Ako riešiť ťažké priateľské vzťahy a zraniteľné kamarátky?
Mam jednu kamaratku ktora pred par rokmi skoncila ako slobodna matka. Nebola to jej chyba, proste si nasla debila a mala tazky osud, bolo tam aj nasilie atd. Niekedy vie byt velmi mila, ale niekedy mam pocit ze ju tato vec prilis zasiahla a ze ma z toho komplexy. Boli sme velmi dobre kamaratky, zdoverila sa mi so svojimi vecami ona a ja jej tiez. Ja som sa ju snazila stale podporit, ona mna tiez, ale niekedy praveze vobec. Napriklad, ked som bola s priatelom na vikend v madarsku, nedvihala som jej telefon tak mi napisala spravu, ci jej nedviham preto lebo urcite som zistila ze som tehotna, s priatelom som sa pohadala a cely nas vikend je v prdeli a ja len lezim na izbe a placem. To mi viac krat povedala ze moj vztah je uplne na hovno pretoze mame vo vztahu vekovy rozdiel, proste ze to nema sancu vydrzat do buducnosti, ze moj priatel je ten najhorsi clovek v mojom zivote atd. Ked mi vybrali slepe crevo, posielala mi clanky, ze moj zivot uz nikdy nebude ako pred tym, ze budem mat imunitu ako clovek s aidsom atd. Na druhej strane vsak vela krat aj stala pri mne a bola mi oporou. Niekedy ako keby jej preplo a vtedy zacne mat taketo reci ktore zneju ako keby mi nepriala. Minule som na nu vybuchla kvoli tym reciam a povedala som jej ze ak ma len chce urobit smutnou negativnymi recami tak nech ma nekontaktuje. Povedala mi, ze v poriadku, ale pojde mi urobit “reklamu” do prace a kazdemu povie o mojich slabych strankach, proste vsetko s cim som sa jej zdoverila. Vypisovala mi ako mi znici meno asi 4 dni, potom sa odpravedlnila. Neskor som zistila ze sa jej v tom case zacal ozyvat jej ex, takze asi mala stresy a bol to nejaky ventil. Stale vsak neviem, ci som len ja precitlivela alebo ona je naozaj zla. Ona hovori, ze tie veci nemysli zle, ze len varuje. A na druhej strane, niekedy tu pre mna naozaj bola. Co si o tom myslite?
Vsak sa Ti vyhrazala...
To je pacient 🙄
Blok vsade
A to načo ti je takáto kamarátka? Veď si to prečítaj znova, ja by som ju už nekontaktovala
@anonym_8a7f37 ja ju uz ani nekontaktujem. Iba ona mna ale neodpisujem, potom sa pyta ze preco. Ale ja nechapem preco ocakava ze sa po tomto s nou budem bavit ako keby nic.
Ženy si doprajú navzájom všetko - okrem peňazí, chlapov a krásy.
Ženy si doprajú navzájom všetko - okrem peňazí, chlapov a krásy.
@elz1920 to ano, no mam aj ine kamaratky, a tie mi taketo veci nehovoria.
A určite ti je oporou alebo sa len vyžíva v tom, že máš nejaké problémy? 🤔 ona je psychicky chorá. Kým sa nedá do poriadku nikdy nebude dobrá kamarátka. A keby sa mi niekto vyhrážal, tak by to bola posledná vec, ktorú by sme spolu “zažili”. Ona nie je kamarátka, ona je vyciciavačka energie a tvorca tvojich problémov - napr teraz reveš miesto užívania si s partnerom…
Kamaratov si kazdy nie len vybera ale stavia aj mantinely co mozu a co nie. Ty mas byt ta co jasne stanovi pravidla. Mas negativny den nekontaktuj ma budem ta ignorovat, mas pekny vesely den? Napismi rada ta uvidim. Nic tazke. Negativnych ludi pustam po rieke prec do zabudnutia.
Autorka, čo z toho vyplýva? Že je najvyšší čas skončiť. Lebo ona neprestane. Jedine že by stretla princa na bielom koni.
A tie spravy si odkladaj. Prípadne jej ich posli, aby si ich prečítala, co za hlúposti písala, ak by stale nedala pokoj. To nie je kamaratka.
Nevieš čo máš robiť? Pokiaľ nemá diagnózu tak je len zlý človek a ako kamarátku ju nemáš nazývať už nikdy kým sa nedá dokopy.
Ako ti už vyššie napísali, toto nie je kamarátka, ona ťa nepodporuje, teší ju, keď máš problém, preto ta "vypočuje" ...jej rady nie sú povzbudivé, skôr ťa zneistia...preč od takej " kamarátky" ...
Toto je toxická kamarátka… teraz to nevidíš až tak zlé ako to je no ak ukončíš s ňou kamaratstvo časom ti dôjde ako moc zle to bolo a budeš ďakovať že si to kamarátstvo ukončila. Niekedy tie náročné kroky sú najlepšie aké môžeme urobiť, len chce to odvahu🙂
to nie je tvoja kamaratka, ukoncit to a zablokovat ju. ty vobec uvazujes ze sa budes dalej kamosit s niekym kto sa ti takto vyhraza??

A to načo ti je takáto kamarátka? Veď si to prečítaj znova, ja by som ju už nekontaktovala