Ako riešiť vzťahové problémy s partnerom?
Dobrý deň. Idem sa tu trošku vyrozprávať a možnosti pritom utriedim myšlienky. Mám priateľa. Sme spolu 3 roky. On je o 10 rokov starší. Bývame u jeho rodičov ( majú veľký dom takže máme vlastné poschodie aj vchod ). Priateľ je taký nekonfliktný typ. Zbytočne sa nerozculuje nehada. Lenže celé toto ma aj svoju odvrátenú stranu povahy že mu je aj všetko jedno. Na otázku či sa vezmeme, či plánuje mať niekedy deti mi vždy odpovie ja neviem. Ja už mám po 30tke. Určite chcem svadbu a dieťa, som z toho večného ja neviem unavená. Ďalšia vec je že má postihnutého súrodenca. Rodičia ho odmietajú niekam umiestniť čo chápem lenže on celé noci niekedy prekrici, rozbíja veci a ja som celu noc hore a ráno ledva žijem v práci. A úprimne ja si neviem predstaviť vychovávať tam dieťa. Na otázku odstahovania som dostala odpoveď mne je tu dobre ja sa sťahovať nebudem. A ja neviem čo ďalej.... Mám sa odsťahovať späť k rodičom? Mám si na to proste len "zvyknúť" ? Viem že mi roky bežia a to dosť neúprosne...
A čo vidíš perspektívne na vašom vzťahu?
no neviem či toto má perspektívu, veď on má zrejme aj cez 40 a stále nevie, ja by som sa odsťahovala
@skriatocekk áno viem odpoveď. Len som to potrebovala zo seba dostať
ja neviem je len diplomaticky povedane nie.
Mas po 30-tke, pracujes nejaky ten rok. Mala by si sa rozhybat smerom vlastne. Nie, v ziadnom pripade si nezvykaj… roky Ti utekaju a nepatri Ti ani klucka od zachoda a este vidis, ze la situacia je komplikovana. Ak ostanes, poondis si zivot a v buducnosti sa nestazuj. Tvoj priatel sa neostahuje a ani neda brata do ustavu. Dom nebude vas ale tvojho priatela + dozivotne pravo dozitia alebo podobne brata ak je nesvojpravny … ak mas pocit, ze Ti tikajubio hodiny pouzi zdravy rozum a zbal sa
Odišla by som od neho. On pravdepodobne len mykne ramenami. 40+ človek ktorý nevie čo chce a len sa tak pretĺka životom ti do tvojho života nič extra neprinesie. Ak chceš viac, čo asi chceš, je čas sa pohnúť ďalej, lebo zatiaľ čo on "nevie", ty už dávno "vieš". Drž sa 😉
vies, ako dalej. ukoncit neperspektivny vztah a odist..
V 40tke vedieť s presnosťou len to,že pri rodičoch mi je dobre a všetko ostatné mi je jedno...jeho život sa nezmení, jemu je takto dobre a ako povedal,nechce to meniť. Čiže je to na tebe,či chceš takto žiť
Nezmeníš ho , jediné čo môžeš zmeniť je svoj život, na tvojom mieste by som nečakala už ani chvíľu
čo čakáš od 40-ročného chlapa, ktorý "nevie" (= má v paži), vo svojom veku býva u rodičov... odíď, ale v tvojom veku snáď nie k rodičom, postav sa na vlastné nohy
Neviem = mozno ano, ale nie s tebou. Ak nechce, tak ho nedonutis. Tuto debatu ste mali mat hned na zaciatku. Tie tri roky si mohla stravit s niekym, kto by s tebou chcel mat rodinu.
Ale ty vemi dobre vies co dalej. Ty velmi dobre vies, ze toto nema perspektivu. Tak nestracaj cas s niekym, kto nemieni nic menit, pretoze jemu to takto vyhovuje
Odid byvat inde, sama a daj mozno v duchu sancu, ze ak ho mas rada a odisiel by za tebou... Ale predpokladam, ze to je cele este viac komplikovane - jasne si aj pomenovala preco - pre toho jeho surodenca. On rodicom s nim pomaha? Necaka sa od neho, ze ak raz rodicov nebude, ze on bude pomahat s nim? Surodencov, ani rodicov si nevyberies, asi ich ma rad, a asi aj toh surodenca, aj ked je problemovy... Ale zaroven - nastavit si hranice, to je prejav sebalasky. Ak vies ze toto je pre teba neprijatelne, ze nechces zit aj so svojou rodinou, detmi v takomto prostredi, tak si to nemusis vycitat. Kazda choroba ci inakost, ci hendikep velmi zmeni kvalitu zivota celej rodiny. A ty si naozaj mozes vybrat ci to unesies, ci neusnesies, ci to chces vo svojom zivote ci nechces. Prijat muza znamena prijat ho so vsetkym, ak je tam vela tych ale, oni casom len zmocneju. Casom ti vsetko bude vadit viac ako teraz... Cize ries to. Ries svoje poreby, sny, zi po svojom.
Ja neviem. Keď mi toto v práci povedal niekto z môjho tímu, povedala som mu, že s Áno a Nie pracovať viem a zariadiť ďalšie kroky. S Neviem/Možno sa pracovať nedá. Ak si žena, ktorá chce riadit muža, všetko riadiť a viesť-ok. Podľa tohto opisu nie si. Čiže Ťa to budem časom frustrovat a to jeho "neviem" postupne prestúpi všetkými oblasťami vášho vzťahu. Do toho dieťa a budeš zrelá na psychiatriu.
Takže odpoveď asi poznáš. Tvoj odchod bude asi posledná možnosť zistiť, ako Ťa a váš berie on. Nenič si život a nerob si s niekým dieťa len kvôli tomu, že Ťa tlačí čas-este žiadny takýto príbeh neskončil dobre a muž sa zázračné nezmenil.
Perspektíva vzťahu žiadna, jemu je dobre tam kde je, nezniesla by som bývať u svokrovcov, žiadny život, žiadne také, že svoj kľud, radšej budem živoriť a splácať ale toto nie, ty musíš vedieť či má pre teba význam strácať takto čas, zjavne on nechce postupovať nikde a nezmení sa to
ja by som sa z takého chlapa obkreslila...🙄 už dávno by som mávala šatkou. Ten nie je do života.
Chlap zavesený na mamičke, po 40 ke. Čo ťa pri ňom drží? Aj keby sa zadarilo dieta predstavujem si že príde s prechádzky sám a na otázku kde je kočík povie ja neviem. Čo ženy drží pri takýchto úplne neschopných a nepoužiteľných chlapoch?????? Ja fakt neviem. Ten chlap má také šťastie. Nemusí nič len existovať.
@leontina35 to tam este stale si? Uz si mala byt davno prec.
@leontina35 preco si s nim? Ma nejake kvality, ktore si zamlcala v prispevku? Lebo chlap, o 10 rokov starsi, byva u rodicov, ma zataz v podobe postihnuteho surodenca, by musel byt teda extra super, aby som s nim vonec bola
Preboha, 40 ročný chlap na poschodí u rodičov, čo nič nevie. 😂😂 Partia jak hovado.
Jemu to tak vyhovuje. On ti v podstate neklame, vraví ti, že je takto spokojný a nič nemieni zmeniť. Len ty ho nepočúvaš, neberies to vážne, lebo si robíš nádeje, že sa to zmení. Že ti nepovie nie, nechcem dieťa, ale radsej neviem? Veď on je rád , že má priateľku, pravidelný sex a tvoju spoločnosť. By bol hlúpy, keby si ťa odplasil priamym odmietnutim. Nebuď hlúpa ty.
Ja byť ním, tak ťa ukecám na dieťa, aby si ťa poistil. Zadarmo nájsť kuchárku, milenku, spoločníčku, uptatovačku a možno ešte aj prispievaš na jeho domácnosť - no neber to 🙂

Prečítaj si to ešte raz a budeš poznať odpoveď 🤐