Ako riešiť vzťah detí s manipulátorom?
Stačilo väm len oddelené bývanie v tom istom meste?
@kristinapetronela ani odsťahovanie sa ďaleko nepomôže?
Nepomôže a najmä súd to len tak ľahko nepovolí
@damian85 Divil by si sa, čo všetko súd povolí...mám kamarátka, ktorý mal striedavú, bývala si našla muža na opačnom konci republiky, presťahovala sa tam s deťmi, dala na súd o úpravu styku, vraj tam má zázemie, nového manžela a bude ďalsie dieťa, tak súd striedavú zrušil a otec ak chce, môže si deti brať každý druhý víkend, takže v piatok po práci sa z KE do BA už nedostaví, lebo by tam bol v noci a takto trápiť deti nie...v sobotu ráno keď tam ide, vezme deti, v KE sú v sobotu večer, celý deň zabitý cestovaním (pre otca)...a v nedeľu ráno už ich musí viesť naspäť do BA, aby do 16tej boli doma, podľa rozhodnutia súdu, keďže v pondelok ráno do školy 🤷♀️ možno je to ojedinelá situácia, ale vidíš, akú blbosť súd povolil, hoci otec nesúhlasil, namietal, súd sa odročoval až nakoniec povolil.
@earlgrey je to prípad od pripadu. Ja poznám ženu , ktorá deti zobrala 80 km a súd neodkladným opatrením prisúdil malé deti otcovi , z hľadiska zachovania status quo pre deti ( školka , prostredie ) Otec manipulátor špičkový......ale ani ja by som nikomu inak neradil , ak by sa ma pýtal čo urobit ak jeden rodič zoberie dieťa 300 km......
@damian85 v rámci republiky si môžme ísť kde chceme.
Vy nepotrebujete povolenie od otca , dokonca ani otec od Vás , dokonca ani ak chcete isť do zahraničia , nie len Slovensko ( na dovolenku , krátkodobý pobyt , to plati pre oboch ). Ak však ešte nemáte určenú starostlivosť o deti , odstahovaním sa , ak je skutočne manipulátor, si môžete len uškodiť.
@damian85 jedine pomôcť keďže nás týral po všetkých stránkach.
Ak Vás fyzicky týral - sociálka + centrum pre deti a rodiny + zákaz styku. Ale musíte mať dôkaz na fyzické týranie , psychicke je nedokázateľné a operuje s tým každá druhá pri rozvode , súd k tomu aj tak pristupuje. Na fyzické násilie ale sú háklivý a je dostatočna záchranná sieť na takéto prípady po celom Slovensku.
@damian85 nie sme odkázaný na centrum, ďakujem. To len mužom sa páčia ženy a deti na úteku.
@damian85 nerozumiem prečo tu vypisuješ ja sa pýtam žien ktoré si tým prešli.
Takže ty nič nepotrebuješ ale prišla si sem po radu. Ak skutočne to tak je a praktické rady sú pre teba nie dosť dobré , môžeš konať ako uznáš za vhodné a nerozumiem načo si otázku položila 😂
@damian85 si žena?
Chceš radu , alebo si prišla sem zisťovať pohlavia ? Ak chceš radu čitaj , čo ti kto píše obsahovo. Ak máš pocit že radu nepotrebuješ , nezakladaj diskusiu...
@damian85 prosím o radu ženy ktoré si tým s deťmi prešli na vlastnej koži. Ďakujem
No zatiaľ jediný k veci ti odpovedal muž 😂
Ale malo by sa prihliadať,že matka dobrovoľne odišla ďaleko ,tym padom by malo byť predavanie deti
1.- v polovici cesty
2.- otec pre deti potom matka pre deti
Bolo to vysvetlivane právnikom v jednom podcaste.
Tym padom je to spravodlive voči otcovi, ktorý nezmenil bydlisko detom.( Nepisem o 20 tich km)
Náhodou Damian ti radil dobre. Ak nemáš dôkazy, tak slová budú zbytočne ak by sa voči tomu nejako odvolal.
A tým pádom to pre teba môže dopadnúť presne naopak ako mieniš.
@mnamko
@lenkakravcova kto sa vás prosím pekne pytal na rozdelenie starostlivosti s tyranom? Nik. Ďakujem.
Ja som odpovedala ohľadom toho ,ze ste napisala ,že v ramci republiky môžte ísť hocikam.Mozte ale keď bude sud ohľadom navstev deti ,môže súd dopadnúť aj takto.A odpovedala som vramci slušnosti, narozdiel od vas, cítiť od vás agresivitu

Deti budú trpieť do konca života s takým otcom ☹