icon

Ako riešiť vzťah s vekovým rozdielom?

28. júl 2025

Potreboval by som sa trochu poradiť v mojej situácii..
Začiatkom roka som na diskotéke spoznal jedno dievča. Všimol som si ako po mne pokukovala, do toho neustále úsmevy z jej strany tak som šiel za ňou. Problém nastal, keď mi povedala, že má iba 16 rokov( ja som mal v tej dobe 24). Čiže okamžite som dal ruky preč.

Minulý víkend som ju však opäť stretol na zábave. Nastala situácia ako minule - pohľady z jej strany, úsmevy.. Šiel som teda ku nej a začali sme spolu tancovať a popritom sa aj trochu porozprávali. Momentálne má 17 a za cca 6 mesiacov bude mať už 18. Veľmi sa mi páči, má nádherný úsmev ale vzhľadom na jej vek som proste veľmi opatrný a snažím sa ísť do toho pomaly.

Keď som už teda šiel domov, tak som jej navrhol/opýtal sa či by mala záujem ísť von. Odpovedala neutrálne. Poslal som jej teda žiadosť na Insta, na druhý deň sme si vymenili pár správ a na konci som jej navrhol, že ak by mala chuť ísť von nech sa teda ozve načo ona odpísala niečo v štýle, že sa bude snažiť.

Loptička je v podstate na jej strane, čakám či sa ozve.. V mojom okolí poznám dva manželské páry kde je vekový rozdiel približne 9 rokov - v jednom je starší manžel a v tom druhom pre zmenu manželka.
Chcem sa iba opýtať, že čo ďalej? Počkať radšej kým bude mať 18 a potom s ňou niečo riešiť ? Má vlastne záujem alebo som si niečo vyložil zle ?

Strana
z2
mia781312
28. júl 2025
@sisska96

@mia781312 20 ročné dievčatko????? No asi už nie je dievčatko preboha 😂

@sisska96 zle som pochopila, sa mi zdalo ze píše ze ona ma 16 a on 24

autor
28. júl 2025
@anonym_0b097b

@anonym_autor 8 rokov je v pohode. Záleží ako je ona na tom rozumovo. Napr. aj to, že ty budeš musieť brat na vedomie, že ona je na SŠ, má večierku, spovedá sa rodičom. Ona zase, že nebudeš môcť vzdy odpísať, zavolať, ísť von, pretože ty už pracuješ. Budete musieť na seba brat iné ohľady, ako keby ste obaja študenti alebo obaja pracujúci. Tieto veci zistíš, keď sa spoznáte, ak si chvíľu popíšete. Koľko ubehlo od tej správy, že ak bude chcieť ísť von, nech sa ozve? Víkend, týždeň? Tak jej skús napísať, aký mala víkend, čo robila, ako sa mala. Napíš niečo ty o svojom víkende. Ak odpíše, skús sa spýtať na záľuby a tak. Proste skús rozvinúť debatu a keď to pôjde, znova ju pozvi von ale už s konkrétnym návrhom... čas, miesto...

@anonym_0b097b no ubehlo už týždeň od tej doby..len mi príde tak trochu trápne jej opäť písať keď som nechal iniciatívu na ňu nech sa ozve 🤷🥹

autor
28. júl 2025
@mia781312

@mia781312 však to si dobre pochopila.. ja mám teraz 25, ona 17

123profil321
Autor odpoveď zmazal
anonym_0b097b
28. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_0b097b no ubehlo už týždeň od tej doby..len mi príde tak trochu trápne jej opäť písať keď som nechal iniciatívu na ňu nech sa ozve 🤷🥹

@anonym_autor nemyslím si, že bude trápne, keď jej znova napíšeš. Možno na to čaká. Napíš jej aký mala týždeň, čo robila cez víkend. Skús rozvinúť konverzáciu

sisska96
28. júl 2025
@mia781312

@mia781312 však tvoja 20 ročná dcera nie je dievčatko

sisska96
28. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemá záujem a môžeš ísť ďalej

lindous
28. júl 2025
@anonym_autor

@lindous ja som zrovna nemyslel, že teraz ma musí ona pozvať von a zároveň vymyslieť nejaký program - to určite nie. Skôr som to myslel tak , že sa ozve a určitým spôsobom vyjadrí, že chce ísť von.. nepoznám ju dobre ale taký môj prvý dojem , je že ona mi príde jednoducho také hanblivé dievča, lebo ako som už spomínal, volal som ju von ešte v ten večer a prišla mi akoby zaskočená mojou otázkou a nevedela čo odpovedať.. v podstate povedala, že nevie či sa jej bude dať a to som nenavrhol ani konkrétny dátum 😁

Keď zoberieme do úvahy, že som iniciatívu nechal na ňu tak čo by si mi odporučila? Ozvať sa jej znovu, popísať s ňou ako sa má, ako sa jej darí a pozvať ju von ešte raz s tým, že navrhnem konkrétny dátum? Chcel by som sa len s ňou porozprávať, zistiť či si vlastne budeme rozumieť a potom sa uvidí..

Nie je to prvé dievča, ktoré volám von len jednoducho je medzi nami vyšší vekový rozdiel a nemá ani 18 tak pristupujem opatrne

@anonym_autor áno, ozvala by som sa jej a ak bude aktívne odpovedať a konverzovať, tak by som ju pozvala konkrétne a nie že niekedy niečo, ozvi sa keď budeš chcieť atď...proste aspoň za mňa, nechcem byť inicátorom prvého rande, nechcem mať ako žena "loptičku" a hlavne sa neozvem chlapovi, ktorý sa na týždeň odmlčal.. povie nie alebo bude odpovedať neurčito, vyhovárať sa na čas a že nevie atď., budeš vedieť na čom si... nemáš čo pokaziť, keďže medzi vami nič nie je vlastne...

anonym_0b097b
28. júl 2025
@lindous

@anonym_autor áno, ozvala by som sa jej a ak bude aktívne odpovedať a konverzovať, tak by som ju pozvala konkrétne a nie že niekedy niečo, ozvi sa keď budeš chcieť atď...proste aspoň za mňa, nechcem byť inicátorom prvého rande, nechcem mať ako žena "loptičku" a hlavne sa neozvem chlapovi, ktorý sa na týždeň odmlčal.. povie nie alebo bude odpovedať neurčito, vyhovárať sa na čas a že nevie atď., budeš vedieť na čom si... nemáš čo pokaziť, keďže medzi vami nič nie je vlastne...

@lindous presne

anonym_6c6a08
28. júl 2025

Vekový rozdiel je v poriadku tu sa však za mňa jedna ešte o dieťa a ja by som dala od toho ruky preč. Však má pred sebou ešte školu, VŠ behanie po vonku, možno nejakú teenage lásku a bezstarostné chvíle.

modrykonik33
28. júl 2025

25 ročný chalan sa toto musí pýtať? Spýtaj sa kamošov a na disco si tiež pomaly starý, ako 17 ročná som sa takým smiala, už 22 ročný mi prišiel vtedy na mňa starý

vilma7
28. júl 2025

Tak na disco sa môže vyškierať na všetky strany, možno mala aj drink v sebe, takže to nebol problém...počkaj, či sa ozve...alebo či sa znovu stretnete na diskotéke.

Strana
z2