Ako riešiť stráženie vnúčat svokrou?
Ahojte chcela by som si vypočuť názory na situáciu 😀 moje dieťa bude mať o pár týždňov rok, je živá ale tak zdravo, nie je to žiaden extrém, skúša chodiť okolo nábytku a podobne ale musím jej zároveň stáť za zadkom aby si neublížila. Ide o to že svokra mi často hovorí aby som jej doniesla malú ak niečo potrebujem vybaviť (malú nosím len ku svojej mame) a ja by som s tým nemala najmenší problém, no je tu švagriná a jej deti ktoré sú u svokry veľmi často. Švagriná ich tam donesie (majú 4 a 2) kedykoľvek aj len tak pretože chce zbehnúť do obchodov a viem že by svokra neustrážila všetky deti. Dobre to 4 ročné je už v pohode rozumné (aj keď ma svoje chvíle) ale to dvojročné je ako utrhnuté z reťaze, vôbec nevie čo môže a čo nie, lezie po stole, po linke, rozlieva všetko z pohárov, džabe do jedla ak ho nájde a podobne. A predstava že by mala mať na starosti obe deti vo mne vyvoláva úzkosť. Pretože raz som už svokru poprosila aby mi postrážila ale samozrejme švagriná presne vtedy chcela tiež tak dokonca doniesla mladšie dieťa ku nám domov. A to som potrebovala len odbehnúť na 2 hodiny. A svokra jej nemôže povedať nie lebo nasleduje spŕška výčitiek. Ja som to svokre povedala no ona zároveň nemôže dcére povedať nie a ja ju tiež nechcem ukracovať. Čo by ste robili? 😊
Vsak normalne ze jej ju kludne das na pobavenie ked tam nebude to druhe male. Sama svokra musi vediet ake je
Áno, ja som jej to povedala 😊 ide o to že švagriná jej deti donesie hocikedy si zmyslí a svokra jej nepovie nie 😏 takže darmo že sa dohodnem že vtedy, keď švagrinej je to jedno 🤷♀️
Áno, ja som jej to povedala 😊 ide o to že švagriná jej deti donesie hocikedy si zmyslí a svokra jej nepovie nie 😏 takže darmo že sa dohodnem že vtedy, keď švagrinej je to jedno 🤷♀️
@anonym_autor tak to je už potom voľba svokry že nevie švagriná je povedať: Eva teraz mi sem nedávaj Emku, nezvládnem dve príliš malé deti
@anonym_autor nedala by som jej strážiť a vždy argumentovala, že toľko malých detí je pre ňu veľa a vieš, že dcére stráženie neodmietne, keď by mala už tvoje dieťa.
Nevidim tu ziaden specialny problem. Podakovat svokre, ze rada vyuzijes jej ponuku (aspon ja by som 🙂 ) ale ze ak sa mozete dohodnut, tak iba za okolnosti ze ich tam nebude mat naraz aj s Lukaskom/Emkou (to dvojrocne), kedze obe su vo veku kedy ich treba riadne striehnut. Ci Ti to vie slubit. Podla toho by som sa zariadila 😉
Ahoj, ja by som tiež jednala na rovinu. Že podľa tvojho názoru sa nedajú ustriehnuť tri malé deti naraz a teda len, ak tam nebudú švagrinine deti. Priamo by som to povedala aj švagrinej a keď chceš dať svoje dieťa k svokre, švagrinej zavolaj, či tam neplánujú ísť 🙂
@anonym_autor tak 3male deti na jedného človeka, ktorý nie je rodič a nie je tak zvyknutá a čiperná ako ich vlastný rodič, mne to príde “moc” na ňu
Tak ich tam nedať kto pricetny by dal 3 malé deti svokre.Ked svokra a švagriná sa nevedia dohodnúť, že dnes nie, lebo príde xy, tak sa zariadis po svojom ako si sa doteraz.
Dohodni sa s oboma naraz, ze konkrétny deň bude u svokry len tvoje dieťa.
Nech pride strazit k tebe domov.
Nech pride strazit k tebe domov.
@beata_k hej to píšem vyššie že som to urobila takto a doniesla švagriná doniesla dieťa ku nám domov 😀
Ďakujem, síce viem že samozrejme u švagriny budem za zlú ale inak to asi nepôjde 😀
Tiež si myslim že jedine riešenie je povedať svokre, že len za tych podmienok, ak dokáže odmietnuť švagrinu.
@autorka tvoja švagriná je trochu bezohľadna v tomto, najprv by si si mala pohovoriť s nou. Ale na rovinu. Nemusíte sa do krvi rozhadat, ale treba jej dat najavo ze stará mama nemá za vnucata len jej deti.
@anonym_autor prečo doniesla švagriná dieťa k tebe? To som nepochopila. 😳
@evaachesa no lebo potrebovala postrážiť aj ona predsa 😀
Hej vo všeobecnosti má švagriná pocit že len ona existuje ale je to jej dcéra, ja som len nevesta 😏
So sestrou nech to riesi tvoj muz, je to jej brat a tyka sa to ich matky...nech jej vysvetli,ze aj jeho dieta potrebuje obcas babysitting,nie len tie jej...
A nemôže prísť svokra k vám? A ty si zatiaľ vybavis veci? Takto je tam nejaká šanca, že ich švagriná nedonesie, či?
Prečo si dopredu myslíš, že svokra nezvládne 3 deti? Keď si na to trúfa, prečo nie. Najskôr to skúste na pol hodinu, hodinu. Možno s tým strážením nebude mať vôbec žiadny problém. Mne to príde, že ti vadia deti švagrinej a chceš pre svoje dieťa 100% pozornosť.
Švagriná dovliekla svoje deti do tvojej domácnosti bez tvojho súhlasu? Svokre to nebolo blbé?
Prečo si dopredu myslíš, že svokra nezvládne 3 deti? Keď si na to trúfa, prečo nie. Najskôr to skúste na pol hodinu, hodinu. Možno s tým strážením nebude mať vôbec žiadny problém. Mne to príde, že ti vadia deti švagrinej a chceš pre svoje dieťa 100% pozornosť.
@anonym_autor svokre povedz o svojich obavách. Jednoducho tri malé deti sú veľa a keď má jej dcéra toľko drzosti, že donesie svoje deti strážiť k vám, tak nič, tvoje dieťa bude strážiť, až keď bude samostatné. Bude strážiť tvoja mama naďalej.
@anonym_ebb08e určite by som nenechala strážiť nikomu ročné dieťa, ak má na starosti ešte ďalšie dve, z toho má jedno dva roky. Navyše to ani nejako nepotrebuje. Moje dieťa išlo svokre a k mojej mame až vtedy, keď o to samé prejavilo záujem, možno malo štyri roky. A všetci sme to prežili
@anonym_autor čože? A ona je úplne mimo? 🤷
@anonym_ebb08e pretože je to žena v rokoch a pri dvoch sa treba obracať, sama by som mala čo robiť keby som na nich sama a ja nechcem zbytočne privodiť zranenie niektorému dieťaťu lebo nedá sa venovať obom 😊
@evaachesa tak hovorím, je to jej dcéra a ma pocit že má väčšie právo 🤷♀️
@anonym_ebb08e a nie nevadia mi deti švagrinej, ja ich mám rada a sama som s nimi trávila čas keď som ešte bola bezdetná 😊 vadí mi že keď chcem dohodnúť stráženie mojej dcéry tak jej je jedno kto ma aké plány, donesie tam aj tak svoje deti a ide preč aj keď len trajdá po obchodoch a nie je to nič nevyhnutné 😊 a áno chcem 100% pozornosť pre moje dieťa ak ho mám zveriť niekomu do rúk
@anonym_ebb08e a nie nevadia mi deti švagrinej, ja ich mám rada a sama som s nimi trávila čas keď som ešte bola bezdetná 😊 vadí mi že keď chcem dohodnúť stráženie mojej dcéry tak jej je jedno kto ma aké plány, donesie tam aj tak svoje deti a ide preč aj keď len trajdá po obchodoch a nie je to nič nevyhnutné 😊 a áno chcem 100% pozornosť pre moje dieťa ak ho mám zveriť niekomu do rúk
@anonym_autor pohovor si so svagrinou narovinu... Alebo sa bojíš ze sa urazí, ci sa pohadate? No ale potom sa nič nezmení a darmo tu budeš nariekať... 🤷

Normálne jej povedala, že to 2 ročne je veľmi živé a ešte nemá zmysel pre to čo áno a čo nie a že by to bolo asi na ňu priveľa
Ale že si vazis jej ponuku. Doniesla by som jej vnúča keď tam bude sama aby si spolu užili čas