš nasťahovať domov aj ďalších 10 mačiek. Je to tvoje osobné vlastníctvo a nikto ti nemôže diktovať co u seba môžeš mať a čo nie. Aj keby to neviem kto odhladuje. Môžu akurát tak riešiť spoločne priestory a to je všetko.

oskvarka
27. aug 2024

ja tiez nemam rada macky ale teda ako uz len macka robi hluk .. to si ani predstavit neviem..

dobrevychovany
27. aug 2024

U sestry vo vchode sa nasťahoval jeden so som. Celý vchod naklusal k nemu, zazvonili a povedali mu, že buď vyhodí psa, taký maličký psík, alebo mu tak znepríjemnia život, že sa z toho zblázni. Na druhý deň už psa nemal a je kľud.
Mačky von nechodia, u nás v bytovke ale vidím, že vypustia mačku na pár hodín von, potula sa a potom čaká, až jej niekto otvorí aby sa mohla vrátiť. Dokonca od cudzieho ani žrať a piť nezoberie. Ale nikto ju nevyhadzuje. Pokiaľ neoštieva výťah ako susedov pes, tak nie je problém, alebo nemučí zvieratá. Susedu treba ignorovať. Sú ľudia, ktorí nemajú radi zvieratá a tých neprerobíš

aandrea9
27. aug 2024

Kašli na susedu. Ak by ste boli v najme a nemáš súhlas majiteľa bytu, bol by problém. Ak si vo svojom, nerieš. Naše dve sa venčia bezne na schodišti a nikto nemá problém. Je to o ľuďoch. Navrhnúť to môže ale to by som potom navrhla aj zákaz psov a bola by prehlasovana určite.

cacianka
27. aug 2024

@oskvarka trénuje bubny pre AC/DC 🤣

macamata
27. aug 2024

Srdečne zdravím. Susede treba povedať,že keď neprestane podáte na ňu trestné oznámenie za ohováranie a obťažovanie. Myslím,že si to rýchlo rozmyslí. A ak nie tak by som to skutočne urobila. Ono človek chce mať pokoj v susedstve a celkovo ale keď sa nedá tak sa proste nedá.
Dane za mačku sa skutočne neplatia a tiež by som si vypýtala potvrdenie od veterinára ako dlho s ním chodíte na očkovania atď ( čiže dôkaz o tom,že o ňom ROKY NEVEDELA) I to by som jej povedala, že sú dôkazy o jej klamstve. A že keď by chcela postrčiť nejaké " dôkazy "- mláky alebo čosi,že to dáte do labáku a budete sa s ňou súdiť . Že to tak nenecháte. Ona dá pokoj. Možno bude ešte chvíľu frfľať a ohovárať ale dá pokoj časom. Držím palce. S pozdravom Martina

autor
28. aug 2024

Ženy práve mi volala domovníčka, že na nás suseda zavolala policajtov, lebo jej naša mačka poškodila dvere dnes. Od rána nie sme doma, mačka je vo vnútri, ona ani nechodí von na chodbu. Už sa teším čo bude keď prídem domov. Preboha veď to nemá ako dokázať ani, to je slovo proti slovu. Ja jej nebudem klamať, že mačka zomrela alebo sme ju dali preč, náhodou ju zbadá a bude zase to isté dookola, môžem ju udať za obťažovanie alebo nieco? Ako sa to vlastne rieši

pikachu999
28. aug 2024

Domov kameru aby si mala.dokaz.ze.je mačka doma ? A že jej nič nepoškodzuje 🫣🤔

autor
28. aug 2024

@pikachu999 mám doma kameru ale len v jednej izbe, nevidno ani na vchodové dvere, že by som dokázala, že sa neotvorili celý deň

pikachu999
28. aug 2024

No ak sníma zvuk a nepočuť dvere tak sa neotvorili

misiak7777
28. aug 2024

@autorka to je riadna sviňa! Povedz susede že ste mačke zobrali kľúče od bytu aby sa nemohla prechádzať po chodbe🙂 a teda neviem ako má poškodené dvere, ale policajti podľa mňa budú vidieť, že teta je cez Košice...

cacianka
28. aug 2024

Zavolala policajtov ?! Pri riešení na oddelení rovno podajte TO za šikanu, obťažovanie , ohováranie!
Áno môžeš sa takto brániť. Polícia to posunie na obecný/ mestský úrad na poriadkové prejednanie, teta dostane 30 € pokutu a môže sa jedovať .
Predtým vedela iba blízka rodina že je " cez Košice" , teraz sa to dozvie cele okolie, lebo takúto storku nikto neutají. Dobrovoľne sa priznám, že by som to vykecala aj ja, aká to je trúba, tá naša anonymná suseda 🤣.

candii
28. aug 2024

Žiadny stres. Len povedz nech ti to dokáže že to spravila vaša mačka. Pokiaľ nemá dôkazy nie je sa o čom baviť.

macamata
28. aug 2024

Súhlasím s názorom,že žiadne klamstvo. Normálne jej povedať,že do teraz bol pokoj pokým ho nezbadala tak nech si nevymýšľa.( Alebo,že ho uhranula a kocúr sa zcvokol z nej😂) Ale teraz vážne. Ani kamera netreba. Ak nebol nik doma a sú svedkovia ( v práci,blok z obchodu ďalej od domu atď lístok z busu, hocičo čo dokáže,že v tom čase nemohol byť mimo byť) A na ňu by som naozaj podala trestné oznámenie za obťažovanie,poškodenie dobrej povesti a za pokus o podvodné obohatenie sa( pretože keď má poškodené dvere tak asi požaduje i nejaké vyrovnanie čo je v tomto prípade špekulácia a podvod)

maminkadeticiek
28. aug 2024

Pani by som po takomto sikanovani povedala,ze bud vas okamzite prestane bezdovodne sikanovat kvoli macke,alebo sa postaras o to,aby zistila co je to skutocny problem so susedmi.Povedz jej ze junudas za obtazovanie,skratka ju zastras.

purple_wolf
29. aug 2024

kasli na nu ... ak ta chce udat nech - musi mat dokazy, ak zavola slobodu zvierat nech - aspon budes mat svedkov ze je v poriadku a na domovej schodzi moze pozadovat co len chce ale neprejde jej to lebo by to zasahovalo to tvojich vlastnickych prav , takze nechaj ju nech sa strapni ... neexistuje sprostejsi clovek ktory vyzaduje aby okolie skakalo ako dotycny piska a pritom sa dokazu tak krasne strapnit

fairestofthemall
12. dec 2024

Tiež som mala skúsenosti s takou ženskou, mala nejakú poruchu osobnosti, stupňovalo sa to, nenávidela mačky a mladé a a atraktívne ženy, ona vyzerala hrozne ozaj. Dokonca sa v noci skrývala na chodbe za dvere, aby nemusela zdraviť. Nakoniec sa vec vyriešila sama, prišlo sa na to, čo robila v Rakúsku, keď tam mala opatrovať starých ľudí, a mala súdom zakázané v Rakúsku ešte niekedy pracovať, tak prestala platiť byt a odvtedy, asi tak 12 rokov, žije medzi bezdomovcami...aj keď to tak niekedy nevyzerá, karma je zdarma a nakoniec takého zlého človeka dobehne.

Strana
z2