icon

Ako riešiť urážky od manželky bývalého?

mamina123321
3. apr 2024

Dobrý deň. Prišla som si po radu ako a či vôbec v tomto nejako postupovať, riešiť to alebo skratka len ignorovať.
V skratke. S bývalým mužom mám syna. On sa opäť oženil. O malého sa nezaujíma ale vie niekedy zavolať ako sa mame a podobne. A tam je ten problém. Jeho žena mi kvôli tomu strpčuje život, vypisuje mi vulgárne smsky, uráža mňa aj syna, a už začala aj s vyhrážkami že aj na mňa dôjde a že mi spraví zo života peklo. Môjho syna nazýva bastardom. Veľa krát som s tým ex konfrontovala, aj sľúbil že si to s ňou vybaví ale nič sa nezmenilo. Jej správy a hovory som ignorovala, chvíľu bol pokoj a potom opäť začala. Dokonca som ju aj zablokovala no ona si vždy nájde cestu. Takže moja otázka znie či s tým môžem niečo urobiť alebo zo skratka len ignorovať. Ďakujem za rady.

Strana
z2
cacianka
4. apr 2024

@som_realistka to sú choré hlavy.
Aj môj chlap má ex, s ňou dieťa, ale ani vo sne mi nenapadlo, písať jej, otravovať ju, niečo s ňou akokoľvek riešiť . Je to jeho kapitola, jeho ex.
S dcérou som mala pekný vzťah , to je iná kapitola

mqkm
Autor odpoveď zmazal
mira0611
7. apr 2024

@mamina123321 ahoj, to ze sa vyhraza tebe nebude nikto riesit, ale to ze sa vyhraza synovi to bude riesit kazdy. Naco si vydavala, ked vedele, ze tvoj manzel ma dieta z predosleho vztahu a vadilo jej to.
Je j.bnuta na hlavu.

daniela595
7. apr 2024

@mamina123321 sms si odkladaj,nabuduce ak sa bude vyhrazat,jednoznacne oboznamit ex ze ak s tym neprestane podavas trestne oznamenie,ak bude dalej pokracovat,trestne oznamenie podat

majarumm
7. apr 2024

Nereagovať, neries a nezamyslaj sa nad tym, ona prestane 😊

damira90
7. apr 2024

Moja zlata autorka....
1. Za obyčajne vyhrážanie ešte super na emaily ci sms správy máš basu stačí nejaké ublizenie na zdravi zastrasovanie ( moze padnut na priestupkove) ale nemusí. Sú prísnejšie zákony na pol roka kľudne ju dá sudca. 2. Sama mam papier od ex a mam ptvrdene nebezpec. prenasle dovanie. Mala som denne cca 60 sms aj od viac cisel. Dokopy vyse 1000. Spravy mesenger atď. Známych otravoval tiež a písal. Krasne prokurátor obvinil. A mam pokoj

Dvoch svedkov treba ak nemas nevadi ked to mas v spravach. Kto vedia ze ti toto píše pripadne im napísala tiež to pomôže.

fido69
7. apr 2024

@viestta No pokiaľ pracuje v zahraničnej korporácii, tak by to zmysel dávalo. Dnes sa všetci snažia byť tak korektní, až je to celé padnuté na hlavu. Veľmi mi to pripomína kádrovanie za socializmu. Veď aj Šimkovičovú z Markízy vyhodili za relatívne nevinný comment na adresu utečencov. V mnohých zahraničných firmách ti ešte pred pohovorom pošlú mail plný vzletných fráz o tolerancii inakosti, multikulturalizme, genderovej rovnosti, korektnosti a podpore rodinného života v ich korporácii. A ak sa s tým nedokážeš stotožniť, tak máš problém. 😉

damira90
7. apr 2024

+ by som spravila správu neviem koľko má syn ak je malý, nie dospely posudok že ho manželovi nová žena otravuje ruší nepríjemné stresuje a predložila tiež pripdne súdu. Ak pôjde do extrému. Môže to byť stále defin. ako obťažovanie. Ale vyhrážky za tie sú pekné pálky po novom. Teba nakoniec tak možno dostane že si to ani neuvedomis podvedome ale budeš trnut a myslieť nanu. Proste ta to bude rušiť že čo zas napíše. Pekne jej to treba zastaviť nech sa ide liečiť ziarlivka. ; )

monicatko20
7. apr 2024

Ja neviem, opýtala by som sa jej, či chce prísť na kávu alebo obed..a dodala by som, že sa nemusí báť že si svojho muža môže kľudne nechať, ja som si ho užila už dosť.. tiež som mala skúsenosť, inak jak blbými odpoveďami som sa slečny nezbavila..potom sa nejak uvedomila..

nurielka
7. apr 2024

Nechápem, v čom sa vyhráža.. že dvihnes telefón svojmu ex,, ktorý sa pýta na syna? Čo ty s tým? V čom na teba dôjde.. také je to vytrhnuté z kontextu.. prepáč. Ako keby sme poznali len jednu stranu.
Veď jasné, že Vás syn bude spájať vždy. Tak nerozumiem prečo ti vypisuje nelogické správy, že na teba "dôjde" či?

nurielka
7. apr 2024

@nurielka napíš exovi že ešte raz a podas na ňu trestné za vyhrážanie. Že máš všetky jej správy.

Strana
z2