Ako riešiť tehotenstvo bez podpory partnera?
Ahojte maminy ☺️❤️ potrebovala by som rady, názory ako ďalej, spraví mi dobre keď sa rozpíšem. Tento týždeň som zistila, že čakám bábo a dotyčný sa k tomu nepostavil zrovna najlepšie stretávali sme sa, spoznávali no nemali sme spolu vzťah..Keď som mu oznámila tehotenstvo, tak ma posielal na potrat..povedal, že nieje na dieťa pripravený, že mať dieťa nikdy nechcel a pod. Ja mám 27 on 31. Rozhodla som sa aj napriek tomu si bábo nechať aj keď ostanem na neho možno sama..na druhý deň mi napísal, že je vo veľkom šoku, ale že ma podporí, pomôže mi s bábom ako sa bude dať, že pre človeka ktorý nikdy nechcel deti to je veľký šok čo chápem..pýtal sa ma aké by som chcela meno pre dievča a chlapca aké sa mi páčia a pod úplne normálne sme si písali aj volali povedal, že aj na ultrazvuky chce chodiť aby malé videl..no celý víkend sa mi neozval naposledy mi písal v piatok, že sa za mnou budúci týždeň zastaví..keď som s ním cez týždeň volala povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje..ja som z toho rozhovoru mala pocit, že chce aby som ostala bývať u rodičov, no veľmi ľahko si to chlapec predstavuje..budem ho potrebovať počas tehotenstva, pri pôrode, po pôrode myslíte, že sa ho mám normálne spýtať že či to spolu skúsime kvôli tomu malému? Za pokus nič nedáme buď to bude fungovať, alebo nie.. keď povie, že to nechce ani skúsiť, tak ja nepotrebujem mať "otecka" ktorý malé pôjde pozrieť raz za týždeň chápete ma..vedia to už aj jeho rodičia, boli pohádaní 2 týždne sa nebavili a ako zistili, že budú mať vnúča sa udobrili, objali sa a akoby ich to malé udobrilo..nechcela som mu písať ani volať aj keď mi je veľmi ľúto, že sa celý víkend nezaujíma ako sa máme, ale musela som mu dnes zavolať kvôli práci čo som mu vybavila. Mali sme celkom príjemný rozhovor dnes povedal, že dnes videl malé bábo, ktoré zhadzovalo tatovi naschvál okuliare a smialo sa na tom a že si úplne predstavoval, že už je tato..myslíte, že to chce len čas? Ja mu chcem navrhnúť aby sme napr strávili spolu víkend, spoznávali sa a uvidíme ako ďalej..máme veľa spoločného, rozumieme si..chápem, že aj on si musí všetko nechať uležať v hlave..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻
Ja by som radsej pockala ako sa teraz zachova on. Ci sa bude pokusat o kontakt, ci bude chciet aby ste sa lepsie spoznali. Daj mu par tyzdnov nech si uprace v hlave.
Presne suhlasim s komentarom vyssie ze sleduj teraz ako sa bude spravat. Nech to nie je ze ty ho teraz tlacis nasilu do nejako kontaktu a aj ty budes mat takto priestor si upratat myslienky
A ja nie? Hmmm
@autorka asi ta sklamem, ale fakt si zloz tie ružové okuliare. Ok, si tehotná a teraz co? Co chceš? Otcom tvojho dietata bude, aj keď nebudete spolu.
Spavali ste spolu, vztah ste nemali. Tak čo od neho chceš? Spoločne bývanie? Hranie sa na vzťah, ktorý ste nikdy nemali? Z jeho reakcií je evidentne, ze si mu ukradnutá a hrať mu na city detskou kartou je veľmi slabá stratégia. Za mna aj keď ho teraz možno ukecas, nepočítaj s tým, ze budete "jedna šťastná rodina". Na tvojom mieste by som netlačíla silou mocou na pílu, lebo ho len odplasis. Btw, co ti povedali doma?
držím palce nech všetko dobre dopadne a hlavne dieťatko nech je zdravé a aj Vy
@alma3456 máš spravu🙂
@77ma11 ďakujem krásne
Fuu podľa mňa maš dosť rozumu a si dosť aj stara na to aby si otvorila oči že ho neospravedlňuje to že bol v šoku spravil to raz a spravi to znovu… takže pripravuj sa na život s malým babom radšej sama, rodičia ti dúfam pomôžu… samozrejme držim palce aby tehu vyšlo 🙂a vidim že niekto tu píše o potrate len to nie radšej dať dieťa na adopciu..ja som o niečo mladšia ako ty ale som nesmierne vďačná bio matke môjho dieťaťa že mu dopriala život u nás a mne dopriala byť matkou❤️
@lev26 Ďakujem ❤️🙏🏻
Všimni si, že vo viacerých témach je podobný priebeh. Žena nečakane zistí, že je tehotná, tak očakáva každodenný telefonát, vyznania, prejavy záujmu od budúceho otca. Veď doprajte ľuďom aj dýchať. Doteraz ste mali len akýsi voľný vzťah a odrazu chcete byť stredom vesmíru. On netuší, čo od neho očakávaš, netuší, že už robíš drámu, riešiš všetko na MK, on žije normálne svoj život. Keď sa s ním chceš baviť, tak mu zavolaj. Tiež si môže myslieť, že ženská so mnou čaká dieťa a ani sa mi neozve. Buď trpezlivá. Máš pred sebou 9 mesiacov. Čo sa už teraz stresuješ, koho zapíšeš do rodného listu? Nevieš, čo bude o týždeň, nie o 9 mesiacov. To si mala rozmýšľať skôr nad vecami, a dôsledkami. Prajem príjemné tehuľkovanie.
@loliki Máš úplnú pravdu, ďakujem pekne 🙂
Komunikácia je potrebná, ale všetko s mierou a s mierom. Dá sa veľa vecí vyriešiť ale aj zbabrať. 😉
@loliki Viem, máš úplnú pravdu 🙏🏻
Tiez si myslim, ze nedramatizuj a neries, co si on zasluzi/nezasluzi. Uz je raz biologicky otec dietata a navzdy bude. Ked tak ries, co si zaluzis ty. Zasluzis si urcite partnera, ktory ta naozaj bude chciet. Cize nehrnula by som sa za tychto okolnosti do vztahu s tymto chlapom, ale nechala by som ho, nech ked tak vyvinie aktivitu on. Taky dotlaceny vztah ozaj nie je nieco, o co by zena mala stat, nebola by si nikdy v takom vztahu stastna. Musi to vyjst od neho, ze ta chce. Ak to nevyjde, pride niekto iny.
A ze sa neozval, ako sa mate...Tak urcite je riadne vykolajeny a nevie, co by vlastne mal teraz robit. A teda z mojej a nielen mojej skusenosti, aj v dobrom pevnom vztahu sa casto stava, ze chlap preziva tehotenstvo menej, nez by si zena predstavovala. Aj moj velmi dobry manzel a velmi angazovany otec nasho dietata v tehotenstve niekedy posobil, ze vobec neriesi, ze za chvilu bude otec.
Tak čo na to povedať... Nemali ste vzťah,zrejme ani dajaka láska tam nebola a je z toho dieťa... Či chces,či nie ,on už otcom je a bude,tak ako ty mamou. Možno sa vám podarí nejako spolu fungovať ako rodičom,aj keď by ste neboli partnermi v reálnom živote. Nechaj to zatiaľ tak,v období tehotenstva potrebuješ najmä kľud a nie stresy z toho,že budeš rozoberať,čo si on myslí,alebo nemyslí,čo si zaslúži či nezaslúži.
Ahoj ja by som to s nim na tvojom mieste urcite skusila ale nesla by som na to takto pomalicky ze stravime vikend a pod. Mali by ste spolu byvat a tam sa ti ukaze za tych 9 mesiacov aky to je clovek. Tehotnej zene treba ku koncu vela pomoci a aj popri malom babatku to su neprespate noci neustale nieco treba riesit. Ak to on nezvladne aspon sa dopredu budes vediet mentalne nastavit na to ze to musis zvladnut sama a ze s nim nemas pocitat. A vrelo ti radim nedavaj dietatku jeho priezvisko potom su s tym opletacky..
@loliki vies mas pravdu ibaze komu sa najviac tymto zmeni zivot? Prave jej. On sa snad podielal na robeni dietatka. Tak sa prirodzene ocakava ze sa k tomu postavi tak ze jej aspon zatelefonuje a vyjadri sa teda ako planuje vzniknutu situaciu riesit. Za predpokladu ze to je dospely 31 rocny muz by sa jej mohol ozvat a povedat tak skusme to spolu alebo prepac necitim sa na to ale pomozem ti a budem prispievat na dieta. Chybu spravili obaja a nevidim dovod preco by len autorka mala znasat dosledky a este chodit okolo chlapca po spickach
Ja ešte dodám - ak sa chlapík rozhodne, že otcom chce byť, ak požiada o súd a zistí sa otcovstvo tak ho do rodného listu zápisu aj ak ty nebudeš chcieť. (Takže to nakoniec nemusí byť na Tom či si to podľa teba zaslúži) Otázkou je či on bude, keďže potom by musel platiť aj výživné na dieťa.
Ty riešiš meno a aké to bude a chceš od neho bývanie ale on ti dáva veľmi veľa náznakov ze s nim to bude skor ťažšie ako ľahšie ty mu vybavujem prácu takže on žiadnu nemal? Z čoho vás chce živiť keď ty budeš na rodičaku? Priprav sa na možnosť ze ostaneš sama potom to bude len milé prekvapenie ak sa zmení
@nin12345 Asi pri plodení boli obaja. Každý má svoj rozum a má ho používať. Keby každý bol na 100% zodpovedný, tak môžeme očakávať zodpovedný prístup a zodpovedné správanie. Ale keď je nezodpovedný prístup oboch do plodenia, tak čo sa tu odrazu oháňame zodpovednosťou týždeň-2 po akcii? Pekný deň všetkým. 😉
Ja si myslim,ze mas romanticke predstavi o Tom ako sa ma chlap spravat k tehotnej zene a este k tehotnej ,ku ktorej nic neciti
Ber to len ako technicku zalezitost medzi vami a nie.ze on bude stale pre te lebo si tehotns alebo ,ze by sa jeho vztah k tebe zmenil len koli dietatu
A k tomu ,ze chlapec si to predstavuje lahko,je to hnusne ,ale ma pravdu,vzdy ta starostluvost u slobodnej marke je na tej zene,tak isto ak nema partnera na rodinu ,riesenie antikoncepcie
Daj mu cas, nech to spracuje. Mozne je vsetko, hoci velmi sa na to nespoliehaj. Zacinat vztah tehotenstvom je o nicom, ale poznam pripady, kedy tak zacali a su spolu roky. Hlavne na neho netlac. Drz sa.
Viem, že ma tu mnohé vnímate možno ako nejakú "stíhačku" ale je mi naozaj na nič dnes sa tiež vôbec neozval..☹️ čo mi radíte spraviť keď príde cez týždeň? Ja ani neviem čo mu mám povedať...je mi na nič
Z vás žiadna rodinka nebude... ty nechceš aby dieťa malo otca raz za čas ale on kľudne nemusí prísť nikdy, len ti poslať 100 ečiniek a to je všetko. Len aby si vedela, aká realita ťa čaká.

Vieš to nemusí byť tým že mu na tebe hneď nezáleží ale je z toho mimo viac menej ..a nie je tomu ani čudo musíš to pochopiť daj tomu čas 🙂 To sú chlapy sex len a keď ide do tuheho potom sú hotový z toho.